6837
...
  • xblades
    Na beszélgetünk az új Skyrim engine-ről erről egy kis saját vélemény:

Mindez úgy hogy még nem láttam a Geck (creator hit)-en át, így csak gondolom hogy a sandbox-os megoldáson nem változtattak.
    Tehát rohangáltam néhány kört ami alapján a grafikai megjelenítés elég részletes még a kopár sziklás rész is gazdagabb, a távolabbi tereptárgyak megjelenítése is elég gyors és "távoli" bár olyan dolgok mint a kerítés nem volt alkalmam megnézni. Az időjárás effekteket már sokkal szebben megoldja a program mint eddig, de nem érzem azt benne hogy elég lesz ez a jövőben amire tervezték, már most sokkal jobban megoldja ezeket más engine-ek, nem látom igazán egydx 10-11 rendszer alapjait.
    A Npc-k még mindig siralmasak a mai korhoz, mind grafikailag mind mozgás tekintetében. A grafikára csak annyira térnék ki hogy egy lábfej ami egy egész tömbből áll amire ráfestik a lábujjakat és a fehérnemű is csak rá van rajzolva a modellre kb. 2000-es évtized eleje. Nem volt lehetőségem kitapasztalni egy kisebb tömeg Npc feldolgozását, elég sarkalatos pont volt a régi engine-nél, nem vagyok benne biztos hogy nem-e ezért nincs ilyen most is a játékban. Az út keresési képességük még mindig elakad egy komolyabb tereptárgyban és ugrani még mindig nem tanultak meg és most nem a kiálló kis szikla átugrására gondoltam. Ha átmegyek egy sziklasoron akkor elindul megkerülni az egészet, a távolsági ellen meg órákon át lövi a szikla falat mert azt érzékeli hogy ott vagyok, néha előfordul hogy abba hagyja vagy odébb cammog hátha úgy eltalál. Az Npc-kről még annyit, hogy az előre lekódolt interakciók szerint egyes helyeken ott állnak a "helyükön" és várják hogy a karakter megjelenjen és akkor indulnak be, és ez nagyon lehangoló ha távolabbról látod őket, de nem mész elég közel az aktiváláshoz. Vagy a másik lehetőségként egyszerűen a földből "bújnak" elő amit megpróbáltak úgy palástolni hogy akkor történjen meg amikor a karakter elhalad azon a ponton így mögötte történek a dolgok amit így nem lát a játékos hacsak nem fordul hirtelen abba az irányba. De így a random ellent a hátadba kapod ami elég bosszantó.
    Az Npc-k még mindig eszetlenül rohamoznak nincs taktika a varázsló néha gyógyítja magát de a többiek nem. Nem várják be az erősítést és nem is hívnak, még mindig van egy határ ami után visszafordulnak a támadásból, ami nyilván ha túl erős az ellenfél elég nagy segítség. És még mindig elsüllyednek beleakadnak a tereptárgyakba.

Ezekből kiindulva tehát szerintem ez egyáltalán nem új engine mint ígérték csak ismét egy új bőrt húztak a régire, semmi javulást és újítást nem hozott, viszont a régi hibák előjönnek. Kifagyást eddig nem tapasztaltam de még nem is mod-oltam fel a játékot ami igencsak instabilabbá teszi a programot, és nem volt több Npc egy helyen ami szintén az instabilitást hozta elő. Egy mai engine-től nem agyatlan mozgássérült Npc-t várna el az ember. Még mindig csak foltozgatják a már amúgy is elavult engine-t, ami a jövőben már egyáltálán nem lesz elég.
    Köszönöm a türelmet és bocsi a sok szövegelésért:)
  • xblades
    Oké megvan, még nem adták ki:(
    Megy a húzza-vonna.
  • xblades
    Hotomi

Nem tudod hogy a skyrim creation kit-et honnan tudom letölteni?
    Lehet én vagyok fáradt de nem találom.
  • Although
    Hát szerintem az Obsidian csak a Fallouton dolgozott...Szerintem inkább a két év volt kevés a Skyrim ha jól hallottam, jól számoltam 3 évig készült.
  • CptXecutor
    AION, Blade & Soul, Linege 2 jó példák MMORPG-re. Ha valakinek gyengébb gépe van, le tudja venni a grafikát WOW szintűre, de megadják a lehetőséget azoknak is, akiknek mondjuk Alienware-ük van dual vidkarival dual procival, 32 gigarammal, mert a legújabb gépek bírják a gyönyörű Unreal 2-es motort full grafikán több 100 player esetén is. Ez a legigazságosabb szerintem.
  • CptXecutor
    Félig igazad van, ha a grafika nagyon jó, és sok effekt van a képernyőn, beszaggathat, ha a gép nem bírja, és a programkód, vagy a grafikus motor nincs jól megírva. Ilyen esetben nincs mit tenni, levesszük a grafikát. Viszont akinek van egy szuper PC-je, és maxra vett grafikával is csak egy WOW-style-t kap, az joggal fogja húzni a száját, és feltenni a költői kérdést: "Ez mi ez a fos?" WOW-ról nemrég olvastam hogy továbbra is csökken az előfizetőik száma....szép lassan el fog vérezni. Miért? Évek óta ígérik, hogy kiadják az új grafikus motort, és tudtommal a mai napig nem adták ki, a playerek meg megunják lassan, hogy fos grafikával játszanak....ilyen Battlefield 3 meg egyebek mellett a Warcraft 3 grafika sajnos elbújhat 10 szer....egy darabig bejön az a taktika, hogy a jó játékmenet, és játékélmény fontosabb, ezt alá is írom, és tudom jól, hogy a WOW-nak páratlanul jól megkreált játékmenete van, ezért is tudott eddig nyeregben lenni, de lemaradtak csúnyán....akárki akármit mondhat, még a Silkroad is odaver a WOW-nak grafikában, pedig az is elég kaki, és a játékélményben sem marad el nagyon...Diablo II-nek is nagyon frankó a játékmenete, mégsem játszanak már vele annyian mint mondjuk 5-8 évvel ezelőtt...
  • CptXecutor
    A Bethesda-Obsidian által kiadott Falloutok elnagyoltságának, bugjainak az lehet az oka szerintem, hogy nem fordítottak a játékra eddig full figyelmet, mert inkább az Elder Scrolls-al vannak elfoglalva.
  • Ryder62
    Tele a dlc fel nem használt elemekkel: worlds edge tábla, hopeville military tábla, exit tábla, metro lejáró, metró lejáró épülettel, körforgalom stb. A többségük az f3-ból származik, vannak olyanok is ami ugyan megvan de nincs textúrája. Vannak újak, pl ezek a highway táblák de nem értem hogy miért nem használták fel őket.

Egyszerűen ez a dlc csupasz, semmilyen küllemileg. Alig van tereptárgy (főleg a high road-on) így annyira amatőrnek hat a kidolgozás hogy nem igaz. Persze az első pályán (military base) annyi autó van hogy még az épületek tetején is kamionok, autók sorakoznak de persze a sztrádák meg üresek. lol?
    Én különbet csinálok és bazz ezeknek még fizetek is és ilyet tettek le az asztalra. No comment komolyan.

Egyébként itt olvastam valaki hozzászólását hogy a bethesda maradjon távol a falloutól és csinálja az obsidian. Gratulálok. Látható az eredmény hogy az obsidian mit tud letenni az asztalra. Mind az alapjátékon és a lomesone road-on tükröződik a tudásuk. A kidolgozás egy kalap szart nem ér. Vissza a Bethesdát mert ők legalább egy világot olyan szépen és részletesen ki tudtak dolgozni hogy még ma is ámulok bámulok.

Most nem azért de felőlem a játékmenet lehet űberkirály de ha nincs normális map normálisan kidolgozva akkor bizony csapnivaló. És bizony a new vegas ilyen.
  • Although
    Ja ja reméljük lesz folytatás :)
  • Although
    Igen ezt én is tudom. De pl én a Conannal játszok és elképesztő szép viszont ha sokan vannak elképesztő modon romlik a teljesítmény. Hiába szép belassul nagyon. Nézd meg a fosodék WOW-t szar grafika, szar módon egyszerű kezelhetőség, relatív nagyon jó lore és millió rajongó volt. Persze ma már lehet jobbat de nagyjából túl sok embert úgy nem bír el. Mondjuk az EVE onlinet nem láttam még kiváncsi lennék mennyi embert bír ki szagatás nélkül. Persze lehet a Conan nincs jól optimalizálva nem tudom. De szerintem túl sok ember és hard grafika az nem épp kis gép igény. A conanhoz is relatív jó gép kell és így is belassul egy komolyabb ostromnál. Szinte csak minimunmba fut a 100 ember egymásnak feszül.
  • Although
    Akkor te még nem próbáltad a Fallout NV-t igaz ? :)
  • Gruffersten
    Ez már nem AZ a Interplay - sajnos.Mindenesetre vesszen az MMO nem érdemli meg az Interplay ezt a lehetőséget a Van Buren után.A Bethesda maradjon a TESnél (azt furcsa mód nem tudják úgy elkúrni mint a harmadik részt) az Obsidian meg csináljon egy újabb, "igazi" Falloutot.Szerintem mindenki jobban járna.
  • xblades
    A World's Edge táblát te írtad át?
    És ha igen akkor egy új táblát csináltál vagy egy nem használatost használtál fel?
  • CptXecutor
    Szép! :)
  • Ryder62
    Dolgozom nagyban a "Better Lonesome Road" modomon:

Tartalom:

- Teljes kiegészítés látványilag :)
    - Új pályarészek

Néhány pikcsör a geckből, persze nem a végleges állapotban:

Új, bejárható autópálya szakasz...

...járművekkel

A másik autópálya szakasz, ami szintén bejárható lesz

A metró viszont már nem jár :)

Új terület - Middle Divide
    8th Street Monorail Station

World's Edge

Jelszavam: minél több objektum és tereptárgy.

Eltévedni nem fogsz :)
  • CptXecutor
    Még valami. Azt az oldalt amit linkeltél, már fél éve láttam, és az oldal alján ez olvasható: Fallout® is a registered trademark of Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company, in the U.S. and/or other countries, and is used by Interplay under license from Bethesda Softworks LLC. All Rights Reserved.
    :)
    Egyébként a legjobb megoldás szerintem az lenne, ha az Interplay beépülne a Bethesdába, leszerződtetnék őket, az Interplay-es brigád a Bethesdának adna minden jogot (pontosabban az MMO jogát, mert a többi már náluk van) az Interplay megszünne létezni és közösen folytatnák. Cserébe a Bethesda átvenné tőlük a tartozásokat. Ebbe viszont a Bethesda szerintem nem menne bele, mert nem szívesen venné át az Interplay minus 3 millió dollárját...pedig mélyen belegondolva így mindketten jól járnának...
  • CptXecutor
    Noodlee-hoz csatlakozva: igen! Nem kár szapulni az Interplay-t, mert a mostani Interplay már nem az a legendás Interplay, akik a Fallout 1-2-t csinálták. Ha jól tudom a régi brigádból már egyetlen egy ember sincs a programozók között, mivel megunták, hogy elpocsékolják az idejüket egy olyan cégnél ami már évek, lassan évtizedek óta csődbe ment, csak éppen még nem indították el a csődeljárást...A mai MMO-knál már igenis lényeg a grafika, mert a mai technológiákkal megoldható, és korántsem kell hozzá NASA gép, csak ügyesen megírt programkód, és játéktér. (Nem kell egész bolygót egyszerre betöltetni, elég 1-1 várost) Meg lehet nézni a NV-t, rohadt nagy játéktere van, egyetlen loadinggal betölti az egészet pár másodperc alatt, és nem kell neki NASA gép...Grafikára visszatérve meg lehet nézni a korábban említett Battlestar Galactica Online-t, nálam full grafikán szaggat, olyan szinten szép a grafikája, és MMO, ráadásul !!!böngészős!!! Nem kell hozzá több gigát letölteni, hogy meglegyen a kliens, és nem kell hetente több 100 megás updateket szintén letölteni a kliensel, csak regisztráció, és PLAY :D pár másodperc alatt betölt egy naprendszert....ennyi....Csak sokan nem képesek kicsit elrugaszkodni a talajtól. Bethesdáról annyit: Szerintem minden létezőt megtettek ahhoz, hogy "lemásolják" az eredeti Fallout-ot, én pl NV-ben még a legapróbb részleteken is észrevettem...Maga a feeling sokak szerintem nem ugyan az, sokan mondták, hogy a humor és az irónia kimaradt a Bethesda által készített Falloutokból. Szerintem egyáltalán nem, volt pár rész, ahol szó szerint elröhögtem magam, és azt mondtam LOL :D Persze érezhető, hogy ők egy kicsit komolyabbra fogták a dolgokat, de végül is sztm igazuk van. Egy ilyen történetben finoman kell bánni a humorral, mert az könnyen átbukhat ökörködésbe, és akkor már nem ilyen lesz az ember arca: :D hanem ilyen: -.- Szerintem jó munkát végeztek. Lehetett volna jobb is, bugmentesebb, de ha tényleg olyan szar lenne, ahogy páran lehurrogják a Bethesdát, akkor nem függenének rajta több 100 órát :) :P Nekem az az érzésem, hogy sokan már csak azért szapulják a Bethesdát mert még nem tudtak eddig semmi igazán ütőset felmutatni, és sokakban az van hogy: Csúnya gonosz Bethesda elvette az Interplay játékát. Nem árt elfelejteni azonban, hogy ha nincs a Bethesda, a Falloutot már rég elfelejtette volna mindenki, és elveszett volna a süllyesztőben, mint pár elődje, lásd Age of Empires, (amit az egész világ szeretett) és társai...
  • Noodlee
    Ha a régi Interplayes brigád csinálná, az jó lenne, pláne, hogy a Bethesda féle Falloutnak semmi köze a játékhoz.
    Nulla Fallout érzés részemről.
  • Although
    http://www.fallout-on-line.com/
    Nos nekem ez az eredeti hangulatát idézi már a képek. Legalábbis amit láttam belőle anno, még nem játszottam vele. Kár szapulni az Interplayt mert a Legendás Fallout 1,2-t ők csinálták. És ezek a képek se rosszak egy mmo-hoz. Lényeg úgyis a világ hangulata meg a történet meg a rendszer, nem a grafika, pláne nem egy mmo-nál. Szerintem. Én kiváncsi vagyok milyen lenne. Persze hogy fáj a Bethesda foga rá!! A jövő a pc-ken egyértelműen az mmo felé mutat. Már pedig a Fallout elég jó húzó név. Bár szerintem ez igazán csak singli témában jó. De ha tényleg csinálnak egy hatalmas várost hatalmas területtel, ahol több ezer ember sem okoz tömegnyomort akkor bejöhet. És akkor biza csúcs grafikáról kár álmodni. Jelenleg még a Nasa gép is beszarna ha tényleg akkora várost csinálnak mint amit szerintem kellene egy ilyenhez. :)
  • Although
    http://falloutmmo.com/
  • CptXecutor
    Pereskednek bizony, nem hagyják annyiban a dolgot. Neten vannak fent screenshotok az MMO-ról, meg egy pár concept art. Screenshot alapján a grafika nekem eléggé tré... a játékmenet egyelőre még nagy kérdőjel.
  • SZEG007
    Fallout MMO jogai az Interplay-nél vannak, elvileg ök készitik is az MMO-t, de még semmit nem láttunk belöle. Amugy Bethesda pereskedett is a jogokért, lehet hogy még mindig pereskednek, de pontosat nem tudok.
  • Noodlee
    A mostani Fallout online játékban is hülyén néz ki, hogy tele van a képernyő kék vault szerelésben rohangáló emberekkel.
  • CptXecutor
    Hát figyelj NV-ben is van elég sok banda szinte 20 méterenként talál párat az ember :) Powder Gangers Primm közelében, Jackall vagy mi Niptonnál, Niptonon túl légiósok mindenütt, Novac környékén is van pár, Vegas körül fiends, eléggé tele van "emberrel" (NPC-vel) így is :) De gondolj bele milyen jó kis banda háborúk lehetnének :P Persze ez mind csak a képzeletemben van meg, én nem tudom megcsinálni, Bethesda-nak meg eszébe sem jutna ilyesmi, pedig szerintem ahogy korábban is írtam fossá kereshetnék magukat vele.
  • Although
    Naa, furcsán nézne ki egy kihalt világ ahogy több ezer ember egymást taposva rohangászik. :)
  • Although
    Oké, de gondolom itt arról beszéltünk milyen szép is lenne egy ilyen mmo. :) Hát nem tudom nekem elég ez solora is :) MMo nak meg elég a Conan nekem :D
  • Noodlee
    Emlékeim szerint a Fallout Onlinenak semmi köze nem lesz a FNV-hoz.
  • CptXecutor
    Persze, az über hülyék mindenhol ott vannak, épp úgy mint az életben. MMO-ban ők az ingyenfrag-ek :D Nem hülyeség, egyáltalán nem kicsi a játéktér, több ezer embert elbírna, és simán lehetne a játékteret bővíteni, pl Majove Outpost-nál van egy szép ki kapu. Meg lehetne oldani, hogy mondjuk azon átlépve egy teljesen új map-ot tölt be, újabb pár ezer emberrel, stb. Mod-ban határokat csak a fantázia, és a képzelőerő szabhat :) Jól tudom, én Lineage 2-höz írtam korábban nem akármilyen mod-ot. Kár, hogy a C-hez nem sokat konyítok...
  • Although
    Eh hülyeség túl kicsi a játéktér multihoz. Meg az FNv-be a dungeonok száma is kevés. Ha meg növeled a dolgokat akkor beszarik a géped rajta. Pont mint a mortal online-nál. Az egy Oblivion szerű mmo. És iszonyat gépigénye van. Arról nem is beszélve vonza az ilyen az über hülyéket.
  • CptXecutor
    Úgy hallottam, hogy az Interplay-nek 2012 végéig van rá határideje, különben elveszíti a jogot. :) Nagyon remélem, hogy a Bethesda át tudja venni tőlük...
  • Svenhassel
    Elvileg készül is egy Fallout Online. De nem tudni, hogy mikorra várható... Minimum 2-3 év ha egyáltalán elkészül valaha.
  • CptXecutor
    Pontosan :) Korábban írtam is, hogy FO3-ból vagy NV-ből egy multival egy csapásra MMO lehetne. Még fizetnék is érte :)
  • Svenhassel
    Igen Co-op az még belefér. De ha rendesen Multit akarna csinálni valaki egy RPGből akkor az (mint írtam) MMORPG lehetne, vagy egy sima shooter amiből kivettek minden RPG elemet. De az meg minek, amikor ott az ezer meg ezer rendes FPS.
    Szóval ez az egész úgy értelmetlen, ahogy van :D
  • Calver
    azért SW:FU2-t ne keverjük ide, azt egy egészségesebb trónolás időtartama alatt végigtoltja még egy Down-kóros is
    max csapattársak helyett 2 emberes co-op férne bele FNV-be, más gáz lenne.

Sven: Baldur's Gate/Icewind Dale részei mind rendelkeztek co-op multival. nem valami túl jóval (bár a "na akkor repül a meteor." "NEEEE!" szóváltások határozottan szórakoztatóak voltak), de volt. NWN 1-2-ben még inkább előtérbe került a co-op, de ott pvp is volt.

ettől függetlenül CRPG-k mindig is egyjátékos üzemmódra és remek történetre voltak kihegyezve - nem valami túl egyszerű egy jó sztorit elmondani úgy, ha a csapat fele csak zúzni akar előre
  • Svenhassel
    Miva?! Multiplayer Fallout New Vegashoz? :D Az már MMORPG lenne...
    Nem is nagyon emlékszek olyan RPG-re aminek lett volna Multija.
  • CptXecutor
    Nem értem az utolsó pár hozzászólást, mert a multiplayer sohasem zárta/zárja/fogja kizárni a single playert egy játéknál :) Teljesen külön álló dolog a kettő. Egy alapvetően single-re tervezett játéknál mindig a single rész készül el először, a multi pedig az "átirata" vagy "kiegészítése" :) NV-t is lazán át lehetne alakítani, pár dolgot ki kellene kapcsolni mint pl V.A.T.S. és kamerabelassítások, meg pár extrát hozzáadni, ennyi az egész...(És ez semmit sem változtatna a single részén....) Én magam a single játékokat 99%-ban az MI miatt unom meg. Lehet csak nekem van ilyen agyam, de egy mesterséges intelligenciának pillanatok alatt észre veszem a hibáit, és utána már nem tudom "nem kihasználni" ami azt jelenti, hogy legnehezebb fokon is végigtolok egy játékot max pár óra alatt. Pl.:Star Wars: Force Unleashed 2 reggelre letöltődött, délután már unottan néztem az outro-t, úgy, hogy napközben volt még ezer elfoglaltságom :D Az MI-k még mindig túl fejletlenek (szerintem) Rengetek példát tudnék mondani...egy ember esetében viszont nincsenek előre megírt akció-reakció ciklusok amik minden esetben ugyan azt a reakciót adják egy adott akcióra, csak lehetséges reakciókkal lehet számolni, azért egy ember ellen milliószor élvezetesebb játszani, mint bármilyen MI-ellen, és ezzel kár lenne vitázni :) Ezért nem értek egyet a single mániás emberkékkel (Isten bocsá')
  • mike01010101
    Nagyon nagy igény van (lenne) jó single játékokra (legalábbis részemről biztos)
  • kissssss
    fallout 3 és a f:nw a kaszáknál jól teljesített tehát ez azt jelenti hogy igenis van igény single játékokra.

ami azt illeti aki mindenáron fallout játékkal akar multizni annak ajánlanám a fonline 2238
  • koschwarz

nevetséges, hogy tényleg szinte mindenbe beleerőltetnék a multit, miközben egyébként vannak kifejezetten multira kihegyezett játékok, amiket élményben ezek a beleerőltetett multik meg sem közelítenek soha.
  • ratgab