Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A BG egy
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Mondtam, hogy nem érdekel, ha nagyképűen hangzik. Elég hülyeség elhangzott már a témában ahhoz, hogy én is megengedhessek magamnak egy ilyet 😛
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Sok "igénytelen" játékot jobban élveztem és érdekesnek találtam, mint körberajongott csodákat.
Például a Kyrandia 3 elég gyenge, de a Westwood érdekes húzásokkal élt, és érdekes volt látni a trilógia lezárását (több szempontból mondjuk az 1-et is igényesség- és igénytelenséghegyek gyűjteményének tartom). Ráadásul voltak, melyek a Blade Runner egyes megoldásait előlegezték meg, melybe szintén bele lehet kötni, de egy elég különleges darab. Ha meg kalandjáték, az I Have No Mouth, and I Must Screammel is sok baj van, bugos is, de mégis különleges. Vagy ott az Alpha Protocol, VVVVVV, Blood Bowl, Chaos Gate, Kane & Lynch 2 (ha választanom kéne, inkább az összes GeoW-ot törölném a múltamból) stb. Ha igényes lennék, sok jó játékélményről is lemaradtam volna.
Nyilván egy Haze más eset. Egy Rise of the Argonauts pedig a kettő között van.
Egy bizonyos költségvetés fölötti játék? - Nagyon kevés az az igényes játék, ahol a belefektetett effort nem igényelt tőkét. Ennek persze a másik árnyoldala, amikor a nagy pénzszórástól lelketlenné válik a cucc.
Egy bizonyos komplexitás fölötti játék? - Ez nem féltétele az igényességnek annyi bizonyos. Egy Super Mario Bros faék, nem komplex, de roppant igényes.
Egy bizonyos nehézség fölötti játék? - Egy nagyon könnyű és egy nagyon nehéz is játék is lehet igényes, meg egy közepes is, ez sem feltétele az igényességnek.
Egy bizonyos játékidő feletti játék? - Ez sem az igényesség jellemzője, mert lehet nettó kettő órában is igényesen sztorit elmesélni, meg 50-ben bullshit hülyeséget tolni.
"Nem, ezeket nem lehet matematikai képlet szintjére lezülleszteni, ahogy a művészetet sem."
Pedig továbbra is elég jó mérőszámai vannak egy játéknak (küllem, sztori, zenék/hangok, irányítás, A.I., szavatosság), míg egy művészeti munkának valóban nincs semmi ilyesmije, bár a "ducktabelt banán a falonra", egyértelműen kijelenthető, hogy értékelhetetlen. Persze attól, hogy mérőszámokkal meghatározható egy játék összhatása, attól az igényesség kérdése, meg nem biztos, hogy ezzel összhangba is kerül. Sok összetevős "játék" ez valóban.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.02. 21:40:35
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ott van kapásból példának egy One Finger Death Punch. Hót egyszerű, a grafikája is, az ötlet pedig szimplább nem is lehetne a maga mechanikájával mégis tökéletes, és hihetetlen élvezetes. Az egyik legkirályabb pick up and play játék. Igénytelen lenne, mert egyszerű, és pálcikaember figurás? Szerintem a legkevésbé sem.
Azt viszont adom, hogy objektíve lehet értékelni igényesség terén pl. a bugok mennyiségét, vagy az optimalizáció meglétét, hiányát. Ebből a szempontból az AC Unity valóban igénytelen. Sőt, igen a Nier is (bár nekem nem volt vele semmi gondom, igaz, az új gépen még nem próbáltam)
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Kaptam már meg én is nem is egyszer, hogy xy cucc letolása miatt igénytelen vagyok, de engem ez soha nem zavart, vannak vállalt igénytelenségeim, pl. most megint nincs kedvem borotválkozni.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Azt nem szeretem viszont amikor vitában ez egy érv lesz amivel le akarják nyomni a másik felet. "Nekem van igazam mert én igényes játékos vagyok".
Why so serious?
A BG klasszikus, de nem tökéletes, és nem minden kedvelőjének szent tehén az RtwP.
Részemről én is igénytelen játékos vagyok néha és röfögök egyet olyasmivel, amivel más nem. Pl. letolni egy Assassin's Creed Unity-t az nyilván elég komoly igénytelenség, hiszen az AC széria talán legfosabb darabjáról van szó, holott őrületesen szép és hangulatos Párizs megjelenítése... csak játéknak szar. Ilyenkor egyértelműen igénytelen vagyok. De nincs ebben semmi nagy szám... nagyon nagyon ritka az, aki néha nem igénytelenkedik egy jót.
Szerintem mindenkinek vannak ilyen gyenge "pillanatai", hogy tol egy ilyet, miközben egy Zelda Breath of The Wild meg hever a polcon. (Nem mertem még komolyabban nekiállni, 150 órás téma a DLC-vel, de idén feltétlenül fogok!)
Akkor van a gáz, ha valaki tényleg igénytelen játékos. Pl.: Van neki 700 ezres rigje, de az Alien Isolationt Switch-en tolja, vagy ott van neki az accján mondjuk az Inside érintetlenül, ő meg a 0.5€-s 2 pálcás zombi indifos lövöldével tolja.
Ismerek olyat, aki viszont full igényes játékos. K. jó rig, Occulus rift, ott is csak a legjobb VR cuccokra megy rá... és folyamatosan igényes címekkel tolja, melyekbe még ebben a topikban se kötnek bele. Sosem tolja hulladékkal. Soha. Jellemzően 8.5/10-től nézegeti a játékokat, a többit magasról... ja és kb. minden platformon ott van. Nem is egy ideges faszi, kb. Zen mester feje van és mindig kiegyensúlyozott és happy, jópofa arc :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.02. 19:49:51
Why so serious?
(Nem, nem vicc, igen, rá gondoltam, igen, ő írta először, illetve lwb is említette.)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ha valami jó, le lehet másolni, alázattal persze, nem arcoskodással. A baj akkor van, amikor valaki mindenáron valami egyedit akar az innováció jegyében, csak közben véletlenül sz*r keveredik az asztalra minőség helyett.
Szo sem volt arrol, hogy a DOS-ok keszultek volna kazuaroknak!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A HL1 anno azért ütött nagyot, mert iszonyú hangulatos volt és az A.I. beszarás mennyire jól működött benne... nyilván azóta már van jobb, szebb, több. Aztán lehetett volna multizni elég frankókat, ha eluntad a single-t és ott se okozott csalódást.
A 2. részt egy nagy lapnak teszteltük (Day1) egy akkori sráccal és mind a ketten csalódtunk. Nem volt rossz, elvoltunk vele, de véletlenül se volt 10/10... sőt inkább 8/10. Nekem pl. a Portal utána sokkal jobban bejött, egyszerűen jobban élveztem.
Szerintem lehet csinálni kiváló RtwP-t is, de extrém nehéz és ritka. A BG a maga idejében ebben lehet, hogy előrelépés volt a korábbi előképekhez képest (mert nem a BW találta fel), de én sosem tudtam megszeretni a harcrendszerét. Én elsősorban SOKKAL jobb harcrendszert várok el, TB-preferenciával.
Milyen kisérletet akartak velünk a game elején végrehajtani? (Ami balül sül el)Ha minden ok lett volna mi lett volna..[ergo mi a munkánk egyébként)?Ki a rák az a aktatáskás faszi és miért figyel minket elég sokszor a pályákon?
Mi ez a xen és mit akartak ott az emberek? (ugye csomó helyen ott vannak a freeman ruhás hullák)
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.02. 11:04:23
Half Life 1-2 semmit nem tud felmutatni..vártam már hogy vége legyen a Black Mesanak is. Főleg a vége egy fps-be platformer ugrabugrát beletenni öcsém hánytam az undortól
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Pedig mindenben tökéletes és még nem is könnyű. Jó nehéz, de aki kitapasztalja az irányítást, annak már laza ujjgyakorlat, ami persze még akkor se könnyű!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.02. 05:19:57
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.01. 21:55:47
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Casualok felé nem egy DOS szerű játékkal fognak.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
" a casual-ek meg a Divinity rajongók számára nyilván nem. "
Ebben tudod mi az érdekes? Hogy nem kevesen sírtak amiatt, hogy a DOS nehéz játék! A 2. rész még nehezebb. Nekem abszolút feküdt az 1. rész, teljesen korrekt kihívás volt, nem éreztem nehéznek. Nekem a nehéz egy Super Meat Boy, de nem egy DOS. Na de a lényeg... a casualok számára NEM való egyik DOS sem!!! Szóval, fura ez a "nyissunk a casualok felé is" téma, mert ahhoz viszont bőven hardcore a Divinity, így a casualok heréje a kezükbe lesz adva a BG 3-nál, ha a Larian kicsit is követni akarja a BG nyomvonalát. És ez nagyon vicces lesz, remekül fogok szórakozni, már várom a sok reddit sírót :-D
Az utolsó soraiddal tökéletesen egyetértek! Sokan nem értik miért szerettük az RTwP-t, de pontosan ezekért.
A DnD évtizedek óta nem látott sikernek örvend papíron (ezért is tolják most erősen a digitális tartalmakat - lást nem túl rég az idézetet), a Magic az új felületekkel még szélesebb játékosbázist gyűjtött be és épül be az esportok közé.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.01. 17:41:48
A larian pályázott, persze, de a Wizard of the Coast finoman szólva is mára eljutott a vegetatív kóma állapotába, szóval 2 kézzel kapkodnak a potenciális jelenkező(k) irányába. Látták milyen sikeres volt a Divinity 2 (év játéka, persze 😊), számoltak és azt mondták: "gyertek". Kár ezt felemlegetni, ugyanúgy, ahogy azt az 1-2 embert, aki anno benne volt az eredeti Bioware csapatban, most meg ott csöveznek a Beamdog-nál vagy éppen a Larian-nél.
Tényleg nem akarom elterelni a diskurzust/vitát a "régen minden jobb volt" (még akkor sem ha tényleg 😊) irányába, de ezt a msáfél órás bemutatót elnézve sajnos minden ráerősít arra, amiről Tinmannel (is) írunk, mint 2 olyan "öreg" akik végigjátszották a BG 1-2-t és szerintük ez a non-plus ultra. Számu(n)kra ez egy baromi nagy csalódás, a casual-ek meg a Divinity rajongók számára nyilván nem. Érts meg engem és én is megértelek téged (egyébként én így is megértek másokat, állítólag magas az empátiakészségem).
Ha jól figyeltél (vagy csak elfelejtetted) a BG-ben is körökre osztott a harc, a real-time ellenére is: minden turn-ökben, meg round-okban van megadva. Zseniálisan lett megcsinálva, pörgősebbé (és gyorsabbá) téve a játékmenetet a "pillanatállj" remek felhasználásával.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
A kérdést úgy is fel lehetne tenni: ha valaki nem BG fan, már nem örülhet egy új Larian játéknak? Persze költői a kérdés...
Külföldi oldalakon pont sok D&D fan örül a turn based harcnak, ami mondjuk értem hogy nem fedi teljesen a Baldur's Gate fanok táborát. Persze van sok probléma a Divinity-s harcrendszerrel, lehet spammelni a tűzlabdát, de BG-ben sem kifejezetten élveztem ha mondjuk gear nélkül kellett egy trollal találkoznom (honnan tudtam volna előre?). Ez a probléma mondjuk abból is ered, hogy a D&D alapvetően egy jó mesélővel működik igazán.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.01. 09:12:25
Pl itt van most ez a Gothic Playable Teaser ...tolta aki akarta és elmondta a véleményét aki akarta...Nos ezek alapján a THQ döntött remake lesz a dolog. DE most jöhetne az ,hogy ezt a teasert átdolgozzák az alapján amit a többség bejelölt átdolgoznák és újra tolható lenne ,hogy na most milyen? Mert így hogy leadtuk a voksot mi szar mi jó ,nem biztos hogy a THQ ezeket olyanra fogja csinálni ami azt jobbá teszi .... Szóval fasza volt a kérdőíves dolog meg minden ,de így kb semmit nem ért.. A harc egy rakás szar pl nos ha azon nem változtatnak semmit akkor alaphangon kegyetlen sok embert veszítenek pláne akkor ha változtatnak rajta de mégszarabb irányba
Hiába lesz EA, az alapok egyértelműen látszik, hogy már fixálva vannak, a harcrendszert se fogják kukázni, csak azért, mert a BG fanok morognak.
Raadasul most a fikazas egy olyan termekkel kapcsolatos, ami nyiltan early access lesz, a jatekosokkal egyutt fejlesztve...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.02.29. 22:22:28
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.