311802
-
Rony94 #310513 Ez talán érdekelhet egyeseket, főleg aki szereti a versenyzős gémeket.
Humble Just Drive Bundle -
#310512 Nem lesz idén E3 -
#310511 Amit beidéztem elég régi hír, így lehet hogy nem valid már. Elvileg idén jelentik be a SR 5-öt, a DI2 pedig 2021-ben jöhet, akkor okosabbak leszünk. -
#310510 Ha annyira 100% lenne, hogy jobban jártak volna a Steam-el, akkor nem folytatnák a trendet:
"Deep Silver's future games should be exclusive to the Epic Store on PC. This will likely include hits like Dead Island 2, which may actually release in 2019, as well as Volition's new top secret AAA project that's probably Saint's Row V." -
#310509 Látom magam körül is nem csak a game iparban.Hogy a befektetett lóvét mindenki már tegnap előttre akarja visszahozni csont nélkül.. A lassú megtérülés fogalmát senki se ismeri.
De pont gyökérség.Ez kb olyan hogy te mindig a kövi hó 7-én kapod meg a fizetésed de mindig már 8-án ott pampognál hogy adják már oda a következő havit....
Egy cég akkor se menne csődbe, egyik se, ami fent van az epic szarjában ha nem lenne exklúziv és jöttek volna steamre 0 day sőt 100%-osan jobban jártak volna még ugyis ha levonom azt az 1-x milla epic lefizetősdit...
De számokat sosem kapunk és nem is fogunk így csak mendemonda minden... -
#310508 Ezerszer ki lett itt már beszélve, hogy a pénzügyi világban a garantált bevétel elég jól csengő fogalom, nem hiszem hogy ettől "gyökér" lenne bármelyik cég. Pénzéhesnek meg elég sok céget lehet mondani, öö, mondjuk úgy mindegyik piaci alapon működőt. -
#310507 Bezárni nem fog a fosnájt megmenti őket. Pénzéhes gyökerek meg mindig lesznek akiket nem számít ha elviszi a cégüket a népharag de az a 0day 2-3 millió $ legyen a zsebben .Amíg ilyenek vannak és látjuk egyre többen addig lesz epic szarja sajnos
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.12. 09:11:53 -
#310506 Ez rendben is van, csak nem teljesen értem, hogy az Epic pénzügyi sikerétől, vagy bármiféle pénzmozgásától mitől lenne másabb játék a Far Cry Primal amit vettem náluk. Az egyetlen tényező ami esetleg érinthet, az ha a legrosszabb forgatóköny válik be, a steam bedarálja őket, és mondjuk 5 év múlva bezár a store. -
#310505 A sima játékokra költöttek 251 milliót az hulladék..főleg amikor 50 exklúziv cím van benne ami máshol nincs 1 év alatt. Ez több mint nevetséges bármennyire is védeni akarod a mocsadékokat
" Epic küzdelmével mi játékosok járunk jól" Láthatjuk hogy közel sem. Csak veszítenek a játékosok. A Metro Exodus sikerét pl ez baszta szét konkrétan a köcsög epic exkluzivitás. Megdöbbenésemre nem is fogy steamen..lehet mindenki inkább a 300ft-os game passba letolta minthogy a férgeknek adják a pénzüket.
"már nem csinálhat meg bármit" Eddig se csinált "bármit" (és itt a bármi tököm tudja nálad mit jelent) mivel ők azt árulták amit a kiadók felraktak és úgy áraznak ahogy a kiadók mondják...
Az epic olyan a pc-s digitális game társadalomnak mint most a koronavírus csak a szennyet hordozza magával és romba dönt mindent -
#310504 251 a third party bevétel, tehát minden olyasmi, ami nem saját termék (túlnyomó részben a Fortnite), a 680 a teljes.
Lehet számolgatni, hogy mennyi pénzt fizettek az exkluzivitásokért, a heti ingyenjátékokért, a kuponokért, stb. - az egész Store indulást és az agresszív terjeszkedést a Fortnite hihetetlen sikere és bevétele hozta el (havi szinten 2-300 millió dollárt költenek a játékosok benne), régebbi jelentésekben látszott, hogy az Epic szabad tőkéje megsokszorozódott tőle - és ezt használták-használják fel a Store felfuttatására.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.12. 08:35:17 -
Probatbicol #310503 Nettó árbevétel <> nettó nyereség.
Egyébként most jöttem rá hogy ironizálsz. Megnéztem a linkedet és aszerint nem is 250 hanem 680 millió volt az Epic összbevétele, ez elképesztően sikeres, nem is gondoltam volna, de kösz az infót.
De az egészben az a lényeg egyébként, hogy az Epic küzdelmével mi játékosok járunk jól. Egyrészt a Steam kordában lesz tartva kicsit, már nem csinálhat meg bármit, másrészt az elképesztő akciók miatt.
Én pl. pont tegnap este fejeztem be a Beyond two soulst, amit 4.99-ért vettem Epicen a téli vásárban, és még kaptam hozzá egy 10 eurós kupont, tehát tulajdonképpen fizettek nekem 5 eurót, hogy játsszak vele :) -
#310502 Láttad a diát amit epic közzé tett?
Az pont a nettó nyereség hanem MINDEN együtt ott van feketén fehéren ,egy egy az egybe leírták hogy a játékosok által elköltött pénz a nem saját (tehát nem fosnite és epic cuccok) tehát third party játékokra..
Szóval ezért rohadt nevetséges ez a szám...főleg úgy hogy ebből kb 50 game csak ott abban az ótvarban volt kapható sehol máshol..
Itt a kép lehet rajta tovább röhögni
Erre mondtam hogy ezt a kemény számot 2 db cím hozta ezt steamen úgy hogy az egyik ott van originen is a másik meg 300ft-os game passba..és nem 1 év alatt hanem 1.5 hónap alatt...Szóval ja látjuk az embereknek mennyire a játék számít....semennyire se. Ott játszanak ahol szeretnek és megszokták és nem ahova kényszerítik őket. -
#310501 Direkt dőlt betűvel írtam az 'elsősorban' szót. Az impulzusvásárlást meg nem hiszem hogy abban a csoportban kell magyarázni, ahol rendszeresen preorderelnek, meg game pass-os játékot vesznek full áron.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.11. 22:45:49 -
#310500 Az eladott játékok után 12% a profit, ami dollárban, így 30m, miközben egyedül csak a Control-ért mennyit is fizettek? 10 millát. -
MrAndree #310499 Most tényleg le kell irni megint, hogy van akinek a kényelmi funkciók is fontosan nem csak a játék? :D Főleg ha van talonban 500 játék amivel lehet játszani amig megjelennek Steamre is az Epices cuccok, ráadásul akkor már jó esetben bugok nélkül, fele áron, mint tette ezt nemrég a Metro (bár ott a bugtalanság kevésbé jött össze). -
Probatbicol #310498 Ha már Ubisoft, az ő nettó árbevételük pl. 2019-ben 99 millió euró volt. Ehhez képest az Epic 251 millió dollárja 1 év alatt 0-ról indulva inkább impozánsnak tűnik mint nevetségesnek. Pedig tippre az Uplay-en jóval több játék van mint az Epic store-ban.
Nekem az is gyanús, hogy a játékos társadalom igen szűk - de ilyen fórumokban annál hangosabb- rétege támaszt elvi problémákat egy-egy store iránt.
Ne vicceljünk már, pár éve a körömgomba tenyésztők nemzetközi szervezetének hírlevelére is azonnal iratkozott fel mindenki, ha a kattintásért egy ingyen játékot ígértek.. :) -
#310497 Nem véletlenül írtam, hogy költői a kérdés. Bele lehetne itt menni a számokba, hogy a steam-et is milliárdok nem használják, ergo szar, meg az Epic-en egyelőre töredéknyi mennyiségű játék van a Steam-hez képest, de nincs sok értelme, mert... nincs :) Maradjunk annyiban, hogy elvileg játékosok vagyunk, akiket elsősorban a játékok érdeklik, és nem a kliensek... persze ebben az elferdült világban már nem sok dolgon lehet meglepődni, így azon sem fogok, hogy van akinek mégis más a prioritás. -
Andule #310496 Slusszpoenkent megjegyzem h a Ubi store-nak sincs wishlist-je es havernak sem tudunk ajandekba vasarolni. :P -
Rony94 #310495 Minden cég csinál egy saját Nintendo Direct-et. A Sony már alapból elkezdett egy saját Direct-et 'State of Play' néven. Legalább is én erre tippelek. -
#310494 Azt a pár millió embert aki telibaszarja..végülis ja senkit csak a vásárlok sokkal nagyobb többségét.. 251 millió lol a nagy epic vásárlóréteg azóta ezen visítok...hatalmasak és közzé tették ezt a számot. Mondjuk biztos ettől is azt várták amit az ingyen játékoktól hátha megszánja a nyomorultságukat pár ember...
E3 meg most digitálisan lesz állítólag hamarosan infok is lesznek ez hogy fog kinézni
Assetto Corsa Competizione racing to PlayStation 4 and Xbox One June 23, 2020
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.11. 19:22:41 -
Rony94 #310493 Már jópár éve folyamatosan néztem az E3-as konferenciákat (még ha sokszor nem is élőben, de utólag pótoltam) és most szomorú vagyok hogy elmarad (fuck you virus). Tudom, hogy ettől függetlenül jönnek a játékok, de akkor is egy nagy esemény szokott lenni. És a temérdek cringe momentumok is sokszor kurva viccesek.
Na mindegy, majd talán jövőre. :( -
#310492 Kit érdekel a store, ha ugyanaz a játék indul el rajta? Költői a kérdés. -
#310491 -
#310490 Király több mint 1 év alatt lett wishlist...Akkor még 5-10 év és már normális store-ról beszélhetünk. -
#310489 The Epic Games Store now has a rudimentary wishlist
E3 2020 is officially cancelled
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.11. 17:33:58 -
#310488 Pedig tök egyszerű a válasz: mindenkiben ott a gyűjtőszenvedély. Adott egy játék és te szeretnéd a legteljesebb élményt.
Ott van pl. a Blu-ray/DVD is, ahol x+1 féle edition/collection létezik, amiknek az extráit kb. 90%-ban a vásárlók nem nézik meg... éppen azokat a werkfilmeket, interjúkat, storyboardokat, amikért pedig kicsengették az extra árat (egyébként tök gáz, hogy a zenét még a legextrább ultra über extended kiadások sem tartalmazzák, pedig én tényleg meghallgatnám, tudom, mert azt ki lehet adni CD-én + a zene baromi sok tárhelyet igényel). -
#310487 Reálisan 200 db. cím van, amit eléggé le szeretnék tolni. Pontosan ezért nem nagyon idegeskedem, ha egy 20 ezres játék kap egy 11 ezres akciót. Ráér. Nagyon.
Igen, sajnos a maximalista baromságom miatt olyanok várnak rám, mint a Neverwinter Nights, Fallout New Vegas, Morrowind, Oblivion, Skyrim, Pillars, Witcher 2-3 és akkor az 1. részt azért kéne újra letolnom, mert már nagyon régen toltam az alapot, de érdekel az EE + jó lenne a mentést is átimportálni akkor már. -
#310486 Nekem is megvan a full Pillars, direkt megvettem hozzá a kieget, dícsértem is itt a fórumon, de amikor az alap lepergett csak-csak félrettem és nem folytattam. Közben sorakoznak a könyvtárban a jobbnál-jobb címek amikhez, ha mindent maxra kijátszok valószínűleg hozzájuk sem tudok nyúlni ebben az életben. De nem ez volt a fő szempont, tényleg ráuntam egy idő után. A kiegek már nem olyan lelkesedéssel peregnek, mint amikor elkezdek valamit. Így is lesznek olyan címek, amik örökre a könyvtárban maradnak úgy, hogy nem nyúltam hozzájuk.. Szerintem mindenkinél.
Kíváncsi lennék neked hány cím várakozik most és látsz-e reális esélyt, hogy valaha kijátszod fullra őket. És itt elsősorban azokra gondolok amikbe tényleg 100-200+ órát bele kell tenni a munka, család mellett. Azaz a maximalizmus itt azt jelenti, hogy inkább bele sem kezdesz, még ha érdekel is, ha nem játszhatod ki teljesen?
De van ellenpéda is. A Witcher III első kiegészítője számomra hangulatosabb volt mint az alapjáték. Imádtam. Azt kár lett volna kihagyni.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.03.11. 12:39:54 -
#310485 -
#310484 Igen, az újrázás a DLC-k miatt iszonyú nagy luxus. Nem szeretem én sem. Jobb kivárni. -
MrAndree #310483 Item DLC-k nem érdekelnek, de sztori DLCből mindig az összeset le akarom tolni. Pár éve még megcsináltam azt, hogy végigvittem egyszer, aztán amikor kijött az összes DLC akkor még egyszer, elejétől, DLCkel együtt. Ma már ezt csak nagyon kevés játékkal csinálom meg, öregszem. :) Inkább várok a fullos kiadásra, az úgyis mindig sokkal jobban megéri. -
#310482 Nekem még mindig megvan az a kedvtelésem, hogy ha elkezdek valamit és az jó, abba elmélyülten nagyon sok órát szeretnék eltölteni. Black Flag-ből mindent felporszívóztam, kivéve a gyűjtögetős szemeteket, bár azok nagy rész, ami az utamba került is meglett. Pillars nyilván full megoldásban érdekel (úgy is van meg). -
#310481 Én már inkább elengedem a DLC-ket. Az utóbbi évben amivel játszottam, szinte mind meguntam 100+ óra után, az alapjàték végigjàtszása pont elég volt, annyi bennük így is a tartalom és sokszor màr inkább más címekbe kezdenék bele. Így jàrtam a Pillars-al, Black Flag-el és még sok játekkal. Kivéve, ha potom áron kapjuk azt is. -
#310480 A The Surge iskolapéldája annak, hogy mennyire nem szabad Day1 vásárolni.
Day1 a játék ára 50€ volt. Ehhez jöttek sztori DLC-k. Egészen pontosan 2 db., 15 ill. 10€-s áron, meg egy 3 db.-os item pack 3€-t, de az lényegtelen. Végül jött az Augmented (complete) Edition dettó 50€-s nyitó áron.
Aztán jött a játék bundliban (most is éppen olcsó bundle része), nyilván csak az alapjáték. A Deck 13 aztán kínosan ügyelt arra, hogy 33%-nál nagyobb engedményt SOHA ne kapjon a 2 db. sztori DLC, de az Augmented hamar kapta a nagyobb akciókat. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a 2 db. sztori DLC-t külön megvenni továbbra sem érdemes, mert jobban jössz ki, ha újra megveszed az egész komplett pakkot. ^^
Egyszerűen nem értem a logikát, és az üzleti elképzelést a mögött, hogy az alapjátékokat, már odaadom neked !!!EGY EURO!!! alatt, de a DLC-kért simán elkérem a 16 szorosát!!!
Az rendben, hogy nálam a maximalizmus szülte kényszer miatt, előbb-utóbb megveszem a DLC-ket, de abban biztos vagyok, hogy kevesebben vannak ezzel így, mint üzletileg az indokolt lenne. Sokkal több fogyna a DLC-ből, ha ilyen akciók alkalmával rátolnának egy 50%-ot kapásból és nem "kényszerítenék" arra a maximalista vevőket, hogy újra megvegyék a teljes pakkot, hogy aztán ajándék példányt az alapjátékból ne kapjanak, hiszen az elveszik ilyenkor... -
#310479 Szerintem inkább az az ok (vagy az is), hogy PC-n nincs akkora igény csőjátékokra, azaz ez a cím "nem működne remekül" a platformon.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.11. 10:26:06 -
#310478 Én erről még el tudnám képzelni. A God of War-ról már semmiképpen. -
#310477 Ha jön a TLoU PC-re megiszom a saját... Bear Gryllsem. Ennyire biztos vagyok benne, hogy láncra van verve. Konkrétan a Sony legnagyobb sys sellere. -
#310476 Kb, jaja. Egy Last of Us-t is szívesen látnék pc-n mondjuk.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.03.11. 10:04:53 -
#310475 Nem látunk bele a 3 évvel korábbi szerződésbe. Esélyes, hogy a Guerilla 3 éves timed exclu szerződést írt alá csak anno. Ez lejárt, érthető, hogy abból a nagy melóból amit a HZD-be tettek szeretnének még pénzt látni.
Amiket felsoroltál, azok borítékolom, hogy nem timed excluk. Azok oda vannak láncolva a Sonyhoz és pont, ezért nem lesz belőlük a büdös életben PC port.
Nézd meg a Demon's Souls-t. A DaS-tól felfelé az összes From cím jött PC-re, kivéve a Bloodborne-t. Van amit a Sony egyszerűen nem ereszt, szerződésbe bele van verve és pont. A Demon's Souls a szerverek leállása után gyak. semmilyen bevételt nem jelent már a Sony-nak, mégsem engedi, leszerződtek, ott marad, és pont! Illetve van egy rumor arról, hogy PS5-re jöhet a DeS Remake a Bluepoint-tól... nem csoda, hogy nem engedik. Talán később még Bloodborne Remake is lehet, de 2. rész szinte biztosan! Nem hülyék. -
#310474 Ez totális hülyeség meg az is amit Tinman mond.
Tinman ha pénz akkor hol a büdös picsába vannak a régi címet amiket a ps4 nyitásnyakor adtak ki amik már tököm tudja 6 évesek és azokam már tutira senki nem veszi (ha ahogy említed a horizont se ami csak 3 éves és nem 6)? A te írásod alapján már rég kéne lenni Order 1888, Killzone Shadow Fall, Driveclub és minden másnak pc-re...
Ez nem a Sony eljövetele pc ez egy promo hogy vegyél a 2 miatt ps5-öt vagy ps4-et ha eddig nem tetted meg (feltéve ha még ps4-re is kiadják)
TALÁN ESETLEG ha ez a Horizon pc-re fogy 4+ milliós tételben akkor a fent említett ezer éves Order meg a ilyen Killzone-t kitolhatna a Sony ha már pénz kell ,de ezt is kétlem... Majd 3-4 év múlva amikor vagy lesz új sony game pc-re vagy semmi más akkor lehet erről beszélni.