311802
  • genndy
    Meg kellett várni amíg kigyűlik a pont
  • Evoluti0N
    Te is jelentkezhetsz.
  • TBTPumpa
    Boldog szülinapot! Köszönet a felajánlásért!
  • Evoluti0N
    Nem csatlakozol? Láttam, h rajta van a kívánságlistádon.
  • genndy
    Boldog szülinapot! Köszönjük a felajánlást!
  • Voltan
    Bethesda launcherre vettem meg a DOom Eternalt, meg egy ajróért a preorder DLC-t is, a Doom64-el. Bevette mindkét kódot, az Eternalt elő is töltöttem, de a Doom64-nek nem látom nyomát. Ez normális, nem tudja valaki? Csak megjelenéskor válik egyáltalán láthatóvá?
  • Dzsini

Epic Storeban megnyílt:
    The Stanley Parable
    Watch Dogs

Jövő héten:
    Figment
    Tormentor x Punisher
  • IMYke2.0.0.0
    Boldog szuletesnapot!

Felajanlas: sok sikert az induloknak, inet nelkul kihagyom a versengest.
  • Voltan
    Boldog szülinapot!!!! A játék tényleg jó, köszönjük a pályázók nevében, sok sikert nekik!
  • Evoluti0N
    A Jedi: Fallen Order volt tavaly az egyik kedvenc játékom és szülinapom alkalmából gondoltam, h felrakok egy felajánlást.
    Szokásos sztori: Eredeti Játékaink és Whitelist tagok jelentkezhetnek. Aki akar jelentkezni, de vmiért nem tud, írjon rám.
    Holnap estig lehet jelentkezni.

• Voltan
    Hmm, köszi, ez jónak tűnik, holnap lecsapok rá!
  • Tinman #310582
    Fallback

0.99€
  • IMYke2.0.0.0
    Igazan varhattak volna 1 hetet... :-(
  • Dzsini
    Az AC: Odyssey holnaptól ingyenesen játszható hét végéig
  • Voltan
    Már töltődik is elő!
  • genndy
    Humble Capcom MEGA Bundle
  • Dzsini

DOOM Eternal review scores

TheSixthAxis 10
    Press Start 10
    PC Gamer 94
    Critical Hit 9.5
    Push Square 9
    IGN 9
    VG247 4.5/5
    Destructoid 8.5
    GameSpot 8 (in progress)
    VideoGamer 8
    GamesRadar+ 3.5/5

OC 89 (30 critics)
    https://opencritic.com/game/7410/doom-eternal

MC 88 (11 critics)
    https://metacritic.com/game/playstation-4/doom-eternal
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.17. 15:10:47
  • Atisz #310576
    A troll is így indult, hogy szegény kocka, milyen beteg, aztán ma már mindenki trollozik és téged néznek hülyének ha a szó hagyományos, mitológiai eredetű jelentésére gondoltál :/
  • Voltan
    Ori-kontoller téma:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most jutottam túl a bubis részen. Nem azt mondom, hogy egyszerű volt, de nem jelentett problémát, egyszerűen tény, hogy az ilyen jellegű dolgoknál a kontroller sokkal-sokkal nagyobb flexibilitást ad, pusztán az analóg karnak köszönhetően. Ha nem próbáltad, akkor pedig nem igazán releváns a véleményed. Ha pesti vagy, és össze tudunk futni, akkor ingyen és bérmentve átadom neked az Xbox 360-as kontrolleremet, amit csak pár hónapja cseréltem Xbox One cuccra. Vidd, próbáld ki. Komolyan.

Ori játék téma:
    Tényleg lenyűgöző a játék, hatalmas, különböző, de mégis simán egybefüggő terület, és eszméletlen artwork, pályadesign, és gameplay. Tényleg megfejelték az előzőt!
    (Ez tényleg spoiler lesz)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most halt meg Kwolok. Utána az a zene, az a hangulat. Wow...
  • benőmenő
    Nem is értem, hogyan lehet ezt komolyan venni. :D
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2020.03.16. 22:41:47
  • Rony94
    Így van. Az egész 'master race' és 'console peasant' dolog egy meme. Azt hittem ez leesik a legtöbb embernek.
  • Evoluti0N
    Az egész csak vicc, mém. Nem kell mindent ilyen komolyan venni.
  • darkSectorxxx #310571
    Ilyen könnyen megy másoknál is a többi eszköz, de valakinek meg nem.
    Persze ehhez elfogadónak is kell lenni bizonyos téren.
  • Atisz #310570
    Érdekes, hogy nálam milyen könnyen ment... én pl. tök szar voltam Doomban, mert nem feküdt az ALT-os oldalazás (eleinte nem is tudtam, hogy úgy is lehet, mert ha jól emlékszem az options-ben nem volt feltüntetve, csak a "." pont és a "," vessző, amikkel azért elég nehéz volt).
    A Quake-ben meg egész jól elvoltam az egér megjelenésével (amikor gyakorlatilag megjelent FPS játékokban) multiplayer partykon a suliban.
  • zorrobomber
    Elkelt.
  • darkSectorxxx #310568
    Bill+egér megszokása is szenvedés először, ahogy a kormányé, a gitáré, meg a vr eszközöké is.
  • Zóanagyvarázsló
    A szenvedést éppen a gamepad megszokására írtam. És nem 2D-s játékmenetnél, annál meredek lenne.
  • zorrobomber
    Érdekel valakit egy Cook, Serve, Delicious! 2!!? Ingyen. PM ha igen.
  • Scooter
    Őszintén: nem, de nem is akarok! PC-n játszok, nem konzolon. Tudom, hogy nehéz ezt a hozzáállást megérteni, de én értem magamat.

#310564: Én nem szenvedtem billentyűzettel a Blind Forest-el sem. Élveztem minden percét. Alap 40 óra, Definitive eddig 25 óra. A Will of the Wisps-ben meg 19 órám van, pedig még csak a 38%-a van kész a főmenüben.
  • Zóanagyvarázsló
    Jó, csak pont ennél a műfajnál annyi a lényeg, hogy kényelmesebb kézbe venni, mint egy böhöm billentyűzeten kalimpálni. Ha ez nem jön át antik kontrollerrel, talán újjal sem fog. A NES-esnél mondjuk a SNES-est jobb kézbe venni.

Amúgy meg attól is függ, hogy mivel játszik, és mennyi időt ad neki. Van, aki 10-15 óra szenvedés után áll át, és utána nem akar visszaváltani, sokan meg 5(0) perc után verdiktet hirdetnek. Mintha csak lenyalták volna a habot a sörről vagy megnéztek volna egy csinos nőt, aki űrruhába rejtett idomait.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.03.16. 10:59:39
  • Voltan
    Persze, azzal sincs baj, csak azért ezek a mostaniak már jóval többet nyújtanak, és jobban. Azért kérdeztem, mert ha anno próbálta egy régi típusú kontrollerrel, és az nem jött be, akkor lehet, hogy nem árt próbát tenni egy mostanival, mert azért más világ már.

Persze ha próbálta és nem jött be, az már más téma, akkor ennyike :)
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig 2D platformerekhez a NES-es is pöpec. Igaz, gyűlöletes joystick nincs neki rajta.
  • Voltan
    Amúgy próváltál már kontrollerrel játszani? Mondjuk mostani, vagy előző gen-es kontrollerrel, nem a régi NES kategóriáról beszélek :)
  • darkSectorxxx #310560
    Hát csak nah amit írtál, az azt mutatta. Hogy szar élmény. Én azt elhiszem hogy nem úgy gondoltad, csak aki elolvassa, hát na. :)
  • Scooter
    Senki se mondta, hogy "szar", csak nem tudok elképzelni a kezemben mást, ami nem billentyűzet. Az olyan mintha nem PC-t tolnék. Semmivel se érzem nehezebbnek az irányítást, mivel a Blind Forest is végigtoltam. Inkább jobb, hogy több gomb van. Szeretem a kihívásokat, és szerintem nem nehezebb így se, mint egy kontrollerrel. A joystick-ot se tudtam soha megszokni.

#310541: Nézd meg az Ori and the Will of the Wisps-et is! Sokkal szebb mint a Blind Forest, pedig az is gyönyörűséges! Komolyan beszélek. Még egy lapáttal rátettek a kinézetre. Döbbenet!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Pont az a lényege, hogy nem kéne ennyire komolyan venni, akkor sem, ha más megteszi.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.03.16. 09:59:52
  • Zóanagyvarázsló
    Bunyós játékokhoz valóban jobb a D-pad, és az esetek többségében a 2D platformerekhez is azt használom. Így is kényelmesebb a billentyűzetnél.

A DMC és a Bayonetta meg van elég komplex, de igenis jobbak gamepaddel. A DMC 4 demója elég rossz élmény volt annak idején kontroller nélkül PC-n.

Egy TPS (lövölde) más, idegesítő lehet, ha a "konzolosság" miatt túl sok minden kerül egy gombra, a portnál is. Ha meg kell a precíz célzás, mert szinte pontlövészet, akkor jobb az egér (Max Payne 3), de ha máson van a hangsúly (Vanquish), akkor nem biztos, hogy az egeret választanám. A kettő között van az Uncharted vagy a neo-Tomb Raider, ezek számomra eleve nem a penge lövöldemechanikáról szólnak, hanem a kalandról.
  • DasIsFuck
    Autós gammák kényelmesebb kontrollerrel irányítani, én is azzal szoktam játszani, amikor 2 évente egyszer véletlen hozzányúlnék egyhez:D
    Bár én mindig is a gombokkal irányítottam még kontrolleren is és nem a stickekkel, így nekem valszeg billentyűn sem lenne sokkal másabb élmény:D

Azt viszont továbbra sem gondolnám, hogy a külső nézetes akciók jobbak kontrollerrel, arra van az összes külső nézetes optimalizálva, illetve a legtöbb messze nem rendelkezik elég komplex játékmenettel, hogy a bill+egér előnyei kijöhetnének.
    Amíg arról szól a legtöbb, hogy kardozol a vakvilágba és spamaled a dodge gombot és a négy beállított képességedből ellősz egyet, mert jól néz ki, addig tényleg a kontroller nyer, mert végül is te csak bill+egérrel próbálsz játszani valamivel, amit 100%-ba kontrollerre optimalizáltak és terveztek, egy ilyen helyzetbe sosem az fog kijönni győztesen, ami még csak szempont sem volt.
  • Atisz #310555
    Nem értek a kontrollerekhez, játszani sem tudok velük, de tényleg tök jó alapvetően (mármint maga az elgondolás): nem kell ott "görénykedni" a számítógép előtt, hanem mondjuk elnyúlhatsz az ágyon (mondjuk ahhoz át kell rendezni az 5.1-es hangrendszert is - ha van) és úgy játszhat az ember. Persze az FPS-ek alapból ki vannak lőve, na de mennyi jó cucc van ezen a kategórián kívül?

Az X360 kontroller egyedüli pozitív tulajdonsága szerintem a robosztus felépítése és az ebből fakadó elnyűhetetlensége... 3-at próbáltam és mind3 karja húzott vmelyik irányba (vagyis nem állt vissza segítsége nélkül az alaphelyzetbe). A Logitech cuccai ebben is piacvezetők. Szerencsére újra lehet kapni őket egyre több helyen.
  • Atisz #310554
    Ezt a 'master race'-t még mindig nem értem... milyen betegnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a race (faj) szóval definiáljon egy játékosréteget?

Kb. akkora kocka hímtagnak kellett hozzá lenni, mint annak, aki elnevezte a fórumokon a legtöbb esetben az átlagnál intelligensebb mainstreammel szembehelyezkedő vitapartnereket trolloknak... biztos sok Warcraft 2-t játszott az illető, mert, hogy a skandináv-germán mitológia ismeretét nem nézem ki az ilyenekből az is biztos.