Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 13:45:22
A Dragon Ball nagyon jó. Nem véletlenül imádják szerte a világon. Csak nálunk rosszkor ment, rossz helyen. Japánban nem dél/kora délután vetítették ezt, hanem jóval később az esti órákban (jellemzően, amikor már a szülők is otthon voltak). Nálunk meg benyomták rögtön arra az időpontra, amikor a gyerkőc hazacsámpázik és első dolga bedobni magát a TV elé. Aztán ez "rossz" hatással volt a gyerekek fejlődésére, meg a japánok gonoszak. Szerintem a néző korosztály csak nem volt elég érett még ahhoz, amit látott. Inkább csak meg kellett volna néznie a tisztelt bizottságnak, hogy éppen mit is akarnak műsorra tűzni és mikor, mert attól, hogy rajzolt stílusú a mű, még nem biztos, hogy 10 éven aluliaknak való és, hogy gyerekmatiné jellegű a cucc. Itt egyértelműen a magyarok hibáztak és nem a japánok. A japánok megadták a vetítés jogát, amit mi rosszul használtunk fel, majd később a japánokat hibáztattuk, hogy miféle torz lelkületű mesét adtak nekünk.
A nemtörődömség, a hozzánemértés, lustaság, züllesztés és károkozás már 20 évvel ezelőtt is ott volt a TV készülékeinkben.
Azért sem a Sony/Samsung/Panasonic a hibás, ha tré műsor megy az eszközeikben. Ők megadták az eszközt, csak a tartalomgyártók nem tudnak mit kezdeni vele. Kés, villa, olló gyermek kezébe nem való?
"Az ember a legveszélyesebb faj, mert mindenből képes fegyvert készíteni."
De, ez a nemtörődömség jelen van életünkben is. Felelős szülőknek hívott felnőttek benyomják valamelyik random animációs film elé a gyereket (Jégkorszak/Shrek/Jégvarázs meg a franc tudja mik ezek), mert addig is elvan és a gyerkőc meg ilyenekre alszik el. És a szülők bátran és mosolyogva mesélik, hogy mennyire nem foglalkoztak a gyerekkel... WTF
A szülő pedig azt sem tudja, hogy az adott animációs film miről is szól - nem is kíváncsi rá. Nem is akarja megnézni, mondván ő már kinőtt ezekből. Csakhát gyerekek vannak benne és aranyos, beszélő állatok, így biztos élvezni fogja a gyerek is, nagy gond nem lehet belőle. Ugye?
Erről az Üvegtigris 3-ban (minőségi színvonal) elhangzott dialógus jutott eszembe:
- Felnőtt férfi: Te Lali, adjá' már valamilyen csokit a gyerekeknek.
- Lali: Aztán milyen csokit adjak nekik?
- Felnőtt férfi: Nekem mindegy, nem én eszem, ők eszik.
Eközben Japánban a kedvenc alkotásaim 21-24 óra között mennek ott és nem fényes nappal. Pedig egyik sem a szexualitásról vagy a féktelen brutalitásról szól, sokkal inkább karakterfejlődésekről. Arról, hogy egy esetlen karakter miként válik valóban felnőtté és felelősségteljessé a belső és külső harcai során. Vannak benne aranyos jelenetek is és gyermekes, vicces pillanatok is, ettől függetlenül baromira nem gyerekeknek való.
Nálunk meg a Dragon Ball is korhatár nélkül ment fényes nappal. Utána a Z éra már kapott egy 12-es, majd később 16-os besorolást, végül le is került a műsorról jó néhány évig.
Nem mondom azt, hogy ezek az alkotások (vagy a Hollywood-i animációs filmek) ördögtől valóak lennének, csupán szerintem nem ártana, ha a szülő is megnézné, hogy mi elé is akarja leültetni a gyereket. Helyén kellene kezelni a dolgokat, csak ahhoz olyan hozzáállás is kellene. Na, az sajnos itt nyugaton már nem igazán jellemző.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.02.24. 13:00:22
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha nincs, akkor kedvem szerint többnyire a (valamiért) "szimpinek" - és van amikor csak nézek ki a fejemből, mert nincs kedvenc... lásd például a Forma-1-et, amikor a márkának, csapatnak, és nem a pilótának drukkoltam, amikor volt tévém, netem hozzá.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem maradt ki a Little-ből neked a 3 DLC???
Ezt írtam anno róla:
"Megkapta a vádat, hogy nagyon rövid. A Complete hosszúsága viszont szerintem pont okés. Az alapjáték 4-5 óra, lassú, felfedezős, titkokat is keresős, nézelődős tempóban. A 3 DLC kb. 2-2.5 óra. Tehát összesen 7 óra könnyen belemehet... ha ki akarod maxolni az jóval több lesz, de szerintem felesleges maxolgatni, az már munka lenne."
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Érdemes a YT csatornájukat nézegetni, valami egészen különleges dolog készül úgy néz ki....
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.24. 12:23:34
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nekem pl. az okoz örömet sportban, ha a nekem szimpatikus egyén győz. Lehet néger, eszkimó, vagy svéd, lehet US, AU, vagy JP, sosem érdekelt. Éppen ezért nem egyszer van olyan, hogy NEM a magyarnak szurkolok, mert egyszerűen nem szimpi, hanem mondjuk az orosznak és amikor győz az orosz, akkor szinte beleélem magam a helyébe és jó érzés.
Anno a Dragon Ball-t idehaza szétkapták, hogy mennyire rossz hatással van a gyermekekre, de valójában őrületesen jó dolgokat sugall. Van benne pl. egy olyan rész, ahol Goku megtudja, hogy egy hatalmas oszlop tetején van egy szent víz, amiből ha iszik megsokszorozódik az ereje. Egyetlen szabály van, önerőből kell feljutni a torony tetejére. Nem akarok spoilrezni, de végül kiderül, hogy tipikusan arról van szó, hogy a megtett út a fontos és az magával hozza az eredményt és közben jól érzed magad, szórakozol, teszteled magad, etc.
Jó érzés Magyarnak lenni, még ha ilyen siralmas nincstelenség is van mindenütt, mint ahogy a képen is látható.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Ashlara, 2020.02.24. 12:04:25
Hiszen, nem közvetlenül Nekem szerzi(k) az(oka)t az eredmény(eke)t...
...és akkor jön a DE: miközben ilyen eredmények láttán, hallatán -- ha csak rövid időre is megállva, elmerengve, morzsolgatva, ízlelve az érzését --- jó magyarnak lenni.
Ezt adják.
Mert, mint a bringásoknál ez az alap, aki nem teszi semmit sem ér el. Ugyanannyira alap, mint a jó edzésmódszer, táplálkozás, ha nincs, akkor nélküle esélye sincs. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy így is kőkeményen meg kell dolgozni egy győzelemért, mert ezek nem csodapirulák, hogy edzésmunka nélkül is érnek valamit, az már egy más kérdés, hogy ha valaki egy újabb generációs doppingot használ, az mennyivel segít többet.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.02.24. 11:52:35
Amúgy mit jelent az hogy emberileg nem ér valaki sokat? Az emberiség, mint közösség szempontjából? Ja, ezt aláírom. Emberileg, mondjuk a családja, vagy önmaga szempontjából? Ez már kérdéses, ha mondjuk sok pénz keres a csalással, és közben nem golyózik be (én már ismerem magam annyira, hogy tudom, nem lennék képes önmagamat becsapni).
Úgy általában egy sportoló amúgy mit ér az emberiség szempontjából? Célként, példaképként ki lehet tűzni (az élsportolók 1%-át), de gyakorlatban nem sok haszna van, cserében égeti a kerozint az állandó utazgatással, esetleg még annyit is zabál mint négy másik ember.
Nyilván, ezt játékoknál nem venném ennyire komolyan, de nagyon nagy turhaság ott is multiban csalni. Bármi olyan esetben végtelenül elítélendő, amikor mások kárára csinálják. Sztem.
Ugyanakkor meg érdekes, hogy vannak olyan sportágak - nehézatlétika pl - ahol nyílt titok, hogy gyakorlatilag mindenki doppingol, mindenki csal. Kérdés, hogy akkor mi értelme van így, ebben a formában...
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.02.24. 11:34:54
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Pathway
Vicces hogy valaki szerint én vagyok a megkeseredett meg frusztrált...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.24. 11:21:59
Van akinek a játék nem önmegvalósítási forma, meg menedék, hanem egyszerűen csak ökörködik. A kiadók minden pénzt ki akarnak facsarni, így erre a célcsoportra is gondolnak. Nyilván én sem értek egyet a dologgal (a Pay2Cheat-el), de ez logikus, hisz itt a csoportban mindegyikünknek több a gaming mint ökörködés, még jó hogy nem értjük mire jó. Pont a fejlődés része az is, hogy az ember gyerekkorában ökörködik, mindent meg akar tapasztalni hogy működik, aztán rájön ő is hogy csalás nélkül érdekesebb. Unokaöcsém is csalt anno CS:GO-ban, kipróbálta, aztán kinőtte. Most már nem szokott. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.24. 11:14:12
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azoknak én is eltörném a kezét, aki bármilyen kompetitív jellegű tevékenységben csal, legyen az sport, videójáték, vagy akár társas, mindegy.
Mert nem a cél fontos, hanem az odavezető út!
(Ezért kellene pl. eltördelni a lábát annak is, aki képes egy maratonon csalni, ami az első edzéstől arról szól, hogy felépíted magad apró lépésekkel és túllépsz a saját határaidon.)
Tegnap írtam erről az indie lövölde játékról, aminek a nehézsége már normalon is feljebb lett csavarva. Ha csak végiglőttem volna agyatlanul, mert sérthetetlen vagyok tized ekkora élményt se ad, mint úgy, hogy pl. volt olyan boss ahol 15x haraptam a fűbe. De a szemem előtt bontakozott ki a saját felépülésem (ahogy percek alatt átlátom és kijátszom az ellenfelet) és ez mindig RENDKÍVÜL pozitív érzés! Ezt aki elveszi saját magától, az fogalmam sincs mit keres a monitor mögött. Javaslok neki egy El Caminót elektromos kerékpárral... phisztos naon jóak lesz, phisztos átjárja majd a Zen. Lol.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 09:56:27
"Stop making stupid people famous!"
DE az, hogy valakik lázasan követnek egy-egy ilyen személyt, aki aztán már életmódtanácsokat is ad, meg x számú szponzor termékeit mutatja be rendszeresen, hát én azt nem bírnám. Egyébként ez az adott csatorna személyiségének sem tesz jót, kifordul(hat) önmagából.
Magyar youtuberek közül Vakondot néztem, de ő nemrég abbahagyta (illetve még FreddyD-t, őt ráadásul a kezdetek óta teljesen véletlenül találtam meg, mielőtt "befutott" volna). Érdekes, hogy a legtöbbjüknek nem bírom a stílusát, talán a "vakok közt félszemű a király" az amivel jellemezni lehetne némelyikük viselkedését, azzal az apró kitétellel, hogy a legtöbb néző nem vak...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
+ Az előd hibáit igyekeztek kijavítani...
+ Ha lehet még szebb képregényes küllem.
+ Tökös boss harcok, észnél kell lenni.
+ Még jobb a gunfight! De már annyira jó, hogy simán addiktív!
+ Ha lehet még gyorsabb és dinamikusabb harcok, melyeket néha megszakít egy okosabb, lassúbb tempót igénylő taktikai lövöldözés.
+ Remek és ötletes helyszínek... sőt még partraszállás is :-D
+ Megszámolni se tudom, hány féle enemy.
+ A szesztilalom idejéhez passzoló zenék.
+ Még több humor és vér, belek, meg nácik :-D
+ Még mindig igaz rá, hogy alig pár ember műve.
+ Bugmentes.
0 - Rendesen feljebb csavart nehézség már normalon is. Aki az első részre azt mondta, hogy nehéz, az nem tudom ebben mit fog csinálni. Keményen oda kell figyelni, különben seperc alatt cafatokban lógsz a falon.
- ...hogy aztán legyenek helyette új hibák.
- Azt írja a Steam adatlapon, hogy full controller support. Ez nem egészen igaz. Egyrészt MINDIG elfelejti a controller beállításokat, ha ki és belépsz! Iszonyú gáz újrakonfigolni, ha kiléptél valamiért. Másrészt simán egy fokkal nehezebb, ha játék, ha controllerrel tolod, ugyanis most már nem csak síkban lehet lövöldözni, mint az előző részben, hanem az analóg stickkel lehet célozni. Ez controllerrel egy dinamikusabb, sodróbb játéknál mindig nehézkes, nagyon meg kell szokni. (Elég hozzá fél óra.)
- Semmiből előbukkanó ellenfelek.
- Érzésre mintha ez rövidebb is lenne picit, mint az elődje.
- Elvették a gránátot és molotov koktélt, miközben az ellenfél azért keményen szórja. Wat. Dö. Fakk. ^^
7.5/10, fun gaming, amihez azért ajánlott az első rész ismerete.
De azt még meg is értem, hogy rákeres valaki Kiszel Tündére... de, hogy külön topikba jár, ahol együtt lehet utálni az nekem durván keménynek tűnik. Grebber ugye nem gyárt tartalmat, leírja a véleményét és leszarja, hogy elolvassa-e bárki, vagy sem, leírja, mert joga van hozzá és pont ez a fórum lényege... mondjuk ebben feltétlenül osztom ezt a nézetét. Aki akar reagál rá, aki nem az meg halad tovább.
Pont ma olvastam egy blogot, ahol tök korrekt módon, meglepően intelligensen kifejtették a hozzászólók, hogy mely pontokban téved a szerző. Reakció: Komment szekció teljes beszüntetése. Értelmes. Tele van az ország ilyenekkel... ezeket gyártják vajon valahol? Vagy ez egy külön faj? Ezek lennének a gyakran ismételt kérdések emberek?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.23. 17:17:56
Roviden: "tudni" fogsz a letezeserol... Es te is teszel a statuszaert.
Ez tortent a meltan kufigurazott es/vagy nem szetetett tirexivel is...
Aki raadasul nagyban olyan, mint ai grebberunk: kulon velemenye es viselkedese megbotrankoztathat sokakat, de mi ismerjuk a jobbik arcat is.
Why so serious?
Igen, tudom, itt a nem értek egyet vele = paraszt a menő.
Úgy sajnos nem tudom kiismerni hogy eljutok egy nagyobb ellenfélhez kettőt rámlehel és meghalok majd ugyanez történik 500x 10 percen belül...
De mivel az a game ez miatt nem is izgat cheat-el se fogom végigtolni,mert én játszani szeretnék nem TANULNI
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.23. 14:46:42
Next PC upgrade: 2022
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Az van, hogy ti tettétek őt "naggyá". Ha jól tudom a hazai YT-on volt idő, amikor talán a legnézettebb csatorna az övé volt. Ti csináltatok egy hülyéből hírességet. A ti hibátok. Teljesen. Ha soha nem kattintottatok volna, ha teljesen ignoráljátok, akkor seperc alatt rájött volna, hogy idiótasággal nem lehet pénzt keresni. De nem... ti megmutattátok neki, hogy SOKKAL jobban lehet kreténséggel pénzt keresni, mint értelmes tartalommal. Köszönjük! <#worship>#worship>
(9Amúgy soha nem láttam egyik videóját sem, max egyszer egy részletet valami PC build témából, de azt is ti linkeltétek még régen.)
Why so serious?
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ez a csoka csak foglal egy helyet a bioszferaban...
Why so serious?
A DaS lényege meg pont a KITARTÁS. A küzdelem, az ÚT a játék elejétől a stáblistáig. Ezt cheattel nem igen élnéd át. Mintha belekezdenél egy autós játékba, elkezdődik a verseny, te benyomsz valami cheatet és automatán kanyarodik és fékezik az autód. Kis beleszólásod van a gázadásban, de ennyi.
Nem szeretem megemlíteni, mert még ennyit sem érdemel, de ott van Tirexi. Letöltött egy trainer-t a DaS3-hoz, feltolta a HP-t és a staminát maxra és még úgy is elkalapálták és így szarozta a játékot. A gamer közösség legalja ez az ember. Tirexi videó
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.23. 11:20:13
A nehézségbenn van rosszabb is, másik szinténn szabadalom alatti ötlet,hogy a jobb játékost magától szivatja majd a játék (könnyen ölöd az ellent, egyszercsak kisebb lesz a a hitbox meg több hp-ja lesz, ám ez mind titokban a háttérben fut), még mókásabb ha viszont is megy, és esetleg ezt online környezetben is, hogy mindenki egyenlő legyen...
Minden lootbox rendszer random? Nem tudom, kérdezem.