311802
-
#310353 A havi 1300 sem halálos, annyi az akció nélkül. -
#310352 300ft game pass occsó, de ahogy nézem akció most nem fut de aki vette anno 3 hónapnyit annak még bőven kitart -
Evoluti0N #310351 Can't wait.
-
#310350 Ori and the Blind Forest
Játék szerint 12 óra, Steam szerint 15 óra.
Ez egy mestermű. :) Meg a kontrollerbe is belejöttem.
Kíváncsi leszek a folytatásra, de 30 ojró csöppet sok.
-
#310349 Hát egy ilyen felvezetővel, hogy "The deepest, most intricate simulation of a world that's ever been created" azért egy kicsit még lehetett volna gyúrni rá ;)
De egyébként nem ismerem (most kerestem rá), szóval lehet, hogy tényleg baromi jó, fogalmam sincs (majd este megnézek egy let's play vidit róla, ha van).
A Morrowind konkrétan szerintem nem volt olyan mélységű, a fejlődés (amit használsz, az nő) telitalálat volt, de az egyenkaptafára épülő fetch questek már a játék elején is unalmasak voltak. A világ nagyon jól össze volt rakva, de az azt benépesítő élőlények szerintem megint csak felemásra sikeredtek. Annak ellenére, hogy kb. 200 órát (lehet, hogy még több volt a kiegészítőkkel, nem mértem) eltöltöttem vele és tetszett összességében, nem nevezném annyira meghatározó élménynek (megjegyzem, hogy a szaksajtó is az eszméletlen szépen csillogó vízfelületet emelte ki leginkább vele kapcsolatosan). -
#310348 Eleve az egész "nézzük az összetevőket, pontozzuk őket, aztán ha mind kijön egy minimum átlagra, akkor igényes a játék", úgy ahogy van, egy sületlen baromság. Nézzük a Dwarf Fortress-t, mert konkrétan elhangzott, hogy "igénytelen": Persze, igénytelen a grafikára, 1-10-es skálán ez az a játék ami nullát kapna. Na de nézzük a gameplay-t, olyan mélységű szimulációt kapsz, mint egy másik RPG-ben sem. Sehol. Morrowind hozzá képest mondjuk 6-os a skálán, ez meg 10-es. Igénytelen a játék összességében? Dehogy, csak más értékekre fókuszál. Lehet fikázni a grafikáját, meg mondani, hogy bottal se nyúlnál hozzá? Hogyne lehetne, de itt már az ízlés talajára tévedtünk. -
#310347 A Baldur's Gate 2-höz nekem sok szabadidőre volt szükségem, mert teljesen el akartam merülni benne... ettől függetlenül viszonylag hamar nekikezdtem (bár úja végig kellett nyomnom az első részt - ami nem esett nehezemre mondjuk, mert még akkor is találtam benne újdonságot :) - hogy tudjam exportálni a karakterem a másodikba). -
#310346 "nem kell a te igénytelenezésedet sem annyira mellre szívni"
Nem hiszem hogy ennyire naív vagy, hogy szerinted az ő igénytelenezéseiben semmi rosszindulat nincs, mikor finoman össze szokta kötni egy kurvaanyázással, vagy "akasszák fel magukat"-al. Nincs kérdés, hogy itt a tét az hogy az ő mércéje -e a sztenderd, a norma, és mi, parasztok hozzá se tudunk szagolni a gamer témához. -
#310345 Ez a TE saját, szubjektív véleményed, és nem egy objektív tény. Az, hogy igénytelen a játék grafikája, az egy objektív tény, de ez nem jelenti azt, hogy a játék összességében igénytelen.
Ha egy összetevő igénytelen, akkor azért zusammen az alkotás nagyobb eséllyel lesz maga is igénytelen, mint az, aminek minden alkotóeleme aprólékos munkáról tesz tanúbizonyságot. Azért legalább ebben egyetérthetnénk. -
Zóanagyvarázsló #310344 Az igénytelenség definíciója volt a konkrét téma a BG kapcsán, és ennek kapcsán megosztottam egy másik megközelítést is, kiemelve, hogy azt valószínüleg te is ismered.
Ez az Eredeti Játékaink Klub, melyben és melynek offjában mindig megy a témázás, a házigazda keresztnevén szólítja a topiklakókat. Fogalmam nincs miért kell felháborodni egy ilyen helyen a pozitív említésen. Az egész megjegyzésem egyik értelme éppen az volt, hogy nem kell a te igénytelenezésedet sem annyira mellre szívni.
De látom, hogy valamiért frusztrállak, ami senkinek nem jó. Megpróbálom belöle levonni a tanulságot. -
#310343 "Egyszerűen kell egy minimum szint, mert már nem 1985 van."
Ez a TE saját, szubjektív véleményed, és nem egy objektív tény. Az, hogy igénytelen a játék grafikája, az egy objektív tény, de ez nem jelenti azt, hogy a játék összességében igénytelen.
"Mitől számít kevesebbnek a Geneforge, mint a Divinity"=ugye tudjuk hogy ide az igénytelen szót kell illeszteni (merthogy igénytelen a grafikája)
"Attól, hogy embertelen tömegek mennek el mellette"
Akkor a Fortnite igényes? A Dwarf Fortress meg húzza le magát a klotyón? Szerintem neked kéne, mielőtt önmagad paródiájává válsz.
"Ilyenkor kell kalapolni"
Nézd meg az előadását. Volt egy pont, amikor beszóltak neki hogy szar a grafika, hallgatott rájuk, vett fel művészt, csinált szép grafikát... és ugyanúgy fikázták a már feltuningolt grafikát. Nem lehet mindenkinek megfelelni, és azt javasolja minden művésznek, hogy találja meg a saját kreatív folyamatát. Számára másodlagos a grafika, eleve elméleti matematikusnak készült, a rendszerek jobban érdeklik, így ő olyan játékot csinál, ami a saját szájízének felel meg. Az csak másodlagos, de nyilván szükséges hogy legyenek rajogói, és vannak is, különben nem lenne 25 éve az iparágban úgy, hogy közben megél belőle. Minden tiszteletem a csávóé, hogy ennyi ideje boldogan él a hobbijának, és képes megtűrni a hozzád hasonló toxikus, frusztrált embereket, akik csak a saját igényeiket képesek figyelembe venni, és nem veszik tudomásul, hogy a másik oldalon is emberek élnek/dolgoznak/lélegeznek. Nem mindenkinek való a Kickstarter, az Early Access, van olyan ember, aki egész egyszerűen csak játékokat szeretne csinálni, olyan módon, ahogy az neki kényelmes, mindenfajta szorongás nélkül.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.04. 09:55:02 -
#310342 "Természetesen nem fair, de akkor is nehéz lenne olyan pontot találni, amiben jobb a Doom, mint a Half-Life 2 "
Leírtam, több pontot is. Nincs mit. -
#310341 Máig emlékszem a PC Guru cikkre... nem kicsit elaléltak tőle a nagy szerepjátékos arcok. Meg mi is és nem azért, mert ők is, hanem mert aztán mi is toltuk :-) (Nekem a BG 2 az viszont később pörgött le, de nagyot ütött akkor is.) -
#310340 Erre akartam válaszolni már, csak sok volt a hsz:
"A művészi hajlamú pék hajnali fél 5-kor kettővel csavar többet az egyik fonott kalácson, és történetesen ez neki plusz 2 másodpercébe került. Jobban fog az a péksüti ízleni bárkinek is?"
IGEN! Szó szerint befolyásolja az ember étvágyát/kedvét az étel külleme, textúrája! A gasztronómia nem csak a zabálásról és a fingásról szól, hanem arról, hogy amit elkészítesz, azt szinte művészi gonddal teszed, amikor a másik meglátja, akkor máris pozitívan fog neki az evésnek és pusztán attól, hogy látja az ételen az igényességet jobban is fog neki ízleni, hiszen az összhatás jobb, mintha oda lenne bszva elé pléhtányéron dettó u.a., de nem megformázva (ha már kalács.)
"Mitől számít kevésbé értékesebbnek a sok ezer (és mások szerint - ezek szerint - feleslegesen beleölt) órányi munkával elkészült Geneforge, mint az ugyanúgy sok ezer túlórával elkészített, és a másik címhez képest "mérhetően" csili-vilibb Divinity: Original Sins 2 igényesebbnek, és vica versa, ha nem a szubjektivitás alapján?"
Attól, hogy embertelen tömegek mennek el mellette. Mit ér a világ legszebb festménye, ha azt senki nem látja? Az esélyt se kapja meg még attól a rétegtől sem, akik kedvelik az RPG-ket (holott nekik készült!), mivel nem elég egy termékbe beletolni x1000 órát, azt el is kell tudni adni és fel kell hívni rá az emberek figyelmét, hogy az én termékemet érdemes választani. És ehhez nem a reklám a legfontosabb eszköz, mert az önmagában kiváló termék, kiváló adottságokkal önmagát adja el! Semmiféle szubjektivitás nincs abban, hogy a Geneforge grafikája múlt évezredi, igénytelenség a DOS 2-é meg igényes, szépen kidolgozott... pontosabban szólva DOS 2-ben bőven van annyi, amennyi már a legtöbb ember szemét abszolút nem cseszi. Egyszerűen kell egy minimum szint, mert már nem 1985 van.
A Geneforge szarul szórta el a pontjait... valószínűleg azért, mert nem volt pontja grafikusra. Ilyenkor kell kalapolni, kiadókat keresni az ötletemmel, vagy egy jó Kickstarter demót elkészíteni és elindítani a gyűjtést, vagy early access-t tolni, ha már nagyon nem marad más. Vagy ki lehet adni úgy, ahogy kiadták (és még vagy 15x más sztorikkal) és csodálkozni, hogy egy eleve szűkebb réteg szűkebb rétegének, a szűkebb rétege veszi csak meg... lehetőleg leárazáskor, vagy bundle áron. -
#310339 Így van, korszakalkotó volt. Annak ellenére, hogy én is kedvelem ezeket a "lépegetős" RPG-ket :) -
#310338 Az említett játékok közül csak a Divinity: Original Sins 2-t ismerem, ami kétségkívül a Larian legigényesebb játéka, de egy Baldur's Gate-nek közelébe nem ér, mind minőségét tekintve, mind tartalmilag, mind játéktörténeti jelentőségét illetően. Lehet persze erre mondani, hogy szubjektív, csak amikor játékosok többsége is így látja, az azért egy kicsit már több, mint amit egy szimpla szubjektívval el lehet intézni.
Ezt írtam, a Divinity: Original Sin 1. részét nem is említettem, mivel nem is játszottam vele. De abban igazad van, hogy a Baldur's Gate-et a non plus ultrának tartom és ezt mindig vállalni is fogom :) -
#310337 Szerintem ha az 1998-as Baldur's Gate-et összehasonlítjuk a 2020+-as "folytatásával", akkor nem látom mi a probléma az eredeti Doom és a Half-Life 2 esetében. Természetesen nem fair, de akkor is nehéz lenne olyan pontot találni, amiben jobb a Doom, mint a Half-Life 2 (nosztalgia kidobva az ablakon).
Nekem mondjuk könnyű, hiszen a Doom-ért sosem rajongtam, de mint írtam, ennek is elismerem játéktörténeti jelentőségét.
Akkor van probléma, amikor az előbb említett 22 évnyi előny is jórészt abban merül ki, hogy "de hiszen jobb a grafikája"... -
#310336 Kezdhetnéd azzal, hogy amikor a témába beszállsz nem azzal jössz, hogy egy egykori ministráns mit tud és mit nem. Semmi köze a témának ahhoz, hogy ki és mit csinált a Baldur's Gate mellett gyerekkorában. Ezek itt nick nevek, alattuk véleményekkel. Ha elkezded a nick nevek mögött bújó személyt belevinni a beszélgetésbe, onnantól fogva hamar eljutsz oda, hogy nem a témáról beszélsz, hanem a másikról. Nem unjátok ezt még mindig? Valami újreg kártyát még dobjatok be, mert... ja várj, te vagy az újreg, hiszen én korábban regisztráltam. Qrvára elegáns mi?
Jaj és a leglényegesebb, hogy ON legyen: Egyszer 3 hétig voltam egy cégnél fénymásológép szerelő még az őskorban, innentől ezzel is lehet jönni! Szívesen!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.04. 07:03:29 -
Zóanagyvarázsló #310335 Ha az személyeskedés, hogy az általad többször említettek miatt vallásos műveltséget feltételeztem rólad, akkor vállalom. De ennyi volt, semmi hátsó szándék.
Az egymással való normális kommunikációhoz nem csak az kell, hogy épeszűen szóljunk a másikhoz, hanem az is, hogy ne minden megjegyzésben a rosszindulatot keressük. -
#310334 "Ellenben, ha sikerül beosztanunk ezeket pontokat és a rendelkezésre álló fejlesztési időt, akkor egy igényes játék fog a kezeink közül kicsúszni... van ilyen szép számmal."
Istenem, és bazmeg képes vagy ép pofabőrrel leírni ezt az igényes játék definíciójaként... :D Ez a TE SAJÁT szempontrendszered, ne szopassál már minket itt az agymenéseddel... egy játék, akkor igényes, ha kitűz MAGÁNAK valami célt, és azokat kompromisszummentesen teljesíti, meg még egy kicsit többet. Ennél jobban nem lehet szerintem megfogni ezt a fogalmat. A Spiderweb Software-nek jelenleg 3 db alkalmazottja van, de sokáig el lehetett mondani hogy ők gyakorlatilag csak egy házaspár (a férj programozott meg írta a sztorit, a feleség meg az artot tervezte). Ők kis célokat tűznek ki maguk elé, de azokat teljesítik, és a saját fanjaik(mert bármilyen hihetetlen is, vannak, láttuk, itt a topikban is!) elégedettek velük. Mi ez ha nem igényesség? Maximum azt lehet rájuk mondani, hogy a grafikára igénytelenek, de ez nem ugyanaz mint amiről te beszélsz, en bloc igényes/igénytelen játékokról.
Még egyszer leírom, hátha valaki fizet hogy lenyisd a hsz-t, és egy ilyen földbuta példából érted meg: egy ember éjjel-nappal dolgozik ezerrel a játékán, beledöglik, hogy megírja élete sztoriját az RPG-jébe, de közben nem invesztál grafikába, te meg odamész hozzá és azt mondod hogy "ecsém mekkora egy igénytelen JÁTÉKod van". Na ekkor nem őt minősíted, hanem magadat, amiért egy ilyen cövek egyszerűségű fogalmat is képtelen vagy megérteni, helyette inkább bunkósbotként használod fórumokban, meg a saját kis virtuális falloszod hegyezgeted vele :) -
#310333 Ja-ja minden nap emlegetem, hiszen az itt a leglényegesebb, beszélgessünk is róla, biztosan mindenkit qrvára (nem) érdekel, ergo totál out of context, ergo megint nem sikerül személyeskedő gúny nélkül kommunikálni. -
#310332 Vita mortis careo! -
#310331 Ettől a képtől kedvem lett újra játszani a BG-vel. : D -
Zóanagyvarázsló #310330 Én komolyan gondoltam, hogy számodra biztos nem mondok újat, hiszen sokat emlegeted az "egyházi előéleted". Kell egy szmájli a gúny hiányára :)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.03.03. 20:34:18 -
Zóanagyvarázsló #310329 Azért volt ott egy Fallout is a BG előtt. És ha már újrafeltámasztás, akkor szerintem nem a Doom analógia, hanem mondjuk a Half-Life 1. Ami szintén nem hangzik rosszul. Ráadásul a személyes vonatkozás is stimmel: nagy klasszikusnak tartom a HL-t és a BG-t is, de személy szerint messze nem élveztem minden percüket. (A kettő közül mondjuk a BG-t választanám.) -
#310328 Szerencsére vérbeli BG rész lesz 4 fős party-val, hiszen a BG 1-2-ben is annyi volt. Így a félelmeink teljesen alaptalanok.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.03. 20:17:51 -
#310327 Akkor Atisz részben téved.
Az Original Sin egy REMEK játék. IGÉNYES játék. Szórakoztató játék. Vannak idiótaságai, vannak a harcrendszerrel gondok, van aki pl. nehéznek tartja (lol), de olyan messze van az igénytelentől, mint az űrTesla az autófényezőtől.
A BG 1-2 hall of fame... nagyon jó bennük az egyensúly minden téren. A Planescape Torment életem legjobb sztorival rendelkező játéka, egy igazi etalon! Mégis ott szarul szórták el a "pontokat*", mert a harcok benne, jó indulattal is közepesek, a graf meg annak ellenére csúnyább, hogy a BG korábban érkezett.
*Pontokat = Erről már írtam, de muszáj újra. Érdemes elképzelni egy játékot úgy, hogy 7-8 fő jellemzőt külön veszünk, arra elszórunk pontokat egy kalapból. Egyik tulajdonságból sem szerencsés a túl sok, mert az MINDIG a másik rovására fog menni! Ellenben, ha sikerül beosztanunk ezeket pontokat és a rendelkezésre álló fejlesztési időt, akkor egy igényes játék fog a kezeink közül kicsúszni... van ilyen szép számmal.
Rengeteg olyan játék van, ahol elszórják a pontokat a grafikára, a belbecs meg egy kalap szar lesz. De olyan is rengeteg van, ahol a belbecs kiváló lenne, de a grafikára már nem jut... és ez utóbbi az igazi katasztrófa. De az milyen dühítő, amikor minden stimmelne, csak éppen az irányítás vállalhatatlan... szerencsére ez utóbbit javítani jóval könnyebb, mint egy elcseszett sztorit. -
#310326 Az egykori pincéreknek nem is gondoltam volna, hogy ilyen igényes meglátásai vannak. Tolhatjuk így is. -
MrAndree #310325 Az igényes/igénytelen dolgot a Larian kapcsán dobta fel Atisz, ergo gondolom az ő mondanivalója nem az mint a tied, hogy remek játék lesz csak nem BG, hanem, hogy az Original Sin az egy ilyen igénytelen valami, a BG 1-2 meg gaming nonpluszultra. Ami szerintem nem igy van. Részemről ennyiről szól ez, semmi többről. :) -
#310324 "Tinman szerint 10/10, a HL2 meg gyengébb,"
Mérlegelni kell azt is, hogy mit láttunk előtte, és mi volt közben. A Doom amit letett az asztalra az példátlan volt, de úgy tette le az asztalra, hogy rögtön a saját stílusán belül egy őrületesen jó játékot köszönthettünk a személyében. A HL2 mikor kijött már tele volt a piac változatos FPS-ekkel, remek cucc lett, de igazából kevés olyat tudott hozni a Szórsz' motorral, amitől letettük volna úgy a hajunk, mint anno a Doom-tól.
Na most a Baldur's Gate az meg pont Doom effekt. Úgy rúgta be az ajtót, hogy közben ilyen RPG-k mentek halomra:
És én k. sokkal toltam... de a BG-hez képest irgalmatlanul unalmassá tudtak válni pár nap után. A BG újra feltámasztotta a műfajt, új ízt, totális vérfrissítést tolt bele! -
#310323 Valójában nettó elbeszélés zajlik.
Valószínűnek tartom, hogy sem a Doom-ra, sem a HL-re nem mondanád rá, hogy igénytelen játékok, egy Bikine Karate Babes, vagy egy Bus Driver ellenben feltétlenül igénytelen szarok. Lényegtelen ebből a szempontból, hogy a Doom, vagy a HL jön be neked jobban, ugyanis mind a kettőben látod azt amiért igényes címek, még akkor is láthatod, ha nem szereted a stílust... -
#310322 Mind a 2 játék igényes. Az, hogy az egyik 10/10, a másik meg 8/10 az lényegtelen, ahogy az is, hogy ezek az én számaim. Az viszont lényeges, hogy mind a 2 játékban kellemes a:
- küllem
- gunfight
- pályatervezés
- hangulat
- kihívás
- A.I.
- hangok (Doom esetében a zenék is)
- remek az irányítás
- remek a szavatosság
- remek az összhatás
Mind a 2 játék igényes, mert a fenti jellemzőkben erős, mert lerí játék közben róluk belefeccölt' efort, mert még a számomra kevésbé bejövős HL2-n is végig éreztem, hogy alapvetően egy remek játékkal játszom, amiben IGÉNYES és szorgos kezek remek dolgokat tettek bele, azért, hogy engem lekössenek és szórakoztassanak. -
#310321 Oh... köszi! Sejtettem, hogy ennyit bőven megér a cucc, csak időt kéne rá teremteni. -
#310320 "Tinman (és 10+ ezer másik ilyen-olyan korú és BG-rajongó gémer a Redditen és más, eldugottabb fórumokon) előre borítékoljátok, hogy nem fog felérni a Nagyhoz a Baldur's Gate 3, vagy mások szerint csak szar lehet, amit a Larian kiad,"
Amit láttunk annak alapján mondjuk azt amit. Amit a Larian eddig kiadott !!!AZ JÓ!!! (De nem BG.)
A bedobott téma, most inkább az igénytelenség/igényesség témából indult, aminek már az elején leszögeztem: Igénytelen játékokkal is játszottam, játszok, fogok játszani és amikor ezt csinálom IGÉNYTELEN VAGYOK.
"mitől igényes egy X játék, és mitől nem az egy Y játék."
Erre azért nem kapsz választ, mert nem olvasod el, amikor válaszolok rá. Leírtam játékok témában egy csomó példát. Tök egyértelműen kijelenthető, pontokba szedhető, "mérhető", hogy valami mitől szar és mitől nem az. A Dwarf Fortress pl. lehet zseniális gameplayban, de egy húgy a küllem terén és ha beletolnának egy Infinity Engine-t, ami millió éves, akkor elélvezne az RPG világ. -
#310319 A BG 3 elkészítése olyan, mintha valaki el szeretné készíteni a 12 dühös ember folytatását... félek is leírni: 13 dühös ember címen.
Egyrészt Zó tette fel a legjobb kérdést a témában, hogy valóban kell-e egyáltalán folytatást erőltetni, másrészt félő, hogy még az eredeti gárda sem lenne képes megismételni harmadszorra azt a színvonalat.
Szerencsére itt van nekünk a Geneforge megalkotója, akinek ez 15x sikerült, ha jól számoltam... de lehet, hogy már 17 nagyon igényes és nagyon mély, nagyon szuper címet toltak ki magukból. Mondjuk az ÖSSZES játékukon sincs annyi értékelés, mint egy !Beamdog!-féle Baldur's Gate 1-en :-/ Pedig rendszeresen kerülnek bundle-be a cuccaik. -
#310318 Szerencsére a játékokban, ez remekül mérhető, IRL nehezebb, de pl. egy tengerparti naplemente, vagy egy kölyök német juhász gondolom senki szerint sem ocsmány. -
#310317 Az Assetto Corsa és a Forza is igényes darabok. (Term. messze nem hibátlanok.) Ha gondolod legalább 10 pontban leírom, hogy miért igényes darabok. Nem számít, mit szeretünk jobban, mert mind a kettő bőven túlmutat a Big Rigs: Over The Road Racing-en. Azt látjuk, hogy mi a rakás szar, pontosan meg tudjuk mondani mi a rossz benne... miért lenne ez másképpen a pozitívumokkal? Nincs másképpen. Akkor sem, ha mi nem szeretjük az adott stílust. Pl. nem szeretem a PES-t, de annak alapján, amit láttam és olvastam róla, az utolsó ami eszembe jutna róla az, hogy igénytelen. Igényes. Nem nekem szól, de amit előad azt igényesen teszi.
A piros rózsa azért szép, mert nem egy nyálkás rothadó bikahere. A piros rózsa önmagában közöl egy rakat pozitív dolgot (tökéletesség, miközben nem szimmetrikus, bódító illat, kitűnik a többi növény közül, etc.), míg a nyálkás rothadó bikahere erre értelemszerűen nem képes.
A Forza azért nem igénytelen, mert egy autós játékhoz képest is őrületesen jól néz ki, szinte ott ülsz a kormánykerék mögött, a vezetési élménye és a fizika nagyon jó, noha nem éri el a Gran Turismo szintjén, de lényegtelen, mind a kettő igényes cucc. Aztán említhetném még a bazi nagy nyílt világot, a rengeteg tennivalót, amit egy autós játékban nem is annyira egyszerű megoldani.
A BG 3 nem szar a Lariantól, hiszen még meg sem jelent, de örülök, hogy eljutottál már te is erre a szintre, hogy kiforgatod a szavakat. Következőnek javaslom a faszozást, helyesírás kártyát, kor kártyát, családi háttér körbejárását, meg az összes több gerinctelen patkány húzást, amit az SG-n 1-2 arc büntetlenül megenged magának.
A BG 3-ból amit eddig a videóban láttunk, az nem BiS és BioWare stílus, hanem Larian stílus. Ennek a stílusnak is megvan a maga helye, úgy hívják: Divinity franchise. Amit láttunk az alapján többször is elmondtuk, hogy ettől ez még lehet egy jó játék és vesszük is, de ez eddig NEM BG! Reméljük az lesz belőle. -
Zóanagyvarázsló #310316 Tudom :) Nem tudom, hogy mennyit adtak el konzolon, de sok éve volt az összplatformos 20 milliós szám, most ráguglizva, 2016-ban már a 30 milliót is átlépték, szóval szerény volt a tippem nagyon. -
Zóanagyvarázsló #310315 Nem annyira a táblásokra gondoltam (de rájuk is), hanem a régebbi cRPG-k kedvelőire. Lásd Gold Box RPG-k. Volt egy rakat a Forgotten Realms világában is, a körökre osztás volt az alap. Annak idején abból az irányból érkezett a lenézés. De máig is vannak, akik a BG1-2-t szidják a saját még ősibb felsőbbrendűségükben, és még fiatalabbak is csatlakoznak hozzájuk.
Igényesség is serious business. -
#310314 Pedig egyszerű: veled értek egyet, csak még megosztottam a szubjektív (ez egy ilyen nap) véleményemet, hogy konzolokon miért is lehet(ett) annyira népszerű (hiszen írtad a 15 milliót), miközben PC-n még a nem hivatalos moddolással (nem Creation Club) is meg lehet toldani a szavatosságát egy akár 200-300-500 órája élvezett Skyrimnak...