Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Grand Kingdom (US)

4.49$ (historical low)

https://www.pcguru.hu/teszt/grand-kingdom/2167

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Köszi!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Egyébként az Oculus ezt a kábelt ajánlja, ha nem akarod a drága hivatalosat venni, csak ez épp out of stock volt, amikor én akartam volna venni.
Ápdét. Azóta kijött a hivatalos és azt használom. Amúgy ezt használtam előtte. Nem volt mindig tökéletes. Többnyire gond nélkül működött, de időnként megszakadt a kapcsolat, valamint ez a kábel nem tudta olyan gyorsan tölteni a Questet, mint amilyen sebességgel merült. Szóval lassabban, mint kábel nélkül, de merült. A hivatalos kábellel ezek a problémák megszűntek.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.02.27. 15:41:22
IMYke2.0.0.0
Vov! Durva!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Baldur's Gate 3 kiszivárgott képernyőfotók (gameplay reveal ma lesz a PAX-on)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
EVOLUTION!

"Hivatalos Link kábel még mindig nincs, de találtam egyet, amivel működik."

Erről linked van?

darkSectorxxx
Ja elirtam telóról, az érdekesnek hangzik akkor.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Roguelite, mint többi említett gáma ezzel kapcsolatban.
MerlinW
Jaja 985 óra, de majdnem 5 év alatt😊

[merlinw.org]

Voltan
Ez a Shadows Awakening teljesen jó, gyerekek. Benne van a Fanatical egyik pakkjában most. Egész egyedi Diablóságos, párhuzamos világokkal, amolyan Legacy of Kain jelleggel, több, azonnal váltásban irányítható, és begyűjthető karakterrel. A harc érzésre tök jó, pörgős, vicces, hogy sok képesség hat a másik világra, ill. a többi karakterre is. Puzzle részek is vannak benne, amiket a két világ tulajdonságainak felhasználásával kell megoldani sokszor, bár volt már ilyen máshol is, persze, azért itt is hozzátesz picit. A voice acting kimondottan jó, az egész teljesen jól össze van rakva. Ennyiért szerintem simán érdemes behúzni. Ugyanebből a pakkból a Wolves of Midgard-ot végül nem húztam be, mert hasonló stílusból most egy elég, és az olvasott-megnézett vélemények alapján a Shadows Awakening jobban sikerült. Nekem meglepően bejön eddig. Emellé az ember beválasztja a Guns Gore and Cannoli 2-t, meg még valamit, és teljesen jó vásárt csinál, az biztos.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.02.26. 20:55:10

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Na de mennyit... ha jól rémlik te vagy 1k óra körül az ótósfocisba' :-D

Tinman
Is hades rouglike? - Szerintem így helyes <#banplz>

Amúgy az. :-)

darkSectorxxx
Hades is roguelike?

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

MerlinW
Ha a Dead Cells tetszik, Hades is fog.

[merlinw.org]

MerlinW
Oké, de én kb 5 játékkal játszom évek óta 😊

[merlinw.org]

Game Pass-os szóval 300 forintért játszható. 😄 Amúgy remek játék, ennyit már megér szerintem.

Why so serious?

grebber
Szerintem nem lövök mellé, de idén már ott lesz a humble choiceba

Next PC upgrade: 2022

Scooter
Hmmm, alakul ez a A Plague Tale: Innocence.
zorrobomber
És aki nem próbálta csak a Bastion-t, de az nem igazán jött be neki, ellenben a Rogue Legacy, meg a Dead Cells igen?

Voltan
Bezony, ez kegyetlen jó cucc.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ó a Hades egy rettenetesen rossz játék, én is beletettem az Epic storeos verzába már több mint 120 órát, de ahogy kijött steamre már ott is a könyvtáramban van, és még ki se jött az 1.0, akinek tetszett a Bastion Transistor és Pyre annak kötelező vétel, ugyanis mind a hármat a Supergiant Games csinálta, igaz hogy különböző stílusok, de egy közös van bennük: kurva jók.
Tinman
Embertelen órákat tudsz beleölni játékokba... nekem tized ennyi jut kb. :-(

Scooter
Oké, vettem. <#eljen>
MerlinW
Erről szól az indie téma 😄

[merlinw.org]

Tinman
És ez miben tér el attól, hogy kikapcsolod a post process-t menüből? :-D

r.SceneColorFringeQuality=0 -> Chromatic aberration kikapcs.
r.Tonemapper.GrainQuantization=0 -> Nem film grain! Kicsit bonyis lenne elmagyarázni ezt 1 mondatban, de a lényege annyi, hogy általa a valósághűbb színeket/képet kapsz, mivel az adott megjelenő képen eltérő dinamikatartományban levő jelenetek vannak. (Pl. felhők mögött bujkáló nap, miközben lejjebb egy erdős rész van.)
r.Tonemapper.Quality=0 -> Az előbbi minőségén teker.

Erről beszéltem. Kikapcsolsz olyan utófeldolgozásokat is, melyektől viszont egyértelműen szebb képet kapsz. Egyedül a nyomorult CA-t kell kikapcsolnod.

Scooter
Igen kell. Megválaszoltam magamnak.
Így vittem be őket és működik <#eljen> :

r.SceneColorFringeQuality=0
r.Tonemapper.GrainQuantization=0
r.Tonemapper.Quality=0
Scooter
Ez a is kell, vagy csak az utána lévőt kell bemásolni?
Nem néztem bele egyikbe se. Elő van rendelve (tudom, no preorders de na). GMG-n volt nemrég 25 százalékos kupon, Capcom meg mostanában jó dolgokat csinál szóval gondoltam akkor most bízhatok bennük

Why so serious?

benőmenő
Az Eurogamer-es videóba tekergettem bele, de persze pont ott döntöttek úgy a hölgyemények, hogy végig terjengősen sztori spoilerezni fognak a gameplay alatt (az eredetivel nem játszottam). Biztos jó lesz, majd a Doom Eternal után sor kerül erre is. <#finom>
IMYke2.0.0.0
Nekem a remake bejelentése óta wishlisten van. <#hehe>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shadow Tactics: Blades of the Shogun végigjátszva 23 óra alatt.
Csak szuperlatívuszokban tudok a játékról beszélni és el nem tudom mondani, h mennyire örülök annak, h ugyanez a csapat készíti a valamikor idén nyáron megjelenő Desperados 3-at, a tinédzser éveim egyik kedvenc játékának folytatását.
Igazából a Desperados első része óta nem játszottam ilyen stílusú játékkal (hallottam, ha 2. rész nem lett igazán kimagasló) és hiányoltam is őket, mivel mind a Commandos játékok, mint az előbb említett cím, nagy kedvencek voltak.
Szóval a Shadow Tactics ezeknek a játékoknak a nyomdokain halad tovább:
izometrikus kameranézet
5 különböző karakter, különböző képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel
lopakodásra kihegyezett játékmenet
az ellenségekre kattintva látjuk a látómezejüket
nagy szabadon bejárható pályák
Minden pipa, pipa és pipa.

A sztoriról röviden annyit, h az Edo-kori japánban segítünk egy Shogunnak kinyomozni, h ki a titokzatos Kage-sama, aki ellene áskálódik és a hatalmát próbálja a kezébe kaparintani.
Ami korábbi ilyen stílusú játékokban nem volt és remek újítás, az a shadow mode, amivel egyszerre több karakternek is kiadhatunk egy-egy parancsot, amit aztán egy gombnyomással egyszerre teljesít mindegyik. Erre sokszor szükség van, mivel a játék nem könnyű. Kevés az olyan ellenség, akit ne látna egy másik, sőt sokszor, ha úgy is iktatunk ki valakit, h azt senki nem látja, a járőröző őröknek feltűnik a hiányzó társ és a keresésére indulnak. Több fajta ellenség van, akik másképp reagálnak vagy éppen nem reagálnak a hiányzó társakra, valamint az elterelő képességekre. Emellett az is megbolondítja a játékmenetet, h bizonyos pályákon hó van, amiben lábnyomokat hagyunk, ami nem kerüli el az ellenségek figyelmét, vagy bizonyos pályákon este van, ami megint más játékstílust kíván a megváltozott fényviszonyoknak köszönhetően. Emellett fontos részt képez a játékban a vertikalitás is. Az 5 karakterből 3 szabadon tud felmászni különböző helyeken, ami szintén új színt hoz a játékmenetben. Mindegyik pályánál megvan, h az 5 karakter közül melyik elérhető. Természetesen van olyan is, amelyikben mind az 5 egyszerre. A pályák sokféleképp teljesíthetőek, mindig ad a játék több opciót egy-egy feladat teljesítésére és rendszeresen kell használni a karakterek képességeit ahhoz, hogy sikerrel járjunk. Egy karakternek egy olyan képessége se volt, amit feleslegesnek éreztem volna és ne használtam volna rendszeresen.
Egyszerűen imádtam, imádtam. El nem tudom mondani, h mennyire tetszett.
Desperados 3 felugrott az idei év egyik legjobban várt játékává és megjelenés napi vásárlás lesz.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.02.25. 18:39:17
IMYke2.0.0.0
Nem hiszem, hogy STEAM-eshez készítette, de:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

STEAM-es fórumról:

"Dirty Dan ha Hellblade: Senua's Sacrifice 8 ago 2017, ore 21:02

Hellblade Fixes - Depth of Field, Chromatic Aberration, FOV, Mouse Smoothing
so here is a bunch of fixes ive seen people asking about

go to localappdata\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor

open up Engine.ini

for higher fov put this. ive noticed some issues with FMV not fitting right but if you are getting sick the game feels so much better with this fov than vanilla

[/script/engine.localplayer]
AspectRatioAxisConstraint=AspectRatio_MaintainYFOV

and if you want to disable DOF or Chromatic Aberration put this

r.DepthOfFieldQuality=0
r.OneFrameThreadLag=0
r.MaxAnisotropy=16

and for mouse smoothing put this in Input.ini

[/script/engine.inputsettings]
bEnableMouseSmoothing=False"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Redditről / PCGamingWikiről:

Reddit

Some PC Graphics Setting Tweaks For HellBlade Senua's Sacrifice.
In order to increase the FOV:

Go to the configuration file(s) location.

%LOCALAPPDATA%\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\

Open Engine.ini in notepad (backup it first as always)

Add the following to the Engine.ini and save.

[/Script/Engine.LocalPlayer]

AspectRatioAxisConstraint=AspectRatio_MaintainYFOV

To disable chromatic aberration:

Open Engine.ini.

Add the following and save.

To Disable Film Grain:

Open Engine.ini.

Add the following and save.

r.Tonemapper.GrainQuantization=0

r.Tonemapper.Quality=0

If you want to get rid of the motion blur and color fringing:

Open scaleability.ini.

Add:

r.MotionBlurQuality=0

NOTE: In the file scaleability.ini (the @3 is the quality setting you have it set to in gameusersettings.ini, 3 is the very high ingame setting).

Source PCGamingWiki.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.02.25. 15:37:56

Scooter
Mondasz valamit. Erre most pontosan nem is gondoltam. Viszont ha hiba ablak feljön állandóan, akkor nem sok értelme van, mivel nem tudja visszaállítani és akkor sose fog futni a játék.
Atisz
Nekem nagyon primitív volt a Dragon Ball, mind a megvalósítást, mind pedig a tartalmát illetően. És igen, tényleg nem gyerekeknek való, legalábbis kis gyerekeknek, mint ahogy nálunk néhány okosember (direkt írtam egybe) elgondolta. Megjegyzem az igénytelen Mónika show-t sem 17:00-re, hanem 22:00-re kellett volna tenni, mint ahogyan a Jerry Springer is abban az idősávban ment az Egyesült Államokban,

Nem akarok belemenni a japán kultúra (ide értve most a rajzfilmeket, képregényeket és videojátékokat) elemzésébe, de ahogy a miénk idegennek tűnik nekik, a legtöbb európai embernek ugyanúgy idegennek, érthetetlennek, blődnek, ráadásul túl egyszerűnek tűnik minden Délkelet-Ázsiából származó hasonló jellegű alkotás.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
Irasvedette kell tenni ilyenkor a config file-t.

Scooter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Első mentésre nem mentette el a notepad. Fura is volt, mert mintha ugyanúgy láttam volna a kromatikus ökörséget. Sima Total Commander-ben írtam át és ott elfogadta, viszont a játék folytatásánál kis windowsos hiba ablak jött be, aztán leOKéztam és kivágott a win-be. A következő indításnál már futott a játék, de kiléptem belőle és megnéztem az engine.ini-t és visszaállította. Lehet, hogy megcsinálták, hogy kikapcsolhatatlan legyen.
Fotex már régen volt😄 MKB Veszprém!

Scooter
Jah, hogy hozzá kell adni ezt a sort? Azt nem mondtad. Most kerestem rá.
Amúgy köszcse. Most lecsekkolom.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 19:05:47
Scooter
Érdekes. Nekem az a file tök üres. A mérete: 2 byte.
Pedig notepad++-al nézem. Nem is értem. Akkor hol tárolja a beállításokat?
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 18:59:07
Tinman
Azzal buksz egyéb post-processingEKET is nem csak a CA-t.

Scooter
Úgy olvastam, hogy ezt a post-processing-et (utófeldolgozást) kell OFF-ra tenni.
Tinman
Nem nagyon tudok erre mit írni, mert minden szavával egyetértek.

Tinman
Nekem úgy rémlik, mintha az opciók között később egy patch-el betették volna, a kikapcsolásának lehetőségét, de ha rosszul emlékeznék, akkor:

%LOCALAPPDATA%\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\

Ott megkeresed az engine.ini-t és megnyitod szerkesztésre:

Ennyi.

Aki kitalálta, hogy játékokba bekerüljön, annak egy olyan szemüveget kéne ráadni az ostoba fejére, mellyel egész életében mindent CA-val lát.

Scooter
A Hellblade: Senua's Sacrifice-ban alapból benne van a kromatikus aberrációs faszság? Ahogy látom nem is lehet állítani. Olyan idegesítő ez az effekt, hogy valami félelmetes. Undorodok tőle amiben meglátom, de szerencsére a legtöbb játékban kikapcsolható.
Scooter
<#eljen> Oké, értem.
Tinman
Tény, hogy a Little Nightmares Complete majdnem 2x annyi játékidő, mint az Inside. (Ha ki akarod maxolni, még több.) Az alapjátékok játékideje viszont nagyjából megegyező. Az, hogy nálad mások a számok, az többek között azért is lehet, mert az Inside-ban valószínűleg bénáztál az achimaxolással (nekem az pl. csak plusz 30 percembe fájt, java meglett közben), a Little-nél viszont a DLC-ket még nem toltad, azok összesen 2-3 órával tolják ki a Complete játékidejét. Így lesz 3-4 óra + 2-3 órából 5-7 óra, melyet az Inside achimaxolással sem ér el.

Scooter
Nekem 11 órám van benne a steam-em alapján, de abból kb. 4 óra kártyafarm volt, amíg futott a háttérben, úgy, hogy hozzá se nyúltam, na mindegy, de tény, hogy az Inside sokkal hosszabb. Ezt mutatja a végigjátszásom is. Az Inside viszont szó szerint lehengerlő minden szempontból a Little Nighrmares-hez képest. Nekem sokkal jobban tetszett. Az egy remekmű.
Scooter
Ne beszélj hülyeségeket, inkább olvasd el, hogy én melyik játékról beszélek. Szó se volt a Little Inferno-ról. Mi köze a két játéknak egymáshoz? A Little Inferno nem is az a stílus. Nagyon okos akartál lenni ezzel az időgéppel, de nem sikerült! <#vigyor1> Kicsit félrement. Előbb meg kéne tanulni olvasni. <#hehe>