311802
-
#310473 "Fontos, hogy nyitottak legyünk minden olyan ötletre, amivel több embernek tudjuk megmutatni, hogy mit hagynak ki azzal, hogy nincsen PlayStationjük, de egy PS-exkluzív átportolása nem fog lavinát elindítani. A Horizon Zero Dawn esetében egyszerűen csak arról volt szó, hogy úgy láttuk, a játék remekül működne pécén is, de ennek ellenére továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a saját hardverünk mellett."
Lefordítom, hiszen nem magyarul van:
PS4-en a létező összes lehetséges embernek eladtuk. Kéne a pénz, mert szeretjük a pénzt. Az, hogy ezt most eladjuk nektek PC-re is, nem jelenti azt, hogy a stabil zsírosbödön Sony-t majd cserben hagyjuk és multiplatformra fejlesztünk ezentúl. -
caps lock #310472 Ha a jövőt nézzük akkor tényleg MINDEN jönni fog PC-re, mert a játék is egy termék és a jogtulajok érdeke hogy minél több pénzt csináljanak belőle. Ez nem megy ha teljesen elszeparálják magukat a piac egyik felétől. A Microsoft már rájött erre és PC-re is ugyanúgy kiadják az Xbox címeket. Nem elég minőségi játékokat csinálni, a pénz nem a fanboyságban van, hanem abban hogy minél több platformon tegyék elérhetővé. A Witcher 3 sem tartana 20-30 millió eladott példány felett akármilyen jó játék, ha nem lenne jelen jóformán mindenen ami erősebb mint egy kenyérpirító. -
#310471 A HZD PC-s verziója nagy mérföldkő. Jöttek PS4 excluk, de ahogy te is írod, nem Sony cuccok. Ez most az. Nyilván az egyik ok, amiért ez PC-re kijöhet, az az, hogy már a kutya se veszi PS4-re! Egyrészt full legál megoldásban is volt már olcsó a complete, másrészt régiózással még olcsóbb volt párszor már, aztán kulcsos oldalakon, meg durván bezuhant az ára. Telítve van vele a piac. PS4-re tényleg már csak annak nincs meg, akit nem is érdekel.
Ergo, ha a HZD-ből pénzt akarnak még kihúzni, akkor teljesen érthető a nyitás. Ha nem is Death Stranding 60€-s áron, de szerintem 39 €-s nyitó a minimum. -
#310470 Persze, hogy sírnak. Szanaszét csapták az amilázukat, hogy PS4-en mennyire üt a játék. (Megvettem, 1 órát se bírtam a techno miatt, a konzol közben elviselhetetlenül süvített, túlharsogva a tv hangerejét is.) Nem üt az semmit... a szintet, alulról. Nem arra való, nem bírja szerencsétlen rom. De, de megvan a fix 30... jó, de itt most nem az IQ-ról van szó. De, de megy 4k-ban! Igen, mintha járókeretet adnál Jason Stathamnek... nagyon méltó lenne hozzá tényleg -.-
Innentől foga a lehetőség adott. Ha elcseszik, mint a Nier-t, akkor köszönjük szépen, de ilyen portokat a Sony-tól se kérünk. Ha nem cseszik el a Death Stranding-et és a HZD-t, akkor az kisebb csoda lesz. (Mondjuk a Nioh-t nem cseszték el, sőt a PC-s a superior!) Igen, tudom, hogy különböző kiadókról és fejlesztőkről van szó!
Viszont szerintem ebben lesz egy kis szándékosság, mint a Nier esetében, hogy végül az legyen a konklúziód, hogy gyere inkább vedd meg konzolra, hát eleve arra kellett volna, hiszen a PC-s verziót le sem szarjuk igazából.
Amire nagyon jók az esélyeink az a Death Stranding PC-s portja. Az 505 Games nem kutyaütő bagázs, kizártnak tartom, hogy elszúrják, főleg, hogy 60€-s nyitón kezd a játék, itt nem lehet szarakodni fosporttal. Nyilván Day1 lesznek bugok, de szerintem 1-2 hónap és superiornak kell lennie.
Na a HZD-nek rosszabbak az esélyei... a PS Mobile Inc, amit eddig PC-re letett az finoman szólva, se túl acélos. Nem tudom képesek lesznek-e felnőni a feladathoz. -
#310469 Mindenhol vannak ilyen fogyatékosok.
Érdekes eddig tudták rá a mellüket döngetni hogy csicska pc-sek nem kaptok jó cuccot a ps4 az isten az exklúzivok miatt... Most meg hirtelen szar a sony mert így ki fos ps5-öt venni jön minden pc-re... LOL minden érted? Jött 1 db sony cím pc-re és már mindenről beszélnek....(QD triónak nincs köze sonyhoz és a Death Stranding-nek se hogy jött pc-re szóval azért 1 db-ról van szó)
Sima marketing mint a humble adják a sima alap szart mert nagyon jól tudják 60+ % season passt vesz hozzá ami drágább mint az alap game...Itt is kinyomják ezt és akinek tetszik elég sokan vesznek majd a második része miatt ps5-öt.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.11. 07:32:46 -
Evoluti0N #310468 És sok idióta PS fanboy sír miatta Twitteren. Beszarok. :D
-
#310467 Ha valaki Cities Skylines-hoz akar DLC-ket vásárolni, wingamestore-on historical low árak vannak most. -
#310466 Paradox Build Your Own Bundle
Humble Sakura Collection Bundle -
caps lock #310465 Most már tényleg hivatalos: Nyáron érkezik PC-re a Horizon Zero Dawn! -
#310464 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Paraszt. Már nem te! Hanem a kérdésedre a válasz. -
#310463 -
#310462 -
#310461 Mi az a POTY? Person of the year? -
#310460 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezzel egyet tudok érteni, de ennek oka is van: különbözőek vagyunk. Én mindig is érzékeny típus voltam, anyámtól örököltem. Megvan az előnye és a hátránya is. -
#310459 -
Zóanagyvarázsló #310458 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érthetö, de egészségnek ártalmas hozzáállás. Én ezt a "feltételezést" meghagytam a Jakuza-féléknek. -
#310457 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az SG fórumon vagyunk. Részemről 15 éve. 90%-ban csak rosszindulatot tudok feltételezni, alkalmazkodtam. -
Zóanagyvarázsló #310456 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jól rémlik, abban az értelemben, hogy nem reagálok mindenre, söt néha idöm sincs elolvasni mindent, most itt is átpörgettem a VR-os témát. Attól, hogy nem reklámozom a személyes meggyözödésemet és nem vitatkozom úgymond ateista fórumokon róla, még nem fikázom s hittel kapcsolatos témákat. A lényeg, hogy marhára nem ismerjük egymást kijelzön keresztül, nem mindig a rosszindulatot kell feltételezni. -
#310455 OFF:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez különösen annak fényében vicces, mert Istenben hívésért anno instant POTY járt, és nem rémlik, hogy bármiféle hozzászólásod lett volna akkor témában. Hagyjuk ezt. Engedjük el. Megtettem. -
Zóanagyvarázsló #310454 Nem áll szándékomban résxletekbe menni telefonról, EU-n kívülröl, de szerintem sokan sok mindent túl komolyan vesznek. A saját (ellen)véleményemet már megírtam az illetékes fórumtársnak. -
Zóanagyvarázsló #310453 Hogy mégis nézzük az embert a kommentek mögött: talán én vagyok a topik egyetlen rendszeres templomjáró tagja, szóval számomra a téma nem gúnyolódás tárgya. -
#310452 Nálam a Bayo 1-2, meg a Metal Gear Rising is max olyan 2 óra után ott vérzik el, hogy közben inkább letöltök egy DMC-t, amit letolok már vagy hatodjára és full megfeledkezem róluk. Amikor meg egy hónap múlva észreveszem, hogy - "Jé, ezt én elkezdtem valamikor!" - addigra már a sztorit és a kombókat is rég elfelejtettem. -
Rony94 #310451 Majd a harmadik rész hátha meghozza a kedvedet és a hájpot hozzá. A probléma csak az, hogy nem tudni mikor jön. A legbizakodóbbak úgy gondolják, még idén, na de idén mikor? Ez itt a kérdés. :D -
#310450 Xbox One-on BC-ben nyomhatod, ha csak ez az akadálya -
#310449 Metroidvania fanoknak asszem, ez tetszeni fog, érdekes módon eddig teljesen a radarom alatt ment a dolog, de most jön elvileg az EA 13-án, ha igaz.
Record of Lodoss War-Deedlit in Wonder Labyrinth - a cím csak úgy legurul az ember nyelvén :P Szóval ezért már kijár egy pofon, de a trailer alapján rendkívül jónak tűnik -
MrAndree #310448 Főleg mert Xbox One-on sincs, 360at meg fene se vesz egy játékért. -
#310447 Trade-en népszerű, asszem most kell gyorsan elszórni... -
#310446 My Friend Pedro lepergett. (Normalon. Kb. 4 óra volt.)
+ Alapvetően ez ilyen Max Payne cucc, csak 2D-ben, ami ahhoz képest, hogy flash játék volt, rendesen felkokózta magát.
+ Gyakorlatilag HIBÁTLAN gunplay!!!
+ Őrületesen fasza soundtrack, ami ide annyira illik, hogy beszarás!
+ Rendkívül sodró és dinamikus játékmenet! Ha jól csinálod szinte az egész pályát aktív fókusz mellett (lassítás) leduthatod, amitől az egész valami fennkölt, de mégis brutális haláltánccá válik. De ez minden játékban igaz tud lenni, ahol a jó gunplay és a lassítás jelen van!
+ Kiváló irányítás, de ide ez kötelező, különben megőrülsz.
- Irgalmatlanul kevés és ötlettelen ellenfél.
- Folyamatosan az az érzésem van, hogy LVL1, LVL2-öt tolok... az egész nem nagyon képez egy nagy kerek egységet, hanem inkább csak pályák halmaza.
- Valahol a csatornás rész után kezdtem azt érezni, hogy kezd kifáradni a játék, mer' igazából 3123122x csinálod újra és újra ugyan azt, ami persze ennyiszer is látványos és wow, de mégiscsak egy idő után fárasztó.
- Sokszor éreztem azt, hogy stock assetek vannak elém pakolva a Unity motorból.
- Érdektelen történet. De nagyon.
- Legalább annyira érdektelen, mint maga a főhős.
- A "candy" pályáktól a víz kivert. Nem tetszett. Erőltetett volt, untam.
7.5/10 és be kell valljam a Guns, Gore & Cannoli-t gyakran jobban élveztem. Egy picit többet vártam, kissé csalódás. Ez a játék a Shadow Complex nyomába se ér.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.08. 11:19:02 -
#310445 Hát igen, megoszlóak vélemények... sokan odáig vannak érte. Nálam anno X360-on, olyan 7/10-et ért, mikor letoltam. Látom a pozitívumait, de engem az egész stílusa kissé taszít, és a játékmenet esetében is ez a combo orgia inkább csak lefárasztott, sem, mint élveztem volna.
Azért a 2. részt feltétlenül letolom Switch-en, de még mindig nem vettem meg... ráér... van most itt 4 letolatlan Switch cím, összesen szerintem 400 órányi anyaggal. -
#310444 Alapvetően egyetértünk. Én is belefáradtam a jRPG-kbe eléggé. Utolsó ami igazán tetszett, az a Lost Odyssey volt... az annyira kéne PC-re, mint egy falat kenyér. -
#310443 10-est megért :-) -
Evoluti0N #310442 A második rész egyik örök kedvenc. Kijavítottak minden olyan dolgot, ami az elsőben nem tetszett. Többek között a túl gyors reakciót igénylő és instant deathes QTE-ket. A tavalyelőtti Switches megjelenése óta 4x végigvittem. Ebből 2x közvetlenül egymás után. Igazán jöhetne már valami infó a 3-ról. -
Pio #310441 Ráadásul kapott pár érdekes extrát is, egyrészt local coop bloody palace, másrészt on the fly lehet weapont, playstyle-t váltani, ami ha lehet még mélyebbé, érdekesebbé teszi a harcrendszert. -
Rony94 #310440 Switchen én még MINDIG várok egy Collection kiadásra, mert a Capcom egy kapzsi féreg és 20 euroért árulja mindhárom részt, külön-külön (tehát összesen 60 euro). PC-n, PS4-en és Xbox-on már 1-2 éve kint van a HD Collection, ami ugye tartalmazza az első három részt, de Switch-en érdekes módon nincs ilyen. Nem tudom hogy Capcom-nak mi a szar baja van a Nintendo-val, de bekaphatja.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.03.07. 21:18:12 -
Pio #310439 Pedig van benne button mash mód, amikor szó szerint csak nyomnod kell bármelyik gombot és a karakter automatikusan perfekt kombókat tol. :)
Immortal Marrionette nevű itemet kell equipelned, easy, very easy fokozaton alapból equipelve van, de akár azt is megteheted, hogy átteszed easyre és kiveszed ezt az itemet, ha szeretnél magadnak kombózni. -
#310438 Tudom ajánlani a Devil May Cry harmadik részét (nem rég jött ki Switch-re is), ami a mai napig etalon ebben a műfajban.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2020.03.07. 20:28:11 -
caps lock #310437 Én nem játszottam végig mert szerintem túltolták a nehézséget és sokszor átment szivatásba. Egy-egy húzósabb harcnál nekem is görcsbe álltak az ujjaim, szünet nélkül püfölni kell a gombokat és ha kiesel a ritmusból halott vagy. Már csak a kontrollerem épsége érdekében sem folytattam. De amúgy a fő bajom a játékkal maga Bayonetta volt, nekem nem volt szimpatikus ez a femináci stílus meg az állandó pózolás. -
Rony94 #310436 "Ezért is elég várós a harmadik rész"
Ne is mondd! Agyfaszt kapok attól, hogy a teaser óta semmi videó és infó nincsen a játékról. Annyit kaptunk csak, hogy a játék elkészítése zavartalanul folyik. Ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól infó. :) -
Pio #310435 Örülök, hogy tetszett, a második rész szerintem még jobban fog, a legtöbb rendszert tovább tökéletesítették, kevesebb outdated dolog van benne (QTE-k jelentősége teszem azt), ha lehet még over the topabb az egész, az új Bayonetta dizájn számomra még megnyerőbb volt, nagyon "kúlak" az új karakterek, minden szempontből az elődje fölé nőtt.
Én úgy szoktam emlegetni, hogy a Bayonetta az "csak" egy remek játék, a második része viszont ott van a műfaj legjobbjai közt. Ezért is elég várós a harmadik rész. :)
Ja és nem tudom, hogy van-e még aktív community, de a második részben van multiplayer is, szerintem eltöltöttem csak azzal vagy 30-50 órát.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2020.03.07. 19:56:19 -
Rony94 #310434 Bayonetta
Körülbelül 16-17 óra alatt játszottam ki Normal nehézségi fokon. De ezt a fokozatot úgy kell érteni, mintha Hard fokozat lenne. Nagyon kemény tud lenni a játék közepétől. Gyakorlatilag egyes harc szegmensek, annyira lefárasztottak, hogy majdnem görcsbe állt a kezem tőle. Szóval ez egy eléggé fast paced hack 'n' slash, nem való mindenkinek. Párszor én is elgondolkodtam rajta, hogy lehet ezt nem nekem találták ki. De végül sikerült a végére érnem, szóval boldogság van.
Vagyis csak félig van boldogság, mert egy-két eleme a játéknak nem teljesen jött be. Az egyik legmeghatározóbb dolog, az a Quick Time Event-ek sokasága. Én bevallom, nem vagyok a QTE híve. Szerintem az egyik legolcsóbb játékmeneti elem, ami létezik. (Ezzel most nem a Quantic Dreams játékait akarom leszólni, azok kompletten a QTE-n alapszanak, mert az ő játékaik egy interaktív játék)
A másik, ahogy elmeséli a történetet, illetve maga a sztori sem olyan combos. Vannak olyan átvezetők, mikor állókép van, de mellett ugyanúgy mennek a dialógok, mintha olyan képregény stílus lenne. Nekem őszintén szólva annyira nem jött be.
Maga a harc - a játék leglényegesebb része - az hihetetlenül komplex. Na most nem arra gondolok, hogy az ellenfél el tud fáradni, mert ilyen nincs a játékban. Én a kombókra gondolok. Ezekből a kombókból RENGETEG van és kurva nehéz mindet elsajátítani. Külön gyakorolni kell őket a gyakorló módban, hogy tökélyre fejleszd a harci tudásodat, különben a játék 90%-ában csak azt fogod csinálni, hogy random püfölöd a kéz és láb támadásokat, illetve néha-néha ugrasz és/vagy vetődsz egyet. (ebben a végigjátszásban én ezt csináltam)
A kombók nagyon fontosak, mert minél változatosabban harcolsz, annál több (úgynevezett) halo pontokat gyűjtesz, amik lényegesek, ha venni akarsz valami értékes tárgyat, amivel magadat segítheted a későbbi pályákon. Az én béna harci tudásommal épp hogy össze tudtam gyűjteni annyi halo pontot, hogy minden egyes fejezet elején tudjam pótolni a healing és power itemeket. A legspeciálisabb tárgyakra soha nem volt elegendő pontom, csak a játék legeslegvégére, ahol már amúgy is mindegy volt.
A soundtrack....az elején szokatlan volt. De a játék harmadánál kezdtem hozzászokni és utána már kifejezetten tetszett. A játék vége meg teljesen stílust vált és az is eléggé hangulatossá teszi a történéseket, szóval a zene szerintem nagyjából rendben van. Ez se mindenkinek való. Meg tudom érteni, ha egyesek borzasztó muzsikának tartják.
Maga a főszereplő pedig - Bayonetta - elképesztően COOL. Az egyik legmenőbb női karakter a videójátékok történetében. Egy kicsit lehet szexista és/vagy feminista, de nem érdekel, mert én imádtam a stílusát. Majdnem minden átvezető videó aranyat ér, amiben Bayonetta szerepel és beszél.
Úgyhogy én így éltem meg ezt a remek Platinum Games játékot. Nem tökéletes ez se, fentebb írtam mi a bajom vele, de összességében én kurva jól el voltam vele. Még letolok egy Hard fokozatú végigjátszást, utána pedig jöhet a második rész, ami állítólag legalább annyira jó, mint az első rész, csak talán még jobb. Aki még nem próbálta, PRÓBÁLJA!!!
szerk.: Oh, a Switch verzió gyönyörű 1080p-60 fps-ben futott, de ez el is várható, hisz egy 2009-es játékról beszélünk.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.03.07. 19:38:45