63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#1519 Értelmes egy mondta ez...;)
Amúgy ha valaki "széphangú" csinál szinkront, akkor lehet "a utasok beszédét magyar" :) -
kitt2000 #1518 A utasok beszédét nem lehetne magyar? -
#1517 Leírom én hogy csinálom:
Meleg csúszka fel, műszerfalon a befújás csúszkája maximumra, levegőkeringetéssel együtt. Mikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, akkor leveszem a befúvást és a hőfokot, marad a keringetés pár percig, utána ez is kikapcsolható. Így egy óra alatt csökkent 18.1-ről 17.6-ra, úgy, hogy kint 3 fok volt. Büdösre még senki nem panaszkodott. -
Zoliikp #1516 Először én sem láttam.
Kiléptem, visszatöltöttem ugyan oda, és akkor "ment le rólam". -
#1515 Angol doksik -
mk452001 #1514 Én már láttam automata klímát.
De mivel a játék buszai közül a legmodernebb '92-es gyártású, nehezen képzelem el, hogy automata klíma legyen bennük.
Példaként, a '99-es gyártású Ikarus CXX-ekben sincs automata klíma. -
PetiM44 #1513 Szinte biztos, hogy nem jött utánam AI busz, mert megnéztem, és egy személyautó volt mögöttem. Úgyhogy megpróbálom visszavenni a grafikát, és megírom a tapasztalataimat. :) -
Roanake #1512 @ zorba, aerolive:
Köszönöm a válaszokat :) Sajnos nem sikerült leírnom pontosan amit akarok. Az állófűtés nincs bekapcsolva, ilyen hibát nem követek el (de jogos volt rá kitérni, hátha :P ). A problémám az, biztos láttatok már automata klímát az autókban: beállítod, hogy 20 fok legyen és úgy és annyi levegőt fúj be, olyan hőfokút, hogy a 20 fokot, ha már egyszer elérte, tartani is tudja. Tehát nem az van, hogy neked kell kikapcsolgatni a ventilátort amikor 'túlmegy' 20 fokon majd vissza amikor aláesik, hanem pont a megfelelő hőfokú levegő megy az utastérbe, ezzel elkerülendő a hőingadozást.
No én ezt akarom az OMSI buszban. A csúszkákkal akarok úgy játszani, hogy ne tűzforró de ne is hideg levegő jöjjön be. A leírás szerint, ha átkapcsolsz belső levegő keringetésre, akkor nem jön be friss levegő és büdös lesz és az utasok ezért reklamálnak majd. Az meg megint nem szép megoldás, hogy kinn van mínusz 10 fok, esik a hó, én meg kinyitom az ablakokat az utastérben :D
Megpróbálok még játszani a csúszkákkal, (bárcsak tudnám hogy az 1. és a 3. mit csinál....) de azt akarom elérni, hogy friss levegő beáramoltatása mellett próbálja meg egyenletesen tartani az adott 18-19-20 stb hőfokot. -
mk452001 #1511 Csakhogy nálunk Auchan, és ez a busz pedig egy Berlin-Maglódi közvetlen járat -
Zoliikp #1510 Két dolog lehetséges:
1. - 10 FPS alá esett a megjelenítés
2. - (Ez nálam fordult elő!) Utolért egy AI busz, és átment rajtad.
Vedd visszább a grafikai beállításokat, illetve, ha ugrálni kezd, válts másik kamera nézetre, és nyomj rá a javító gombra. -
tgabika76 #1509 Tudom, kötekedés, de javítsd át Alcampo- ra, Spanyolhonban úgy hívják az Auchant. Amúgy nice!
-
PetiM44 #1508 Üdv!
Lenne egy kérdésem.
A Berlini pályán mentem, rendes menetrend szerint. 2-3 megálló után elkezdett össze-vissza pattogni a buszom az úton, és nem állt le vele. Még álló helyzetben is ugrált ide-oda az úton, és kiment a járdára is.
Mi lehet a gond vele? (eredeti a játék) -
mk452001 #1507 Rájöttem, hogy az a néhány egész pontosan másfél (mindkettőnek piros, de csak az egyiknek van bal oldalon) -
mk452001 #1506 Néhány SD200-asban bal oldalon van az állófűtés gombja és piros -
#1505 Sokat segít az utastér hűtésén, hogy ha esetleg épp van időd ácsorogni, mert pl. végállomáson vagy, akkor nyiss ki minden ajtót (hátsókat a babakocsi-kapcsolóval, hogy ne csukódjanak be).Így gyorsan ki tudod szellőztetni! -
zorba3333 #1504 Válts utastéri nézetre, és nyiss ki néhány oldalablakot. (bal egérgombbal katt. az ablakra)
Ezt követően a fűtéspanelon minden csúszkát állíts alaphelyzetbe (alsó állás), és kapcsold ki a fűtőmotorokat.
Ellenőrizd, hogy az állófűtés nincs-e véletlenül bekapcsolva! Amelyik buszon van, ott a műszerfal jobb oldalán, a km óra közelében találod. Ez egy zöld (bekapcsolt állapotba világító)kapcsoló, amellyel be/ki tudod kapcsolni az állófűtést. Egy fehér színű lángnyelv a kapcsolón lévő szimbólum. -
#1503 Próbáld ki az egérrel irányíást! Nekem az eléggé bejött, precízebben tudod vele irányítani sokkal, mint a billentyűkkel, persze csak akkor, ha nincs kormányod. Meg kell szokni, de szerintem az jól meg lett oldva. -
#1502 Hát kapcsold ki a levegő-keringetést és megáll a növekedés. A fűtés csúszkáját meg tekerd fel egy kicsit, saccra olyan 20%-ra. -
Roanake #1501 Meg tudja mondani valaki, hogyan lehet elérni azt, hogy a buszban folyamatosan egy adott hőfok (pl 20 fok) legyen? A jobb alul található fűtő karokkal egyszerűen nem boldogulok. Miután bemelegedett a motor, ha felhúzom a fűtés hőfokos karját pirosba (vagy akár csak középre) és bekapcsolom a ventilátort a legkisebb fokozaton akár, akkor is elkezd fűteni mint az őrült és határ a csillagos ég (volt már 25 fok is). Akkor levettem a hőfok szabályozót, alsó állásba a kék jelhez, ütközésig... de még mindig fűtött tovább, még 1 óra múlva is. A többi karokat (pl a jobb szélső belső levegő keringetés vs külső friss levegő beengedése) akárhogy mozgatom, sehogy nem tudom elérni, hogy állandó ventilátor használat mellett beálljon egy fix hőfokra a hőmérséklet.
Ha valakinek van beállítása ehhez, légyszi mondja el. Természetesen megnéztem a hivatalos manual-t, abban eléggé elnagyolták ezt és csak hőfok szabályozó fontosságát ecsetelik igazán. Viszont mégis hidegre állítva is fűt! :O
Egyszerűen nem tudok rájönni. -
Zoliikp #1500 Azért jön Neked, mert nem jó helyen jössz át a kereszteződésen.
A belső sávban haladva, engedd be a busz orrát egyenesen, onnan jobbra egy kicsit, és ha jobbra nézel, nem is kezdi meg az AI a bekanyarodást.
A többinél is így lehet elkerülni a koccanást.
A középső sávban haladva, a kereszteződés után "kihúzva" a megállóba, így a balról kanyarodó elenged.
Egyetlen helyzetben nem kell ez, ha a forgalmi sáv visz ki jobbra. -
gabesz012 #1499 A "macskás" hang a Zf váltó kiváltsága. Illetve a hátsó híd is meghatározó a hangban (jelen esetben "B" híd, hiszen ez csuklós). Humarci videói közt van pár jó, érdemes a bpo-154, bpi-291-re keresni, szerintem azok mehetnének az omsiba 260-as hangnak (előbbi nagy hidas, utóbbi csendes hidas). :) -
Scamel #1498 A hóesést én is kipróbáltam, tényleg klassz. :) Feltételezem ugyanazt a METAR-t használja a szim, mint amit a repülősök is.
Az idiótákkal kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy a való élet sokkal veszélyesebb, a szimben is kell hogy legyen ilyesmi.
Használok TrackIR-t is, így ha "necces" kereszteződéshez közeledem, nem okoz gondot odafigyelni arra hogy mi várható, ez elég jól kontrollálható.
Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az AI tényleg szimplán hülye. Volt már, hogy álltam a megállóban szépen szabályosan, erre egy teherautó minden figyelmeztetés/index nélkül belém fordult mintha ott sem lennék... -
discrete #1497 Hi all.
Elkezdtem a leírást.
Hamarosan folyt.
Addig is olvassátok ezt. :-D
Kijelzők és az IBIS rendszer programozása, új járat esetén.
Üdv. Discrete -
mpv1976 #1496 Szia!
Ja tegnap én is nyomtam egy pár kört a 92 járattal. Az volt a szuper, hogy ki sem néztem az ablakon, és amikor 10felé megjött az asszony a munkából és ajtót nyitottam neki csodálkoztam, hogy jé tényleg esik a hó.:)) Brutál.
Egyébként nekem az AI-val semmi bajom, mert Budapesten sokkal több a vadbarom, mint a játékban. Aki nem hiszi, az mehet az életben egy kört a Kápmegyer-Budaörs "viszonylaton" autóval!:)
Viszont hogy valami negatívumot is mondjak, az editor szerintem teljesen nem felhasználóbarát. Remélem, hogy ezen majd változtatni fognak, mert én játszom a TRS2009 vonatszimulátorral is, de ott az editor nagyon könnyen kezelhető. Az OMSI editorában pl. ha új spilne objektumot akarok berakni, akkor egyesével kell betölteni mindig az egyes spilenokat jéták könyvtárából. Ugyanakkar ha objektumokat akarok lehelyezni egy gombbal be tudom tölteni az összeset. Érthetetlen. -
BravoFox #1495 Na, én ennél a kereszteződésnél szoktam rátenyerelni a dudára. -
BravoFox #1494 Érdemes volt ma este valós, budapesti időjárást beállítani. A 92-es késő esti járatait nyomtam hóesésben. Ezt nem lehet abbahagyni! Kész! -
mk452001 #1493 Banyek, pont nem lehet kivenni
A poént lelőve, Maglód, Auchan áruház a célállomás (ékezetek nélkül) -
mk452001 #1492 Kicsit unatkoztam, úgyhogy összehoztam egy nemzetközi útvonalat
-
Warrior888 #1491 Ez nem jött össze...
Itt a link a képhez: http://img687.imageshack.us/i/omsi.jpg/ -
Warrior888 #1490 Itt van egy olyan kereszteződés amiről beszéltem, itt 100% hogy lazán kikanyarodik az ember elé az AI kivétel nélkül.
A kép készítése után is fék nélkül kijött elém egy marha, jó hogy már számítok ezekre. -
kitt2000 #1489 a Berlin pályán:
valaki meg tudná csinálni?
-ez egész pályán látható legyen a út burkolati festés mert elég nagy(szakaszon)helyen hiányzik és így elég nehéz középen tartani!
-eböl van a legtöbb koccanás! -
kobi14 #1488 Ikarusokat szivesen látnék a kinek mi játék/szimulátorban. -
mk452001 #1487 Az alatt a félév alatt legalább teljesen kiismerjük a játé... bocsánat, szimulátort, valamint esetleg 1-2 dolgot Marcelék is csinálnak hozzá (pl.: extra buszok, csuklósok,...).
Szóval, attól hogy nem lesz egyhamar semmi mod hozzá, nem fogunk unatkozni
(szerintem) -
#1486 Mármint teljesértékű, OMSI szintű buszokra gondoltam. :) -
#1485 már vannak modok -
#1484 Modokat még fél évig ne várjatok... :) -
Scamel #1483 Részemről nagyon örülök, hogy ez a szimulátor megjelent.
jocking derogálóan emlegette a németek által futószalagon szállított "mindenamimozogabbólszimulátortcsináltunk" termékeket. Csak annyit fűznék hozzá, hogy természetesen mindenkinek joga van a véleményét kifejteni, de azt a megfelelő helyen és formában kéne, nem így és nem itt. Arról nem is beszélve, hogy különbözőek vagyunk, igenis van akinek a daruszimulátor vagy a targoncaszimulátor is bejön, de ez más téma, nem ebbe a topikba való :)
Nem vagyok szakértő a buszokban, sosem vezettem még, de még laikusként is az OMSI az első pillanatban megfogott. A hangulatával, az apró részletekkel, a kidolgozottsággal. Sajnos nagyon kevés hasonlóan kidolgozott szimulátor van (bármilyen járművel) ahol ennyire odafigyeltek volna a hangulatra, és a részletekre.
Annak meg külön örülök, hogy a szakma ismerői is jókat mondanak róla.
Az is jó, hogy moddolható, szerintem simán hasonló karriert futhat be mint a vonatszimulátorok, amikhez töméntelen kiegészítőt csináltak a lelkes felhasználók. Az alapok megvannak.
Az meg, hogy puritán a menüje? Már bocsánat, de most a csilivili menü a lényeg egy ilyen szimulátorban, vagy maga a szimulátor? Szerintem a válasz egyértelmű :) Persze, nyilván lehetne dizájnosabb néhol, de a célnak bőven megfelel.
Szóval nekem tetszik, le a kalappal a készítők előtt, és kitartást azoknak akik belevágtak a kiegészítők gyártásába! :) -
mk452001 #1482 A hangokat illetően nekem a "macskaváltós" verzió tetszene
0:15-nél vált.
Most vagy a hangfelvétel minősége vacak, vagy én hallottam már "macskásabb" hangú 200-ast -
SnyperD #1481 Én akarom sopront csak várok egy kis leírást :D -
mk452001 #1480 Én a sebváltót szoktam üresbe tenni, vagy ha már van a buszon EP fék (asszem így hívják, az ajtógombok baloldalán a H betűs kapcsoló), akkor azt.