63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• atila4
    Biztos lesz :D Moderek majd megoldják :P
  • 1994attila
    Ez jó, vajon más típusú busz is lesz benne, vagyis készítenek vajon hozzá, most töltöm a festést. :) király
  • melfoy
    Megcsináltam a BKV skint,nem tökéletes..de akinek kell itt lesz,használjátok.
    Felül kell írni az Omsi-vehicles-MAN_SD202-texture mappában az eredeti fájlokat,és azután a játékban a MAN202-D88 buszt használjátok.

Letöltés

• zorba3333
    A játékban sem az általad említett 2 csúszkának, sem Warrior888 kérdésében szereplő kétállású forgókapcsolónak nincsen szerepe.
    Mindössze a design aktív részét képezik.

(legalábbis én nem tapasztaltam működésre utaló hang, vagy egyéb változásokat a különböző beállítások alkalmával.)
  • Warrior888
    Szerintem az a befújás iránya, helye lehet. Én mikor fűteni akarok, az összes csúszkát a legfelső állásba állítom, de nem tudom hogy az a tekerő mi a frászt csinálhat...
  • Apocalipto
    Az haggyán, de mi a másik 2 csúszka? A hideg-meleg levegő okés, meg hogy kinntről szívja vagy keringesse, de a kocka-háromszög csúszkát nem igazán értem.
  • swadawa senpai
    Sziasztok, lenne egy kérdésem, azzal kapcsolatban, hogy most venném meg a játékot, és volt régebben fönt a gépemen a TR.verzió, nem lesz semmi baj hogy ha futtatni akarom az eredetit, vagyis nem érzékel semmit hogy volt már fönt a tört? Meg hogy hogy kell megjavitani a buszt? a (tr)-verzióban, egyszer nagyot ütköztem, és nem müködött semmi, rámentem a javitás gombra, de nem segitett, ez akkor jó az eredetiben? mivel nem akarom hogy ha már megveszem hogy ne müködjön (úgy is most vettem mellé egy thrustmaster-t),

És amúgy egy fontos kérdés: hogy ha megveszem interneten a játékot, akkor annyiszor töltöm le amennyiszer akarom? vagy ha tönkre megy a gép akkor fizethetek újra?

Válaszokat előre is köszönöm :D.

Előre is bocsánat hogy tartalmazott egy pici wrz-t a hozzászólásom!

A válaszokat, el
  • papi08
    Fáradj át az Off-topikba! :@
  • Warrior888
    Bocs a kérdésért, de még sehol nem találkoztam a válasszak, Zorba leírásából is kimaradt. A fűtés panelen, a négy függőleges csúszka felett van egy kétállású, tekerhető kapcsoló. Az mit csinál?
  • Geri556
    BUG...
  • mk452001
    Elnézést a kérdésért, de itt pontosan mit kell látni?
  • Blackdog
    Egy kis módosítás: screenshot
    Innét lehet letölteni a szükséges fájlokat
    A letöltött csomagból 3 fájlt kell betenni a játék főkönyvtárába; d3d9.dll, stream.ini, enbseries.ini.
    Az utóbbiban lehet a beállításokat módosítani. Csak óvatosan, nagy a gépigénye:D
  • Rayden02
    Áá,békávés szkin!
    Jó lett szerintem!
  • DJKonya
    Végeztem a nappal, a végén van egy olyan hogy Betriebsfahrt. Ilyenkor mit kell csinálni? én be mentem a depóba, de nem tudom se törölni, se új menetrendet felvenni, se buszt cserélni.
  • mk452001
    hopp, ez nem jött össze
  • mk452001
    nem rossz, ahhoz képest, hogy pár per(e)c munkája
  • Routeres
    Egyébként a friccek is előszeretettel használták a kis hazánkban gyártott buszokat
  • melfoy
    Az a hátulján van..:)De értem mire gondolsz,ezeket csak pár perc alatt gyorsan összeütöttem,persze meg lehet csinálni hogy megmaradjon minden az elején a MAN felirat,a szellőzőrács vagy mi a fene..ha esetleg érdekelnek titeket ezek a skinek megcsinálhatom normálisan őket.
  • papi08
    Ez mind szép és jó, viszont ha megnézed, most a busz motorházteteje eltűnt..:)
  • longhaul
    Ez jó, de csak ... Hát persze Németországba vagyuk, nincs Ikarus csak ilyen MAN tipusok vannak.
  • melfoy
    Példa-Osmi-vehicles-MAN_SD202-texture-D89_01 tga fájlt megnyitod képszerkesztőben én Photoshopot használok..és átszínezed,vagy logokat reklámokat teszel rá..még át kell színezni ehhez a D88-89_02 bmp kép felső részét is mert azt használja a busz tetejéhez ha ezt kihagyod akkor sárga színű marad a busz teteje...nagyjából ennyi.
  • melfoy
    Valami ilyenre gondolsz?

• mk452001
    Csinálj BKV-sat :-)
  • 1994attila
    Hogy fested át a buszt?
  • melfoy
    Szórakoztam egy kicsit...:)

• Apocalipto
    Ha láttál volna videót róla ez a kérdés fel sem merült volna a fejedben :)
  • atila4
    1000-szer jobb :D
  • GPx8
    Sziasztok! Ez a Bus Simulator 2010-hez képes milyen? (Az pl. egyáltalán nem tetszett, pedig régen várok egy jó busz szimulátorra...)
  • zorba3333
    Ok, csak nem akarok illetéktelen babérokra törni
  • papi08
    Tudom, de mivel a Hozzászólást Te írtad, így az a név került ki:$:P:D
  • zorba3333
    A leírást nem én készítettem, én csak belinkeltem!!
    Ez fontos!!
  • zorba3333
    Pont most írtam pm-be, hogy ha érdemesnek tartod rá, akkor tedd ki, hogy mindenki, akit érdekel az tudja használni
  • papi08
    Nagyon szépen köszönjük!:)
    Azt hiszem engedelmeddel ez mehet is ki a banner alá!;)
  • zorba3333
    Sziasztok!

Kezdő, és gyakorló Blenderrel modellezők figyelmébe ajánlok egy teljes körű, alapoktól induló, és mindenre kiterjedő magyar nyelvű kézikönyvet, amelyet az alábbi címen érhettek el:
    Blender kézikönyv (Hun)

(Az oldal alján lévő "és a lényeg itt van" szövegre kattintva tölt be az oldal, ahol akár egyben, vagy akár témánként is letölthető a kívánt anyagrész.)

Az összeállítás tematikájának köszönhetően még az is hamar elsajátíthatja a program használatát, illetve a 3D modellezés alapjait, aki még egyáltalán nem csinált hasonlót.
    A leírás egy régebbi, mégpedig a 2.31. es verziót bemutatva vezet végig a program használatának rejtelmein. Ezt az "old" verziót itt érhetitek el:
    Blender 2.31

Az utolsó stabil verziót pedig innen tölthetitek le:
    Blender 2.49
    Rendkívül felhasználóbarát, könnyen megtanulható, és jól kezelhető program.
    (Létezik telepítős, illetve portable változata is.)

A szoftver valamennyi változata nyílt forráskódú, és szabadon felhasználható, ezért fölösleges warez cuccokkal kínlódni!
    Nyilván nem vetekszik egy professzionális 3D modellező szoftverrel, de az OMSI-ban Pl.:mindenki láthatja mire képes!

Létezik már egy 2.56-os verzió, ami jelenleg tesztfázisban van. Ez már látványban, és tudásban is bőven felülmúlja elődeit.
    A tesztfázis ellenére egészen jól használható, de időnként sajnos még magától kilép, ezért célszerű gyakrabban menteni.

(Mielőtt bárki azt hinné, hogy érdekemben áll a Blendert reklámozni, szeretném elmondani, hogy sem anyagi, sem erkölcsi elkötelezettségem, vagy fejlesztői irányultságom nincs a programmal, és fejlesztőikkel kapcsolatban. Pusztán azért ajánlom, mert teljes egészében free, és az OMSI terén már bizonyított, mégpedig úgy érzem nem is keveset.)
  • discrete
    Hali.

1 kis érdekesség.

SD202-es sorozat bármelyik buszon az IBIS rendszeren a LINIE/KURS - hoz
    irjátok be, hogy 00096 nézzétek meg a kijelzőket utána jöhet a
    köv.00097, köv.00098, köv.00099.

Jó szórakozást hozzá :D

Discrete
  • muHaHaHa
    Buszt szerkeszteni melyik programmal lehet? Ja, és hol vannak a buszok a mappában?
  • nrgasdasd
    Sziasztok!

Úgy veszem észre, hogy pályaszerkesztőben ezek a piros "Bus stoppok" hibásak... vagy én nem is tudom, lerakom, beállítom, a beállításokat figyelembe sem veszi és név is marad "ismeretlen megálló" Utasok hol felszállnak hol nem, elvileg menetrend és minden ok, valaki próbálkozott már menetrendkészítéssel ? Ha igen mi a vélemény ? Vagy én csinálom rosszul ?
  • BravoFox
    Saját kérdésemet megválaszolva: rájöttem a legősibb MAN rükvercére.
    A jobb oldali, a busz hátulját mutató gombot kell megnyomni, majd a mellette lévő fekete, kerek gombot. Ekkor elég csúnyán kattan valami a buszban, és lehet tolatni. :)

• discrete
    Hátha 1x szügség lesz ilyenre is. :-)

• BravoFox
    Simán megy az online vásárlás is. Simmarketen vettem, bankkártyával fizettem. A fizetés után kb. 10 percet kell várni, és jön az email a telepítési kóddal, és innentől kezdve le is tölthető a telepítés.

Aki nem akar bankkártyázni és/vagy dobozos változatot szeretne, azoknak továbbra is (elfogultan) a WingBest.com-ot ajánlom (az EGYÉB SZIMULÁTOROK kategóriában található az OMSI). Így akár egyszerű postani utánvéttel is megrendelhető a szimulátor, de a kézbesítésre még legalább 3 hetet várni kell, a dobozos változat megjelenésééig.