63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• aerolive
    Nekem még mindig nem jó. Hogy érted, hogy a honállomása Pilzdorf legyen? Akárhova teszem le, sosem jó a kód. Nem igazán értem akkor most mi is van.
  • PetiM44
    Ezen az új pályán szerintem pont ugyanúgy megy, mint bárhol máshol. Amúgy ajánlom mindenki figyelmébe a pályához mellékelt (angol) pdf-et, mert abban leírja, mit kell beírni.

A pályákkal egyetértek Routeres #1583-as hozzászólásával, azonban erről a Pilzdorf körüli buszozásról van egy kis problémám. Stadtmitte állomás után van egy kereszteződés, ahova egyszer az összes busz az egész pályahálózaton beragadt, mert két autó nem engedte el egymást, és megálltak. Emiatt 10 perc várakozás után kénytelen voltam kilépni, mert egyszerűen nem haladt a sor előre. Mivel ez (sajnos) az összes vonalat érinti, így csak a szerencsében lehet bízni, hogy működni fog.

Mellesleg nekem a 4-es vonal a kedvencem Pilzdorfban. :)
  • aerolive
    előtte tanulj meg írni
  • alberti83
    údv az lene a kérdésem hogy hogy lehet az uj pályán beűlitani azt hogy az 1 vagy a kettes mutasa a táblán és azt hogy milyen járatot csináljak pl route mit irja hogy felszáljanak az meberek előre is kőszi
  • atila4
    Tökmind1 szerintem hol állsz meg mert úgyis felszállnak :D
  • valvetronic
    Köszi szépen, így működik!
  • BravoFox
    Bármilyen furcsa,úgy tűnik, hogy a "hivatalos" pozíció a buszmegállónál: a tábla az elülső ajtó mögött. Így csinálja az AI is, és egy német fórumban is ezt írták. Nekem ettől függetlenül a tábla előtti megállás tetszik.
  • mk452001
    Szívesen segítenék, csak én sajna annyit tudok az ilyen dolgokról, mint a teafű a maghasadásról
  • adikakk
    Jó estét.
    Én próbálkozok busz konvertálással már a lényegre rájöttem de ez nem egy emberes meló.
    :S
    Valaki nem segítene nekem esetleg többen is csinálhatnánk.
    Ha egyedül kínlódok nem tudom mikorra lesz belőle valami is.
  • aerolive
    Nekem sehogy se megy.
  • vzsolo
    Helyesbítek, mert mégsem attól függ: tökmindegy hova rakjátok a buszt, az a lényeg, hogy a honállomása Pilzdorf legyen.
  • 1994attila
    Nálam sehol se mondja be a megállókat ha megnyomom a q betűt
  • vzsolo
    Ha Meersbach Bahnhof-ra rakjátok a buszt, akkor jó az IBIS.
  • Rayden02
    A map innen van,gondolom majd javítja a készítő a későbbiekben!
  • valvetronic
    De ha nincs ibis akkor utasok sincsenek! Ez így még nem frankó...
  • Rayden02
    Az nekem se jön össze!
    Egyenlőre csak teszt köröket futok!
  • Routeres
    Na szóval, kedves OMSI-s fórumtársak!
    Kipróbáltam az új pályákat. Azt kell mondjam, hogy nagyon bejövősek. Biztos lesznek majd jobbak is, de így néhány nappal a játék megjelenése után nagyon jók. Fő a változatosság, szokták mondani, na ezek változatosak! Van Berlines nagyvárosos, Dortmundos kisvárosos meg Pilzdorfos dimbes-dombos, kell ennél több?!

Ui.: A Pilzdorfon nem nagyon van IBIS, meg hangos utastájékoztatás sem.
  • aerolive
    vagy ja az új pályán ... ott nem hiszem, hogy van, nem vettek fel újakat.
  • aerolive
    D92-ben működik csak, megnyomod a Q-t minden megálló után és bemondja.
  • aerolive
    ezen a mapon nem tudom beállítani az IBIS-t, beírom a 00100-at, így lesz az 1-es busz, de a Route-t nem fogadja el.
  • 1994attila
    Sziasztok az új pálya király de az hangos utastájékoztatót hogy kell bekapcsolni?
  • alberti83
    űdv segitsetek hogy kel beálitani a kijeltzőn hogy megjelenyen a 1 szám kérlek segitsetek
  • mk452001
    A régi szép idők
  • Hyp3r
    Faterom buszsofőr, és 256.44es ikarust tuningoltak meg 1996ban.akkoriban még a volán, szándékosan nem mondom melyik, megcsinált bármit, amit a sofőr kért. Megfuratták a hengereket, és 1 új váltót kértek bele aminek más volt az áttétele. 100-105 km/h-nál volt 1500as a motor fordulatszáma. 140-145km/h-t tudott az a busz.(2200-2300as fordulatszámon)2db ilyen "tuningolt" busz volt annál a volánnál, mert a helyi másik sofőrpáros is megcsináltatta olyanra a buszát. Általában versenyeztek, hogy ki mennyi idő alatt tesz meg 1-1 járatot. Akkoriban nem volt tachográf sem és a fogyasztást se nézték.
  • Rayden02
    Am nnemtom,én még nem lestem meg ezt a repaint tool-t!
    Túlságosan leköt a buszozgatás!
  • mk452001
    Én is majd este kipróbálom őket.
    Arra viszont szeretnék rájönni, hogy hogy a rákba nincs ezen a buszon "keret" a kijelző körül.
    Mert Repaint Toolssal nekem mindíg ott van
  • PetiM44
    Megnézem, mit tud. :)
  • Rayden02
    Új térkép.

Pilzdorf.rar
  • 1994attila
    Hangos utastájékoztatót
  • 1994attila
    Sziasztok az új pálya király de az utastájékoztatót hogy kell elindítani?
  • Solt
    A városligetben 80+? :)

Na jó urak, zárjuk le a témát, nem akarom szét offolni a topikot ezzel.
  • szabii98
    énis :D
  • Apocalipto
    Fura, én enélkül is tudom tartani a menetrendet.
  • Stig95
    Lehetséges nagyobb sebesség is biztos automatával. Múltkor mentem haza 260assal jóember úgy meghuzatta ment vele vagy 80-90et de én már láttam 266ost 100+ ot menni... dombról lefelé:)
  • mk452001
    Én anno utaztam a gyors 20-assal, és volt olyan, hogy a sofőr megelégelte a dugót és 80+-al átnyomult a Városligeten (IK280).
    Úgyhogy erősen lehetséges, hogy az automata váltó is képes ekkora sebességre.

Illetve az Ikarus albumban is az van a 260-asnál engedélyezett sebességként, hogy 99 km/h
  • PetiM44
    A buszokról fogalmam sincs, de a villamosoknál Berlinben (legalábbis a 80-90-es években) biztosan úgy volt, hogy a szerelvény közepének kell kb. a táblánál lennie.
  • zorba3333
    Aki nem találta meg a leírást, annak íme egy kis segítség a Dortmundi pálya telepítéséhez:

* A kicsomagolás után nyisd meg a Map 423+23E könyvtárat.
    * Az Ansangen 423+23E könyvtár tartalmát másold be az Omsi\Vehicles\MAN_SD202\Sound\Ansagen mappába
    * A Dortmund mappát másold az Omsi\map könyvtárba
    * A Dortmund.hof fájlt másold be az Omsi\Vehicles\MAN_SD200 illetve az Omsi\Vehicles\MAN_SD202 könyvtárakba
    * A Dortmund_ANX.jpg és a Dortmund_RLB.jpg fájlokat másold be az Omsi\Vehicles\MAN_SD200\Texture\Linienlisten mappába
    * A Dortmund_ANX.jpg fájlt még egyszer be kell másolnod, mégpedig az Omsi\Vehicles\MAN_SD202\Texture\Linienlisten könyvtárba
    * A három darab .tga kiterjesztésű fájlt pedig ide másol be: omsi\Vehicles\Anzeigen\Rollband_SD79

Jó buszozást!
  • Solt
    Az 55-s ötsebességes, és azoknál nem ritka a nagyon rövid végáttétel. Viszont automatákban nem tudom elképzelni a 90km/h-s tempót.
  • gumikacsa
    Ez is lehet váltófüggő. Van itt egy ismerős buszsofőr, 55-tel megy lakott területen kívül (ezt 263-al produkálja, előtte 280-as volt neki, azzal mindig 90-100-at ment), a multkor rákérdeztem miért. Azt mondta, rövid váltó van benne, hiába tolná neki, ennyit bír maxon, viszont bármilyen emelkedőn felmegy erőlködés nélkül. Manuális váltó.
  • Solt
    Hiába erősebb a motorja, ha a váltóáttétel ugyanaz...

Én nem tudok limiterről a bkv buszokban... egyszerűen az automataváltó végáttétele olyan kicsi, hogy simán leforog a túlpörgés védelemig, és közben alig megy...

Az ikarus kétszázas szériáját volt szerencsém nem keveset vezetni. A 6 sebességes manuális váltóval szerelt változat hatodikban ( végáttételtől függően ) 100km/h-nál már 2000-s fordulat környékén volt. Ennek fényében kizártnak tartom, hogy a három sebességes automata váltós ezt a sebességet akár csak megközelítse.

Mindenesetre utánajárok ennek... :)