63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• papi08
    Nem kötekedni szeretnék, de kérlek ezután használd az gombot:)
  • atila4
    Valaki aki vágja a map editort nem készítene egy leírást? Mondjuk csak annyit nem tudok, hogyan csináljam meg hogy egy útszakasz több részre ágazzon
  • podorHUN
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=868
  • papi08
    Nem kell óránként beírogatni ugyan azt a kérdést. aki tudja a választ, úgy is le fogja írni.
  • mk452001
    Egy kérdés:
    Az állófűtés működésének van valami követelménye a gyújtáson kívül?
    Mert nekem be van kapcsolva egy ideje, de nincs hatás
  • alberti83
    jo estét segitsetek letőltőtem ezt a pályát streckenplan pilzdorf pályát be irom a a linie :00100 és a route 01 és nem mutatja az állomást hogy hova megy segitsetek HOGY OLDHATOM MEG
  • aerolive
    Ja látom már, hogy a 4 led mozgását érzékeli, szóval ilyen sapkás cucc
  • vzsolo
    Ez relatív, szerintem teljesen jól használható. De rengeteg dolgot lehet állítani a Freetrackben, úgyhogy nagyon jól testre lehet szabni.
  • aerolive
    kell led is vagy elég csak webcam?
  • Apocalipto
    Ugyan arra kell mennni, csak a végállomás más. Ha a Shift + Z-t megnyomod kétszer írja a végállomást.
  • alberti83
    jo estét segitsetek letőltőtem ezt a pályát streckenplan pilzdorf pályát be irom a a linie :00100 és a route 01 és nem mutatja az állomást hogy hova megy segitsetek mi lehet a baj???
  • PetiM44
    Ezt nem lehet így beállítani. Van a programhoz mellékelve egy leírás, oda le van írva, hogy melyik járat meddig megy, és az egyes végállomásokhoz meg van tábla.
  • Warrior888
    Azt hogy lehet beállítani, hogy azok a sárga nyilak melyik útvonalat mutassák? Mert nekem mindig a 92-es járatét mutatja, de fogalmam sincs hogy pl. a 13-assal és 92E-vel merre kéne mennem.
  • gumikacsa
    És megfelelően gyors is a cucc?
  • Brad33
    Okés köszönöm ezt és a többit előre is.
  • PetiM44
    A berlini 92-est a következőképpen kell beállítani:

Megnyomod az IBIS-en a Line/Kurse (remélem jól írtam) gombot. Beírod, hogy 09200.
    Megnyomod az enter-t (nem a billentyűzeten, hanem az IBIS-en).
    Megnyomod a Route gombot, és beírod, hogy 1 vagy 2, attól függően, hogy melyik irányba mész. A célállomást elvileg kiírja a kijelzőn. Ha pont a másik végállomást írja ki, akkor a másik számot írod be.

A betűt meg majd később elmondom, most sajnos mennem kell.
  • papi08
    A fejed mozgatásával, és 3 db. LED-del tudod mozgatni a kamerát játékokban:)
  • Apocalipto
    Ez a TrackIR mire való?
  • papi08
    Vajnay HSZ-ei addig nem lesznek törölve, amíg egy mdoerátor ki nem osztja neki a megfelelő számú büntetőpontot. Megértéseteket köszönöm.:)
  • [HUN]FaTaL
    Köszi, csak a sima progressivet néztem de úgysem volt jó. :D
  • vzsolo
    Ha valamelyikőtök nem rendelkezik TrackIR-rel, viszont érzi a hiányát (főleg az új, szűk, kanyargós pályákon), és emellett van 3db LED-je, 1 webkamerája, 1db 9 Voltos eleme, és némi vezetéke, az nyugodtan építse meg EZT.
    Anno csináltam ilyet a Flight Simulatorhoz, és jelentem, hogy OMSI-ban, bekapcsolva a TrackIR gombot, teljesen jól működik!
  • bemki
    Azt tudja valaki, hogy a 23E mikor közlekedik?
    Egy csomó időpontot beállítottam már, de nem jó... :(
  • Brad33
    Na egyszer már sikerült, de most berlini pályán a 92-es járatnál hiába írnám IBIS-be az irányt, azt írja, hogy "Falsche Route". Mi a gond? Ja, és még egy kérdés. Amikor a járatszámban betű is szerepel, azt hogy tudom beírni?
  • norman001
    Hello valaki segítene a festésben hogy hogy kell?
  • PetiM44
    Attól függ.

Ha régi kijelzős busszal mész (SD200 régebbi változatai), akkor a vezetőfülke bal felső részén levő panelen kell beállítani.

Ha új kijelzős a busz (SD200 újabbak, és SD202), akkor az IBIS-be beírod a vonalat, az irányt, és automatikusan beállítja neked.
  • Brad33
    Azt hogyan tudom? Ez a CTRL és a "/01" vagy "/02"?
  • Stig95
    "A mondandódat egy hozzászólásban fogalmazd meg, és tartsd be a magyar helyesírás szabályait!"
  • Solt
    Most ez vagy ilyen hülye, vagy direkt csinálja. Mindegy is, csak a HG takarítsa már ki innen...
  • PetiM44
    Szerintem nem állítottad be az iránytáblát, nagyon más nem lehet.
  • vzsolo
    Hmm, érdekes. Akkor marad a próbálkozás, plusz az, hogy várok/várunk valamiféle SDK-ra, ezzel kapcsolatban (is).
    Köszi mindent!
  • Geri556
    Ha kell VEDD MEG, ha warez kell, informálódj az OFF topicban!!!!
    És használd a "válasz erre" gombot !!
  • gumikacsa
    ebből ami világos:

[groups]
    Elérési útvonal a editor menüjében

[friendlyname]
    A modell neve az editorban

[mesh]
    A modell

[matl]
    text1.tga
    0
    [matl_alpha]
    1
    [matl]
    text1.tga
    0
    [matl_alpha]
    1
    Ezek elvileg a textúrát adnák meg, de ide mindegy mit írok, ha azt írom oda, hogy kutyafüle, akkor is azt a textúrát használja, amit 3ds-ben ráhúztam

[collision_mesh]
    Ez elvileg azt adná meg, hogy át tudsz-e menni a modellen vagy nem. Nálam itt is mindegy volt, mit írok, ugyan úgy beleütköztem. Ha kitöröltem akkor is.

[fixed]
    Ezt ha bent hadjuk, akkor az objektum fix, ha töröljük, akkor nekimegyünk, és elrepül/feldől..
  • Brad33
    Valamiért miután beállítom a 76-os járatot, hiába megyek a buszmegállóba, nem szállnak fel az utasok. Nem tudjátok, miért?
  • Solt
    Valaki rakja már ki innen...
  • Geri556
    ...
  • Geri556
    Nem néztem az időt
    Csak az egyik megállóban vettem észre.
  • gumikacsa
    Nem tudom, miért tükrözi, meg miért más a méret, ilyet én nem tapasztaltam. Szerintem az omsi is a metrikus rendszert használja.

Az, hogy miért tudsz átmenni a pályaudvaron, nem tudom. Nekem pont az ellenkezője a bajom, nem tudok beállni a kocsiállásokhoz, mert a tető belóg, és így mintha nekimenék egy áttetsző falnak. Bármit írtam át az sco-ban, nem volt jó sehogy sem. Töröltem a [collision_mesh]-t, akkor sem volt jó, bent hagytam, akkor sem (elvileg ennek kellene erre szolgálni)...

Jó lenne tudni, hogy az sco-ban mi mit jelent.

Nekem ez van beírva a pályaudvarhoz:

[groups]
    2
    Arbors
    Single

[friendlyname]
    Gybpu

[mesh]
    gybpu.x

[matl]
    text1.tga
    0

[matl_alpha]
    1

[matl]
    text1.tga
    0

[matl_alpha]
    1

[collision_mesh]
    gybpu.x

[fixed]
  • BravoFox
    Ha nem 900 fokos kormánnyal vezetsz, akkor alapból valóban túl érzékeny a kormányzás, Az a megoldás, hogy a szimulátor beállításainál a kormányzás tengelyénél a legördülő menüben a "bi-progressive"-et kell a "linear" helyett beállítanod. így már szépen kormányozható lesz a busz. Próbáld csak ki!
  • BravoFox
    9 perccel korábban indultál? Miért?
  • Geri556
    Jó volt, D92-el mentem, ami csak hétvégén az "enyém", a "beo" buszom a Pop orange-s SD80-as.