63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
discrete #1438 Garázsmenet beállás Berlinintérképen kész.
Keresek még 1 embert aki letesztelné.
Várom a jelentkezőket.
Üdv. Discrete -
kobi14 #1437 Akkor csak van vonat csak nehéz elkapni helivel már találkoztam. -
kitt2000 #1436 Van vonat én már találkoztam vele a vasúti kereszteződésbe csak egy fehér teher mozdony halad át!14:00 köröl kell ott lenni de az idő nem pontos!
csak akkor nem volt bekapcsolva a kép készítő sajnos! -
mpv1976 #1435 Azt hiszem úgy reggel 6-7 körül lehetett, de nem biztos, hogy midig ugyanabban az időpontban jön, mert egy másik alkalommal ugyanazt a járatot teljesítettem (ha jól emlékszem 6:15-kor indultam a végállomásról hétköznap) és akkor nem találkoztam a mozdonnyal!:) -
SnyperD #1434 Én a kereszteződésre volnék kíváncsi :D Mitájt volt az a kora reggel? -
mpv1976 #1433 Szasz!
Az S-bahn napi többször is jár (aszem óránként) én elég sokszor szoktam látni Rathaus Spandau megállóból (ha a Spanadaui depó felé állsz) vagy a környékéről. Ha a 92E járattal mész, ami Galenstrasséről indul, akkor ott is láthatod az állomásra jövő vonatokat. Viszont az átjáróban csak egyszer láttam a tolatóvonatot, mikor egy kora reggeli viszonylattal mentem. -
SnyperD #1432 Hali!
Most vonatra vadászok :D KB mikor jönnek vonatok? most 3 óra van a játékba :D -
mpv1976 #1431 Hali!
Igen van a játékban vonat. Sőt nem is egy féle. Ha Rathaus Spandau felé vezetsz akkor a vasúti felüljárón láthatod valamelyik S-bahn szerevényt, ahogy átdübörög feletted. És tényleg olyan hangja van mint, amikor pl. a Fehérvári úti vasúti felüljáró alatt lennél és a fejed felett döbörögne el egy szerelvény. Szenzációs! Nekem éppen nyitva volt a busz ablaka, amikor felettem ment át. Érdemes egyszer lehúzott ablakkal a felüljáró alá érni a busszal!:) Vagy ha éppen a Galenstassén vagy ott az állomásnál láthatod is a szerevényeket. De a csúcs az volt amikor a vasúti átjáró lecsukódott előttem és gépmenetben elment egy fehér V80-as tolatómozdony:) -
Solt #1430 A "mi szúrja a csőrödet" szerintem picit túlzó arra a hsz-re...
Mindenesetre köszönöm, hogy normálisan reagáltál! -
kobi14 #1429 Igazad van nem is vitatom, de nem hiszem hogy valami sértőt irtam volna ha igen akkor sry. -
Solt #1428 Stílus! Normálisan lettél megszólítva, kérlek normálisan válaszolj. Ne legyen már itt is az mint a kamionos topikokban... ( kicsit érettebben ) -
kobi14 #1427 Eddig én nem láttam soha vonatott :( vagy nincs is?
#1424 az a pár kép mér szúrja a csőrödet? -
BravoFox #1426 Szerintem ehhez a szimulátorhoz kötelező a kormány és a pedálok. Kegyetlen nagy élmény, és imádom, ahogy a kormány finoman remeg, mikor megállok, és sebességben van a busz. Arról nem is beszélve, hogy érezni a kormányon, mikor a kerék súrlódik a járdaszegélyen. És ha áll a busz, akkor nehezebb tekerni a kormányt, mint amikor megy.
Akinek nincs kormánya, csak ezért a szimulátorért érdemes beszerezni egyet, az tuti! -
#1425 Mi az? Esőben nem jön a vonat? Csak az esős időben -
#1424 Ezeken a képeken kell látni valami érdekeset, vagy csak azért raktad ide őket, hogy e helyet foglalják? (nem kötekedés, csak én nem látom rajtuk semmi extrát, esetleg itt is az fog menni mint ETS topicban?) -
#1423 Igen. -
kobi14 #1422 Pár kép:
-
#1421 Huh, most láttam először vonatot a játékbban azon a vasúti átjárón :D
Illetve vonatot azt pont nem láttam, csak azt, hogy már nyílik a sorompó, meg lassan megindul a sor :D -
mpv1976 #1420 Ja egyébként azt nem értem, hogy miért várnak egyesek a dobozos verióra, mert én a múlt héten töltöttem le a Simmarketről, asszem 8300 HUF-ért, a dobozos verzió meg ha jól tudom, 8900 HUF lesz. vagy az valamivel többet fog nyújtani, mint a letöltött verzió?
Üdv -
mpv1976 #1419 Sziasztok!
Komolyan mondom lenyűgöz ez a játék! Már egy hete nyúzom őkelmét, de még mindig akadnak meglepetések! Pl rájöttem, ha a buszod vége egy kicsit átlóg a melleted lévő sávba (pl a körforgónál), néha néhány vadbarom belédjön! Tegnap egy délutáni menet alkalmával megkóstolt egy hülye taxis (ki más) aztán utána nem sokkal egy kamionos. Szóval jó hogyha vigyáztok a busz hátuljára, főleg a körforgalomnál. Meg az milyen, hogy ha esőben/latyakban mész és hót koszos lesz a buszod, osztán beállsz a depóba és patyolat tisztára lehet mosni.:) Ja egyébként én 8 órás munkaidőben dolgozom, úgyhogy reggeli műszakkal kezdem 6-14ig, utána egy nap szünet, aztán délutáni műszak (14-22 óráig), egy nap szünet aztán éjszakai műszak következik (22-től reggel 6-ig, aztán egy nap pihi és jöhet újra a reggeli műszak. -
valvetronic #1418 Hiába szedtem ki, egyszerűen nem akar 15 fpsnél sokkal többre felmenni... Legújabb drivereim vannak.
Config nagyvonalakban: core2 3,17GHz, Ati HD4850, 2 giga ram -
Roanake #1417 "4. Ha nincs se leszálló, se láthatóan senki a megállóban (pl. éjszakai járatoknál sokszor), akkor elég lassítani, majd továbbhajtani? Nem kell megállni?"
A fényújság külső, hátsó részén is szokott néha állni ember. Őt nem látod mert takarásban van, ha nem lassítasz le rendesen, akkor simán elmehetsz mellette és nem veszed észre. Nem minden megálló ilyen, szóval nem kell mindenhol lassítani de én azért nem mennék el 50-el a megálló mellett, mert ott hátul bujkálhat valaki. -
Routeres #1416 Uppsz, ez nem pont úgy sikerült ahogy akartam... bocsi -
Routeres #1415 Hasonló, szintén működő megoldást talált Spy803 kolléga:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=1115
-
BravoFox #1414 Nagy felfedezést tettem, talán nektek is segít:
NEM AKAD A JÁTÉK a gyenge gépemen se, ha a grafikai beállítások második fülecskéjén (OPTIONS/Graphics (advanced) a "Textures" résznél található pipákat kiveszem. Ezek a "Use Only Low-Res Textures" és társai.
Midez azért érdekes, mert ugyebár ha kipipálva kisebb textúrákat alkalmaz a szimulátor, tehát jobban kéne futnia, de úgy tűnik, a butított textúrák betöltése okozza az akadozást.
A gépem már lassan kőkorszaki, de ha ezeket a pipákat kiveszem, és a Max. Tex. Mem értéket felveszem akár 500 MB-ra (miközben 128 MB-os a gépem), szépen, folyamatosan fut a szimulátor Berlinben is, és sokkal akadozásmentesebb így, mint mikor kipipálom a négyzeteket.
Erre varrjatok gombot!
-
GPx8 #1413 Kormánnyal játszik valaki? -
discrete #1412 Hali mindenkinek!
A Berlini térképen az összes járatban mostmár működik a garázsmenet.
Hamarossan megosztásra kerül.
Üdv. Discrete
-
#1411 A válaszok a saját véleményemet tükrözik, nem biztos, hogy az valójában így van.
1.A játékbeli tapasztalatok alapján van néhány út, ahol a busz (az AI is) a legszélső sávban megy. Ezen akkor lepődtem meg, amikor egy megálló után kihúztam a középsőbe, majd a lámpánál a legszélsőben(ami autóktól mentes volt) elhúzott mellettem egy másik busz :) .Szóval ott kicsit olyan mint egy buszsáv. Viszont elég rövid szakasz.
2.Szerintem ez totál sofőrfüggő, a játékban minden AI busz lekapcsolt motorral ácsorog. Szerintem télen, amikor fűteni kéne, akkor járatindulás előtt pár perccel célszerű járatni kicsit, hogy melegedjen a levegő a buszban :)
3. Dehogy kell, minek kéne? :) Ha úgyse száll fel senki. Legalább téli körülmények között nem hűl ki a busz. Mindazonáltal volt már olyan, hogy megálltam, nem volt senki, csak leszálló, első ajtó csukott maradt, és hirtelen a semmiből megjelent vagy 5 felszálló utas :) Bár ez a valóságban azért nem jellemző.
4.Én még lassítani se szoktam. Bár célszerű azért figyelni a menetrendet, mert ha túl hamar ott lennél, akkor ha vársz egy kicsit a megállóban, lehet, hogy érkezik pár utas. -
Hyp3r #1410 Remélem, jó kis pálya lesz:) Város és falu között milyen távolság lesz kb?
Jó lenne kikormolni néha a kipufogót:D -
Haulin #1409 Elkezdtem egy pályát építeni, nem lesz kicsi, hamarosan pár képet is rakok be, ha kész lesz és tetszik majd nektek akkor közzé lesz téve a neten.Jól haladok, lesz benne város is és falu is. -
BravoFox #1408 Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem a berlini buszvezetéssel kapcsolatban:
1. Mikor háromsávos az út, akkor a külső sáv a parkolásra való? Másféle jelzéssel van ugyanis elválasztva, és mintha a netes videókban is a busszal a középső sávban közlekednének. A szimulátorban minden más jármű a belső két sávban halad. A busznak is ott kéne? És csak a megálloknál kimennie a külsőbe?
2. A végállomáson hogyan szoktak várakozni? Kikapcsolt motorral, bekapcsolt elektronikával? Vagy teljesen lekapcsolnak mindent? Vagy ez teljesen sofőrfüggő?
3. Ha láthatóan nincs felszálló, csak leszálló, akkor is ki kell nyitni az elülső ajtókat?
4. Ha nincs se leszálló, se láthatóan senki a megállóban (pl. éjszakai járatoknál sokszor), akkor elég lassítani, majd továbbhajtani? Nem kell megállni?
-
discrete #1407 Hali mindenkinek aki ébren van :D
A Berlini térképen a 92/1-es járat garázsba menetét megoldottam.
Hamarosan csinálom a többit.
Üdv.
Discrete
-
mk452001 #1406 Na, mentem egy fél kört a D92-vel:
Várakozás utasokra
Mindenkinek ajánlom a 18:29-es Stadtgrenze-Freudstr. utat, mert nekem is sikerült 1 perccel hamarabb beérnem a végére és még a körforgalomnál is csak ekkora forgalom volt
-
mk452001 #1405 Találtam még egy érdekességet: külső nézetnél tudod használni a hátsó ajtónál a "babakocsi felszállásjelzőt" -
Solt #1404 Igen, ez benne volt valamelyik videóban is! :) Zseniális ez a játék... egy-két jó tapasszal évekre szóló alapot tettek le. -
BravoFox #1403 Azt tudtátok, hogy a vezetőfülke redőnye elöl lehúzható? Így lehet védekezni a vakító napfény ellen. A bal oldali "zsinórral" lehet visszaengedni a redőnyt. Csúcs! -
mk452001 #1402 néha-néha kell egy betétjárat is -
#1401 Ez majd akkor lesz király, ha lesznek 412-es meg 260-as Ikarusok (vagy esetleg 435-ös csuklósok), akkor zsír volna a Terminál 2A járat :D -
mk452001 #1400 Amúgy melfoy, ezekről a festési problémákról beszéltem (oldalsó logó, kijelző keret), amiket nem tudtam eltűntetni, még avval a móódszerrel sem, amit te ajánlottál -
mk452001 #1399 sajna magyarul nem tudtam a kijelzőre tenni, hogy Ferihegy