63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• mk452001
    a 1397-es hozzászólást kérem töröljék.

Jelenleg ezen a járgányon dolgozom, de még nincs kész.

melfoy, gondoltam jobb, ha leírom: ennek a festésnek semmi köze a tiedhez, spontán ötlet volt.
    Ha esetleg gond, hogy kitettem, szólj és töröltetem
  • Solt
    Pontosan!
  • mk452001
    Nem jött össze.
    Paint-ben lefestettem buszsárgára a logókat, lementettem, majd GIMP-ben ráraktam az új réteget, de még mindíg ott van a logó
  • mk452001
    aha
  • melfoy
    Festés előtt a logókat tüntesd el mondjuk sima ecset eszközzel,mintát veszel az eredeti sárga színből,és csak simán lefested ecsettel a logókat,ha eltüntetted őket már át is festheted.
  • mk452001
    Hali, lenne egy kérdésem:
    A bkv-s festésről hogy tudtad leszedni a BVB lógót és az első ajtó kasszás feliratát?
    Mert én az egész 01-es képet lefújtam egy színre, de többek között ezek sem jönnek le.
  • melfoy
    Szia!
    Próbáltam én is letölteni a fájlokat,be is másoltam,de nem történt semmi, feltöltenéd esetleg az általad használt fájlokat,a módosított beállításokkal?
  • mk452001
    Üdv!
    Nem tudom észrevettétek-e már, de ha külső nézetből rákattintok a jobb fényszóróra(vagy aközeli régióra), akkor kinyílik az első ajtó, mintha az Ikarusoknál nyúltam volna a lökhárító alá
    (legalábbis az SD202-D92-nél)
  • csige791
    Nem biztos, hogy ez hiba. A Buszsofőrnek nem csak az a feladata, hogy elvezesse a buszt, hanem hogy megvédje azt és az utasait az idióta vadbarmoktól, akikből nem kevés jár az utakon.
    Lehet direkt tettek bele vadbarmokat, így kénytelen vagy egy-egy kereszteződést fékkészenlétben megközelíteni ahogy valóságban is teszik ezt az olyan sofőrök akik balesetmentesen vezetik le az életüket...
  • zorba3333
    Geri556!

Azért pattog, mert túl alacsony az FPS érték.
    Az eddigi tapasztalatok szerint hozzávetőlegesen 10 FPS a lélektani határ.

(Shift+"Z" billentyűkombinációval könnyedén ellenőrizheted az FPS értékét. Az említett bill.kombinációnak 3 funkciója van, ezért három adatcsoportot közöl, a negyedikre eltűnik!)

Amennyiben ez alá (10 FPS) esik ez az érték, akkor kezd el ugrálni a busz a pályán.
    A beállítások menüben a Grfika/FPS korlát csúszkáját (Angol nyelvű verzióban: Option/Graphics/Target Framrate) állítsd át a gyári 10-ről legalább 50-60-ra vagy magasabbra majd meglátod, hogy mennyi az elég neki, illetve szintén a beállítások panelon az általános/Betöltés/mentés/beállítás betöltése résznél a legördülő menüből válaszd ki a konfigurációdnak megfelelő évszámot.
    Amennyiben ATI kártyád van, akkor az élsimítást állítsd 8x-ra a Catalyst-ban.

Ha még most is ugrálna, bár kétlem a további finomításokkal lehet csiszolgatni a dolgon:
    A látótávolságot elég 1000m-re beállítani, és a text-re is bőven elég az 512!!
    A memóriafelhasználás mértékét a gyári 200-ról állítsd min.4-500ra, attól függően, hogy milyen, és hány GB. memóriamodulod van.
    Ezen beállítások mellett is kiváló játékélményben lesz részed.

Amennyiben még mindig nem jó, akkor érdemes az AI forgalommal is sakkozni egy picit. Pl.: csökkenteni a számát az AI-nak, illetve a parkoló kocsiknak.
    Ezeket végigcsinálod, mennie kell, ez biztos!!

Remélem sikerül megoldani a problémát.
  • Routeres
    Kevés az fps-ed.
  • Geri556
    Amúgy miért van hogy Berlinben elkezd pattogni a buszom ?
  • mk452001
    Rendben, köszönöm
  • BravoFox
    valós időjárás tudtommal 5 percenkent frissíti magát, tehát valós is marad.
  • swadawa senpai
    Sziasztok, remélem hogy jó helyen kérdezem, megszeretném venni online a játékot, de pontosan hol lenne érdemes, aerosoft, vagy simmarket? És aki igy megvette, elmondaná mit hogy csinált?

Ja, és ha egyszer már letöltöttem, akkor pl, ha letörlödik a játék a gépről akkor újra le lehet tölteni a játékot?

Köszi.
  • mk452001
    Jut eszembe: ha beállítom a valós időjárást, időnként felnéz a progi új adatokért, vagy az egész játék folyamán a beállításkor letöltött adatokkal dolgozik?
  • mk452001
    Amúgy megnéztem a korábbi tippjeidet kijelzők terén.
    marha jó
    a verzióinformáció (asszem a 00098) pl. sztem patchek esetén nagyon hasznos
  • mk452001
    Ez a része a játéknak még bugos.
    Nem tudsz garázsba menni
  • discrete
    Hi all.

Tudja valaki mi történik akkor ha beállunk a garázsba?
    Értem ezalatt, hogy pl. úgyanúgy kidobja a menetrend összesítés, aztán lehet törölni?
    Vagy van más variáns?
  • Warrior888
    Igen, ez nekem is feltűnt, nem semmi. Tényleg nagyon odafigyeltek az apróságokra. :)

Bár az AI-val nem nagyon vagyok megelégedve, nem ismeri a KRESZ-t. Rengetegszer van hogy kikanyarodik elém, pedig ott van neki a macisajt...
  • aerolive
    Beszarás, ha valaki áll a kereszteződésben, hogy lekanyarodjon és villantasz neki, elindul.
  • cSuwwi
    ha nem a 280-as ikaroncsot, hanem a 435-öst nézzük, ott a hátsó tengelyen van a hajtás, az tudtommal nem kormányozható (a volvo is ilyen). ha csinálnak is csuklóst valaha (márpedig külföldön is van csuklós) akkor erre lehet számítani
  • kitt2000
    Elnézést!

Alul vissza kell lépni a főoldalra ott található meg a műszerfal leírások!
  • kitt2000
    műszerfal leirások!

Ez talán még jobb több műszerfal leírások!

Ikarus 260,263,405,415 típusokról!
  • szabii98
    Kicsit szebbek a fények...kicsit
  • kitt2000
    Itt egy kis segítség aki Ikarus buszokat készít!

Ikarus 260 műszerfala!

műszerfal!

Remélem valakinek segítem vele!
  • valvetronic
    Nekem nem esett le... Mi az újdonság?
  • kitt2000
    Jó lesz majd alig várom!

ha kész lesz jöhetne a:

-3 ajtós változata
    -meg a másik ajtó változatával is

persze ha lesz kedved hozzá!
  • BravoFox
    Ma éjjel mentem pár éjjeli járatot (13N). Óriási élmény volt, és még a lebutított grafikával is fantasztikus látvány. Beállítottam a helyi, valós időjárást("LHBP Budapest"). Hideg köd az éjszakában, és valami nagyon gyengén szitált, mert a busz ablakán apró cseppek jelentek meg. Nem zuhogott az eső, csak olyan finom, ködös, szitálós. Pár percenként kapcsoltam egyet az ablaktörlőn. Mikor aztán kinéztem a valóságba, nagy megdöbbenésemre ugyanezt láttam a szoba ablakán. Apró cseppecskék, köd.
    Egészen hihetetlenül klassz!
  • sanyicks
    Szép!

Csak kíváncsiságból: hogy csináltad a karosszériát? egyik oldalt ablakostul symmetryvel, majd collapse után kivágtad az ajtókat az egyik oldalon? Én első blikkre így csináltam volna, de jó megismerni más ötleteket is :)

És hát igen, a rövid változat jobb lenne az omsiba, és az a gáz hogy a csuklót lescriptelni sem lehet rendesen, mert részt kell vennie a fizikában a hátsókerekeknek. Az meg hab a tortán hogy a hátsó kerekeknek is kormányozottnak kell lenni. Aztán vagy kipatchelik ezeket a dolgokat a készítők, vagy nem...
  • mk452001
    Kár, hogy az omsi még nem támogatja a csuklósokat:-(
    Amúgy nagyon jól néz ki
  • Rayden02
    Rendben,sok szerencsét hozzá,remélem hogy összejön a dolog!
  • adikakk
    Sry képek lemaradtak...

Megakadt a szemem két tejcsarnokon bár lehetne szebb is nem ilyen kocka és nagy a tömeg is...

• adikakk
    Jó estét.
    Na szereztem egy Ikarus 280-at még javítok rajta majd.
    Ezt akarom bekonvertálni..

Ö itt megakadt a szeme két tejcsarnokon bár lehetne kicsit szebb is nem ilyen nagy kocka..

Holnap újabb meglepik.
  • BravoFox
    Nálunk lesz, mivel az Aerosoft partnerei vagyunk. A jelenlegi, előrendelős ár 8990 Ft. Reméljük, ez marad, de lehet, hogy picit több lesz. EUR-árfolyamtól is függ sajnos.

OMSI buszszimulátor termékoldala a WingBest.Com-on
  • Blackdog
    Nem igazán szembetűnő azon a képen. Talán így:

Erről az oldalról a legutolsó San Andreas-os verziót használtam, beállításokkal persze kicsit még játszadoztam.
  • Roanake
    Nincs előnézet, úgyhogy linkelek egy képet, lesz ami lesz :D A megjegyzés annyi, hogy az AI egyszerűen belémrongyolt miközben a jól megérdemelt pihenőmet töltve majszoltam a szendvicsem. A torkomon is akadt :D Mindezért még ÉN kaptam 12 perc büntetést... oké tudom, eggyel hátrébb kell állni mert ott van a terminus de az olyan hülye hely, előrébb merészkedtem... hát tessék :(

• wollnerd #1360
    Melyik áruház fogja forgalmazni a játékot?
    (576, CD Galaxis, Media Markt, Core Tesco?)
  • Rayden02
    Köszke!
  • 1994attila
    Alig várom