2370
-
#1530 Az a gondom, hogy pár menet bebukott warez skirmish után kezdesz el beszélni butaságokat. A játékban akad elég bug, és maga az egész AS nem tud többet, mint egy nagyobbacska MoW mod(épp ezért 30 euroért ugyan úgy túl van árazva mint a Red Tide volt annak idején), viszont a felemlített gondok nagy részét nem tapasztaltam 150 óra játék után sem, és bár aktívan olvasom a játékkal kapcsolatos fórumokat, ott sem említettek hasonlókat, így sajnos nem is nagyon tudok mit kezdeni azzal a szenvedélyes utálattal ami uraságodból folyik.
A páncélos harc nagy vonalakban megegyezik a sima MoW-al(csöppet más az erősebb közepes páncélosok, és az csak közvetlen irányítás mellett elérhető spéci APCR muníció, és a miatt, hogy a tankok kevésbé válnak azonnal használhatatlanná telitalálatok esetén, többször van személyzet, és részegység sérülés), de látszatra a sebzés rendszer többé-kevésbé tök ugyan az, mint sima MoW-ban volt. A kedvedért mind élőben, mind editorban megnéztem, az M24 frontálban közvetlen közelről APCR cuccal is macerásan nyírja ki Panthert, lőtávolsága határán meg a cél eltalálásával is gondjai vannak(fordítva nincs ilyen gond, ha épp nem pattan le a 75mm-es lövedék valami nagyon durván döntött felületéről a Chaffe-nak, akkor vége mint a botnak).
A skirmish hőbörgést egyébként nagyjából megértem, az AI 2-3-4 tankos spam-je miatt néha azt sem tudja az ember mi lőtte ki az egységét, de a sebzés rendszer ott is a szokásos MoW-os, azzal nincs gond, néhány esetleges bugot leszámítva, mikor a saját egység nehezebben veszi észre az ellent mint az őt(általában ez bug a fő oka a siránkozásoknak). Ez feltétlen szar dolog, de igazából nem újdonság, a sima MoW-ban is aktívan babusgatni kellett az egységeket, mert egyébként csak álltak és várták a halált(tankok a halál f@ßának nem fordultak volna az ellen felé, csoda hogy a löveget felé tartották).
Ennek viszont kitűnő gyógymódja az online játék(vagy lan-on/hamachin szedsz össze ennyi embert - és persze az sem árt ha valahonnan egy patch-elt AS változatot kerítesz), ha nyolcan vagytok, és egy emberre jut 4-5 egység, akkor lényegesebben jobban lehet velük gazdálkodni, ki lehet használni a képességeiket, és tankok esetében pedig folyamatosan mehet a direct control, ami hatalmas előny.
"deathmatch pedig a kutyát nem érdekli" Háát, nézd, az egész Assault Squad a viszonylag sikeres MoW multi(ezen belül a legnépszerűbb assault zones/combat/fronlines) módjának a feljavítása okán készült(miután az ukránok telibeß@rták azt 2009 után), az egész coop skirmish mindkét játékban egy utógondolat szüleménye(mondjuk AS-ban egy nagyobbacska gondolat, simában elég parasztosan oldották meg a küldetések coop-osítását, igaz, AS-ban meg parasztosan lett az egyjátékos mód megoldva..), ha ez nem jön be neked, akkor nincs miről tárgyalni, sajnos nem neked készült a játék, a 16 skirmish pálya miatt tényleg nem éri meg. -
Cs3 #1529 Azt hiszem ez volt: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=10961&page=2
Ami lap tetején van, Megauploados. Arra emlékszem, hogy hivatalos fórumról szedtük le, vagy onnan kiindulva találtuk meg, de már nem ma volt. Nem volt 100%-os volt egy talán két pálya ami nem ment, meg volt pár pálya ami el volt baszva, pl az AI embereit is odaadta. De a pályák többsége ment. -
bgabor #1528 Nem értem mi bajod van, volt itt vagy hat hét hozzászóló, aki nagyon szerette az előző részeket coopban tolni a haverjaival(köztük én is), és mind kivétel nélkül azt mondta, hogy az Assault Squad "coop" modja egy rakás szar az előzőekhez képest. A deathmatch pedig a kutyát nem érdekli. Illene tehát ezt tényként elfogadni, és nem kötekedni tovább. Amúgy teljesen mindegy mit adnak hozzá, ha a játék gyenge minőségű.
Amúgy nekem az Assault Squad örökre megmarad az emlékezetemben, mint az a második világháborús RTS, ahol egy M24 Chaffee könnyű tank a lehetséges maximális távolságból egyetlen lövéssel szemből kilőtt egy német Panthert. Ami már erősen a tragikomédia területén mozog, innen lejjebb aztán már tényleg nincs, ennél rosszabb sebzésrendszert II.vh-s RTS-ben még nem láthattunk. -
Men of War: Assault Squad Special Edition
Csak hogy ne csak a játékot szidhasd, hanem reklamálhass hogy nem megy rád a póló, gagyi a OST lemez, és egyébként is mennyire lehúztak. A változatosság gyönyörködtet. -
bgabor #1526 Ezt a MOW Red Tide coop modot be tudnád linkelni nekem? Kerestem már mindenhol, de működőt nem találtam belőle. Előre is kösz, öcsémmel mi is nagy coop fanok vagyunk. -
Zoli105 #1525 Valaki !?:O :( -
Cs3 #1524 Igen, minden népnek megvannak a saját speciális képességei és egysége. Ezeket nélkül elég kemény leverni az utolsó 2 védelmi vonalat, ahová már elér az ágyúival. Ebből a szempontból az angolok a legjobbak, egy elég nagy, tetszőleges területre tudnak zárótüzet lövetni és semmi nem marad életben, USA légicsapása már kicsit gyengébb, kis eséllyel pusztítja el az ágyúkat, csak kilövi az embereket belőlük. A szovjetek hatalmas öngyilkos gyalogos rohamot tudnak, ami gyengébb, mint a japánok minden überelő bazai-a, de a speciális egységük egy mozsárágyú, ami ellő 300 méterre, mindenkinél messzebbre lő. A németekkel kicsit gáz, mert a góliát jópofa meg minden, de sok mindenre nem használható.
Az irrealitás viszont tényleg gáz, meg a bugok. Hányszor találkoztunk már olyan tankkal, ami piros hull destroyedre volt lőve, de továbbra is harcolt és mivel "ki volt lőve" nem lehetett elpusztítani, talán gyalogossal ledobni vagy dinamittal felrobbantani ért valamit. S persze mindig a legrosszabb helyen vannak ezek, a tankok és a páncéltörők folyamatosan lövik, ellőve a lőszert, a bugos tank meg lekaszál mindent a közelében.
Nehézség. Mi 3-an, néha 4-en szoktuk tolni, végig játszottuk a FOW-ot, MOW-ot, még a Red Tide-ot is coopban (van a MOW-hoz RT mod). Az elején nagyon gáz volt normálon, aztán megszoktuk, most már nem kihívás. Végig toltuk mindegyiket pályát oda-vissza, de hardon nem megy, túl hamar és túl sok tankkal jön.
-
Voronyezs #1523 Nekem se lett a kedvencem az Assault Squad,de azért el lehet vele szórakozni...eddig megcsináltam a németeket, meg a japánokat, az amerikaiakkal vagyok a 3. pálya elején...a sebzésrendszer viszont tényleg ótvar, talán a németeké eddig a legjobb optimalizációm bár találkoztam olyannal hogy a Veterán Tigris tornyát széjjelszedték úgy, hogy a Howitzer kb 5 méterre elé lőtt a földre...
a japán banzáj viszont mocskosul erős, ráadásul olcsó is...Szingapúrt is úgy volt a legegyszerűbb megcsinálni, hogy az első két sor védelmi vonal elfoglalása után hívogatni kell őket...félelmetesen gyorsan tisztára söprik az utat, és hatalmas káoszt csinálnak a "gyorsforgalmi utakon" :D...
de mondom, azért el lehet lenni vele ^^ -
koliz #1522 Hogy is kell ? -
Zoli105 #1521 Üdv mindenkinek !:)
Lenne egy problémám :S Újra raktam a Men of War(1.02) és elkezdtem patchelni az 1.11.3 lazán felment , majd az 1.16.4 is fölment DE a játékon belül csak 1.11.4 mutatott az miért van így!?:O
Még mikor először felraktam lazán felment mindegyik ! De most mit tegyek mert multizni így nem tudok (Tunnglen keresztül !) -
gzabballer #1520 Sziasztok.
Megvettem a Man of War-t eredetiben de a Patch-eket nem akarja felrakni. 1. próbáltam az 1.13.0-t de nem akarta felrakni.
Mit tegyek hogy működjön? -
#1519 Ezt kikérem magamnak az ovisok nevében! :)
Két ovis fiam van. A nagyobbik 6 éves és már a Sudden Strike-t tolja, na meg néha a Blitzkrieg-et. Egy rakás tankot kapásból felismer és az erőviszonyaikkal is tisztában van. -
tttttom #1518 Szerintem ezt a "zászlóaseggemben" módot az ovisok számára találták ki akik még annyi intelligencia sincsen, hogy hogyan kell egy pici lego kockából egy nagy lego kockát összerakni. :D -
bgabor #1517 Nem a nehézségét, hanem az irrealitását siratom. Főleg hogy az előző részek nem voltak ilyenek. Öcsémmel végigvittük mind a FoW-ot, mind a MoW-ot, de csak nagyon kevés ilyen lehetetlen pálya volt benne. De ez az Assault Squad nagyon gázos.
(Mellesleg mi is az easys végigivést választottuk)
Tegnapi tapasztalat: a Chaffe könnyű tank 120 méterről egy lövéssel szemből kilőtte a Panthert (!). Szép. Nem tudom melyik barom programozta a sebzésrendszert.
A régi coop mód változatos és élvezetes volt, nagyon remélem hogy a MoW:Vietnammal visszahozzák, és végre elfelejthetjük ezt a zászlófoglalós marhaságot. -
#1516 Höhö, komolyan egy Men of War játék nehézségét siratgatod itt?(túl messzire lő a _tüzérség_? doh) Amikor az egész sorozat tele volt szopatós, épp hogy teljesíthető küldetésekkel?
A helyzet az, hogy lehet kritizálni hogy fantáziátlanok a küldetések, hogy mind a 16 egy kaptafára készült, hogy népenként lófing a bevethető egységek változatossága(az ellenségtől csórható cuccok azért javítanak ezen) és hitelessége(Matilda és Crusader tankok a Market Garden hadművelet idején LOL, a tömegesen használt Cromwell és Firefly cuccosok csak pálya végén használhatóak), hogy egyszerű az AI mint egy bot, és az ellenség csak tankok és gyalogosok tömegeivel tesz szert némi előnyre, de hogy egyszerűen nehéz lenne?
Tessék easy módban nyomni, nem szégyen az.
Vagy tessék több emberrel játszani. Egyjátékos módban hard fokozaton az ember biztosan farfekvéses süncsaládoknak ad életet mire végig viszi az összes küldetést(vagy akár csak egyet), de ugyanez a manőver sokkal könnyebben kivitelezhető 7 másik játékos társaságában onlány skirmish módban.
Coopban a legtöbb esetben egy 4+ emberes meccsnél a normál fokozat általában már kevés és viszonylag gyorsan eljön a pálya vége(pályától is függ persze), a hard a folytonos tank spam miatt már lényegesen macerásabb, de azért kezelhető ügyes mikromenedzseléssel, és a heroic az amibe már beletörik az átlagember bicskája, ott a kikapcsolhatatlan fog of war, és a röhejes fölényben lévő ellen már igen nehézzé teszi a játékot.
De a lényeg az, hogy ha az ember nem akarja magát direkt szívatni az AS skirmish módjában, akkor nincs rákényszerítve. -
mutator #1515 koliz próbáltad már steamen regisztrálni a játékot? -
bgabor #1514 Öcsémmel lassan már az összes "coop" pályát végogtoltuk az Assault Squadban.
Eredmény: Az Assault Squad egyértelműen a leggyengébb MoW játék, ami valaha is készült.
Külön tetszett: Ellenséges howitzerek lőtávolsága a pálya 50%-át lefedi, és ha erre a területre lépsz a katonáddal/ tankoddal, azonnal szétlőnek. Gyakorlatilag ha átlépsz egy bizonyos vonalat a katonáiddal, automatikusan halott vagy.
Szóval nem tudom milyen autista paraszt banda készítette és tesztelte ezt, de ez az Assault Squad egy összecsapott hányadék, főleg a nagynevű elődökkel, például a Men of Warral összehasonlítva. -
zrinyi86 #1513 Sziasztok!A steamen kívül valahol kapható már az assault sqad? Mert én nem találom sehol. -
koliz #1512 Hello honana az csudából lehet leszedni a MOWAS hoz az elsö foltot?
nem tudok online játszani nem a steamn vettem ! -
Cs3 #1511 Mi jobb híján játsszuk még Co-opban az Assault Squadot. Már 3 német és 2 japán pályán végeztünk.
Minden pálya lényegében ugyanolyan csak a háttér változik, a nyerő stratégián se kell változtatni. Van 4 védelmi vonal, az elsőt gyalogság védi, amiért megkapja az ember az alap dolgokat, valamint, hogy páncélosok is jöjjenek az ellentámadásokban, a 2. vonalat már könnyű páncéltörő ágyúk védik, a 3.-nál vagy legutolsónál már 4-6 nehéz páncéltörő ágyú van, illetve a végén 1-2 ágyú is, ami be tud lőni a 2. és a 3. vonal közé is. Ha elesik a harmadik védelmi vonal, akkor egy extra nagy ellentámadás jön 5-6 tankkal meg az apróval.
A nyerő stratégia kb így néz ki: Az elején kell sok gyalogost rendelni meg 1-2 páncéltörő gyalogost. Gyalogos rohammal fedezékről fedezékre haladva bevenni az 1. védelmi vonalat. Ekkor fog jönni páncélossal is ellentámadni, ezért kellett az AT gyalogos. Amint lehet rendelni páncéltörő ágyukat kell vagy 4-6db, ha olyan pálya, hogy a légvédelem is ki tudja lőni, ami jön, akkor azok is jöhetnek. Ki kell építeni a védelmet. A 2. védelmi vonalra vagy gyalogos tömegroham néhány tank/páncéltörő ágyú fedezete mellett vagy előtte aknavetővel kilőni szép lassan az ágyúit, aztán nincs gond. Ha ez meg van, akkor a védelmet előre tolni. Idáig eljutva teljesen megváltozik kép, mivel szarrá lő a nehéz pakjaival, meg ágyúival, nem lehet előrébb menni. Itt vagy egy old school öngyilkos roham(ok) kell 40-50 gyalogossal, hogy meggyengítse vagy felszámolja a nehéz ágyúkat, itt előnyben vannak a japánok a banzai támadás miatt (jön 4db kis tank meg rakat gyalogos, amiket az AI irányít, jól be lehet állni mögéjük támadni)Vagy ha sikerült megszerezni a 3. vonalban található "ágyús" zászlót, akkor lehet rendelni önjárólöveget, amivel messziről szép lassan apránként szét lehet lőni az ágyúit, aztán mehet a támadás tankokkal. -
bgabor #1510 Mind a hat pályát? Örülök hogy tetszett! :D -
TomeKK 2Shae #1509 Háát én már csak a Vietnam-ot várom, ez az AS hihetetlen tréé lett! Nem értem, hogy lehet ilyen rossz irányba el vinni a szériát. -
istikovacs76 #1508 Ez az assault squad nem teljesen jól sikerült szerintem. Ahogy előttem is írták, ez a "folyamatosan özönlik az ellenség" nem nagyon jön be. Arról meg nem is szólva, hogy a láthatóságon kívülről ágyúzás elég érdekes. Szint fingom sincs, hogy honnan lőnek néha. Odapörkölnek nekem, az egész század elhulli, keresem azt a nyomorult ágyút, de még a csöve sem áll felém valamelyiknek, hogy na, az volt. Még a red tide is sokkal könnyebb volt. Ez a zászlószerzéses baromkodás meg tiszta company of heroes. Azt pont ezért nem szerettem. -
bgabor #1507 Mi kábé ugyanerre jutottunk LAN-ban.
Nembaj, reméljük a MoW:Vietnam-ra megjön az eszük, és visszahozzák a rendes coop modot ehelyett a zászlós tömegharcos baromság helyett. -
Cs3 #1506 Háát. Nagy volt az öröm, hogy kijött az új játék, mindenki ráér a hétvégén oszt szétcsapatjuk a coopban. Az eleje még jónak indult, még SP-ben végig játszottam az első két pályát, nem a megszokott játékmenet, de nem rossz, aztán jött a pofára esés, az új irányítást meg lehet szokni, bár sokáig csapkodtam a spacét, hogy hasra emberek csak úgy rutinból :)Mazohistának kell lenni ehhez az SP/coophoz. Kb elgurult a gyógyszerük a játék készítőinek. Embertelen már normálon is, hogy folyamatosan jönnek és csak jönnek soha el nem fogyva az ellentámadások, hol van a régi változatos tempójú kényelmes játék!? 1-1,5 óra tömény húsdarálás egy-egy pálya.
Örültem, amikor azt írták, hogy újra a gyalogos harcon lesz a hangsúly, azt hittem kicsit visszafordulnak a Faces of War felé és kevés emberes harc lesz megint, a Men of war-ban se jött be teljesen a védekezős/ rengetek emberes-járműves pályák. Álmomban se gondoltam, hogy a gyalogos harcon ők azt értik, hogy vedd számolatlanul a 10-es gyalogos csapatokat és küldjed előre fedezékről-fedezékre, addig amíg jön valami oszt lemészárolja az egészet a gecibe a világ másik végéről...
Nagy csalódás lett belőle :( -
himpike #1505 tárgytalan -
istikovacs76 #1504 Bgabor, végigtoltam az orosz küldetést, mármint a bgabor-os aktiváltat. Egész jó lett, gartulálok hozzá. Szép munka. -
bgabor #1503 Azt tudjátok ugye, hogy az utolsó patch tartalmazza az összes többit, és elég a legutolsót felrakni? -
istikovacs76 #1502 Sehogyan. Kihagytam, és feltettem a többit. -
himpike #1501 Tanács kéne.. router mögül az istennek se tudok NAT nélküli szervert indítani.. melyik portokat kell forwardolni hogy menjen rendesen? Steamos verzióm van, aktuálisan az assault squaddal vesződök. -
Armisael #1500 Akkor az 1.11.3.0 esetén hogyan sikerült túllépned/megkerülnöd a hiba üzenetet? -
istikovacs76 #1499 Aha.
Akkor végülis, ha újrajátszom az orosz küldetést, 6 új pálya van benne. -
bgabor #1498 Az orosz hadjárat küldetései alá(helyére) vannak berakva. Azért kellett így megoldani, mert ugye friss telepítésnél a MOW összes single küldetése zárva van az első orosz küldetés kivételével, és csak egyenként nyílnak meg, amikor az ember teljesíti az előzőt. -
istikovacs76 #1497 Nekem simán felment. Igaz, nálam az 1.11.3.0-nál írta ezt. Utána atöbbi simán felment. ( 1.11.3.1 és 1.17.5.1) -
Armisael #1496 Hali hogyan tudtad felrakni, mert megvettem eredetibe a játékot de csak 1.11.3.1-ig rakja fől. Ami e fölött van azt írja ki, hogy:
"The Setup is detected that no version of Men of War is installed. The update requires previous version of the game to be installed. Setup cannot continue." -
Cefre #1495 játszik valaki tört játékkal ? -
istikovacs76 #1494 Szia !
Feltettem egészen az 1.175-ös patchig, és mostmár megy, nem dob ki.
Látom, hogy az orosz küldetésekben 6 új lenne.
A "the road to victoryban" kellene lennie? Vagy úgy mint a többi más modnál, az orosz, német, szövetséges, bónuszon kívül a modoknál kéne lennie? Mert nekem nem adja ki a mod mappát. Persze az optionsban aktiválva van a bgabors. -
bgabor #1493 Nem, csak single player küldetések. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a legtöbb single player küldetést másodpercek alatt coopossá lehet alakítani. -
tttttom #1492 A küldetéseid tartalmaznak co-opot? :) Mert, ha igen akkor leszednénk őket és nyomnánk kb. 3-man. :P -
istikovacs76 #1491 Aha, köszi. Akkor, ha frissítem az 1.17-re megoldhatja a problémát.