Men of War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megvettem a Man of War-t eredetiben de a Patch-eket nem akarja felrakni. 1. próbáltam az 1.13.0-t de nem akarta felrakni.
Mit tegyek hogy mûködjön?
Két ovis fiam van. A nagyobbik 6 éves és már a Sudden Strike-t tolja, na meg néha a Blitzkrieg-et. Egy rakás tankot kapásból felismer és az erõviszonyaikkal is tisztában van.
(Mellesleg mi is az easys végigivést választottuk)
Tegnapi tapasztalat: a Chaffe könnyû tank 120 méterrõl egy lövéssel szembõl kilõtte a Panthert (!). Szép. Nem tudom melyik barom programozta a sebzésrendszert.
A régi coop mód változatos és élvezetes volt, nagyon remélem hogy a MoW:Vietnammal visszahozzák, és végre elfelejthetjük ezt a zászlófoglalós marhaságot.
A helyzet az, hogy lehet kritizálni hogy fantáziátlanok a küldetések, hogy mind a 16 egy kaptafára készült, hogy népenként lófing a bevethetõ egységek változatossága(az ellenségtõl csórható cuccok azért javítanak ezen) és hitelessége(Matilda és Crusader tankok a Market Garden hadmûvelet idején LOL, a tömegesen használt Cromwell és Firefly cuccosok csak pálya végén használhatóak), hogy egyszerû az AI mint egy bot, és az ellenség csak tankok és gyalogosok tömegeivel tesz szert némi elõnyre, de hogy egyszerûen nehéz lenne?
Tessék easy módban nyomni, nem szégyen az.
Vagy tessék több emberrel játszani. Egyjátékos módban hard fokozaton az ember biztosan farfekvéses süncsaládoknak ad életet mire végig viszi az összes küldetést(vagy akár csak egyet), de ugyanez a manõver sokkal könnyebben kivitelezhetõ 7 másik játékos társaságában onlány skirmish módban.
Coopban a legtöbb esetben egy 4+ emberes meccsnél a normál fokozat általában már kevés és viszonylag gyorsan eljön a pálya vége(pályától is függ persze), a hard a folytonos tank spam miatt már lényegesen macerásabb, de azért kezelhetõ ügyes mikromenedzseléssel, és a heroic az amibe már beletörik az átlagember bicskája, ott a kikapcsolhatatlan fog of war, és a röhejes fölényben lévõ ellen már igen nehézzé teszi a játékot.
De a lényeg az, hogy ha az ember nem akarja magát direkt szívatni az AS skirmish módjában, akkor nincs rákényszerítve.
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
Eredmény: Az Assault Squad egyértelmûen a leggyengébb MoW játék, ami valaha is készült.
Külön tetszett: Ellenséges howitzerek lõtávolsága a pálya 50%-át lefedi, és ha erre a területre lépsz a katonáddal/ tankoddal, azonnal szétlõnek. Gyakorlatilag ha átlépsz egy bizonyos vonalat a katonáiddal, automatikusan halott vagy.
Szóval nem tudom milyen autista paraszt banda készítette és tesztelte ezt, de ez az Assault Squad egy összecsapott hányadék, fõleg a nagynevû elõdökkel, például a Men of Warral összehasonlítva.
nem tudok online játszani nem a steamn vettem !
Minden pálya lényegében ugyanolyan csak a háttér változik, a nyerõ stratégián se kell változtatni. Van 4 védelmi vonal, az elsõt gyalogság védi, amiért megkapja az ember az alap dolgokat, valamint, hogy páncélosok is jöjjenek az ellentámadásokban, a 2. vonalat már könnyû páncéltörõ ágyúk védik, a 3.-nál vagy legutolsónál már 4-6 nehéz páncéltörõ ágyú van, illetve a végén 1-2 ágyú is, ami be tud lõni a 2. és a 3. vonal közé is. Ha elesik a harmadik védelmi vonal, akkor egy extra nagy ellentámadás jön 5-6 tankkal meg az apróval.
A nyerõ stratégia kb így néz ki: Az elején kell sok gyalogost rendelni meg 1-2 páncéltörõ gyalogost. Gyalogos rohammal fedezékrõl fedezékre haladva bevenni az 1. védelmi vonalat. Ekkor fog jönni páncélossal is ellentámadni, ezért kellett az AT gyalogos. Amint lehet rendelni páncéltörõ ágyukat kell vagy 4-6db, ha olyan pálya, hogy a légvédelem is ki tudja lõni, ami jön, akkor azok is jöhetnek. Ki kell építeni a védelmet. A 2. védelmi vonalra vagy gyalogos tömegroham néhány tank/páncéltörõ ágyú fedezete mellett vagy elõtte aknavetõvel kilõni szép lassan az ágyúit, aztán nincs gond. Ha ez meg van, akkor a védelmet elõre tolni. Idáig eljutva teljesen megváltozik kép, mivel szarrá lõ a nehéz pakjaival, meg ágyúival, nem lehet elõrébb menni. Itt vagy egy old school öngyilkos roham(ok) kell 40-50 gyalogossal, hogy meggyengítse vagy felszámolja a nehéz ágyúkat, itt elõnyben vannak a japánok a banzai támadás miatt (jön 4db kis tank meg rakat gyalogos, amiket az AI irányít, jól be lehet állni mögéjük támadni)Vagy ha sikerült megszerezni a 3. vonalban található "ágyús" zászlót, akkor lehet rendelni önjárólöveget, amivel messzirõl szép lassan apránként szét lehet lõni az ágyúit, aztán mehet a támadás tankokkal.
Nembaj, reméljük a MoW:Vietnam-ra megjön az eszük, és visszahozzák a rendes coop modot ehelyett a zászlós tömegharcos baromság helyett.
Örültem, amikor azt írták, hogy újra a gyalogos harcon lesz a hangsúly, azt hittem kicsit visszafordulnak a Faces of War felé és kevés emberes harc lesz megint, a Men of war-ban se jött be teljesen a védekezõs/ rengetek emberes-jármûves pályák. Álmomban se gondoltam, hogy a gyalogos harcon õk azt értik, hogy vedd számolatlanul a 10-es gyalogos csapatokat és küldjed elõre fedezékrõl-fedezékre, addig amíg jön valami oszt lemészárolja az egészet a gecibe a világ másik végérõl...
Nagy csalódás lett belõle 😞
Akkor végülis, ha újrajátszom az orosz küldetést, 6 új pálya van benne.
"The Setup is detected that no version of Men of War is installed. The update requires previous version of the game to be installed. Setup cannot continue."
Feltettem egészen az 1.175-ös patchig, és mostmár megy, nem dob ki.
Látom, hogy az orosz küldetésekben 6 új lenne.
A "the road to victoryban" kellene lennie? Vagy úgy mint a többi más modnál, az orosz, német, szövetséges, bónuszon kívül a modoknál kéne lennie? Mert nekem nem adja ki a mod mappát. Persze az optionsban aktiválva van a bgabors.
A modokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Csináltam egy mods mappát, és a single küldetéseket abba másoltam bele. Szépen is megy néhány, pl.cross of iron, the end, resistance, inglorious bastards. De, a japán single missionoknál, a japánosk kékek, és ferdén állnak. pl jungle fever.
Ha, meg nagyobb modokat töltök le és telepítek, pl aBgabors single missions pack, kicsomagolom a mods mappába, és mikor aktiválni akarom, akkor kifagy az egész, és hibaüzenetet küld a játék. Ilyesmi, hogy nincs 105mm-es howitzer, stb. A blood & iron 2.9 is ezt csinálja.
Az aktuális verzióm 1.02-es. Lehet ez a gond? Vagy milyen módja van, hogy végre normálisan elinduljon a két nagy mod? (blood & iron 2.9, és Bgabors single missions pack )
http://www.strategyinformer.com/pc/mods/menofwar/mod/category1.htmlA modokat errõl az oldalról szedtem le:
Ja és azt a gyatra zászlófoglaló nyekergést, ami az AS-ben van, ne nevezzük már coopnak, mert sehol sincsen a korábbi részek küldetéses coop élményeihez.
Az alapban a single küldetéseit lehet max 3 másik emberrel lejátszani, csak az egységek lesznek szétosztva. Nem rossz elgondolás, csak publicban a kutya nem játszik vele, kizárólag ismerõssel tudsz így játszani.
Assault Squad-ban egy spéci a multi assault zones módra emlékeztetõ terültetfoglalós coop van, amit max 8 ember játszhat együtt. Ha kipróbálod az AS single demóját, akkor meglátod milyenek ezek a skirmish térképek, a teljes játékban ilyesféle térképeken lehet többedmagaddal alázni az AI-t. Publicban elég sokan játszanak coop skirmisht, nem gond társakat találni.
Ha nincs MoW fan ismerõsöd akkor az alap coop-ja szóba sem jöhet, AS coop-ja meg vagy bejön, vagy nem(próbáld ki a demót), de ott egy kis angol tudás meglétével egész jó csaták tudnak összejönni akkor is, ha a környezeted ki nem állhatja a MoW játékokat.
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
Erõegyensúllyal nincsenek komoly gondok, viszont a játék a modellek egészén, egész realisztikusan számolja a páncélt, simán meg tud nyekkenni a csodatankunk, ha az ellen egy rettenet pontos lövéssel oda talál, ahol legjobban fáj, vagy épp ellenkezõleg, már azt kezded nézni milyen trainer maradt bekapcsolva, mert az ellen nem tudja a tiéd kilõni a meredek dõlésszög miatt folytonosan lepattanó találatok miatt.<#vigyor>#vigyor>
Nekem valami 4112 Ft vont le a bank az Assault Squad-ért, köszi a tippet
az ACPR pedig hiába töltöm be mindig AP val tüzel, a balansz kicsit érdekes mikor a T-34 szétszedi a Panthert
Valaki tudna egy coopos mappackhoz nevet vagy linket adni? Mert már haverokkal unjuk a defmeccset, zászló baszást, meg az alap hadjáratot...Kerestem guglin, de csak a hülye modok jönnek ki. -.-
Megköszönném. 😊
Ami azt illeti most is van akció, a Rock, Paper, Shotgun igen pozitív cikkének nyomán ugyanitt rendelve, RPSmenofwar kódot felhasználva, 20€-ért szerezhetõ be a játék.<#wave>#wave>
Hónap MoW témájú fail híre: aki Steam-en vette meg a játékot teljes áron, mert hogy a Steam az jó, az most bõ nyálú szopóka-nyalóka õsi tradícióját gyakorolhatja, mivel az Assault Squad bármilyen forrásból is lett beszerezve, a multi kulcsával regisztrálhatóvá vált Steam-en (vélhetõen a DLC-k miatt, amit csak itt akarnak kiadni, bár maga a játék nem használ Steamworks-t), így direkt onnan venni felér egy aljas hülyeségbõl elkövetett pénzkidobással.<#idiota>#idiota><#gonosz3>#gonosz3><#levele>#levele>
My Life for Freedom!
Majd megjelenés alkalmából nagy hirtelen a (vélhetõen warez változat lan-os) skirmish módjának kipróbálása után itten tömeges kardba dõlések történnek, meg röpködnek a szarfosszemét kommentek.. hát na.
Tény hogy nem sok minden változott az elõdhöz képest(de ami igen, az szvsz legalább a javára vált), drága is egy multiplayer only(hivatalosan orientált, de a skirmish magában egy sajtreszelõs rejszoláshoz hasonlít - vs barátnõs egyepetye amit 7 másik ismerõssel nyújthat) kiegészítõhöz képest(Get Games Go kuponnal nem annyira - egyébként ez az 1C sara, Red Tide-ot is ilyen 30€ körül erõltették, boltban még ma is annyi), de hogy a Soldiers sorozat szényene lenne, meg hogy az alap ezerszer jobb?<#rolleyes>#rolleyes>
Mert az elõdök multija jobb volt?<#falbav>#falbav>
Nincs tüzérségi tankgyilok, a tüzérség végre arra van amire kitalálták, területre irányuló zárótûz céljára. APCR lövedéknek hála nincsen haszontalan jármû, a korán vett könnyû tank egy megkerülõ manõver fontos elemévé válhat. A gyalogság végre használható, megnövelt látótávolságnak, fegyvereik hatásfokának hála szinte nélkülözhetetlenek, cserébe könnyen halnak. A nehéz tankok megjelenése végre nem garancia a biztos gyõzelemre, egy határozott gyalogos roham, vagy pár ügyesen kezelt közepes tank simán kidobott pénzzé tesz egy sokezer pont értékû legyõzhetetlennek vélt Tigris sorfalat. De eközben a nehéz cuccok sem vesztettek jelentõségükbõl, ügyesen használva õket még mindig hárítanak minden páncélos támadást.
Tény hogy van a cuccban bõven bug és hiányosság, viszont olyan nincs benne ami az elõdökben ne lett volna(!), nem kell lököttségeket írni, viszont legalább egy komótos lépés a végre élvezhetõ MoW multi irányába.
Tapasztaltok:
- A tankokból kizuhannak az kezelõk, néha még a kézifegyverek tüzétõl is(!)
(tüzérségi üteg rálõtt a PzIV-esemre, és mind a négy kezelõ kirepült belõle, magának a PzIV-nek nem esett baja)
- Panther jóval messzebb képes lõni, mint a Sturmtiger 150mm-es önjáró tüzérségi üteg
- Ellenséges AI tüzérségi üteg (angol 25 fontos és Bishop) háromszor akkora távolságra tud durrogtatni, mint a saját tüzérség
- a skirmish mód hihetetlenül nehéz, öcsémmel megcsináltunk egy pályát, 134 percig tartott, easy fokozaton, közeben vért izzadtunk. (pedig van némi gyakorlatunk a dologban, a Soldiers óta mindet végigtoltuk coopban, normal nehézségi fokozaton)