21751
  • WinStar
    Menet közben tudok amúgy taktikát változtatni?Vagy csak bent a boxban tudom eldőnteni? :S
    Ha a pályán is akkor hogyan?Mit kell megnyomnom ahhoz?
  • palinho96
    LOL! XDD De szar XD
  • Alexease

• crossy104
    Nekem az a gondom akár hogy állitom be a kormányt és a gombokat, bárhogy mentem el mégsem úgy van ahogy szeretném.Pl. KERS 5 gomb a kormányon, de nem ott van.Hiába állitom be és mentem el. Segitene valaki?
  • Alexease
    A 2012-ben be lehet allitani a kormanyszoget oda ahova akarod (legalabbis a Te kormanyodon, a jatekban fix ~330). Az FFB jo lenne, ha nem ilyen lenne;) De igazabol nem rossz, csak kozepen gyenge.
  • SirAlo
    nekem pl. nem a fizikaval volt a legnagyobb bajom hanem a kormanybeallitassal es az FFB-vel (igaz 2011-el de gondolom itt se sokat valtozott ilyen teren) nem lehet kormanyszoget allitani (400 fokra) es az FFB kuka
  • szabii98
    legalábbis ha ugyan arra gondolunk :)))
  • szabii98
    az direkt olyan, tanítanak hogy használd a flashbacket
  • Alexease
    Sajnos a kormany (FFB) erossegen eddig csak a min 120% strength segitett;)
    A driverben a Centering allitas sajnos fake, az egy allando kozeprehuzo ero, az ugy szar es becsapos;))

A „statikus” (kormanymu, mechanika, gumi) eroket „szamolja” (igazabol azt sem, parameterezve van:P), az mondjuk OK, azt erosebbre lehetett venni, az most „jo”.

A problema a dinamikus erokkel van, ami allo helyzetben „nulla”, es a sebesseggel aranyosan no, minnel inkabb kozepen tartava a kormanyt. Ez is van, de gyenge es kozepen laza. Allithatatlan, legalabbis nem jottem ra hogyan;)

A hepe-hupa, a kerekveto, a fu-fold-sar-kavics-stb, sot meg a felfuggesztes mozgas is teljesen kamu, nem ad vissza semmilyen informaciot (legalabbis az auto es a palya valos kapcsolatarol):) Elore gyartott effekt-razkodas-rumble mintak vannak, amelyeket bizonyos sebesseggel, ismetlodessel, megfelelo ideig „lejatszik”;)
  • Batmanci
    Ők nem igazán arra gyúrnak. Inkább arra, hogy mi lesz, ha elmegy a szervó versenyen. No, akkor kapaszkodhatsz rendesen.
    Ez a játék, szim - a nem kívánt törlendő - közel sem tökéletes, de egy dolog biztos - és ennek okán ragadtam billentyűzetet -, ebben egy forma egyes autót vezetsz. F1-et, nem talicskát, zsigulit vagy trabantot.
    Tapad bizony. De ez a dolga. Nem tudom Te, hogyan és milyen körülmények között autózol - és bevallom, nem is érdekel -, de elég már abból, hogy nem realisztikus a fizika. Mint már említettem, ez nem tökéletes, mert akkor egy egymilliós autóban ülnél, pl. Abu Dhabiban, és szorítanád ki vlmelyik jampit a helyéről. Nekem - ami gyanítom, szintén senkit nem érdekel - nagyon is valóságosnak tűnik a fizika. Ki is lehet pördülni vele, amint baromságot csinálsz. Ez csupán beállítás kérdése. Ha egy F1-es autó jól be van állítva, akkor - baromkodás félre téve - nem nagyon illik neki kipördülnie. Nyilván ez a versenyben, a határon autózás, gumikopás miatt előfordulhat. Ez az autó 200 felett, közel hat tonnával nyomja a betont. A gumik 10-15 G oldalirányú terhelést is kaphatnak.
    Ezek után, ha "söröshordón" menne is tapadna. (kicsit profán hasonlat)
    A nehézség: Legenden, össz seg ki, és tételezzük fel nem a versenytársad oldal lemezén veszel minden kanyarot hanem, un. tiszta versenyt futsz, akkor derül ki, hogy mennyire vagy jó. Vagy ha beülnél egy igaziba, meddig mernéd nyomni. Nem, ez nem túlzás és nem rossz hasonlat.
    Valaha autóztam, és volt szerencsém forma autóban is menni 15 kört (igaz nem forma egyesben), és túlzás nélkül állíthatom, hogy egy mélyebb fékezéskor a könnyem kicsapódott a plexire.
    Semmi túlzást nem találok az autó viselkedésében, és ebben (2012) az AI sem olyan buta. Pl., nem szúr be olyan szituknál, ami kétes kimenetelű.
    Tiszteli a versenytársát. Nekem ezalatt a rövid idő alatt az jött le - a rengeteg hiba mellett -, hogy egy összességében jobb játékot kaptunk, mint az eddigiek. Lehet fényezni az rF-t, de a modolgatásaink ellenére sem közelíti meg a fizika a valóságot, és még a graf is egy leamortizált motor benyomását kelti. Ami ugyan nem lenne még baj, de a komolyabb modokat már képtelen megfelelően megjeleníteni. (több autóra gondolok)
    A GTR2 fizikája eddig messze a legjobb, de ott is csak a túra és GT osztálynál (hiszen erre is készült), de az előző mondat itt is megállja a helyét.

@Alexsease!
    A G25-söm teljesen jól adja vissza a kormány nehézségét, ill. ebben az esetben a könnyűségét. Ezt is kell tennie. Középen aránylag gyenge, majd egyre erősebb - igazából még az sem túl erős -. De ha rámész egy hepe vagy hupára, vetőkőre, akkor egy intenzív élményt kell nyújtania, hogy a pilóta kapjon egy komoly visszajelzést (feedback-et) az autó egyensúlyáról.
    Ezt úgy érheted el a legjobban (G25), ha a "Profiler->Device->Game Controllers->tulajdonságok->settings"-ben a következő beállításokat használod:
    Degrees of rotation: 310
    Overall effect strength: 100
    Spring és Damper effect strength: 0-0
    Enable centering spring
    Centering spring strength: 15
    Engedélyezve, hogy a játék is befolyásolja a hatásokat.
    Nálam ez így elég autentikus.
    Természetesen az overall, center-t állítsd a neked jobban megfelelőnek.
    Ha erősebb közép kell, egyértelmű, de számíts arra, hogy instabilabb lesz az autó.
    @Mindenki!
    Nyilván ezekbe bele lehet kötni (mibe nem), de ligáztam is eleget rF-el, GTR2-vel, Race07-tel és társaival. Nyertem és veszítettem is. Szimben is van egy kis tapasztalat, és az életben is akadt, ami a szimeknél sem jött rosszul.
    F1 2012-ben azt, hogy autón vezet vissza kicsúszás után, én nem tapasztaltam. A p1, p2 meg igen egyszerű. Gyors verseny, és ott full hétvége, és a klinikai halálig lehet tesztelni. Egy dologra kell figyelni, hogy míg az előző verzióknál megtartotta a beállításokat, itt ha nem mented le az addig kitesztelteket, akkor bukod.
    Nem kell velem egyetérteni, de vegyétek figyelembe, hogy a jószándék vezetett e sorok leírásakor.
  • oneal1
    az elején a tutorial ban vagy miben, nem sikerült kijavítaniuk azt a kormány rángatást?:S nagyon gáz!:D

amúgy ökörködni jó lesz!
  • IXEMGabeo
    2011-es játékot dícsérte ezzel:)

Ami tényleg jó lett, csak nekem a kormányom nem sikerült belőni rá...
  • Dzsoy
    Ezt negativumként írtad hogy valami nem stimmel vagy épp elentkezöleg?
  • Totti5
    +1 baromi élvezetes. Versenyen hideg gumikon külön élvezet felvenni a ritmust ( telitankolva rajt pedig szintén ) és ha elfogytak a gumik, akkor mint ha jégen mentél volna. Csúszkált kigyorsításnál kanyarban mindenhol... élvezetes és odafigyelést igényel.
  • Totti5
    Kontrollerrel és halott ügy. Még ha akarod akkor sem mozdul meg kigyorsításnál. Én mondtam, de nem hittétek el:)
  • palinho96
    a szaturizációt felljebb húzod.. ennyi ;)
  • tobias88
    Azt nem tudjátok, hol tárolja a játék azt az xml fájlt, amit az irányítás átállításánál ment el? Találtam egy keyboard.xml-t, de az az eredeti beállításokkal van, nekem meg a 0ás beállításnál is érzéketlenebb kanyarodás kellene, mert ez iszonyat ami van.
  • lac coo
    Mondom ,2011-ben teljesen korrekt FFB- volt, ez ahhoz képest nulla .
    Kipróbáltam a teljest, hát ez még jobban tapad mint a demo ,gyakorlatilag szándékosan sem tudom már megforgatni...Ez így nem autó vezetés,halovány köze sincs hozzá !!!! Aboszolut billre meg joypad-ra készült játék, annak talán jó, de kormányon gázpedállal adagolva a gázt, kb 10 éves NFS fizikát érzek rajta .. Sikerült visszalépniük ezen a téren a 2010-es szintre .
  • Alexease
    Es hogy oldodott meg?:) Itt a 2012-ben is az a gond, alapbol kozepen gyengecske, es sebessegtol fuggoen, nem hogy erosodne, kemenyen tartana kozepre, hanem szinte olyan mintha meg gyengulne is:DDDD

Lehet hogy ilyen egy igaziban a kormanyszervo, nem tudom, nem probaltam;D
    De az igazi videok alapjan, eleg kemenyen kapaszkodnak bele (edzenek is ra rendesen), a kisebb-nagyobb egyeletlensegeken igen komolyan rangat.
  • Dzsoy
    Megint nyomják ha valakit érdekel

http://hu.twitch.tv/capzone
  • palinho96
    igen. lesz a hivatalos is, ami decemberre lesz, de lesz egy olyan amit Én csinálok, amint kiadják a legfrissebb lng editort.. :D
  • att88ila
    Sziasztok!
    Szerintetek az F1 2012 játékhoz is lessz majd valamikor magyaritás?Mint a 2010,2011 f1 gamehez.
  • lac coo
    Tavalyival rengeteg 100-os versenyt mentem, elég jó, gumik jól kopnak, új gumi hideg mint a fene, benzin fogy, vagy tolom neki, vagy spórolok...Nekem tetszett .
  • MerlinW
    Kipróbáltam. Ez nekem még mindig túl árkád. Sajnálom:/
  • dr Kotász
    Nagyon kis erejű force feedback, alig állt ellen a kormány. Megoldódott végül.
  • dr Kotász
    arányosított gumikopás

Természetesen nem neked szólt, a „légierőnél szolgáló” versenyzőtársaink szókincsbeli fejlődését próbálom vele elősegíteni.
  • Dzsoy
    Mi az a " tyre wear scaling" ???

Kedves Dr Kotász!!!
    Az anyahajó dolgon jót röhögtem, és remélem hogy nem nekem címezted mert "elvileg" mindenütt career-t írtam. (legalábbis remélem)
  • Tormiee17
    Mi volt a gondod a 2011 esnél?
  • szabii98
    második vid még nemgyó, majd szólj ha felment
  • dr Kotász
    A kormány problémád meg fog oldódni. Nézd meg a hivatalos fórumot, ott sokkal több tapasztalat gyűlik össze. Én is ott találtam az F1 2011-es kormányparára megoldást. Amúgy csak az elenyésző kisebbségnek van szívás a kormánybeállítással, a legtöbben azt írják, nyoma nincs a demobéli problémáknak.
  • GameOne
    Test Nap és Verseny

• Tormiee17
    Én se mennék végig minden egyes szabadedzést...de mivel a kormányt nemtudom beállítani rendesen így muszáj vagyok az xbox kontrolleremmel játszani,amihez pont jól jönne a 3 szabadedzés,hogy belerázódjak :D
  • dr Kotász
    Ezenkívül ha valaki órákig akar tanulni egy pályát, ott a time trial. Persze tudom, ott könnyebb az autó, nem ugyanaz, mint a verseny. De szvsz magát a pályát megtanulni plusz 1 órát gyakorolni a konkrét versenyhétvégén a helyi körülmények között elég. Én eddig sem mentem végig careerben (figyelem: carrier = anyahajó:) mindhárom szabadedzésen.
  • dr Kotász
    Fontos info, mielőtt még elkezdenénk furcsállni: tudatos fejlesztői döntés a tyre wear scaling kivétele. Csak 1:1 arányú van. Magyarázat a #12193-as hozzászólásban, próbáljuk ki, mielőtt ordítozni kezdünk...
  • Dzsoy
    Nem tragédia a P1 és P2 hiány hisz az ember megy P3-on 1 órát és ha kevés akkor menti az addigi beállítást és restartolja annyiszor ahányszor akarja, csak akkor minek jelzi a pénteki időjárást és miért hivatalos F1 játék???
  • Robert24
    Sok a kérdés amit én tudok pár óra játék után azt megosztom.(Carrier módban)
    Előszőr is a fiatal pilóták tesztjétől indúl az egész a különböző feladatok után lesz egy értékelés és az alapján fog lehetőséget felkínálni a játék. Ha 1 arany medált megszereztél akkor a Torró-Rossóhoz mehetsz ha kettőt akkor Force india ha 3 akkor a Williams. Ha egyet se csak ezüstöket és bronz medálokat akkor a 3 leggyengébb csapat közzül választhatsz, innen indúl az egész. A szabad eddzésről annyit, hogy valóban 1 van utánna az időmérő a megszokott módon. Fejlesztések továbbra is vannak valaki írta, hogy nem ez így helytelen. A szabadeddzésen kell továbbra is megcsinálni a kitűzött feladatot és utánna jönnek a fejlesztések. Az időmérőkön és a versenyen is véleményem szerint gyorsabbak az AL-ok mint tavaly és legenden én a Force Indiával Albert Parkban a 8. helyet szereztem úgy meg, hogy az utolsó 6 kört végig bekkeltem már gumim sem volt. Esélyem nem lett volna nyerni nem úgy mint az f1 2011-ben. Sokkal nehezebbek a szintek legalábbis a legend de szerintem a professionál is vele arányban. Külön gumi szimet már nem lehet kikapcsolni azon kívűl nagyjából a régiek szeint lehet állítgatni. Nincsen felvezető kőr mint ahogy levezető sem a futam után. A zászló szabályok ugyan azok viszont már a boksz kijáratnál nem szabad átlépni a fehér vonalat mert 10 rajthelyes büntit kapsz szóval realisztikusabb lett ilyen szempontból is. Összességébe amit eddig tapasztaltam sokkal jobb lett mint a 2011 viszont a kormányomat nem tudom úgy beállítani ezt negatívként élem meg lehet lesz rá megoldás de még nem tapasztaltam ki. Kb ennyi amit 1 futam alatt érzékeltem. Ja és az autók közt is érezhetőbb a különbség. A Ferrarikkal, Mekikkel, de még az AMG Mercikkel sem tudtam úgy harcolni a Force Indiávbal mint tavaly vagy azelőtt.
  • szabii98
    ott jól leis szoktak hűlni a gumik, ha nem melegíted..mondjuk az inkább script volt, nagyon megállítani nem lehetett
  • V43 1105
    Tavalyiban SC ha benn volt több körön keresztül ott körözgetett :D
  • Alexease
    Biztos vannak megszallottak akik komolyan veszik. Vegig tolnak 3 ora edzest, 1 ora idomerot es 2 ora versenyt:)
    Ez csak akkor vicces, ha kozben banannan toljak, sok segitseggel, kulsonezetbol, levagjak a kanyarokat, restaltolgatnak versenyen, vagy nyomatjak a flashback-et (vagy mi a szart):)

Nem toltam meg bajnoksagot az elozokkel, de ami fontosabb lenne (nem tudom van-e?): felvezeto kor gumi es fekmelegiteshez (ami szamitana is); teljes/tobb koros sargazaszlos szakaszok; esetleg piros zaszlo, verseny megszakitas baleset vagy felhoszakadas miatt; hideg/meleg/elegetett fekek; kockasra fekezett gumik (kezelhetetlen, raz, ugral a kasztni); stb.
  • Dzsoy
    Azzal van bajom hogy ez így baromira nem "hivatalos" F1-2012.

A HRT és a Virgin csapattal az emberek 90%-a nem megy. Vegyék ki azt is :D :D :D