| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Ők nem igazán arra gyúrnak. Inkább arra, hogy mi lesz, ha elmegy a szervó versenyen. No, akkor kapaszkodhatsz rendesen.
Ez a játék, szim - a nem kívánt törlendő - közel sem tökéletes, de egy dolog biztos - és ennek okán ragadtam billentyűzetet -, ebben egy forma egyes autót vezetsz. F1-et, nem talicskát, zsigulit vagy trabantot.
Tapad bizony. De ez a dolga. Nem tudom Te, hogyan és milyen körülmények között autózol - és bevallom, nem is érdekel -, de elég már abból, hogy nem realisztikus a fizika. Mint már említettem, ez nem tökéletes, mert akkor egy egymilliós autóban ülnél, pl. Abu Dhabiban, és szorítanád ki vlmelyik jampit a helyéről. Nekem - ami gyanítom, szintén senkit nem érdekel - nagyon is valóságosnak tűnik a fizika. Ki is lehet pördülni vele, amint baromságot csinálsz. Ez csupán beállítás kérdése. Ha egy F1-es autó jól be van állítva, akkor - baromkodás félre téve - nem nagyon illik neki kipördülnie. Nyilván ez a versenyben, a határon autózás, gumikopás miatt előfordulhat. Ez az autó 200 felett, közel hat tonnával nyomja a betont. A gumik 10-15 G oldalirányú terhelést is kaphatnak.
Ezek után, ha "söröshordón" menne is tapadna. (kicsit profán hasonlat)
A nehézség: Legenden, össz seg ki, és tételezzük fel nem a versenytársad oldal lemezén veszel minden kanyarot hanem, un. tiszta versenyt futsz, akkor derül ki, hogy mennyire vagy jó. Vagy ha beülnél egy igaziba, meddig mernéd nyomni. Nem, ez nem túlzás és nem rossz hasonlat.
Valaha autóztam, és volt szerencsém forma autóban is menni 15 kört (igaz nem forma egyesben), és túlzás nélkül állíthatom, hogy egy mélyebb fékezéskor a könnyem kicsapódott a plexire.
Semmi túlzást nem találok az autó viselkedésében, és ebben (2012) az AI sem olyan buta. Pl., nem szúr be olyan szituknál, ami kétes kimenetelű.
Tiszteli a versenytársát. Nekem ezalatt a rövid idő alatt az jött le - a rengeteg hiba mellett -, hogy egy összességében jobb játékot kaptunk, mint az eddigiek. Lehet fényezni az rF-t, de a modolgatásaink ellenére sem közelíti meg a fizika a valóságot, és még a graf is egy leamortizált motor benyomását kelti. Ami ugyan nem lenne még baj, de a komolyabb modokat már képtelen megfelelően megjeleníteni. (több autóra gondolok)
A GTR2 fizikája eddig messze a legjobb, de ott is csak a túra és GT osztálynál (hiszen erre is készült), de az előző mondat itt is megállja a helyét.
@Alexsease!
A G25-söm teljesen jól adja vissza a kormány nehézségét, ill. ebben az esetben a könnyűségét. Ezt is kell tennie. Középen aránylag gyenge, majd egyre erősebb - igazából még az sem túl erős -. De ha rámész egy hepe vagy hupára, vetőkőre, akkor egy intenzív élményt kell nyújtania, hogy a pilóta kapjon egy komoly visszajelzést (feedback-et) az autó egyensúlyáról.
Ezt úgy érheted el a legjobban (G25), ha a "Profiler->Device->Game Controllers->tulajdonságok->settings"-ben a következő beállításokat használod:
Degrees of rotation: 310
Overall effect strength: 100
Spring és Damper effect strength: 0-0
Enable centering spring
Centering spring strength: 15
Engedélyezve, hogy a játék is befolyásolja a hatásokat.
Nálam ez így elég autentikus.
Természetesen az overall, center-t állítsd a neked jobban megfelelőnek.
Ha erősebb közép kell, egyértelmű, de számíts arra, hogy instabilabb lesz az autó.
@Mindenki!
Nyilván ezekbe bele lehet kötni (mibe nem), de ligáztam is eleget rF-el, GTR2-vel, Race07-tel és társaival. Nyertem és veszítettem is. Szimben is van egy kis tapasztalat, és az életben is akadt, ami a szimeknél sem jött rosszul.
F1 2012-ben azt, hogy autón vezet vissza kicsúszás után, én nem tapasztaltam. A p1, p2 meg igen egyszerű. Gyors verseny, és ott full hétvége, és a klinikai halálig lehet tesztelni. Egy dologra kell figyelni, hogy míg az előző verzióknál megtartotta a beállításokat, itt ha nem mented le az addig kitesztelteket, akkor bukod.
Nem kell velem egyetérteni, de vegyétek figyelembe, hogy a jószándék vezetett e sorok leírásakor.