832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• readswift
    én kettőt is tudok, és az acsarkodós válaszod miatt nem fogod megtudni mik azok, igy jártál
  • Pio
    Igazából a fő különbség a SP és a MP játékmenet között szerintem az, hogy a singleplayerben az a legfontosabb, hogy az első 10-20 percre kitaláld a takikát, jó legyen az építkezés sorrend, megfelelő ütemben pucold a laireket és ha ez megvan utána már igazából csinálhatod akárhogy, míg multiban a hangsúly azon van, hogy tisztában legyél a zászlók és a saját varázslataid használatával és tudj velük ügyeskedni.
    SPben ha valami lairt ki akarsz szedni rányomsz egy zászlót és kész, MPben ha ennyire körültekintés nélkül mész neki egy felkészült ellenségnek, akkor egyesével le fogja vadászni a hőseidet. Ez szokott lenni általában a legsarkalatosabb pont, a jó zászlóhasználaton múlik, hogy a multiplayer szórakoztató lesz-e valaki számára vagy pedig szenvedés, mert sose tudja rávenni a hősöket arra, amire kéne. És igazából az első néhány meccs biztos, hogy nehézkes lesz emiatt. Ja és fontos, hogy MPben a zászlókat levenni sem árt néha (lásd lentebb elfes példa).
    SPben a healen és a javításon kívül nem sűrűn használtam varázslatot (na persze messze még a vége), MPben szinte minden varázslatnak megvan a maga haszna. Sokan például ha varázslót látnak az ellennél, akkor azonnal húzzák fel a Fervus templomot a pajzs miatt, satöbbi...
    SPben a felderítés a progress része: felfedezel valameddig, kipucolod a laireket, mész tovább felfedezni. MPben viszont - mint minden RTSnél - nagyon fontos a felderítés, pláne, hogy nincs fog of war, illetve a felderítő zászló a legjobb módja némelyik hőstípus gyors mozgósításának is, tehát nem kizárólag a felderítésben van szerepe.

Nekem azért tetszik nagyon a multi, mert nem kell hozzá olyan komoly mikrózás, mint a többi RTSnél, mégis szép lassan rájön az ember, hogy nagyon sok taktikázás vihető a multiba. Az első 2 meccs alapján én se hittem volna, hogy így megkedvelem ezt a részét a játéknak, de folyamatosan, meccsről-meccsre fedezek fel új apró trükköket és ez egyelőre nagyon tetszik. Tegnap este például egy elfre kaptam attack flaget, ráadásul jó nagyot, mert üldözte az ellen fél serege, én meg egy exploration flaggel becsaltam az elfet két törpe toronyomhoz... :) Ebből is látszik, hogy néha az elfek és a törpök is jól kiegészítik egymást ;-)

Ami nem tetszik, hogy csak 1×es sebességgel lehet szervert kreálni, az elején ez nagyon lassú, bár később kapkodhatja az ember a fejét ezerrel :)
    És tényleg elég fapados az egész multi rendszer, szóval aki valami komoly battlenet szintű klánalapítós, ladderes akármire számít az csalódni fog. Jelenleg körülbelül annyit tud az egész, hogy tudunk egymás ellen játszani és pont. Hogy aztán később mi lesz vele azt majd kiderül. Gondolom attól függ, hogy lesze-e érdeklődés. Egyelőre ha kreálok egy szervert 5 percen belül megtelik, pedig a többség még single playerezik, kérdés, hogy ez meddig fog kitartani.
  • Rip
    Jól hangzik, Ki kellene próbálnom :)
  • Pio
    Ugyan úgy zajlik minden, mint a normál pályákon. A különbség annyi, hogy 2. szintű kastéllyal kezdünk és kapunk piacot meg kovácsot is (némely pályán még egyebeket is), illetve van 10ezer aranyunk.
    Ugyan úgy vannak trading post helyek, ráadásul elég sok, általában ezek körül alakulnak ki a csaták és stratégiailag igen fontosak.
    Ugyan úgy vannak lairek csak alapvetően kevesebb van belőlük, szóval a szörnyek inkább szintezés miatt vannak, nem jelentenek olyan komoly kihívást (na persze azért oda kell rájuk figyelni).
    A single kampányhoz képest sokat nő a jelentősége a fear flagnek, a partyknak és a saját varázslatoknak szerintem. Fear flag segít távol tartani a hőseidet az ellenséges tornyoktól, csapatoktól, partyzás nélkül könnyű prédák a magányos hőseid.
    Látod az ellenség zászlóit (kivéve azokat, amikre nincs bounty rakva), de nem tudhatod, hogy mennyi goldot tett rájuk, így jó elterelő hadműveleteket lehet csinálni.

Játékmódokkal egész jól el vagyunk látva (írtam erről cikket a blogon), funkcionalitást tekintve viszont nem annyira. Igazából van egy egyszerű szerverlista, lehet kreálni szervert, bárki beléphet vagy levédheted jelszóval is akár, aztán mehet a meccs. Szóval a fő funkcióját ellátja, de körítés nem nagyon jár hozzá. Én még nem találkoztam ranglistával, de szerintem nincs is igazán igénye rá a közösségnek. Ranked meccseket eleve nem is nagyon játszik senki, inkább a szórakozás a hangsúlyos és nem a versengés egyelőre.
  • Magh
    Leírhatnád vázlatosan egy átlag meccs lefolyását, mert nem nagyon tudom elképzelni. Csak az 1v1 érdekel amúgy. Replayt később sem lehet majd menteni?
  • Pio
    Nem lehet replayt menteni.
    Multiplayerre koncentrálás alatt mit értesz? Én 3 napja szinte csak multizok, kérdezhetsz bármit (bár van pálya amin még nem játszottam, mert beleszerettem az 1v1 meg a 4személyes FFA pályákba és mindig azt kreálok :) ).
  • Fbn Lx
    szerintem a varázslós pálya eszméletlen könnyű volt, viszont nagyon hosszadalmas.
    Alig támadott valaki, faszán fel lehetett fejlődni. a végén volt 18 hősöm + 3 lord, egy rakás 16-19-es szintű, és végiggyalulták az egész pályát, 5x-ösben is sokat pörgettem az időt.
    a varázslóra meg ráment a 21-es lordom, annak ott vége volt... :]
  • Fbn Lx
    :D
    pedig pont tegnap jegyeztem meg amikor ránéztem az asztalon az ikonjára, hogy dizájnos lett a kettessel.
    Az élet fontos dolgai.
  • Magh
    Van már multiplayerre koncentráló oldal, esetleg replay pack?
  • Serpa
    a hősök feje fölötti szmájlikat honnan lehetne megszerezni?
  • Pio
    Szerintem is ezért jó. Ha egy pályán van rá idő és már jól állok akkor biztos, hogy kihozok 3 lordot és várok még a küldetés teljesítésével, hogy szépen felcuccolódjanak, aztán a kövi mapon ugyan annyi pénzért lehet őket kihozni de egyből a legjobb cuccokban lesznek. Az elején mondjuk én is legfeljebb egy rogue-t vagy max egy rangert szoktam kihozni belőle, a többire nem futja.

Amúgy a legújabb kedvenc "nem veszem meg a játékot, de fikázom merazjó" dumám a hivatalos fórumon: az új logó végén lévő kettes szám undorító, igénytelen, impotens dizájnerek munkája és teljesen elrondítja az eredeti logót. Néha ilyen gyöngyszemeket is el lehet csípni ott :D
  • Bucser
    A lord rendszernek az az értelme, hogy a Lordjaid megőrzik a cumót amit az előző pályán szereztek. Tehát lehet, hogy a hőseid azonos szintűek mint a lordod, de nem hordanak csak basic felszerelést míg a lordodnál lehet masterwork fegyver és ruha meg enchantolt és mérgezett fegyver és szarásig van rakva potival meg pénzel (a pénzt nem tudom megőrzik-e).
  • MrSpock
    Éjjel 3-ig játszottam vele,először fura volt az elsőhöz képest de gyorsan megszoktam és tök jó.Elehet vele bíbelődni:-)Főleg ha erős az ellen.Mondjuk sokáig tartott mire legyűrtem a varázslót,ugye körbebástyázva tornyokkal,és szegény harcosaim ha közelébe mentek..:-(
    Aztán rájöttem hogy törpöket kell ráküldeni,azok ellentudnak nagyjából állni a mágiának,gyorsan építettem a közelébe egy guildot.
    Statisztika is jó mindig a végén,csodálkozom mennyi monsztát gyűrnek le:-)Meg persze a hősöket továbblehet vinni,bár tényléeg drága már egy 15-ös szintűt behozni.Majd ma folyt.gondolom keményedik lassan:-)
  • Rip
    Tényleg nem vagyok magamnál! Kijött egy játék, amit régóta vártam, a demója lenyűgözött, és erre megvettem!
    Te jó ég...
    (Amúgy a 25GBP szerintem jutányos a többi, steam-es, D2D-s árakhoz képest.)
  • rezes
    Koszi.
    3. palyan meg nem engedi a partyt kifejleszteni, ezert nem tudtam akkor.
  • Thanatos
    súgjak hogy perpillanat ha szigorúan vesszük nem létezik nem script alapú ai?

az meg hogy magát a játék alapkoncepcióját nem érted, nem a készítők hibája..., és kétlem hogy könnyeket hullatna bárki is hogy hiába warezoltad le ezt a játékot...
  • Lobsterman
    Építesz egy kocsmát(Inn), kifejleszted a partyrendszert, rányomsz, megvárod amíg megjelennek a hősök, kiválasztod kit akarsz partyban és szélnek ereszted őket.
  • rezes
    Sziasztok

valaki segitsen pls hogy hogyan kell partyt csinalni a hosoknek.Sajnos kezikonyv nelkul nehezen jovok ra magamtol az elso resz meg kimardat(sajnos)
  • hapi
    Ha egymáshoz csapódnának maguktól akkor minek a kocsma és a party rendszer?
    Szerintem meg te tévedsz mert a script az pont az hogy adott helyzetben mindig ugyan az történik, nem pedig mérlegel hogy megéri e neki elmenni az adott loot-ért. Mondjuk mind1 ha már neked úgy is byebye.
    Nekem bejön rég játszottam ennyit valamivel...
  • readswift
    tévedsz , az script. Amit meg kellett volna irjanak az az hogy egymáshoz csapódjanak a hősök maguktól , látótere alapján dönti el mihez kezd, stb.
  • hapi
    szerintem te nem fogtad meg a lényegét a játéknak. Ha jobban megfigyeled igenis komoly AI van. A hős nem indul el addig harcolni amíg nem töltötte fel magát potionnal, ha messze van akkor csak több pénzre megy ki, ha meg el van foglalva valamivel akkor nem segít a másiknak végül is minden hős rivális ha pénzről van szó.
    Szerintem meg tudták volna úgy írni hogy mindig a legjobbat tegye az Ai csak akkor mi játékosok mit csináltunk volna.
  • Pio
    Na, ilyen sokan tolják hajnalig? Akkor talán mégis tud valamit a játék :D
    Lassan én is belekezdek a kampányba, mert úgy néz ki csúnyán lemaradtam... :)
  • Pio
    Szia!
  • hapi
    Hát most meguzzasztott a játék. Az ancient leech (vagy hogy írják :)) küldinél gondoltam nekimegyek a főgenyának végülis van négy darab 25ös paladinom...
    Hát nem kellett volna csak ennyit mondok.
  • Pio
    Én azért mentettem el olcsóbb hősöket is (rogue, ranger), hogy kis pénzből is tudjak valami magas szintűt lehívni ha szükséges. De amúgy az árazás mindenképp érdekes, bár valahol érthető is, multiban például mindig azonnal mennek az attack flagek az ellenséges wizardokra, mert ha valamelyik kifejlődik akkor az pillanatok alatt szétkap mindenkit. :)
  • readswift
    nálam viszont a segghülyeségre ninc bocsánat :D még ha egy schwarzenegger hangú barbár is a segghülyéség elkövetője , nálam az 100% osan kiábránditó, nem tudok nevetni az ilyesmin. Szal 4 pályát megnéztem és most byebye.
    Egyébként idéntől tudnak licenszelni cross kompatibilis (ATI+nV) GPU ai rutinokat a fejlesztők szóval hátha elindul valami, állitólag meg is fognak érkezni.

• Pio
    Egyet értek, pont az a lényege, hogy az AI csak néhány tök alapvető dolgot csináljon és Neked kelljen a zászlókkal vezényelned a hőseidet, ha bármi egyebet el akarsz érni.
    Ha valami, akkor pont az volt a bajom az első résszel, hogy egy csomószor nem is kellett semmit csinálnom csak felnyomni a sebességet maxra és elmenni a dolgomra aztán mire visszaértem a hősök lepucolták a pályát és meglett a quest.
    Itt viszont tényleg van szerepe a zászlóknak. Persze nagyon sokan ki vannak akadva, hogy egy picit mikrózni is kell a játékban (van aki egyenesen a starcrafthoz hasonlítja emiatt :D ), szóval valószínűleg át fogják variálni. Pedig nekem nagyon tetszik így, na mind1, ez van, a casual játékoké a jövő, vagy mi... :) Persze aki akarja már most is átvariálhatja magának, nem valami elrontott kódról van szó, hanem konkrét számérték dönti el, hogy melyik hős mennyire szívesen járjon mondjuk felfedezni vagy lairekre vadászni vagy milyen távolságból támadjon rá az ellenre, ezeket át kell írogatni és máris játszik helyetted a játék... :)
  • Fbn Lx
    Egyébként ez a lord rendszer eléggé feldobja a kampányt.
    Enélkül lehet, hogy zavarna kicsit, hogy a progresszivitás kimerül abban, hogy minden pálya elején kezdhetem az építkezést meg a toborzást elölről. Most már legalább van valami, ami végigkísér.
    Viszont ezt eléggé baromságnak tartom, hogy egy 11es törpe lehívásához kell mondjuk 4ezer arany.
    Majd pont stagnálni fogok, és gyűjtögetni a pénzt az elején, hogy legyen pénz a lordra.
    Ha meg már tudok 4k-t költeni, az azzal jár együtt, hogy úgyis táp hőseim vannak, szóval a lordra nem is lenne szükség. nah mindegy.
    Mindenesetre jó dolog a személyiségük alapján való életbeli neveket adni a hősöknek d:
  • Fbn Lx
    Ennek a játéknak soha nem volt semmi köze az AI-hoz. nem is kell, hogy legyen :]
  • readswift
    megkell várni amig ebayre felkerülnek a thai meg stb kiadások , ott kb 10 dollár lesz a dobozos. Sejtettem amúgy hogy ilyen AI lesz , vagyis semmilyen : D
  • readswift
    az miért jó neked hogy a kereskedőnél landol a pénzed, a fejlesztőnél meg árválkodik a donation gomb? Magyarázd már el mert nem értem ... :)
  • Pio
    Másnál nem fagy.

Amúgy szerintem is tök szánalmas dolog fizetni mások munkájáért, ha el is lehet lopni azt! Ja, hopp, én is megvettem, szorri... :)
  • readswift
    25gbp!!! szerintem te nem vagy magadnál :D

másnál is fagy 30 percenként vagy garis a vidkárytám mostmártényleg?
  • Rip
    Inkább csak biztonsági okokból kérdeztem, ha esetleg elveszne a cd-kulcs valahogy :) Meg szeretem egy helyen tudni a játékokat, és a steam ebből a szempontból ideális. Anno a Mass Effectet külön az EA Store-on regisztráltam, így ha újra kell rakni, akkor még azt is telepíteni kell (cd-kulcsot vettem csak). Az UT3 dobozost viszont engedte regisztrálni a steam-en is.

Na, majd jövő héten meglátom.
  • Pio
    Én is letöltöttem a warezt, mert győzött a kíváncsiság :D
    Szerintem steamen regisztrálni csak a steames verziót lehet, némileg eltér a többitől, hisz nem kell külön aktiválni se. Viszont simán beteheted steambe a parancsikonját és ha steamből indítod elvileg fogod tudni használni a shift+tabot is. Amúgy nincs semmi jelentősége, mert nem kapcsolódnak achievementek a játékhoz.
  • Rip
    No, erőt merítettem, és e-bayen megvettem 25 GBP-ért, jeee :)
    Csak azt nem tudom, hogy kezdjek-e el játszani a warezzal, vagy várjam meg az eredetit? :)

Egyébként lehet-e vagy érdemes-e a játékot majd steam-en regisztrálni a cd-key-el?

• Pio
    Messze lakok a temetőtől, amíg nem érnek el ide addig bajlódjon velük a többi Majesty ;-) De explore flag már volt rajtuk azért tudok róla, hogy jönnek. Ha spawnol egy vampire akkor azért 1 fear flaget odateszek biztos, ami biztos.
    Na jó, ez kezd beteg lenni :)

Amúgy amint elkezd multizni az ember rájön, hogy mire is jó a fear flag. Azok a törpe kővető tornyok nagyon tudnak ám fájni :D
  • Rip
    Mennyi vérdíjat tűztél ki rájuk? :)
  • Pio
    A temetőben meg zombik, nálunk is van egy pár.... :D
  • Rip
    Így van,szerintem ez logikus :)