Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Pio
    Igazából a fő különbség a SP és a MP játékmenet között szerintem az, hogy a singleplayerben az a legfontosabb, hogy az első 10-20 percre kitaláld a takikát, jó legyen az építkezés sorrend, megfelelő ütemben pucold a laireket és ha ez megvan utána már igazából csinálhatod akárhogy, míg multiban a hangsúly azon van, hogy tisztában legyél a zászlók és a saját varázslataid használatával és tudj velük ügyeskedni.
    SPben ha valami lairt ki akarsz szedni rányomsz egy zászlót és kész, MPben ha ennyire körültekintés nélkül mész neki egy felkészült ellenségnek, akkor egyesével le fogja vadászni a hőseidet. Ez szokott lenni általában a legsarkalatosabb pont, a jó zászlóhasználaton múlik, hogy a multiplayer szórakoztató lesz-e valaki számára vagy pedig szenvedés, mert sose tudja rávenni a hősöket arra, amire kéne. És igazából az első néhány meccs biztos, hogy nehézkes lesz emiatt. Ja és fontos, hogy MPben a zászlókat levenni sem árt néha (lásd lentebb elfes példa).
    SPben a healen és a javításon kívül nem sűrűn használtam varázslatot (na persze messze még a vége), MPben szinte minden varázslatnak megvan a maga haszna. Sokan például ha varázslót látnak az ellennél, akkor azonnal húzzák fel a Fervus templomot a pajzs miatt, satöbbi...
    SPben a felderítés a progress része: felfedezel valameddig, kipucolod a laireket, mész tovább felfedezni. MPben viszont - mint minden RTSnél - nagyon fontos a felderítés, pláne, hogy nincs fog of war, illetve a felderítő zászló a legjobb módja némelyik hőstípus gyors mozgósításának is, tehát nem kizárólag a felderítésben van szerepe.

Nekem azért tetszik nagyon a multi, mert nem kell hozzá olyan komoly mikrózás, mint a többi RTSnél, mégis szép lassan rájön az ember, hogy nagyon sok taktikázás vihető a multiba. Az első 2 meccs alapján én se hittem volna, hogy így megkedvelem ezt a részét a játéknak, de folyamatosan, meccsről-meccsre fedezek fel új apró trükköket és ez egyelőre nagyon tetszik. Tegnap este például egy elfre kaptam attack flaget, ráadásul jó nagyot, mert üldözte az ellen fél serege, én meg egy exploration flaggel becsaltam az elfet két törpe toronyomhoz... :) Ebből is látszik, hogy néha az elfek és a törpök is jól kiegészítik egymást ;-)

Ami nem tetszik, hogy csak 1×es sebességgel lehet szervert kreálni, az elején ez nagyon lassú, bár később kapkodhatja az ember a fejét ezerrel :)
    És tényleg elég fapados az egész multi rendszer, szóval aki valami komoly battlenet szintű klánalapítós, ladderes akármire számít az csalódni fog. Jelenleg körülbelül annyit tud az egész, hogy tudunk egymás ellen játszani és pont. Hogy aztán később mi lesz vele azt majd kiderül. Gondolom attól függ, hogy lesze-e érdeklődés. Egyelőre ha kreálok egy szervert 5 percen belül megtelik, pedig a többség még single playerezik, kérdés, hogy ez meddig fog kitartani.