832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Pio
    Tegnap kaptunk egy új videót, ami (szerintem) ötletes módon nem RTS, hanem RPG szempontból közelíti meg a játékot és egy lovag életét mutatja be.
    Tetszett benne az, hogy tényleg elég jól megvalósították a karakter felöltözködését. Vagy 2-3féle fejfedőt figyeltem meg a videóban csak a harcoson (és aztán paladin lett). Bement a kovácshoz egy új fegyverért és tényleg új fegyver lett a kezében.
    Ma kaptunk egy úgy videóprezentációt, amiben új infó nincs, viszont nagyon tetszetős (legalábbis számomra) a gameplay. Valahogy ez a játék SOKKAL szebb mozgás közben, mint képeken.
    Ezen kívül befutott Steamre is a játék ahonnan a manual is letölthető fekete fehérben.
    Mindent linkelgettem a blogon.
  • Lammer
    inkabb SF annyi piiizert!
    (annyiert kapasbol megvettem vóóna)
  • Pio
    Tettem ki a blogra új videót, hát abban olyan zene van, hogy már vagy huszadszor hallgatom végig.
    Ha ilyen az egész soundtrack akkor már csak azért meg fogja érni az árát a játék :D
    Ha lesz időm akkor holnap írok egy leírást a GOOról is a blogra, bár túl sok érdemi infó nincs ezen felül, illetve találtunk egy helyet ahonnan házhozszállítással 8500 forint a játék dobozos verziója. Még utánajárok egy kicsit a helynek, nehogy valami megbízhatatlan vacak legyen és írok majd arról is, ha valaki neadjisten mégis a vásárlás mellett dönt és dobozos verziót szeretne.
  • Agamemnon
    Jah, az EIC tényleg egyből fent volt :) Én kicsit többet vártam attól a játéktól, de talán a Majesty majd kárpótol :D
  • Pio
    szerk.: most látom, hogy az oroszok StarForce védelmet kapnak rá, arról viszont úgy tudom terjeng 1-2 csúnya pletyka. Mondjuk cserébe náluk 3500 FORINT a játék, szóval valamit valamiért... :)

Nálunk egészen biztos, hogy GOO van rajta és az volt az East India Companyn is már és ott se voltak gondok vele szóval tényleg nincs miért aggódni. Az más kérdés, hogy az EIC a megjelenés napján fent volt warezen szóval sok értelme nincs a dolognak...
  • Pio
    Igen, egy GOO nevű másolásvédelem lesz rajta. Telepítéskor aktív netkapcsolatra van szükség és talán meg kell adni egy mailcímet, ennyi, ezen kívül semmit nem korlátoz a rendszer. Akárhányszor telepítheted a játékot.
    Én nyitottam erről a hivatalos fórum egyik legbalhésabb topikját amúgy :D
    Szerintem annyira ez azért nem vészes dolog, de sokaknál kiverte a biztosítékot.
    Azért is gondolom, hogy nem lesz ezzel az egésszel semmi baj, mert pont az a Stardock fejlesztette ki ezt a rendszert, aki annó nem volt hajlandó a digitális disztribúciós szájtján (Impulse Driven) semmiféle másolásvédelmes játékot árusítani (majd az ezzel kapcsolatos per elvesztése után nagy piros "MÁSOLÁSVÉDELEM VAN RAJTA" logóval látta el az ilyen játékokat) és elvileg pont azért kezdtek bele ennek a fejlesztésébe, hogy legyen egy olyan másolásvédelem, ami a felhasználók érdekeit tartja elsődlegesen szem előtt.
  • Agamemnon69
    Friss Majesty képek
  • Agamemnon69
    Pio, most akkor milyen védelem lesz rajta? Az orosz oldalról az derült ki, hogy netes aktiválás kell hozzá, ez igaz?
  • Pio
    Visszatértem, juhú, végre újra van netem :)
    Írtam is gyorsan ezzel kapcsolatban egy blogbejegyzést, ha Te rutinos vagy netes házhozszállítós vásárlás témájában, akkor majd ha van rá időd adhatnál ott 1-2 tippet, írhatnál jó helyeket, mert én külföldről (amazon.comról) rendeltem egyszer jó régen és itt kifújt a személyes tapasztalat... Azt viszont nem tartom annyira nagy csodának, 1500 forinttal olcsóbban jövünk ki cserébe 3 héttel később kapjuk meg a játékot ajándék Majesty 1 nélkül és még izgulni is lehet, hogy nehogy valamelyik magyar postai dolgozó gyerekének épp szülinapja legyen...
    Ebayen sajnos még nem lehet kapni a játékot.
    Igazából szerintem valami EU-s játéküzlettel járhatnánk jól ami futárszolgálattal szállíttat Magyarországra, az lenne csak gyors és megbízható és talán még árban se jönnénk ki rosszul, hisz jóval olcsóbb a bolti dobozos verzió EUban, mint a digitális (itt jön ki az, hogy a Paradox irányára 40 dollár csak a Steam óta minden letöltős oldal megengedheti magának az 1$=1€ váltást). Ilyet viszont nem találtam. Még Vatikánba is szállítanak futárokkal, de Magyarországra még véletlenül se.
  • Lammer
    ezert kell ebayrol amcsi vagy olyan boltbol, eladotol venni, aki dollarban meri a portekajat, nativban :D
  • Pio
    Engem mondjuk az jobban zavar, hogy a szokásos módon csak azért, mert EUban élünk és nem USAban 3200 forinttal többet perkálhatunk a játékért...
    Szerintem ez nem a Paradoxon múlik hanem a digitális disztribútorokon, nem hiszem, hogy európai cégként heccből megmásfélszereznék az árainkat. Sajnos bevett szokás lett ez az 1$=1€ váltás az online boltokban.

Ugyancsak bosszantó, hogy SEMMI infót nem lehet találni a régiónkban való bolti megjelenésről. Így nem lehet tervezni. Lehet, hogy szeptember végén már itt lesz a boltokban magyar kézikönyvvel 8000 HUFért de az is lehet, hogy soha nem fogják kiadni.

Mondjuk ha olyan ütemben jönnek a kisebb-nagyobb infók, ahogy azt ezen a héten tették akkor megjelenésig remélhetőleg minden tisztázódni fog.
  • Agamemnon69
    Pont most akartam beírni a híredet ide is :P

New release date: 18th September
    Demo date: 15th September
  • Pio
    Huhh, tegnap kaptunk egy valag infót megjelenésről, demóról, egyebekről és az előrendelés is elindult. Mindent kihíreztem a blogra, majd frissíttetem a bannert is itt a topik fölött csak sajnos otthon megpusztult a netem (T-Offline 72 órán belül javítja..), szóval nem fog minden olyan gördülékenyen menni. Mondjuk a demó 18 és a megjelenés 7 napos halasztása miatt időnk az lett bőven...
  • Lammer
    demo:
    oldal:
  • Pio
    Sajnos amióta ekkora őrület lett a twitter rengeteg az ehhez hasonló dezinformáció.
    Ha minden igaz, akkor az INo-Co-s Majesty 2 twittert kamrad frissítgette aki ugye azóta nem dolgozik ott, szóval lehet, hogy csak valami meetinges ötletelés volt, hogy akkor jön a demó aztán egy hétre rá el is vetették, de ezt kamrad már nem közvetíthette. Vagy valami hasonló.
    Mindegy, engem annyira nem ért ez meglepetésként, inkább az ért volna meglepetésként, ha 2 héttel előbb itt a demó. Így legalább lesz időm hétvégén írni ezt-azt a blogra... :D
  • Agamemnon69
    Azért Frederik (Paradox CEO)is faxa. Nem is tudta, hogy mit ígértek a demó megjelenési dátumának...

Talán jövő hét vége felé kapunk valamit,ha nem, akkor meg majd a teljes játékot, bár még azt sem jelentették aranyra...
  • Fbn Lx
    nagyon dizájnos lett az oldal. fasza. grat.
  • Pio
    Van egy rossz és egy jó hírem.

A rossz az, hogy a demó megjelenési dátuma kamu volt, nem most fog jönni, hanem csak néhány nappal a megjelenés előtt.

Remélem az alábbi jó hír kompenzálja az e fölött érzett bánatot:
    Egy barátommal (Soloriens, adott már itt is életjelet korábban :) ) való beszélgetéseink során többször felvetődött, hogy csináljunk egy magyar fansite-ot aztán mindig meggyőztük egymást, hogy úgyse lenne közönsége de végül mégis győzött a tenni akarás, illetve láttuk, hogy ha kevesen is, de vannak olyanok rajtunk kívül is az országban, akiket érdekel a játék, ezért végül ha nem is egy komplett oldalt, de egy Majesty 2 témájú magyar blogot összehoztunk és a blog megnyitásának örömére készítettünk az intróból egy magyar feliratos verziót, amit a blogon megtaláltok. Az oldal célkitűzései az első blogbejegyzésben olvashatóak, mint ahogy a mai híreket is már oda írtam ki és a továbbiakban ott fogok rendszeresen hírezni minden apróságot a játékról, ide csak a legfontosabb dolgokat fogom kiírni, illetve ha nem haragszotok meg érte, akkor a blogról is írok majd néha, elvégre szorosan kapcsolódik a témához.
    Őszintén remélem, hogy az oldal elnyeri a tetszéseteket és a Majesty iránt érdeklődők szorítanak neki egy helyet a kedvencek között. Mi cserébe igyekszünk folyamatosan naprakész infókkal szolgálni a játékkal kapcsolatban, holtidőben pedig várhatóak elemzések, beszámolók, leírások.
    Bármilyen segítséget szívesen veszünk, de már azzal is nagyon sokat segítetek, ha látogatjátok az oldalt (esetleg kommentelgettek) és így látjuk, hogy van értelme foglalkozni vele.

Az oldal ITT ÉRHETŐ EL.
  • Pio
    Én amúgy simán megnézném oroszul, hogy milyenek lettek a hangok :) Kiadhatnának orosz demót angol felirattal ;-)
  • Agamemnon
    Hát igen, de csak megbírkózunk a feladattal valahogy :D

Remélem a demó orosz nyelvű lesz XD és valami alpha buildból származó :)
  • Pio
    Ja, épp ma akartam írni, hoyg már cask ötöt kell kábé aludni. Mondjuk én nem igazán hiszem, hogy a héten megkapjuk a demót, de azért amíg élünk remélünk :D

Mondjuk kár, hogy nem kapjuk meg az utolsó 3 részt a videóból így majd nem lesz végigjátszásunk és magunktól kell megoldani a pályát 3 hét múlva ;-)
  • Agamemnon69
    A vicces videó óta semmi hír. Még a béta teszter is hallgat vagy egy hete. Hogy bírjuk ki csütörtökig, amikor remélhetőleg kiadják a demót?
  • Pio
    Az is meg még sok más... ;-)
    A pokolba az olyan oldalakkal, ahol nem lehet 3 karakteres neveket regelni! Régen minden játék toplistájába 3 karakteres név kellett most meg már fórumokra is minimum 4 karakter kell sokfelé, a fene se érti a világot... :D
    A lényeg: maradjunk a Pionál az iampio egy kényszermegoldás szülötte csupán :)
  • Agamemnon
    Elviekben augusztus 27-én kiadják a demót :)

Köszi a videót Pio (vagy inkább iampio ? :D )
  • tomcsa4
    Ej de várom már ezt a játékot. Szept 11 már nincs messze. (Hál égnek.)
  • Pio
    Majesty 2 vicces trailer a GamesComról.
    LOL :D

• Agamemnon69
    Oh, köszi a linkeket. A hivatolos fórumot időnként megnézem, de eddig átsiklottam a screen-eken :)

A bétás srác fórumán a kérdezz felelek topic igen jó, sok-sok érdekességet megtudhatunk így a játékról. (pld.: javasolt építkezési sorrend, guildek használhatósága stb...) Tegnap csak beleolvastam, ma végignyálazom az egészet :D
  • Pio
    HIVATALOS FÓRUM screenshotos topikjában.

Hasznos linkek még:
    kedvenc betaleakerünk fóruma
    Majesty2Heaven twitter
  • Agamemnon
    Hol találtad ezeket a képeket Pio?
  • Pio
    Na még egyszer :D

Pálya eleji lordválasztó kép:

Pályavégi győzelmi képernyő:

• Pio
    A pálya elei lordválasztó képernyó:

A pálya végi győzelmi képernyő:

• Pio
    A varázslóra írták ezt én úgy emlékszem. Nála gondolom azért van erre szükség, mert jóval több, mint 3 varázslatot lehet majd kikutatni és ne kelljen folyton visszafutkároznia :D
    Illetve a templomokba tartozó hősöknél ki se kell majd kutatni, hanem szintlépéskor kapják az új képességeket.
  • Agamemnon
    Eddig azt írták, hogy nem kell visszamenni megtanulni az új spelleket, vagy én emlékszem rosszul?
  • Pio
    Valóban kábé ugyan ezt válaszolta, a játék jelen verziójában minden egyes guildben külön kell kikutatni mindent és még szintje is van a guildeknek (a szintekhez kötött az, hogy milyen fejlesztést érhetsz el, hogy ezen kívül mire jó a szint azt nem írta).
    Guildenként körülbelül 3 fejlesztés érhető el és az adott guildben elvégzett fejlesztés az adott guild lakóira vonatkozik miután visszamentek megtanulni azt.
  • Agamemnon
    Oks, köszi az infót. Akkor valószínüleg Ő is ezt mondja majd, hogy külön kell megvenni/fejleszteni minden guildban.
  • Pio
    Na most már látom, rákérdezek.
    Amúgy a Majesty teljesen passzol az, hogy külön kelljen megvenni mert itt ahogy utaltam rá nem egy gyár van ahonnan termeled az egységeket hanem mondhatni élőhelyek. Ha felépítesz egy rangers guildet akkor alapból üres lesz és utána toborozhatsz oda rangert összesen négyet de ezek a rangerek kötődni fognak ahhoz az épülethez és nem csak úgy lesznek. Ott fognak lakni, ha nincs más dolguk oda fognak visszamenni, ha megtámadják a lakhelyüket mennek megvédeni, ott fognak edzeni, satöbbi. Az épületen belül is ki lesz listázva, hogy melyik hőseid élnek ott.
    Szóval ilyen szempontból szerintem nem elképzelhetetlen, hogy ha egy épületben kifejlesztesz valamit akkor azt csak az ott lakók kapják meg, ha ellátsz egy épületet mondjuk jobb nyílvesszőkkel akkor nem fognak adni a többieknek. Ugyanis itt a hősök egymással is konkurálnak, elvileg az egymást utáló hőstípusok szivatni is fogják egymást játék közben. És fontos, hogy Te csak összetoborzod őket utána le se fognak sz*rni Téged, ha nem adsz nekik küldetéseket jó sok pénzért (flagek). Ez a része inkább szerepjáték a Majestynek, mint RTS.
  • Agamemnon
    Part 7 0:35-nél látható, hogy a két rangers guildben megveszi ugyanazt a spellt. Hogy szintbeli különbség van-e azt nem látom, még a hq verzióban sem.
  • Pio
    Meg tudod mondani, hogy melyik partokban kábé hány másodpercnél van az első és a második eset? Megnézem én is és megpróbálok rájönni és ha nem sikerül akkor tudok rá hivatkozni, hogy mit kérdezünk.

Az első részben amúgy nem lehetett semmit kutatni a guildekben hanem minden guildnek volt valamilyen speciális tulajdonsága. A Rangers Guildet például át lehetett helyezni máshová, a Warriors guildhez oda lehetett azonnal hívni a katonákat a tolvajoktól pedig ki lehetett csikarni az összelopkodott pénzük egy részét.
    A másik amire hirtelen gondolni tudok az az, hogy annak a fejlesztésnek több szintje van és először level1-re fejlesztette aztán level2-re.
    De ha tudsz mondj helyeket és megfejtjük a dolgot.
  • Agamemnon
    Pio, jól láttam a videókból, hogy mindkét rangers (vagy mi a neve :) ) guildnál ki kell kutatni az adott spelleket külön-külön? Tehát ha az egyik rangers guildban kikutatok valamit, akkor az csak arra az adott guildre érvényes, és nem az összes rangers-re? Ez mondjuk kicsit zavaró számomra.
  • Agamemnon
    Akkor kérd meg pls, hogy tegye fel a videó utolsó 3 részletét :D