832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Micsu
    jaja, varázslók is nagyon jók, 5-6os szint felett jól bírják a strapát csak a főellenfeleknél szoktak kifeküdni, nekem mindig benne vannak a partyban
  • Micsu
    én elfeket nem használok sosem pedig már az expertes pályákon vagyok helyettük inkább törpöket mert erősek, a mágia ellen jó a védelmük és a törp torony sem az utolsó! Van egy 23as szintű elf hősöm azt szoktam behozni a partira :)

a vége fele meg azért jók a rangerek a meg a harcosok a rugók helyett mert sec perc alatt upgradelhetők és akkor über tápok lesznek
  • Pio
    Építeni mindenképp érdemes, mert nagyon olcsó és a mérgezés minden hősnek hasznos lesz, ráadásul az extort is sokszor jól jöhet.
    Lordnak is elfér szerintem egy, nagyon olcsó ugyanis, hamar ki lehet hozni. Persze a ranger se sokkal drágább, de - ahogy korábban írták - ő nem stunol csak helyhez köt.
  • Agamemnon69
    A varázsló meg fagyasztani... Az elf csak root-olni tud, stunnolni nem. (Root-ban ugyanúgy támad tovább az ellen, csak menni nem tud, míg stun-ban, és fagyasztás alatt, semmit sem tud tenni.)
  • Bucser
    Az elfek is tudnak stunolni. (mondjuk az elf hőst lehúzni igen izmos pénzbe kerül..)
  • dartonita
    Ahogy valamelyik kollega leirta mar lejjebb,a rugok nagyon is hasznosak lesznek magas szinten.A torpeken kivul ugyanis csak ok lesznek kepesek stun-olni az ellent ami mondanom sem kell eleg kellemes tulajdonsag egy vampir,medveember,vagy verfarkas,sarkany ellen.Ezen kivul pedig eleg gyorsak is a tobbiekhez kepest.Ha sokat nem is,3at mindenkepp erdemes felhuzni magas szintre palyankent.Lordnak pedig eleg 1.
  • Rahar
    A rablókkal valahogy én nem vagyok megelégedve, nagyon könnyen meghalnak, helyettük nem célszerűbb rangereket használni. Értem ez alatt, hogy például két 15-ös szintű teljes felszerelésű ranger és rabló közül melyik a hatékonyabb? Melyiknek több az élete, sebez többet? Persze a pályán mindenképpen érdemes rablókat is képezni, mert kellenek a hősök, de lordnak érdemes egyáltalán rablót választani vagy inkább több ranger legyen? Kinek mi a véleménye erről?
  • Pio
    HA multiplayer pályát indítasz, akkor ez azért lehet, mert az ellenség várát lenyomják a szörnyek.
    Ha Single Mission részen történik, akkor lehet, hogy az a küldetés, hogy "Élj túl X napot" és lejár az idő.
  • Pio
    Minden pálya után kapsz egy lordot kivéve az utolsó pályát.
    Nem próbáltam ezt a dismisselgetős dolgot, de 99%ig biztos vagyok benne, hogy nem választhatsz kettőt ezzel a módszerrel. Egy pályáról egy lordod lehet és ha újrajátszol egy pályát, akkor lecserélheted az onnan begyűjtött lordot, elvileg így működik, bár még nem merültem bele igazán a rendszer vizsgálatába :)
  • malystryx
    Rip, Pio!

Köszi szépen a segítséget, így már menni fog. Esküszöm, mindent kipróbáltam, csak a legegyszerűbbet nem :-/

A másik dolog amit kérdeztem még kicsit lejjebb, arra senkinek semmi ötlete?
    Miért lép ki olyan hamar a magam által kreált multi pálya?
    Nem tudom végig lejátszani. Aki tud segíteni, annak előre is köszi. :-)
  • Rahar
    Egy egy pálya teljesítése után mindig lehet egy új lordom vagy egy adott maximális érték van megadva?
    Ha egy lordot dismiss-elek, akkor az adott pályán felfejlődött hősökből választhatok másikat?
  • Fbn Lx
    itt a gyorsító spellt az elfek nyomják a többiekre. számomra a lunord pap volt az első részben a leghaszontalanabb egység, nem csoda hogy kihagyták (ez az egyetlen hős aminek a nevét is elfelejtettem).
    Nekem leginkább a rövid meg hosszútávú teleport hiányzik. Itt ha a varázsló elkezd menekülni akkor cseszhetem, utolérik és fél pillanat alatt levágják, hiába gyógyítgatom. elsőben meg egy teleport és már ott sincs :|
  • Bucser
    De itt baromi kicsik a térképek...
  • Rip
    Nem is hinnéd, milyen sok embernek hiányzik ez a funkció! Főleg persze az öreg motorosoknak, akik az első résszel is tolták.
    Én is mindig továbbjátszottam, és felderítettem a térképet, kiirtottam az összes ellent.
  • hedgehog122
    Kíváncsi vagyok, hogy mikkorra tervezik a kieget, remélem max 1 évet kell rá csak várni mint a M1. kiegjénél is.
    Visszahozhatnának pár egységet az elődből, a gnóm nem jönne rosszul, de a lunord pap sem volt azért olyan haszontalan(főleg a gyorsító spell volt hasznos).
  • rumkola
    csak úgy....
  • Djuree
    ÉS AKKOR MI A FENÉNEK AKARNÁD TOVÁBB JÁTSZANI?:S
  • Rahar
    Szerintem te valamit félreértesz, a hősöket az első részben nem lehetett továbbvinni a következő pályára csak azon a pályán lehetett tovább játszani, eddig az általam ismert játékok között a majesty első része volt az egyetlen játék amiben volt ilyen továbbjátszási lehetőség, ezt nagyon hiányolom. Itt is meg lehetne oldani, mert anno a pálya teljesítése után megjelent egy ablak benne az eldöntendő kérdéssel, hogy akarsz-e továbbjátszani. A továbbjátszás során pedig a továbbfejlődő hősöket már nem lehetne lordnak kinevezni.
  • Kiado
    Hozzám egyáltalán nem jött be a Csontikirály, a közeli nyugati trading postot nem is építettem újra, miután leszedte, mert legelső game-nél az odasereglett parasztok + hősök húzták be a városba a king-et, de most egyedül császkált a mapon szegényke, szerintem 150. nap környékén támadtam be, mondanom se kell ennyi idő után nem volt túl nehéz :D
  • Pio
    Ja, lehet, nem vágom a hadvezéri zsargont, a lényeg, hogy érthető volt a dolog. :)
  • Bucser
    Akarod mondani a tornyok inkább statikus stratégiai célokat szolgálnak...
  • dartonita
    Igen,van benne racio.Most hogy ujra kezdtem mar sokkal konnyebben es gyorsabban megy minden,a hoseim is marha jol fejlodnek.Csontvazkiraly elleni harcban pl senki nem halt meg.Igaz ehhez 1x vegig kellett porgetni hogy tudjam miket erdemes eloszor ledaralni es mit hova kell epiteni.
    Szemelyes kedvenceim lettek a torpek,legjobb tankok ever :)
  • Pio
    Elvileg nem kéne nekik, multiplayert eléggé elcseszte az első résznél, hogy ezt megtették, sőt, az ellenséges zászlókra is reagáltak így simán előfordult, hogy Te hősöket toboroztál az ellen meg csak pénzt gyűjtött aztán rávágott egy jó nagy attack flaget a kastélyodra és a saját hőseid (akiket nem támadtak meg az őrtornyaid) elpusztítottak. Mondjuk az első részben balanszolatlan volt sajnos a multi, elvileg volt egy leverhetetlen gnóm+krolm rush taktika és izgalmas meccs csak akkor lehetett, ha mindkettő játékos azt használta... vagy ha egyik sem... De az biztos, hogy a gnómok miatti gyors építkezés fix győzelmet jelenthetett.
  • Pio
    Pont ez a növekvő költség a dolog lényege, nem akarják, hogy minimális költségen átrendezhesd a védelmedet. Taktikusan kell elhelyezni a tornyokat és ha szükséges ki kell várni, hogy kiderüljön, hova érdemes letenni a tornyot. Jelenleg 150+230+340+3×300=1620 goldból fel lehet húzni 3 tornyot bárhol, ami azért már jelent némi védelmet és nem akarják, hogy ezt bármikor megtehesd a játék során, nem akarják, hogy "mobilis" tornyaink legyenek, a tornyok inkább statikus, taktikai célokat szolgálnak.
  • Bucser
    Attack flaget pakolsz az épületre nem bontják le a hősök?:)

(este kipróbálom:D)
  • Pio
    Direkt hagyták ki, a hivatalos indoklás szerint azért, mert itt egyre dráguló épületek vannak és az első 1-2 darab nagyon olcsó, ezért ki lehetne használni rendszert terjeszkedésre úgy, hogy leteszel egy épületet, minek hatására a környék felderítődik, aztán bontod is az épületet és leteszed az új határra, minek hatására megint egy kicsit felderítesz, satöbbi... Pillanatok alatt fel lehetne fedezni a térképet minimális költségen.
    Jöttek azóta felhasználói javaslatok, úgymint pénzbe kerüljön a bontás például. Személy szerint vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint ez, de persze ha nagyon unatkoznak nyugodtan építsék be a funkciót :)
  • dartonita
    Engem is zavar.Foleg a tornyok novekvo koltsegei miatt.
  • Djuree
    nekem a bontás hiányzik nagyon:(
    tuti hogy direkt hagyták ki, ilyen alapvető dolgot nem lehet véletlen kihagyni.
    persze így jobban meg kell gondolni mit hova épít az ember. főleg a templomokat.
    majd talán a kiegben már lehet bontani is.
    meg multiban jó lenne ha lehetne a hullákkal is lenni. szivesen kommandíroznék egy vámpirfalkát:)
  • dartonita
    Nem,itt sajnos nem lehet.De nem is lenne tul jo a 4.palyan mar 30as hosokkel maszkalni,sok kihivas nem lenne.
  • Rahar
    Az első részben nagyon tetszett, hogy a pálya feladatainak teljesítése után tovább lehetett játszani, itt nem lehet vagy csak én nem találtam ilyen opciót?
  • Djuree
    amúgy az nagyon nagy szó ha én rts-el multizok. annak már tényleg tökéletesnek kell lennie. a starcraft, meg a world in conflict után ez a 3. ilyen :)
  • Djuree
    na bakker!

mondom kipróbálom a multit.
    1 v 1-ben.
    nyomtuk már 1 órája. behúztam az egyik sarokból az 5000-es questet. jött a gyerek elfekkel, hogy ő is behúzza a questet, én meg a sok aranyból ráhúztam az embereimet és kinyírtam a 3 elfjét:)
    volt már 2 10-es beastmasterem is, meg nekem is 3 10-es elfem. már sansza nem volt. de azért ez akkor is parasztság. ezért nem szeretek multizni, nem tudnak veszteni a köcsögök és kilépnek:(
  • Pio
    Én azt a pályát elég szánalmasan fejeztem be, egy szál törpöm élt és ő verte le a bossról az utolsó kábé 10%ot én meg healeltem ezerrel. Mondjuk fel is fejlődött level 27re. :)

Amúgy egyet értek én is sajnáltam...
  • Djuree
    ja és sajnáltam a csontikirályt. aki elolvasta a szövegeket az érti;)
  • Djuree
    na kinyírtam a csonticsászárt!
    genyó volt. elsőre bejött a 80. napon és szétszedett mint a szart:S kellett volna még 10 nap, a templomos papnőkhöz.

aztán loadoltam és csak keringett a városom körül, kaptam még 20 nap haladékot, a 100.-on jött be:) volt 2 lvl 15-ös agrela papnőm, ők voltak a kulcs a győzelemhez, meg a törpök, köztük egy lvl 20-as lord:) 1 hősöm sem halt be:) persze kellett gyógyítani kézzel is, a majesty spellel.

tehát akinek bemegy, az ne kezdje újra, hanem loadoljon és hátha elkerüli mint nálam. sűrűn kell menteni, kell legalább 3-4 mentés.

ja és felmenni a bal felső sarokba alap, hogy ne legyen kisérete (de ide ráér, én siettem az elején, holott ráért volna). meg a 2 közeli trading postot be kell húzni minél hamarabb. viszont a templom helyeken az elementálok húzósak lesznek.
  • Pio
    A kép nem egy AI vezérelte player ott, teljesen egyedi szkriptelés alapján működik. Eleve előfordulhat, hogy belefutsz vagy 10 elfbe, pedig egyetlen elf épület van, ha jól emlékszem. :)

Amúgy nekem is sikerült elszakadnom a multizástól és végeznem a hadjárattal, szerintem marha jó volt, főleg a szövegek, amiket a tanácsadó és az egyéb szereplők levágtak, azokért részemről külön csillagos ötös jár a készítőknek. :)
  • Fbn Lx
    ja, mellesleg a végén a statisztikákban: 8100 ellenséges hőst öltem le.
    kicsit se csal a játék :] végülis az elfek meg a paladinok is drágák, ez az összeg milliókra jön ki :D
  • Fbn Lx
    hagytam inkább, nem akarok csalni - végülis ha megnézek egy végigjátszást, az csalást... számomra :D szeretek magamtól rájönni a dolgokra
    #415 - a toronyhalmozás bejött, sikerült megcsinálni a pályát végre. a végére volt 5 dwarven tornyom, drága, de megérti. Meg nekem a kulcsa inkább az volt, hogy jól kiosztottam a partikat, ezt eddig nem is nagyon használtam.

(szkrínsotokat nem lehet lementeni a játékon belül? volt egy-két szép pillanat)
  • Rip
    :D
  • Rip
    A resource.pak gyakorlatilag csak egy egybecsomagolt állományhalmaz (mintha egy .zip file lenne), nem a szerkesztésre kell nyomni rajta, hanem simán enterrel belépni, és belül sok kis szerkeszthető file-t találsz.