832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• hapi
    Multit játszottam ott mindenki elfekre megy, és valóban semmit sem tudtam tenni az elf hadsereg ellen...
  • genRob
    Sziasztok! A The Royal Feat pályán vagyok, de nem boldogulok vele. Próbáltam már jó pár féleképpen, de nem sikerült. Van esetleg vmi ötlet? A legjobb verzióm az volt mikor ritkítottam a repülő kígyók fészkeit. De igazából ez sem hozott sikert. előre is köszi.
  • Kiado
    Csontvázkirályos mapon előbb el kéne menni bal felső sarokba és csak utána csépelni a skeletont?:D
    Fél hp-ig tudtam csak leütni, de utána szétverte az egész bázist, elég táposnak tűnik :/
  • Pio
    Elég sok minden érdekes azon a videón számomra, dehát ahány ember annyiféle játékstílus.
    Én például sose használok elfeket valaki meg nemrég írta a fórumra, hogy az ő játékstílusának az elfek a kulcsfigurái :)
  • Bucser
    Érdekes, hogy a srác nem is használja a temetőt. ha megdöglik egy hőse újat gyárt belőle.
  • Bucser
    Szopás az igazából, ha mondjuk azt a rugó guildet szétverik amiben fejlesztettél pl:)

(mondjuk nem találkoztam még olyan pályával ahol 1 fajta guildből 2 kellett volna.)

A skeleton kinges pálya mókás volt mikor bekolbászolt csak úgy magától a király a városkámba:) hála a 26-os szintű rangernek és a 20-as paladinnak és 20-as blademasternek lezúztam (őket a lordok közül húztam le. A legjobban a ranbger éri meg az mindig az első mert olcsó és magas szinten kicseszettül táp ami jól jön a pályák közepén amikor még nincsennek meg az erősebb elfek felhúzva vagy a templomok akár.)
  • Fbn Lx
    most jut eszembe, itt már nincs ilyen móka, mint az első részben, hogy ráküldök egy 20ezres attack flaget a saját hősömre, és betámadják? :D
    jól lehetett így fejleszteni a 30-40 körüli hősöket :p
  • Magh
    A túlélő mapeken akkor nincs lehetőség folytatni? Mert én pont ezeket szeretem, és jó lenne tovább fejlődni.
  • Pio
    Ez fura, mert a legtöbb szöveget kiírja egy kék ablakba is felül középre, ráadásul ha bezárod az ablakot abba is hagyja a beszédet, szóval nem tudom, hogy mi lehet Nálad a gond.
  • Agamemnon
    Köszi, bár szerintem menni fog, csak éppen erroral kidobott...

Mindössze azt nem szeretem, amikor így ellensúlyozzák az AI hiányát.
    (Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nincs AI-je, csak szeretem az egyenlő feltételeket :P )
  • Sephi
    Koszi :)
  • Csibusz
    Rendben köszi, ez jó is volt, de mikor elkezdek játszani és magyaráz az öreg, akkor nincs felirat, meg toturial része sincs nagyon =( én már nagyon kiskoromba játszottam az első részével és akkor ugye nem is nagyon értettem, de most megszeretném :)
  • Pio
    Honnan hiányzik a felirat? Szerintem alapból mindenhez tartozik kiírás is a bevezető videón kívül, azt pedig elérheted magyar felirattal a bannerben linkelt blogon a legelső hírek között (párat vissza kell lapozni).
  • Csibusz
    Hello! Megszeretném kérdezni, hogy a játékban található felirat? Mert én nem találkoztam vele a beállításoknál:( Értem az angolt. de olvasva jobban :(
  • Pio
    Épp ma linkeltem videó végigjátszást a blogra, ha elakadtál :)
  • Agamemnon
    Első nagy csalódás a játékban: Pretenders to the Throne-ban a bal alsó ellenfélnek alapból van legalább 10 paladinja...
  • Pio
    Nézzük sorba:

"A csatornakat a falu mellol megis hogy pusztitom el?
    Egy ido utan kijon egy cso, abbol is aradnak a mobok, azokat hogy pusztitom el?"
    Ezeket sehogy nem tudod elpusztítani, minél nagyobb a városod annál több csatorna lesz benne és ezekből folyamatosan jönni fognak az egyre erősebb patkányok. Ugyan így a temetődből is folyamatosan jönni fognak az élőholtak. Érdemes a közelukbe építeni egy tornyot és az gondoskodik róluk.

"Hogy mondom meg egy nyilasnak, hogy maszon be a toronyba ?:D"
    Sehogy, a tornyok önálló védőépületek. Automatikusan lőnek az ellenségre és tartozik hozzájuk 1-1 városőr is. Meg is lehet őket fejleszteni, úgy határozottan erősebbek lesznek. Viszont egy egységeid nem tudnak bemenni.

"Minnel nagyobb a penz a zaszlon annal tutibb hogy paran oda mennek?"
    Egyrészt igen másrészt pedig minden hős más zászlókra szeret ráugrani. A guildjükben a toborzó gombra húzd rá az egeret és kiírja az adott hős legfontosabb jellemzőit, ott szerepel az is, hogy melyik milyen zászlókat preferál. Például a ranger a felderítőt, a warrior a támadót, satöbbi...

"Miert kell minden uj epuletnel ujra megepiteni az osszes upgradet?"
    Nem kell. Ha valamit kifejlesztesz azt nem kapják meg automatikusan a hőseid, hanem vissza kell menniük megtanulni az adott képességet. Viszont ha van mondjuk 2 rogues guilded elég csak az egyikben kifejleszti és a másik guild lakói is bemehetnek oda tanulni.
  • Sephi
    Na megvettem. Par kerdesem van :

A csatornakat a falu mellol megis hogy pusztitom el?
    Egy ido utan kijon egy cso, abbol is aradnak a mobok, azokat hogy pusztitom el?
    Hogy mondom meg egy nyilasnak, hogy maszon be a toronyba ?:D

Minnel nagyobb a penz a zaszlon annal tutibb hogy paran oda mennek?

Miert kell minden uj epuletnel ujra megepiteni az osszes upgradet?
  • Pio
    Amúgy itt szerintem atomkönnyű az a map. Elsőre sikerült megcsinálnom és még maradt 13 napom rá :)
  • Fbn Lx
    na az nagy volt :D
    a majesty legviccesebb - legkönnyebb pályája
  • Kiado
    1-ben még jó volt a pénzes küldi, felraktál max. pénzt kártyára és ha vesztettél akkor load game, ha nyertél akkor save és megint... :D:D
  • Thanatos
    ennyi :D
  • Tanus
    Sziasztok!
    Az utolsó pályát kezdtem volna, mikor a launcher kiírta:

Invalid call (\device.cpp, 664)

és nem indult el..:S Többször is megvolt a reinstall, de semmi... Vkinek vmi ötlete?:S Néztem a hivatalos fórumot is, de akik ezt a hibát írták, választ nem kaptak..:S
  • Pio
    Az elf legyökerezi a törpöt, a törp mittudoménmitcsinál az elffel, ilyesmik :) Tedd őket egy partyba és akkor biztos tapasztalni fogod a dolgot.
    Én akkor döntöttem úgy, hogy többé nem fogom egyszerre használni a kettőt, amikor a nulla HPs menekülő törpömet legyökerezte egy elf és így a medveember jól agyoncsapta :)
  • hedgehog122
    Eddig még nem sikerült rá jönnöm, hogy mit befolyásol az, hogy az elfek és a törpök nem komálják egymást, hiszen az első résszel ellentétben a két épület nem zárja ki egymást, nem kezdték el egymást csépelni sem, szóval nem értem.
  • MEdievil
    30 ezer körül nekem is összejött csak soha nem lett meg a 35
    Viszont így a 25 napra meglett ezer hála nagyon könnyen összejött. Azt hiszem a kezdő taktikám volt a rossz és tényleg nem éri meg több guildet fenntartani pedig eddig még nem kellett nélkülöznöm a papokat.
  • Lobsterman
    Na most estem neki először, 33k lett a pénzből, de a végét kicsit elkapkodtam szóval másodszorra már menni fog. Sajnos egy csomó pénzt elpocsékoltam fölösleges dolgokra, plusz 3 épületem megzuhant miután a csatornákhoz elfelejtettem guard towert rakni.
    A stratégia a következő volt: 2 guard tower a csatornákhoz(1et a legelején mindenképp én elfelejtettem és legalább 2ezret buktam rajta épületekben), 1 marketplace health potival, 2 hunter guild, 1 rogues guild. explore flageket amerre az utak mennek. 3 vagy 4 trading post van, minél előbb felfedezni őket, és melléjük egy felfejlesztett guard towert. Idővel egy warriors guild is kell, mert a minotauruszokat ők meg a hunterek elég jól irtják. Az elementálokkal ne nagyon húzz ujjat ha nem jönnek a városba. Ha megkapod a küldit, 1-2ezres defend flaget a szekérre. Közben ami rogues guildet látsz azt öld le. A lairekkel nem nagyon kell foglalkozni, bár én bedaráltattam a déli minotauruszosat. Ja és 1 blacsmith is kell majd hogy legyen a hősöknek hol elkölteni a lóvét, de csak kard, bőrvért, íjat érdemes feltolni, azokat is csak 1-el. Viszont a kastély és a marketplace szintjeit szintén tornázni az egekbe, úgy jön a sok lóvé. Guildeket ezen a 4en kívül szerintem túl költséges felhúzni fnntartani. Explore flagekre ha nem mennek ne sajnálj akár 500 pénzt se ha egy trading postról van szó. JA és rogueoknak érdemes 1-2 dolgot fejleszteni(extortion, szintjét felhúzni az épületnek, 1 erős támadást)

Bocs ha kicsit csapongó voltam. Így jutttak eszembe a dolgok :D
  • MrSpock
    Patkányos küldivel most végeztem.Nemvolt annyira nehéz,jó stratégiával végülis rendben volt.7 hősöm halt meg csak,majdhogynem a nagy macik több gondot okoztak néha.:-)
    Pénzes küldi áááá..azt az elsőnél sem szerettem,hihetetlen nehéz volt összeszedni,főleg hogy a monszták egyfolytában támadtak,és hullottak a hősök.
  • MEdievil
    Szerintem nagyon jó lett a játék a bevezető szövegeken sírva nevetek nagyon eltalálták és tényleg vicces más játékokban alapból tovább nyomom de ezt muszáj végighallgatni.

Az első 10 küldetés simán ment viszont a the gold of chyort-nál kicsit megakadtam. Időre kellene összegyűjteni a pénzt ami nem igazán jön össze. Valami tipp aki esetleg?
  • Pio
    Vegyél eredetit és megmondom ;-)
    Amúgy néhány dulacore processzortípusnál jelentkeznek hasonló problémák és úgy oldhatod meg, hogy átállítod a programot egy magos futásra (task mangerben a processzeknál jobb gomb a programon és Set affinity.. majd ott vedd ki a pipát). Ha nem dual core géped van, akkor passz, annyira nem rágtam bele a tech support fórumba. :)
  • mnorbi
    ertem . koszi a helpet. megy egy kerdes , hogy tudom ravenni a lordot hogy tamadjon ? sokkal magasabb penzt kell tenni az adott celra ?
  • hedgehog122
    Szaggatva tudom csak a játék közben odébb vinni a képernyőt akár a patkánnayal, akár nyilakkal próbálom, a kampány 2. pályája végeztével kezdődött ez az egész.(jó, nem állítom, hogy eredeti van, de akkor is idegesítő). Másnál is előfordult ilyen? Mit lehet tenni?
  • Pio
    Blogon írtam már párszor a lordos ár képletét (ugyan az, mint a feltámasztásé) de akkor álljon itt is egyszer:

feltámasztás/lordtoborzás ára egyenlő:
    hős szintjei mínusz egy szorozva az első szintű hős árának felével PLUSZ az első szintű hős ára.

Például:

Warrior: 200 gold
    11es szintű warrior lord/támasztás: (11-1)×200/2+200=1200 gold

Templomlakóknál ez azért lesz nagyon sok, mert maga az alap hős ára 1000 gold.
  • Lobsterman
    Én így kezdtem- ranger guild gyors 3 hős, marketplace->health poti, 2 torony+felfejlesztés a csatornák közelébe, rogues guild->extortion hogy legyen mindig pénz ha sürgősen kell márpedig kelleni fog(az első rész legfontosabb spellje volt, itt is nagyon hasznos)+3 hős, még1 ranger guild+3 hős, még2 torony, blacksmith->leather armor és íj fejlesztés, innentől már úgy be van védve a bázis hogy a patkányokkal nincs baj, onnan meg papok és harcosok, esetleg 1-2 lord a kripták felszámolására.

Amúgy ha már lordok és az áruk: 22es blademaster->majdnem 12k. Elég húzós, de durván hasznos hős.
  • MrSpock
    Jah amúgy nemvolt nehéz,csak tényleg hosszadalmas.Most csináltam meg a trollos pályát,ez azért nemvolt piskóta a magas életpontjával.:-)
    Szinte mindent fullosra építettem,majd a végén adj neki!:-)
    Érdekes hogy addig kb 4-5 hősöm halt meg,de ott aztán vagy a fele,főleg a rouge-ok szinte mind.Mondjuk sokan is voltak és adtak neki!Azt birtam ahogy üt a földre és hogy repülnek szanaszét.:-)
  • Pio
    Én például úgy kezdtem, hogy építettem 1-1 tornyot alul és felül is a két csatorna közé aztán idővel amikor megvolt a temető meg lettek még csatornák építettem még 1-2 tornyot úgy, hogy lehetőleg minél több veszélyes pontot fedjenek le.
    De olvastam olyat is, hogy valaki 2-3 rangers guilddel kezdett, mert az íjászok nagyon jók beastek ellen.
    Nagyon fontos, hogy ha sikerül túlélned a legelejét a pályának akkor se szabad sokat ülni a babérjaidon, mert elég sok temető van szanaszét a pályán amikből folyamatosan jönnek a csontvázak, ezeket is érdemes minél előbb leszedni.
  • mnorbi
    nagyon jo a jatek! Szeretnek tanacsot kerni , mert a patkany kiralyos palyan vagyok. Nem tudok sehogy se elindulni , sok sorrendet probaltam de levernek , tuleroben vannak + halnaka hosok is... van valami nyero taktika ide , melyik guildot hozzam le elsonek ? koszi elore is
  • Pio
    Ne etesd és akkor idővel elmegy. :)
  • readswift
    na látjátok feleim, tartózkodjatok a hasonlóaktól, érvelési hibák tömkelegét fedezhetjük fel nála már a trollozás meglépése előtt is.
    Az meg hogy valakik 25GBP-t fizetnek egy olyan játékért ami nem ám hogy ronda, de a 20. szintü hősöd IQ-ja az útszéli büdösbogár parazita mikróbájának a szintjét nem éri el, az magáért beszél. Igazi butikjáték , odavaló a polcra, nem a képernyőre . Na ennyi , ez még kikivánkozott.
  • Thanatos
    szörnyű :)
    de igazad is van /ignore inkább, mert tipikus troll vagy :)