832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Lobsterman
    Egy nagy városhoz hozzátartozik a csatornázás is. A csatornákban pedig patkányok is vannak. :)
  • mnorbi
    amugy az noramils dolog hogy severt nem lehet lerombolni soha ... ott mindig jonek a patkanyok ? vagy van ra valami trukk ?
  • Pio
    Aki esetleg twitterezik annak jelezném, hogy ITT tesznek fel 1-1 kvízkérdést bizonyos időközönként és eredeti játékot lehet vele nyerni.
  • Pio
    Trading postot az út mentén építhetsz azokra a helyekre, ahol szamarak vannak. Ez is egy újítás, nehéz őket kiépíteni, de ha sikerül és figyelsz is rájuk, akkor nagyon jó pénzeket hoznak folyamatosan :)
    Épületet rombolni nem lehet, azt mondják, hogy ez nem hiányosság, hanem szándékos, mivel itt folyamatosan drágulnak az épületek és az első néhány darab még nagyon olcsó és így lehetne úgy terjeszkedni például tornyokkal multiban, hogy megépítesz kettőt egymás elé aztán a hátsót lebontod és előrébb újra felhúzod. Nekem ez elég furcsán hangzik, de sokan jelezték, hogy ez egy jogos megkötés, szóval nem vitatkozok vele. :)
  • mnorbi
    szupi , igy mar sikerült, trading postto miert nem lehet épiteni ? vagy azt csak market köré lehet ? lehet épületet rombolni ?
  • Pio
    Nekem pont az tetszik, hogy nem akarták csakazértis teljesen átalakítani az egész játékot, hanem a legtöbb játékelemhez ragaszkodtak és csak ott nyúltak hozzá, ahol érdemes volt és az újítások mind hasznosak és nem érzem rajtuk azt, hogy "na ez is csak azért került bele, hogy legyen valami".

Főbb újítások:

- két újfajta zászló
    - temetőből támasztható hősök
    - lordrendszer
    - partyrendszer
    - sokkal több fejlesztés
    - guild nélküli hősök a várban maradnak 10 napig mielőtt elmennének
    - a hadjárat során szerezhető artifactok
    - kétszintű hősrendszer (guildek-->templomok)

Igazából már a legelső játékról szóló előadáson (youtube-on meg lehet találni valahol :) ) is leszögezte az orosz producer (Alexey Kozyrev), hogy tisztelettel állnak az első részhez és csak ott változtatnak a játékmeneten, ahol érdemesnek érzik, szóval erre is lehetett számítani igazából.
  • Pio
    Először is verd szét az út közelében az összes szörnytermelő helyet, másodszor pedig odacsalhatod a hősöket például egy exploration flaggel vagy tehetsz protection flaget a kikötőben levő semleges épületre is akár aztán tegyél egy nagyobb flaget a karavánra és átállnak rá.
    Harmadszor pedig a templomban kifejleszthető heal spellel a karavánt is tudod gyógyítani, ha rosszul állna a szénája.
  • mnorbi
    tanácsot szeretnék kérni.. hogy megértsem mit is kell csinalni.... Szóval 2. novice pálya védjek megy egy karavánt , de ahogy megjeleneik rögtön meghal, mert szétverik... A hösnek hiaba adok pénzdijat hogy védje mert nem ér oda , na most olyat nem lehet hogy védjenek egy ut részt , csak buildinget lehet... Mit tehetk épitsek tornyokat oda ? vagy hogy tudom azt megoldani hogy ott járörözenek a herok ?

koszi
  • lammaer
    Hat, nekem az eletembol kimaradt anno a Majesty 1, iden nyaron probaltam ki :)
    Tegnap megneztem a 2-t is, de valahogy a rancfelvarrason kivul (grafika) nekem nem tunt fel eddig semmi szignifikans különbseg. Ami persze nem biztos hogy rossz dolog
    Igaz, 4. palyan jarok meg csak... partikat majd csak később lehet alapitani?

• Rip
    Ah, tényleg, így van egyfajta fapados skirmish :)
  • Pio
    Azt a pályát kezdjed azonnal a wizard guilddel, úgy nem lesz olyan vészes.

Amúgy én elsősorban azért vettem meg, hogy támogassam a "műfaj" esetleges feléledését, ha csak azt nézem, hogy az első résszel mennyit játszottam ennyi pénzt simán rászántam volna a dologra akkor is, ha valami gagyit kapunk, de ez szerencsére koránt sem igaz. Aztán most kíváncsian várom, hogy mi lesz a hozzáállás, jönnek-e a patchek, kapunk-e új pályákat/pályaszerkesztőt, esetleg nálunk is pénzéhesek lesznek, mint a ruszki kiadó és jön az ingame shop vagy úgy, ahog van lesz*rják az egészet és ettől függ, hogy a következő alkalommal, amikor támogatni lehet őket (mondjuk egy kiegészítő alkalmával) akkor hogyan döntök :)

Ja, azt írják közben, hogy a hiányzó free playt a legjobban úgy lehet pótolni, hogy elindítasz egy multi pályát egyedül. Nincsenek kötöttségek, küldetések, mint a kampányban csak játszhatsz kedved szerint ameddig kedved van :) A játékos nélküli királyság pedig nem fog csinálni semmit.
  • Rip
    Azzal az egy demo pályával is jól elvoltam eddig, úgyhogy nálam is áll az egy pályát többször végigjátszani dolog :)

Ettől függetlenül a skirmish tényleg nagyon jó lenne, főleg azért mert belekukkantottam az editorba a demoban, és van benne potenciál, tetszett. Na meg remélem nem véletlenül van/lesz benne a szerkesztő, hanem pont emiatt.
  • Bucser
    Nálam is vásárlás lesz de nem ebben a hóban csak a következőben.

Egyébként ez már a demó után eldöntött volt számomra.

A vicces az, hogy az első 4 pálya öröm bódogság, de az 5. pálya amikor a nekromanta elkezdi átkozni a várost minden nap és csak egy 2. szintű wizard guidel lehet kivédeni miközben medvék, farkasok és csontik rohamoznak az elejétől fogva az pofátlanul genya....
  • Pio
    Azért vannak kisebb nagyobb hiányosságai, kényelmetlenségei a játéknak, de a hangulat maga az szerintem simán hozza az első részét a többi pedig pótolható. Kiderül majd, hogy mi a fejlesztő/kiadó hozzáállása ehhez, de már írták, hogy hamarosan jön az első patch (igaz arról nem írtak semmit, hogy mi lesz benne, de gondolom főleg hibajavítás (mondjuk komoly hiba igazából nincs a játékban, inkább hiányzik 1-2 az első részből és más RTSekből megszokott funkció)).
    A legnagyobb hiányosság a "skirmish" mód, tehát hogy előre megadott feltételek alapján játszhatsz csak úgy (első részben free play néven futott), ezt lenne szerintem a legfontosabb kompenzálniuk. Utaltak is már egy pályaszerkesztőre, ami tökéletesen kárpótolna ezért a módért, de hivatalosan még nem hagyták jóvá, hogy valóban lesz-e ilyen.

Én mondjuk az első részben is szerettem minden pályán újra és újra átmenni különböző taktikákkal és saját magammal szemben támasztott elvárásokkal (most nem építek kovácsot, most nem használok íjászt, satöbbi...), de annak, aki minden pályát csak egyszer akar látni a free play hiánya miatt hamar véget érhet a játék. Mondjuk pont azért, mert nem random pályákon játszunk a küldetések sokkal változatosabbak, mint az első részben.
  • Rip
    Szerintem én is megveszem, az első részt is imádtam, és ennek is nagyon bejött a demoja, úgyhogy ma megrendelem. Csak még gyűjtöm a bátorságot :D
  • Pio
    És warez lett végül? Csak mert amikor körbekérdeztem rajtam kívül Te voltál az egyetlen, akiben felmerül a vásárlás gondolata is :)
  • tomcsa4
    Tegnap kipróbáltam öcsémmel lanban. A játék tetszik nekünk. Első nekifutásra hamar elbuktam (öcsém nem, ő majesty fan), de másodjára jobban ment. Remélem a single sem lesz nehéz. (Nem vagyok HC játékos.)
  • Pio
    A tegnapi eseményeknek hála előrébb hozták nagyjából 13 órával a "worldwide" megjelenést, amit megünnepelendő készített Soloriens egy háttérképet a borítóval, szóval aki már megunta az előző általa készítettet az lecserélheti az újra, amit a blogon megtaláltok.
  • balee4
    Köszi, figyelmetlen voltam...
  • Pio
    A bannerban linkelt blogon felülről a harmadik bejegyzés.
  • balee4
    Halott hősöket fel lehet támasztani?

Nektek is vagy 4-5 perc a mentés?
  • Pio
    Steamen is unlockolták közben.
  • Rip
    Akkor lehet, marad az E-bay-ről beszerzés.
  • Thanatos
    hát azért a stardock fényévekre van ilyen téren a paradoxtól, a minőségtől úgy szint, szigorúan szvsz :)
  • Pio
    Bár kismillió helyen próbáltam erről infót szerezni, de sajnos nem sikerült.
    EBBEN A BLOGBEJEGYZÉSBEN írtam le a találgatásaimat, de persze semmi sem biztos belőle.
  • Rip
    Sziasztok,

Nem tudjátok, lehet már itthon kapni valahol?
    Milyen áron kerül forgalomba?
  • QuippeR
    a Stardockra is tessék figyelni, a Paradox mellett a másik PC-s stratégia fókuszú kiadó, minőségi játékokkal.
  • Agamemnon69
    óóóó, bár már ott tartanék, hogy lordokat kell kiválasztanom :D

hosszú éjszaka lesz ez a mai, csak érjek végre haza...
  • hapi
    Lordok kiválasztásánál jól nézzétek át mert ugyan olyan szintű hősök között is nagy különbségek vannak tulajdonságokban pl. stamina, strenght.
    Ezek később megmutatkoznak életerőben manna mennyiségben, én már elcsesztem...
  • Pio
    Ezt mondjuk nem az EA adja ki, hanem a Paradox Interactive.
    Ők nagyjából az utolsó cég, akik mernek egyedi játékokat kiadni és előszeretettel karolják fel nóném fejlesztők jó ötleteit (amik aztán persze nem mindig sülnek el jól).
    Ráadásul szinte kizárólag igazi keményvonalas stratégiai játékokkal foglalkoznak (Heart of Iron sorozat, Victoria, Crusader Kings, Elven Legacy és most Majesty), szóval aki szereti ezt a műfajt egészen biztos, hogy hallott már róluk.
  • readswift
    a warez jó. Onnantól kezdve hogy az EA fejes kisfiacskája és az ő haverjai is lewarezolják, és apucinak húzgálva van a haja hogy ilyen játékot akarunk apuuuuuu.
  • Pio
    Leginkább az első részhez :D
    Komolyra fordítva tényleg elég egyedi az egész játékmenet, #63-ban nagyjából leírtam, hogy ez mit is takar.
  • Bucser
    A rajongók ezt megveszik. És nem a warezolókból lesznek a rajongók.
  • ricsa008
    ezt milyen játékhoz lehet hasonlítani?
  • hapi
    Ez nagyon ott van ez a game. aki mást mond az téved. Tetszik a lord rendszer is. Igaz hogy a lordjaim nagyrészt nem csináltak semmit...
  • hedgehog122
    Lenne 1 kérdésem, mégpedig az elfekkel kapcsolatban:Itt már nem jelent plusz jövedelmet, ha építünk egy elf bungalót?
  • Thanatos
    innentől nekem is off a warez téma, de még annyit hogy ebben teljesen igazad van, kritizálni akkor lehet ha valaki fizetett érte, amíg valaki nem fizet addig egy rohadt szava se lehet hogy mi jó/nem jó, max annyi hogy nem veszi meg, ott a pont :)
  • Thanatos
    ez a warezosok a közellenség eléggé ódivatú felfogás, ezer+1 felmérés bebizonyította már, hogy a warez miatt nem fogy kevesebb játék, sőt, ha jó a játék akkor inkább reklám neki, ha meg nem az akkor úgyis mindegy...
  • QuippeR
    természetesen ezrek fogják az országban lewarezolni, és ebből kábé egy tucat vásárolja majd meg a játékot. nem akarok egyébként én sem erről vitatkozni.
  • b-type
    Nekem ráér (dolgozom egy hajón)), az első rész is megvan csak a dobozó volt kezelhetetlenül nagy,..volt még pár hasonló (pl. Civ3).
    Én csak azért írtam, mert emlékszem amikor a Richard Burns Rally kijött wrz-ben, akkor még nem volt kapható, többen letöltöttük, és ennek ellenére a megjelenés napján megvettük 10enezerért.
    Sztem itt is hasonló a helyzet, aki méltányolja a játék különleges mivoltát, az megveszi mindenképpen.