Majesty 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az miért jó neked hogy a kereskedõnél landol a pénzed, a fejlesztõnél meg árválkodik a donation gomb? Magyarázd már el mert nem értem ... 😊

Másnál nem fagy.

Amúgy szerintem is tök szánalmas dolog fizetni mások munkájáért, ha el is lehet lopni azt! Ja, hopp, én is megvettem, szorri... 😊
25gbp!!! szerintem te nem vagy magadnál 😄

másnál is fagy 30 percenként vagy garis a vidkárytám mostmártényleg?

Rip
Inkább csak biztonsági okokból kérdeztem, ha esetleg elveszne a cd-kulcs valahogy 😊 Meg szeretem egy helyen tudni a játékokat, és a steam ebbõl a szempontból ideális. Anno a Mass Effectet külön az EA Store-on regisztráltam, így ha újra kell rakni, akkor még azt is telepíteni kell (cd-kulcsot vettem csak). Az UT3 dobozost viszont engedte regisztrálni a steam-en is.

Na, majd jövõ héten meglátom.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Én is letöltöttem a warezt, mert gyõzött a kíváncsiság 😄
Szerintem steamen regisztrálni csak a steames verziót lehet, némileg eltér a többitõl, hisz nem kell külön aktiválni se. Viszont simán beteheted steambe a parancsikonját és ha steambõl indítod elvileg fogod tudni használni a shift+tabot is. Amúgy nincs semmi jelentõsége, mert nem kapcsolódnak achievementek a játékhoz.
Rip
No, erõt merítettem, és e-bayen megvettem 25 GBP-ért, jeee 😊
Csak azt nem tudom, hogy kezdjek-e el játszani a warezzal, vagy várjam meg az eredetit? 😊

Egyébként lehet-e vagy érdemes-e a játékot majd steam-en regisztrálni a cd-key-el?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Messze lakok a temetõtõl, amíg nem érnek el ide addig bajlódjon velük a többi Majesty ;-) De explore flag már volt rajtuk azért tudok róla, hogy jönnek. Ha spawnol egy vampire akkor azért 1 fear flaget odateszek biztos, ami biztos.
Na jó, ez kezd beteg lenni 😊

Amúgy amint elkezd multizni az ember rájön, hogy mire is jó a fear flag. Azok a törpe kõvetõ tornyok nagyon tudnak ám fájni 😄
Rip
Mennyi vérdíjat tûztél ki rájuk? 😊

A temetõben meg zombik, nálunk is van egy pár.... 😄
Rip
Így van,szerintem ez logikus 😊

Lobsterman
Egy nagy városhoz hozzátartozik a csatornázás is. A csatornákban pedig patkányok is vannak. 😊

amugy az noramils dolog hogy severt nem lehet lerombolni soha ... ott mindig jonek a patkanyok ? vagy van ra valami trukk ?
Aki esetleg twitterezik annak jelezném, hogy ITT tesznek fel 1-1 kvízkérdést bizonyos idõközönként és eredeti játékot lehet vele nyerni.
Trading postot az út mentén építhetsz azokra a helyekre, ahol szamarak vannak. Ez is egy újítás, nehéz õket kiépíteni, de ha sikerül és figyelsz is rájuk, akkor nagyon jó pénzeket hoznak folyamatosan 😊
Épületet rombolni nem lehet, azt mondják, hogy ez nem hiányosság, hanem szándékos, mivel itt folyamatosan drágulnak az épületek és az elsõ néhány darab még nagyon olcsó és így lehetne úgy terjeszkedni például tornyokkal multiban, hogy megépítesz kettõt egymás elé aztán a hátsót lebontod és elõrébb újra felhúzod. Nekem ez elég furcsán hangzik, de sokan jelezték, hogy ez egy jogos megkötés, szóval nem vitatkozok vele. 😊
szupi , igy mar sikerült, trading postto miert nem lehet épiteni ? vagy azt csak market köré lehet ? lehet épületet rombolni ?
Nekem pont az tetszik, hogy nem akarták csakazértis teljesen átalakítani az egész játékot, hanem a legtöbb játékelemhez ragaszkodtak és csak ott nyúltak hozzá, ahol érdemes volt és az újítások mind hasznosak és nem érzem rajtuk azt, hogy "na ez is csak azért került bele, hogy legyen valami".

Fõbb újítások:

- két újfajta zászló
- temetõbõl támasztható hõsök
- lordrendszer
- partyrendszer
- sokkal több fejlesztés
- guild nélküli hõsök a várban maradnak 10 napig mielõtt elmennének
- a hadjárat során szerezhetõ artifactok
- kétszintû hõsrendszer (guildek-->templomok)

Igazából már a legelsõ játékról szóló elõadáson (youtube-on meg lehet találni valahol 😊 ) is leszögezte az orosz producer (Alexey Kozyrev), hogy tisztelettel állnak az elsõ részhez és csak ott változtatnak a játékmeneten, ahol érdemesnek érzik, szóval erre is lehetett számítani igazából.
Elõször is verd szét az út közelében az összes szörnytermelõ helyet, másodszor pedig odacsalhatod a hõsöket például egy exploration flaggel vagy tehetsz protection flaget a kikötõben levõ semleges épületre is akár aztán tegyél egy nagyobb flaget a karavánra és átállnak rá.
Harmadszor pedig a templomban kifejleszthetõ heal spellel a karavánt is tudod gyógyítani, ha rosszul állna a szénája.
tanácsot szeretnék kérni.. hogy megértsem mit is kell csinalni.... Szóval 2. novice pálya védjek megy egy karavánt , de ahogy megjeleneik rögtön meghal, mert szétverik... A hösnek hiaba adok pénzdijat hogy védje mert nem ér oda , na most olyat nem lehet hogy védjenek egy ut részt , csak buildinget lehet... Mit tehetk épitsek tornyokat oda ? vagy hogy tudom azt megoldani hogy ott járörözenek a herok ?

koszi
Hat, nekem az eletembol kimaradt anno a Majesty 1, iden nyaron probaltam ki 😊
Tegnap megneztem a 2-t is, de valahogy a rancfelvarrason kivul (grafika) nekem nem tunt fel eddig semmi szignifikans különbseg. Ami persze nem biztos hogy rossz dolog
Igaz, 4. palyan jarok meg csak... partikat majd csak késõbb lehet alapitani?

Rip
Ah, tényleg, így van egyfajta fapados skirmish 😊

Azt a pályát kezdjed azonnal a wizard guilddel, úgy nem lesz olyan vészes.

Amúgy én elsõsorban azért vettem meg, hogy támogassam a "mûfaj" esetleges feléledését, ha csak azt nézem, hogy az elsõ résszel mennyit játszottam ennyi pénzt simán rászántam volna a dologra akkor is, ha valami gagyit kapunk, de ez szerencsére koránt sem igaz. Aztán most kíváncsian várom, hogy mi lesz a hozzáállás, jönnek-e a patchek, kapunk-e új pályákat/pályaszerkesztõt, esetleg nálunk is pénzéhesek lesznek, mint a ruszki kiadó és jön az ingame shop vagy úgy, ahog van lesz*rják az egészet és ettõl függ, hogy a következõ alkalommal, amikor támogatni lehet õket (mondjuk egy kiegészítõ alkalmával) akkor hogyan döntök 😊

Ja, azt írják közben, hogy a hiányzó free playt a legjobban úgy lehet pótolni, hogy elindítasz egy multi pályát egyedül. Nincsenek kötöttségek, küldetések, mint a kampányban csak játszhatsz kedved szerint ameddig kedved van 😊 A játékos nélküli királyság pedig nem fog csinálni semmit.
Rip
Azzal az egy demo pályával is jól elvoltam eddig, úgyhogy nálam is áll az egy pályát többször végigjátszani dolog 😊

Ettõl függetlenül a skirmish tényleg nagyon jó lenne, fõleg azért mert belekukkantottam az editorba a demoban, és van benne potenciál, tetszett. Na meg remélem nem véletlenül van/lesz benne a szerkesztõ, hanem pont emiatt.

Bucser
Nálam is vásárlás lesz de nem ebben a hóban csak a következõben.

Egyébként ez már a demó után eldöntött volt számomra.

A vicces az, hogy az elsõ 4 pálya öröm bódogság, de az 5. pálya amikor a nekromanta elkezdi átkozni a várost minden nap és csak egy 2. szintû wizard guidel lehet kivédeni miközben medvék, farkasok és csontik rohamoznak az elejétõl fogva az pofátlanul genya....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azért vannak kisebb nagyobb hiányosságai, kényelmetlenségei a játéknak, de a hangulat maga az szerintem simán hozza az elsõ részét a többi pedig pótolható. Kiderül majd, hogy mi a fejlesztõ/kiadó hozzáállása ehhez, de már írták, hogy hamarosan jön az elsõ patch (igaz arról nem írtak semmit, hogy mi lesz benne, de gondolom fõleg hibajavítás (mondjuk komoly hiba igazából nincs a játékban, inkább hiányzik 1-2 az elsõ részbõl és más RTSekbõl megszokott funkció)).
A legnagyobb hiányosság a "skirmish" mód, tehát hogy elõre megadott feltételek alapján játszhatsz csak úgy (elsõ részben free play néven futott), ezt lenne szerintem a legfontosabb kompenzálniuk. Utaltak is már egy pályaszerkesztõre, ami tökéletesen kárpótolna ezért a módért, de hivatalosan még nem hagyták jóvá, hogy valóban lesz-e ilyen.

Én mondjuk az elsõ részben is szerettem minden pályán újra és újra átmenni különbözõ taktikákkal és saját magammal szemben támasztott elvárásokkal (most nem építek kovácsot, most nem használok íjászt, satöbbi...), de annak, aki minden pályát csak egyszer akar látni a free play hiánya miatt hamar véget érhet a játék. Mondjuk pont azért, mert nem random pályákon játszunk a küldetések sokkal változatosabbak, mint az elsõ részben.
Rip
Szerintem én is megveszem, az elsõ részt is imádtam, és ennek is nagyon bejött a demoja, úgyhogy ma megrendelem. Csak még gyûjtöm a bátorságot 😄

És warez lett végül? Csak mert amikor körbekérdeztem rajtam kívül Te voltál az egyetlen, akiben felmerül a vásárlás gondolata is 😊
Tegnap kipróbáltam öcsémmel lanban. A játék tetszik nekünk. Elsõ nekifutásra hamar elbuktam (öcsém nem, õ majesty fan), de másodjára jobban ment. Remélem a single sem lesz nehéz. (Nem vagyok HC játékos.)

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

A tegnapi eseményeknek hála elõrébb hozták nagyjából 13 órával a "worldwide" megjelenést, amit megünnepelendõ készített Soloriens egy háttérképet a borítóval, szóval aki már megunta az elõzõ általa készítettet az lecserélheti az újra, amit a blogon megtaláltok.
balee4
Köszi, figyelmetlen voltam...

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

A bannerban linkelt blogon felülrõl a harmadik bejegyzés.
balee4
Halott hõsöket fel lehet támasztani?

Nektek is vagy 4-5 perc a mentés?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Steamen is unlockolták közben.
Rip
Akkor lehet, marad az E-bay-rõl beszerzés.

hát azért a stardock fényévekre van ilyen téren a paradoxtól, a minõségtõl úgy szint, szigorúan szvsz 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bár kismillió helyen próbáltam errõl infót szerezni, de sajnos nem sikerült.
EBBEN A BLOGBEJEGYZÉSBEN írtam le a találgatásaimat, de persze semmi sem biztos belõle.
Rip
Sziasztok,

Nem tudjátok, lehet már itthon kapni valahol?
Milyen áron kerül forgalomba?

QuippeR
a Stardockra is tessék figyelni, a Paradox mellett a másik PC-s stratégia fókuszú kiadó, minõségi játékokkal.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Agamemnon69
óóóó, bár már ott tartanék, hogy lordokat kell kiválasztanom 😄

hosszú éjszaka lesz ez a mai, csak érjek végre haza...

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Lordok kiválasztásánál jól nézzétek át mert ugyan olyan szintû hõsök között is nagy különbségek vannak tulajdonságokban pl. stamina, strenght.
Ezek késõbb megmutatkoznak életerõben manna mennyiségben, én már elcsesztem...
Ezt mondjuk nem az EA adja ki, hanem a Paradox Interactive.
Õk nagyjából az utolsó cég, akik mernek egyedi játékokat kiadni és elõszeretettel karolják fel nóném fejlesztõk jó ötleteit (amik aztán persze nem mindig sülnek el jól).
Ráadásul szinte kizárólag igazi keményvonalas stratégiai játékokkal foglalkoznak (Heart of Iron sorozat, Victoria, Crusader Kings, Elven Legacy és most Majesty), szóval aki szereti ezt a mûfajt egészen biztos, hogy hallott már róluk.
a warez jó. Onnantól kezdve hogy az EA fejes kisfiacskája és az õ haverjai is lewarezolják, és apucinak húzgálva van a haja hogy ilyen játékot akarunk apuuuuuu.

Leginkább az elsõ részhez 😄
Komolyra fordítva tényleg elég egyedi az egész játékmenet, #63-ban nagyjából leírtam, hogy ez mit is takar.
Bucser
A rajongók ezt megveszik. És nem a warezolókból lesznek a rajongók.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ezt milyen játékhoz lehet hasonlítani?
Ez nagyon ott van ez a game. aki mást mond az téved. Tetszik a lord rendszer is. Igaz hogy a lordjaim nagyrészt nem csináltak semmit...
Lenne 1 kérdésem, mégpedig az elfekkel kapcsolatban:Itt már nem jelent plusz jövedelmet, ha építünk egy elf bungalót?

innentõl nekem is off a warez téma, de még annyit hogy ebben teljesen igazad van, kritizálni akkor lehet ha valaki fizetett érte, amíg valaki nem fizet addig egy rohadt szava se lehet hogy mi jó/nem jó, max annyi hogy nem veszi meg, ott a pont 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

ez a warezosok a közellenség eléggé ódivatú felfogás, ezer+1 felmérés bebizonyította már, hogy a warez miatt nem fogy kevesebb játék, sõt, ha jó a játék akkor inkább reklám neki, ha meg nem az akkor úgyis mindegy...

QuippeR
természetesen ezrek fogják az országban lewarezolni, és ebbõl kábé egy tucat vásárolja majd meg a játékot. nem akarok egyébként én sem errõl vitatkozni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

b-type
Nekem ráér (dolgozom egy hajón)), az elsõ rész is megvan csak a dobozó volt kezelhetetlenül nagy,..volt még pár hasonló (pl. Civ3).
Én csak azért írtam, mert emlékszem amikor a Richard Burns Rally kijött wrz-ben, akkor még nem volt kapható, többen letöltöttük, és ennek ellenére a megjelenés napján megvettük 10enezerért.
Sztem itt is hasonló a helyzet, aki méltányolja a játék különleges mivoltát, az megveszi mindenképpen.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type