832

Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Pio
    Ja, mehet nyugodtan a warez, azért homokba nem dugtam a fejem, attól még, mert nálam az első rész iránti rajongás elég nagy volt ahhoz, hogy előrendeljem a másodikat tisztában vagyok vele, hogy ez egy pécés játék, ahol az "eladások" 90%a torrentoldalakon, rapidshare-en és payftpken történik. :)

Én csak arra céloztam, hogy a szokásos parttalan vita arról, hogy jó/nemjó a warez ne induljon el, annak sok értelme nem lenne.

Az egyetlen dolog, amit kissé inkorrektnek szoktam érezni az az, amikor egy warezos szid egy játékot hivatalos fórumokon, a többi szerintem nem gáz.

Hint: ha holnapig előrendelsz akkor megkapod ajándékba az első részt ;-)
  • b-type
    bocsesz, nincs több wrz részemről.
    Én szerettem az első részt, egy nagy bazi dobozban vettem meg (az már nincs meg). :)
  • b-type
    előbb-utóbb amúgy is feltörték volna, és ez sajnos nem az a játék hogy sorok állnának a piacra dobás napján a boltok előtt.
    Itt igazából az a réteg lesz a meghatározóbb sztem, aki annak ellenére megveszi hogy letöltötte. Rajongók közül is többen letöltik sztem, ez még nem zárja ki hogy nem veszik meg később.
    Sajnos ez van.
  • Pio
    Ja, mert a warez az egyetlen hely, ahol információt lehet szerezni a megjelenő játékokról. :)
    Ráadásul ebben az esetben kaptunk egy demót is néhány napja, szóval még az se igazán állja meg a helyét, hogy a warez ahhoz kell, hogy kipróbáljam, hogy megy-e a gépemen és a hasonló ilyenkor szokásos közhelyek.
    De azért kívánom, hogy legyen igazad! ;-)

Félre értés ne essék, én is töltök lefelé minden szirszart, csak nem álltatom magam.

Na warez téma részemről off, ha a warezosoknak kérdésük van a játékmenettel kapcsolatban arra szívesen válaszolok. :)
  • QuippeR
    ha a sok warezos kipróbálja, és 1% megveszi, az mindenkinek jó. jobb mintha soha nem is hallott volna róla ez a tömeg.
  • Pio
    A warezosoknak és a Gamestopnak nem az. A készítőknek/kiadónak és azoknak, akik szeretnék, hogy legyen folytatás (amihez az kell, hogy a játékból sokat eladjanak) viszont az lehet... :)
  • Thanatos
    és ez miért olyan tragédia? :)
  • Pio
    Hát igen, ez várható volt, tekintve, hogy a Gamestop nevű üzlethálózat pofátlanul kitette a polcaira két nappal a hivatalos megjelenés előtt némi plusszprofit reményében... :S
  • Sheltem
    Majesty.2.The.Fantasy.Kingdom.Sim-SKIDROW
  • Pio
    Szegény csak barátkozni akar :)

• Pio
    A teljes verzióban nem lesz encryptelve a resource.pak és ott majd gyakorlatilag bármit át lehet írni szerintem a pályákkal kapcsolatosan is.
    Szerintem ez amúgy csak a dizájntervező és a fejlesztők a pályák egyéb paramétereit valamilyen szkriptnyelven írták meg mellé (játékvilágban ez leggyakrabban LUA nyelvet takar), szóval ez még csak fél siker a pályatervezéshez és nem is hiszem, hogy olyan dolgokat, mint nyerési feltételek át lehetne írni ebből az editorból.
  • Rettenthető
    Cél: mező végére írjátok be, hogy -editor ;-)

Sikerült vele megnyitni a demo pályákat..., de tök üresek (csak a terep van a növényzettel), és nem találom hol lehetne átírni a 75 napot 375 napra :-)
  • Pio
    Ebben a részben sajnos nem lehet folytatni a pályákat.

A party rendszerről nem tudom, hogy mit ír az INN vagy a fejlesztés tooltipje vagy hogy esetleg a hadjárat során lesz-e róla valami. A manualban ír róla pár mondatot, de nem írja le a részletes menetét az egésznek, bár annyira végül is nem összetett meg így legalább kaptam is egy ötletet, hogy miről írjak legközelebb a blogon (bár sok újat nem fogok tudni elmondani, itt már mindent leírtam). :)
  • Rettenthető
    Nem jól írtam teljesen a gondom. Az 1-nél emlékeztem folytatásra, de én a 2 demojában szeretném folytatni a 75 napos pályát, de azt nem lehet (vagy nem tudom, hogyan) :-(
    Az 1-ben tudom, hogy lehet, azt ismerem, bár a Northern Exp-t nem vittem végig.

És a help-t is itt hiányolom. Azt tudom, hogy a I-vel el lehet érni némi infót, de a party készítésről csak itt olvastam nyomokban.
    A defense zászló használata meddig érvényes amúgy? Reteszem pl. egy épületre amit nagyon támadnak, akkor meddig tart rajta?
  • Agamemnon69
    Én várom már a teljes játékot, egy olyan nyugisabb pályát főleg, mint amit a béta teszterünk mutatott be a youtube-on. Szeretnék nyugodtan építkezni, mindent kifejleszteni, minden egységet kipróbálni....

Pio, a Majesty képre tedd rá a Pio-t is :D

• Pio
    Én nem állítottam semmit a minőségre vonatkozóan, csak annyit írtam, hogy a készítők célja a jó MP játékélmény, tehát arra balanszolják az egységeket, de lesz a játékban SP tartalom is (összesen 22 pályányi). Ettől függetlenül simán lehet, hogy a multi csapnivaló lesz az SP meg két óra alatt letudható, de akkor leverem a pénzem rajtuk. :D
    Mondjuk a demóban egyetlen pálya volt és azt is már vagy 10-20-szor végigvittem különböző taktikákat tesztelgetve és különböző egyéni kihívásokat kitalálva (torony nélkül, halott hős nélkül, satöbbi...), szóval én biztos el leszek vele... :)

Itt is, mint minden játéknál van egy réteg, akik szerint csapnivalóan szánalmas az egész játék, de azért úgy néz ki, hogy a többség többé-kevésbé elégedett. Persze tökéletes játék nincs, mindenki, még a legelégedettebbek is tudnak sorolni hiányosságokat, furcsaságokat, de úgy nagy általánosságban a többség szerint méltó a folytatás az elődhöz a demó alapján.

Az oroszoknál már meg is jelent és ők alapból utálnak minden játékot, ami valami nyugati játék folytatása (az orosz sajtóban nem is nagyon láttam 65% fölötti értékelést a játékról, a nyugati sajtó rendre 80-90% közé értékeli), mégis a hivatalos fórumon (tehát nem valami fanblogon) a szavazás alapján 53,71% meg van elégedve a játékkal, 26,86% szerint elmegy, de többet várt volna, 11,43% mesterműnek tartja és csak 8% mondja azt, hogy úgy sz*r az egész, ahogy van.

Ha pedig tényleg kapunk valami editor féleséget, akkor a tartalom mennyiségével se lesz gond, mert nagyon sok fan van. Még meg se jelent a játék, de már van kék elf mod, meg vörösszoknyás krypta papnő mod... :)
    De majd írok a moddolásról is egy bejegyzést valamikor, addig is akinek még fent van a demó az csináljon neki egy parancsikont, majd jobbgomb->tulajdonságok és a Cél: mező végére írjátok be, hogy -editor ;-)

Agamemnon: amikor a fórumon valaki Majestynek szólított, mert azt hitte, hogy az a nickem akkor úgy döntöttem, hogy inkább leszedem :) Ez van, amikor az avatar meg a név megjelenítési helye megegyezik...
  • Agamemnon69
    Pio hová lett az avatarod?
  • readswift
    "Multiplayer: elvileg az egész fejlesztés során a multiplayerre optimalizálás kapta a hangsúlyt, szóval a fejlesztők elsődleges célja egy jó MP játék elkészítése. E mellett persze van singleplayer tartalom, hogy a warezosoknak is legyen mivel játszani :D"

te mekkora hurráoptimista vagy
    ha ez igy menne ahogy mondod , akkor ezek a fejlesztők vérprofik. Ezt viszont nem hinném, érdemes megnéznem a demót a nagy elvárásaimmal?.
  • Pio
    Na, pár dolog kimaradt.

"Elit" hős alatt gondolom a templomok lakóit érted. Ők erősebb hősök a többinél, illetve meglévő hőseidet is átfejlesztheted templomlakóvá, így a szintjük megmarad. Illetve a templomokban lehet kifejleszteni néhány igazán hatásos varázslatot. A demóban elérhető Agrela templomban például a feltámasztást.

Tornyok: ennyi lesz a véglegesben is, nem az a "beépítkezünk védekezni" típusú játék. Templomból lesz még négy (Dauros, Krolm, Ferbus, Helia) a végleges játékban a jelenleg elérhető épületeken kívül.

Multiplayer: elvileg az egész fejlesztés során a multiplayerre optimalizálás kapta a hangsúlyt, szóval a fejlesztők elsődleges célja egy jó MP játék elkészítése. E mellett persze van singleplayer tartalom, hogy a warezosoknak is legyen mivel játszani :D Bannerban van link a magyar blogra, ott írtam "Némi tisztázni való" címen a single- és a multiplayer tartalomról is 1-1 cikket.
  • Pio
    Nem lehet közvetlenül kontrollálni, hogy melyik hős milyen flagre menjen. Mindegyiknek van egy egyéni "viselkedése" és aszerint fog reagálni. A ranger azonnal rácuppan a felderítő zászlóra a pénzéhes rogue mindegyiket megnézi, a hardos nekimegy az attack/defend flageknek, satöbbi.
    A party vezetője (akit elsőnek választasz ki a party létrehozásakor) viszont befolyásolja az egész party viselkedését.

Explore/attack flageknél egyértelmű, a küldetés elvégzése után az abban résztvevők között szétosztódik a pénz.

Protection flagnél is valami hasonló történik, de itt a protection flag időtartama alatt bizonyos időközönként kiosztódik a zászlóra tett pénz egy része a védelemben részt vevő hősöknél.

Mindhárom zászló esetén tehát a beléjük fektetett pénz a hőseidhez vándorol akik aztán jó eséllyel valamelyik épületedben fogják elkölteni és az adószedőid hazahozzák.

Van egy negyedik zászló is, a fear flag, ezzel azt érhetjük el, hogy egy bizonyos hely közelébe ne menjenek a hőseink. Az ebbe fektetett pénz sajnos végleg elveszik.
  • Bucser
    Elit hős? Mire gondolsz?
  • Magh
    Azt nem lehet valahogy kontrollálni, hogy pontosan melyik party menjen adott flagre? Pl. ha van 3 általános ogre/medve elleni party, plusz egy lair-ek elleni "bontóbrigád" (3 törp+cleric), akkor ez utóbbi menjen, ne a másik 3. De mivel ott van a rugó, persze hogy azok indulnak előbb.

Másik kérdésem, hogy a flagekre rakott jutalmat pontosan hogyan kapom vissza? Tehát a hősök leverik/felfedezik adott mobot/helyet, elrakják az aranyat, aztán majd mikor vásárolnak fegyvert/potit, ez visszavándorol hozzám? Most végigvittem tornyok nélkül, elég durva flageket osztogatva (ogre 600, medve 1100 stb), és valami irgalmatlan összeg volt a hősöknél, az inventory persze tele és maxon (lvl 3/3).
    A defend és fear flagnél ez hogy néz ki?

A két "elit" hős jó valamire? Mert kipróbáltam mindkettőt, gyakorlatilag semmi hasznuk nem volt.

Tornyokból csak a demoban van ennyi, vagy kapunk majd többet ill. további fejlesztéseket?

Multiplayert mennyire veszik komolyan a fejlesztők?
  • Pio
    Én már nem emlékszem, mert jópár éve játszottam vele utoljára (és még több éve játszottam végig utoljára), de igazából a Northern Expansiont nem sok ember tudja cheat nélkül végigjátszani, az sajnos ilyen, kicsit elragadtatták magukat a készítők.
  • Pio
    Lehet folytatni a pályát, miután megcsináltad, a végén a statisztikáknál alul az egyik gomb ezt szolgálja.
    Minden egységhez, épülethez, satöbbihez el tudsz érni helpet, ha kijelölöd és a portréja mellett jobb felül a kérdőjelre kattintasz. A játék manualját pedig letöltheted INNEN.
    Partyt az első részben nem lehet csinálni.

Ha az utóbbi két kérdésed nem az első, hanem a második részre vonatkoztak, akkor:
    - helpet ugyan úgy éred el, de van már gyorsbillentyű is hozzá: i
    - partyt úgy csinálsz, hogy felépítesz egy Inn-t, felfejleszted második szintűre (második szintű palota kell hozzá) majd kifejleszted benne a partykészítést. Mivel többen is kérdezték már szerintem ma írok a partyrendszerről valami részletesebbet a blogra, de csak estefelé, mert addig nem leszek otthon.
  • Rettenthető
    Javítson ki valaki, ha tévednék, de a Majesty 1-ben nem úgy volt, hogy tovább lehetett játszani a játékot a küldetés teljesítése után? - mert nekem így dereng.
    Illetve az is érdekelne, hogy a játékban hol van a help, és hogy hogyan lehet party-t csinálni a hősök körében? (Gondolom ilyen partival könnyebb lett volna végigvinni a demót, bár így is sikerült).
  • hedgehog122
    Tudna valaki segíteni?
    Megpróbáltam kijátszani a folytatás megjelenésig a M1+kieget, de a northern küldiknél egy átok pálya meggátol benne, mégpedig az, amelyiknél 30 napom van a barlangok elpusztításához. Próbálkoztam már vele vagy ezerszer, de ha túl hamar kezdem legyakni , úgy a kiáramló rengeteg monszta porig rombol mindent, ha fölfejlődök, akkor meg nincs elég időm.
  • Fbn Lx
    kösz, nem is gondoltam arra, hogy a barlangjaikat szétszedjem... hőseim már elég ütősek lettek, mindegyik 15 fölött és nem tudtak velem mit kezdeni az ogrék sem, de aztán jöttek a bearmanek és bedaráltak csúnyán :c
    na nembaj, legalább kitart a demó a teljesig nálam :D
  • Pio
    A wizard, a rogue és az elf azért jók a későbbiekben, mert nagyon jól stun alatt tudják tartani az ellenfeleket. Így a medvék simán kiszedhetőek tornyok nélkül, de a kampányban biztos lesznek még durvább ellenfelek ahol még hasznosabb lesz ez a lehetőség.
    A party rendszernek az is egy nagy előnye, hogy rá tudod kényszeríteni a vezető habitusát a tagokra. A rogue péládul nagyon hamar ráugrik az attack flagekre, a ranger az exploration flagekre, a warrior pedig spontán megtámadja az ellenségeket. Ezt ki lehet használni és ha csinálsz egy partyt, amit egy rogue vezet akkor az szinte azonnal mozdulni fog az attack flagjeidre.

Szerintem a roguet nem érdemes kihagyni, mert ahogy írtam a tier3-as képességükkel nagyon jól tudnak stunolni, attack flag orientált csapatokat lehet velük létrehozni és a felélesztésük is baromi olcsó.
  • Agamemnon69
    Wizzard-ot használ valaki? Én mostmár a guildjüket sem szoktam megépíteni, túl könnyen meghalnak :D

Amúgy 2 wari, 2 healer-t szoktam mindenképpen, illetve 1-1 archer, rouge, meg törp. A végén, ha meg úgy van kedvem, akkor rámegyek a templomra, ha meg éppen nem úgy jön ki a lépés, akkor a blacksmith-nél veszem meg a fejlesztéseket.

Rouge-okat sem szoktam túleröltetni, ha az elején sikerül életbenmaradniuk, akkor megmaradnak, de ha nem, akkor később már nem képesek felvenni a lépést a többiekkel, így nem foglalkozok velük. Egyedül az adóbeszedés miatt építem meg őket :D

A healerek valóban egy kicsit lustábbak a támadás szempontjából, de mindenkit healelnek maguk körül, amerre járnak, így hasznosnak tartom őket.

Elfem még sosem volt, azok miben jók?
  • Pio
    Aki előbb futna bele abba a hírbe, hogy ma kijött az igazi demó és az előző nem az volt, minthogy felnézne a blogra annak jelezném itt is, hogy a hír kamu, pont ugyan azt a demót kaptuk meg most, mint néhány nappal ezelőtt.
  • Pio
    Tényleg nehéz amíg ki nem talál az ember egy taktikát, amivel utána bármikor könnyedén megoldhatja a pályát. Minden taktika kulcseleme többé-kevésbé az, hogy a bal lenti négy ogrebarlangot minél előbb ki kell szedni.
    Amúgy ITT VAN egy videó végigjátszás, ha gondolod nézz bele :)
  • Fbn Lx
    hát ez a demó pálya valami eszméletlen nehéz lett, vagy csak én vagyok szar :D
  • Pio
    Ha megnyitod a partyalapító ablakot akkor minden hős értesül arról, hogy partyt szeretnél csinálni. Amelyik érdeklődik a dolog iránt az jobb oldalon a hőslistán kivilágosodik és elindul a kocsma felé. A már beérkezett hősöket láthatod felül és jobbklikkel teheted őket alulra, ahol a végleges partyt kell kialakítanod. Ha az alul levő emberekből partyt akarsz csinálni akkor kell a pipára nyomni és onnantól ők a csapat vezetője (csillaggal van megjelölve) utasításai alapján fognak tevékenykedni és segítik egymást.
    Egy partyban legfeljebb 4 hős lehet, de akár kevesebb is és akár hány partyd lehet.
    Valahogy fel is lehet oszlatni partyt és a vezetőt is meg lehet változtatni, de ezek egyikét se csináltam még szóval nem tudom sajnos megmondani, hogy hogyan.
  • Bucser
    Több kisebb csapat tudtommal.

(én legalábbis 2 partit hoztam össze hisz egy party a demoban max 4 fős lehet.)
  • hedgehog122
    Háát kipróbáltam a demot...
    hang, zene:
    Tetszett, hogy visszaköszönt jó pár hang az első részből, ez mindenképp pozitívum, a zene pedig ha nem is múlja felül, de legalább olyan jó mint az első rész fülbemászó muzsikája volt.
    grafika:
    A terep és az épületek rendben vannak, de a hősök kinézete nekem nem igazén nyerte el tetszésemet, valahogy olyan jellegtelennek tűnnek nekem, a M.1 karakteres, egyedi, megnyerő külsejű hőseivel szemben, különösen az általam nagyon kedvelt varázsló lett elcseszve.
    játékélmény:
    Az egész demo játszása közben úgy mosolyogtam, mint egy jóllakott kisóvodás, nagyon ott van a M.1 hangulat a második részben is, élvezet volt minden perc. Egy negatívum azért akad, elég idegesítő, mikor össze meg vissza csépelik az adott guildomat, a lakói pedig bent pöffeszkednek.
    Összegezve szerintem méltó folytatást kapunk kézhez hamarosan.
    Ja és még kérdezném, a partizással kapcsolatban van pár dolog ami nem világos, többek között az, hogy, a csapat tagokat a bal felső sarokban lévő hősök arcképei jelentik, vagy...? És több kisebb csapatot össze lehet hozni, vagy csak egyet lehet folyamatosan bővíteni?
  • Pio
    ...meg is néztem, valóban így van, elég egy guildben fejleszteni.
  • Pio
    Őszintén szólva nem, de elég határozottan írta a fórumon egy bétateszter én pedig hiszek neki :) De elég gyorsan kitesztelhető, meg is nézem mindjárt...
  • Agamemnon
    Pio a fejlesztéses dolgot ki is próbáltad? Márminthogy elég csak az egyikben kifejleszteni, mert megveszi a fejlesztéseket a másikban?
  • navahok
    Kössz ezek hasznos infók főleg hogy nem kell az összes ugyan olyan guildet fejleszteni, demoban elég sok pénzt elpocsékoltam erre :).
  • Pio
    Írtam róla egy blogbejegyzést, mert elég sok infóm van róla és szerintem nem csak Neked homályos a Lord rendszer működése.