1591
-
Szabi1991 #391 -
PacsutaTibi #390 Akina benne van az rfactorba. RFből és RBRből lehet átrakni pályát a gamexbe. -
#389 :)))))))))))))
LOD: Level Of Detail. Amikor az objectekbol tobb minosegu, polygon szamu hasonlo masolat keszul, hogy a tavolabbi objecteket kevesebb reszbol lehessen megjeleniteni, a gyorsabb szamitas erdekeben. Tobbfele megoldasa is lehet. -
Level Of Detail. Talán részletességi (bonyolultsági) szintnek lehet fordítani. Nagyjából annyi, hogy ha egy objektum közelebb van a kamerához, akkor részletesebb a geometriája, ha távolabb, akkor meg elnagyoltabb. Mivel távolabb kisebbnek látszik, úgyse látszanának annyira a részletek, így oda elég egy "butított", viszont kevesebb számítást igénylő ojjektum.
Példa -
#387 Lod (Hebrew: לוֹד; Arabic: اَلْلُدّْ, al-Ludd; Greco-Latin Lydda) is a mixed Arab-Jewish city about 15 km southeast of Tel Aviv in the Center District of Israel. At the end of 2007, its population was 67,000. [fogalma sincs] -
#386 miaz a lod?:D mondja meg valaki lécci :D
sztem amugy majd ha tulvagytok a nehezén és még finomitani akarjátok akkor az adott pályák jellegzetességeit is beletehetnétek hogy méginkább otthonos legyen az arra élők számára...példát sajnos nemtudok mondani :D de biztos van, onboard videókon tuti látszik -
Szabi1991 #385 nah akkor azt old meg hogy bekerüljön ebbe a gémbe :O
ezzel a fizikával, Akininán menni -
Gibor #384 Az megvan :P saját modellbe :D :D:D -
Szabi1991 #383 hanem pl. megcsinálod Akinát ? :p -
Gibor #382 Nem válaszoltam.... Cselekedtem xD -
#381 -
brutaldt #380 Küldtem privát üzit. -
brutaldt #379 Nem kell átértékelni... :)
Csináltam olyan pályát is, ahol lesznek lod fák, de nem lodolva, hanem eleve lod felbontásban lesznek kirakva, ami az úttól távolabbra esik. Azok se nem vetnek, se nem kapnak árnyékot.
Lesznek ilyen pályák is.
-
#378 Majd átértékeled a dolgot a LOD-okról, hiperszuper shaderekről , plygon mennyiségről ha nem ilyen "cső" pályát kell megcsinálni, hanem valami szellősebbet ! ;) -
Gibor #377 Hát a besegítést én se úgy értettem hogy csinálok két fát azt viszlát.... -
brutaldt #376 Még egy korábbi hozzászólásra reagálva...
A sok növényzet egyrészt a valósághoz képest még mindig nem elég sok... :)
Egyébként pedig a táj részletgazdagsága erősen szerepet játszik abban, hogy amit írtak páran, 120nál halálfélelem van a sebességérzet miatt!
(Ehhez kell a shadow is azért.)
Kevesebb növénnyel nem lenne meg ez az érzet!
Ezt is kikísérleteztem, nem csak azért lett ilyen, mert így sikerült.
A növényzetek sűrűsége úgy lett belőve, hogy ne legyen se túl gépigényes, de ne is legyen túl ritka. Ez a végeredmény.
Én szerettem volna egy mondjuk mecseki szakasz erdei látványvilágából valamit visszaadni. Lehetőségeimhez mérten ezt sikerült összehozni.
Lehet mutatni példát, ahol ezt jobban megoldották, vagy egyáltalán próbálkoztak vele a mai technikákat felhasználva.
Persze autós játékra gondolok nem Crysis-ra, ami egyébként pont a növényzet miatt (elsősorban) szintén gépigényes.
-
brutaldt #375 Rendben, de ide nem besegíteni kell, hanem még egy teljes értékű grafikus, akivel megbeszélem miket kellene csinálni és ő azt meg is csinálja.
Tehát ez nem mod, hanem játékfejlesztés. Ide nem elég a besegítés.
Mindenek előtt pályát kellene tudni modellezni, hiszen egy rallyban abból van a legtöbb grafikai munka szempontjából.
Mivel az alapjátékban tényleg nem lesz sok autó, ezért autómodellezőre most nincs szükség egyenlőre. Azt később biztosan találok, akadnak szép számmal, akik autót modelleztek már.
A pályamodellezésben megmutathatod, hogyan kell szép grafikát csinálni!
A növényzetet nem kell már megcsinálni, azt én csinálom, amit még kell. Az egyébként is egy külön munka volt rájönni, hogyan érdemes és eredményes ilyen 3D fákat csinálni és használni...
Szóval pályamodellező grafikus kerestetik!
jó a MAX egyébként, csak tudjuk majd jól konvertálni a formátumot...
Egy alap egyszerű grafikával, amilyen az RBRé volt, nem lenne gond, de itt többrétegű multitextúra van, illetve bump és paralax mapping.
Ha nem menne, de a maxos grafikus bevált, akkor lehet, hogy lesz egy objekt konverter maxhoz is, most LW-t használunk. (én ahhoz értek, meg olcsóbb is...)
-
Gibor #374 3DSMAXos modellezésekben betudok segíteni ha érdekel.... sokat használom... -
Game Hunter #373 -
Solt #372 brutaldt, küldtem privátot... szükségem lenne további infóra... -
#371 De az LFS mar 6 eves es eleve van benne 4 hivatalos auto (MRT5, Raceabout es a 2 Formnula BMW):)
De valoban ez az egyik jarhato ut. Ha van mar egy jo alap, lehet talalni csapatokat/gyartokat akik kepviseltetik magukat. -
#370 Szerintem eleinte csak kitalált autókat kell berakni(pl.:rfactor,lfs),és később majd az autó cégek fognak ajánalatokat tenni,hogy bekerüljön egy stock car a játékba(lásd LFS és a VW Scirocco).Persze ez azzal járhat,hogy a játékot nem szabad modolhatóva tenni. -
Szabi1991 #369 -
brutaldt #368 A fizika alkalmas targoncától a monster truck-ig mindenre.
Van első, és hátsó leszorítóerő beállítási lehetőség esetleg a leszorítóerőt igénylőbb gépeknek. -
brutaldt #367 Hát én már egy ideje keresek magam mellé grafikus(oka)t, de nem találtam még egy olyan elvetemültet sem, aki valóban értene is hozzá, és lelkesedik a dologért, akarja csinálni.
Lehet bizonyítani, hogy mégis van ilyen! Egyedül csinálom a grafikát, ami tudja mindenki, hogy túl sok egy embernek, pláne, hogy nem napi 8 órában csinálom. Sokan tudnak nagy igazságokat beszélni, de a tettek mezejére nem lép senki!
Az, hogy ki milyen szintű grafikus, egy dolog. Itt nem csak jól kell tudni modellezni, de ismerni kell az engine-t, és annak technikai lehetőségeit. Ez sok tesztelést is igényel. Leginkább több különböző kártyán, ami meglehetősen macerás, mert én sem tehetem meg, hogy több gépem legyen a munkára.
Ha ez a fizika mellett több autó menne egyszerre, tehát nem rally lenne a játékmód, az újabb terhelés.
Tudom, hogy egy GTA4ben ezt is szépen megoldották, de ezt senki ne várja el egy kéttagú garázsfejlesztéstől... :) (Van még a Bodoo, aki a Trabit csinálta.)
Lehet gyorstani a játékot... Akinek nem bírja a gépe a shadowt, az nem kapcsolja be. Valahol meg kellett húzni a határt, és hozzá tenném, hogy a játék még nincsen kész, tehát gyorsulni már nem fog, csak lassulni, ahogy bonyolódik!
A fizika egymagában is gépigényes, főleg, ha a törésmodellt is beleszámítom. Ha a kereket is full 3D-s kezelést kapnának, akkor az tovább terhelné a gépet.
Ne a jelenben gondolkozzunk! Ezt a játékot nem a mai alsókategóriás kártyákon kell futtatni! Ennek ellenére van az a beállítás amivel még egy leáldozott kártya is képes megfelelő sebességre, persze megkötésekkel.
Nem hiszem, hogy mindenről be kell számoljunk a játék céljait tekintve, de úgy gondolom, és egy ideje egyértelműen az a terv, hogy LFS vagy Project T.-hez hasonló online alapú rendszert alakítsunk ki.
Valószínűleg ebben az esetben is az alap játék szolid lehetőségekkel teljesen ingyenes lesz. Aztán, lehet fizetni komolyabb dolgokért majd.
Tervezhetek én bármit, ha nincs rá mód, hogy megvalósítsam...
Pénz, idő, és emberhiány! Ez a hármas a gátja, egy akár sikeres projekt révbeérésének. Nekünk vannak ötleteink, eddig is voltka, különben nem jutottunk volna el idáig sem.
-
#366 En is ezert eroltetnem a multi megoldast;) Nalunk hihetetlennek tunik, de Amcsiban elnek-halnak az ovaldirt-ert (korbe-korbe csuszkalnak a palyan:P). Rengeteg sorozatuk van. Ahogy megjelenik egy szimulator, azonnal dirt ovalt akarnak (rFactor, iRacing). Amit nem fognak azoktol megkapni:P
Hasonlo a Monster is, "egyenesen maszni, ugralni":)
Ha lenne egy tuti fizika, akkor az rahuzhato mindenre. Utana mar a versenystilus es a palya kivitelezese (foleg DirtOval, Monster) mar nem jelenthet gondot;)
Hasonloan a Buggy is. Kapnak 1 buggy-t, 1 palyaval, 3 nyomvonallal, aztan hajra. Vedd meg az engine-t, aztan csinald meg kedvenc valodi vagy kitalalt buggy palyadat;)
Sajnos semmilyen liszenszben nem lehet gondolkodni, mert millios tetelek. De attol fuggetlenul lehetnek, ha mar valami beindul;) -
PacsutaTibi #365 Tereprally!
Az hiányzik nekem nagyon. Jó hosszú pályákkal. Pl volt régen a DAKAR játék 2000 táján. Az is elég jó volt, sok kocsi/motor, hosszabb szakaszok, a fizika az kicsit gagyi volt.
Amugy azt igérték modolható lesz, a játék. -
#364 Eladhato lenne a rally is (WRC), igeny biztos van ra. De mint irtam, az mar nagyon hivatalos, rengeteg liszensszel, autoval, platformmal, stilussal stb. Ha valaki kitalalja hogy kell, akkor ott a Codies, minden alap meg van hozza (jo, nem HC szim, de nem is arra van igeny eladas szinten:D).
Magyar rally-ban is lehet gondolkodni, de az kulfoldon nem kell senkinek, Magyarorszagon meg nem lehet eladni semmit;)
Gondolhatod milyen lehet, amikor az Invictus tizeneves profi szakmai multtal, elismerten (nem kifejezetten jatekos szemmel:P) profi engine-nel "nem boldogul(t)";) -
Toya #363 Szerintem meg kifejezetten eladhatatlan az egy stílusra belőtt játékprogram (néhány kivételtől eltekintve). A rally vonal kifejezetten jó, kiegészítve más szakágakkal, csak néhány amiből mostanában kevés vagy egyáltalán nincs és valaha nagyon népszerűek voltak.
Rally, Rallycross, Monster Truck, Dirt Oval, stb...
Ezek lényegében azonos környezetben működő dolgok, csak némelyikre az európai, némelyikre az amerikai közönség a fogékonyabb. -
#362 no igen..rally cross szimulátor (!) az nagyon kéne már, az erősen hiányt pótolna, és talán a legélvezetesebb versenyzési mód, egy mindenben korrekt fizikával...
Arra látnék esélyt, hogy valami eladást is produkálna, a "sima" rallys, fejlesztgetős játék szerintem ma már nehezen eladható . -
#361 Multkor eppen ezt feszegettem, hogy eloszor az alapokat, a koncepciot, a celokat kellene meghatarozni (ingyenes/fizetos/hobby/modding), mert attol fugg minden. Meg ha szeretik is csinalni, tul nagy munka ahoz, hogy csak ugy "keszulgessen":)
Bar ha fizetos, akkor hirtelen nulla otletem van:) Januarban tudok erdeklodni, de nem sok remeny van.
De en amellett lennek, meg ha alapbol "rally" is a neve, hogy igazabol egy alap engine-t erdemes epiteni, foleg fizikabol (ahogy tegnap is irtam). Mert ha az alap torvenyszerusegek mukodnek, a parameterrendszer hasznalhato, utana mar mindegy, hogy az az auto Gokart, Lada vagy Porsche, vagy hogy a terep egy Cora parkolo, egy KRESZ rutin palya, Paradsasvar vagy Somogybabod;D
A jatekkiadas nyeresegesen csak nemzetkoziszintel lehetseges, ami szinte lehetettlen. Ami divatatos az az extra csicsa cucc (NFS, TRD), ultra multi platformmmal (PC, PS2, PS3, Wii, Xbox stb. - es ugy, hogy a PC egyre jobban visszaszorul!), rengeteg liszensszel, mert az embereknek az kell, hogy ott legyen a logo (tobb milla dollar).
Magyar viszonylatban kiadni, max nehany szaz eladott peldany:) 1-2 havi fizetes:) Raadasul az is jogdijas. Ha csak a regi autokat nezzuk, az is maceras lehet: a Lada ismet fejlodik, a Skoda mar regen visszakerult, de az egyeb markak sem tuntek el, hogy csak ugy ingyenesek legyenek.
Ami jarhato ut talan, az egy LFS szintu cucc, csak rally-terep-cross stb. stilusban. De ma mar mas vilag van, mint 5-6 eve, ez is nehez szules...
Persze, ha lenne valami pontos megrendeles, feladat kiadassal, akkor nincs gond, azt kell csinalni, de ha nem, akkor mashogy kell megkozeliteni:
- 1 even belul osszerakni egy tuti fizikai engine-t, 3 teszt autoval ("buggy, cross, rally"), es 1 bazinagy tesztpalyaval (amin van trial, cross, rally stb. szakasz). Az online szerintem kikerulhetettlen...
- Ha VAN megfelelo erdeklodes, akkor 1-2 even belul az iegenyekhez merten "veglegesre" gyurni, 3-4 autoval, 3-4 palyaval, es penzze tenni. Az engine es autok fixek, a palyak modolhatok lennenek:) Igy ha kell, csinalhatnak, konvertalhatnak (:D) oval dirt, rally, cross vagy barmilyen palyat, ami a sorozatukhoz kell;)
Persze, ez lehet 2-3 ev bukta is, de ha mar az elso szakasz kint van, bami lehetseges (talan egy megrendeles, szponzorok, valami gyarto vagy sorozat stb).:) -
Toya #360 Én Alexease beírásával értek egyet. Ez a játék nem a jelenkornak kell, hogy készüljön, sokkal inkább a 2-3 év múlva használatos gépekre.
Persze feltétlenül szükség lenne egy Alexease szintű grafikusra, aki azért megfelelő külsőt kölcsönöz a játéknak.
Szerintem rajta kívül is sokan szivesen segítenének nektek.
Sajnos még elég homályos, hogy ez egy ingyenes vagy egy fizetős játék lesz-e. Persze ezeket még van idő kigondolni bőven, hiszen ez csak egy bemutató pálya, egy autóval.
Majd azonban jó lenne tudni mennyi autó, mennyi pálya, milyen koncepció az amit elképzeltetek. Ezek után sokkal könnyebb lenne tanácsokat adni, amolyan játékos szemmel.
Vitathatatlanul nagyon bíztató amit eddig láttunk a programból. -
#359 Jó én hiszek nektek, egyelőre lassú kicsit, persze messze van a vége ...:) -
#358 Ha uj videokartyan, uj shaderrel, uj technikaval van megoldva, akkor azzal a videokartya nem is foglalkozik, foleg ha nem latszik;) -
#357 Lodolni akkor is kell ! :)
Mi a fene értelme van egy 5000 polygonos fa csoportnak , ami árnyékot vet és fogad, mikor 200 méterre van ? -
#356 Megvan ez is meg a demo is ....
-
#355 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1215366853 -
#354 Nem ! Megkeresem ... -
#353 OFF: a VGP3 demo-t kiprobaltad?:) -
#352 Ne hasonlitsd az rFactor engine-hez;)
Az 5-6 eves engine, alapbol DX7, amire rahuztak nehany DX9 shadert;) Annal grafikai engine-ben mar a CRC is komolyabb volt (HDR, MB, onarnyekok, tukrozodesek stb.) Az rF-ben rengeteg a trukkozes, a kenyszermegoldas. Alapbol mar nagyon gyors tud lenni, de felhasznalva nehany efektet, irtozatosan be tud lassulni.