1591
10990605341231393056.jpg
  • soma22
    valami nagyon nem stimm:
    hiába telepitem a 8.12-t, az eszközkezelőben ujrainditás után ugyanugy a régit mutatja
  • soma22
    egy próbát mindenképpen megér
  • passatgt
    én felraknám a legfrissebbet, azzal szerintem jó lesz
  • passatgt
    ha valakinek nem jönne extra-ról:

http://rapidshare.com/files/176523583/gamex.zip
  • soma22
    lehet itt a bibi, régi, 7.14
  • Solt
    nálam mindig legfrissebb... jelenleg 8.12
  • passatgt
    melyik driver van fent?
  • Solt
    Akkor részemről passz... :(
  • soma22
    egyből azzal próbáltam, nem ment, majd vissza az eredeti és azzal is ugyanaz
  • Solt
    #194-el sem?
  • soma22
    Ati x1400-al sajna nem megy, ezt a hibát dobja

• [HUN]FaTaL
    Kipróbáltam, tetszik, csak így tovább. :)
  • Szabi1991
  • leho94
    egész jó , bár mikor nekiszálltam a szalagkorlátnak kivágott hibaüzenettel:ddd
  • Alexease
    Ugy hasznalom;)
  • Solt
    Szekvenciális modban használd a váltót egyelőre... :) A 360fok nálam egész jó, csak ne nézd közben az autó kormányát, mert elszédülsz! :D

A fékezést én úgy alkalmazom, hogy nem használom, csak, ha nagyon nagyon muszáj! :D Visszaváltás, had forogjon! :D Csak a cipőm orrával pöckölgetem a féket egy picit...
  • Solt
    Szuper!

Igen, külön konfigurálható minden fokozathoz... már a mostani is jó lenne, csak nem kezeli. Ezenkívül az N fokozat az az alap, az nem konfigurálható! Tehát a mostani állás szerint azt nem lehetne beállítani.

A fizikához visszatérve az 1-s fokozat nagyon jó, afelett elfogy az erő! :)

Gondolom terveztek murvás szakaszokat is... azt is jó lenne majd ízlelgetni! :)
  • Alexease
    Nalam is azok miatt van lehuzva (rF, iR, LFS, netKar, VGP, GPL, NR):DD
    900 fok, 100%, a Spring/Damper-t 25/25-re raktam, kicsit kemeny lett:) Aztan a kormanyt 450%-re, de a nem linearis miatt ugy sem volt az igazi.

Meg allitgatni kell az FFB-t, a kormany sem az igazi igy, a fek is tul erzekeny, de eddig jonak tunik!

Ja es a valtot is erdekesen kezeli (H-Pattern): beteszem 1-esbe, valt, de amig ki nem veszem onnan uresbe, addig nem mukodik a gazpedal, csak horog a motor, es ha kiteszem uresbe, akkor 1-esben marad es mar megy is:).
  • brutaldt
    Igen, a kormányzási "csítek" állíthatóak lesznek, hogy G25-höz meg másik kormányhoz is jó legyen. A G25 váltója milyen elven működik, digitális, azaz mikrokapcsolók a sebességi fokozatok, vagy más elven? Azt be lehet állítani, hogy minden sebességi fokozatnak saját gombja legyen.
  • Solt
    Ha van lehetőségetek akkor szerezzetek be infókat, hogy pl eredetiben mekkorát tudnak fordítani a kormányon... aztán ahhoz kell belőni a dolgokat... a lényeg, hogy az ilyen sebességfüggő kormányzás és egyéb "csítek" kikapcsolhatók legyenek! :D

A G25 váltójára meg jó lenne belőni az eredeti fokozatokat... egyes jobbra fent, és a többi...
  • Smicy2
    hazudsz :P
  • Szabi1991
    elsőre 3:50 :p
  • Alexease
    THX! Azert nehez kerdezni, mert ahogy mar irtam, a nagyreszen meg dolgoztok, vagyis tudtok rola, keszul:)

Jo az FFB, nem kamu, azt azokra a jatekokra ertettem, amelyek csak fixen huznak jobbra-balra-kozepre es ha kell rangatnak:)

Mas szimek valszeg mashogy programozzak le, mert oda nem kell a Spring/Damper (bar az ISI hasznalja, kiegeszito efekteknek).
  • Solt
    Tudom, nálam is ezek le vannak húzva az iRacing és az rFactor miatt! :)

360 fok, overall 100%, a két effekt meg 15%... így jókat lehet birkózni vele...

• Solt
    Igazából szinte folyamatosan rugdossák a gázpedált, tehát nem baj az, ha harap... jobb az "életveszélyes" beállítás! :D Egy vfts-ben soha nincs egy szabad pillanatod! :D Szinte a gázpedállal vezetik... a kormány pedig soha nem arra áll amerre menni akarnak! :D

Jobb lenne úgy tesztelni, ha a fékre nem reagálna ilyen érzékenyen, mert így nem lehet kiautózni a maxot belőle, mert felúszik az eleje...

Szívesen segítek amiben tudok...
  • brutaldt
    Persze, már korábban is gondoltunk rá, a nemlineárisat is csak azért lőttük be, hogy ilyen -90->+90 fokos kormányoknál is lehessen finoman kanyarodni (legalábbis az első néhány fokban, aztán utána persze gáz :)). Ezt is hamarosan belehegesztjük, csak a programozó gondolkozik a problémák megoldásain. Mi spring-effektet használunk FFB-nél, de nem kamu effektet, az erő elvileg a megfelelő irányba húzza a kereket.
  • Alexease
    A nem linearis kormenyzassal lehet valamit kezdeni?:) Igy eleg erdekes:)
  • Alexease
    Koszi! Nekem azok mindig le vannak huzva:) Altalaban azokat a szimek nem hasznaljak, vagy csak a kamu efekteket toljak rajta:)
    Most jo, mukodik (Logitech G25)!
  • brutaldt
    Akkor jól sejtettem, mire gondolsz. Sokféle bállítást próbáltunk már, ez amit publikussá tettünk, egy nagyon orrtolós "vfts" lett. Az összes eddigi beállítással sokkal csúszósabb volt, lehet, hogy némely beállításnál túlságosan is. Más beállításoknál általában még négyben is megcsúszik erős kanyarokban, leginkább csak fullgáz mellett, de akkor életveszélyes. Majd teszünk fel különböző beállításokat is, remélem, lesz kedved tesztelgetni azokat is. A motor lassan pörög fel, valószínűleg túl nagy tehetetlenséget adtam be a lendkeréknek, majd csiszolok belőle. Huh, én még soha nem mértem, asszem ilyen 5 perc körül lehetett.
  • Solt
    3:54:xxx :D
  • Solt
    A hirtelen gázadásra, vagy nagy vissza váltásra nem "reagál". Illetve nem eléggé...

Tehát 5.-ben érkezel egy kb 3-as baloshoz... visszaváltok 4-be, majd 3-ba, ilyenkor, ha túl gyors a visszaváltás, vagyis hirtelen ugrik fel a fordulat, akkor ki kéne törnie a seggének... egy full gázadásnál fordulaton 3.-ban amikor a kormány el is van fordítva szintén ficeregni kéne a seggének...

Az út egyenletlenségeknél jó, hogy eldobja az autót, de ebből jóval több kéne! :)

Ezenkívül a vfts motorja jóval harapósabb, tehát amikor gázt adsz, a fordulat szinte azonnal az egekben... persze ez csak úgy kb 3500 felett...

A hangokat nem mondom, gondolom azzal foglalkoztatok a legkevesebbet... :)

Egyébként nagyon ígéretes a fizikája... csiszolni kell...

Mentem egy 4:03:xxx valamit... sok koccal! :D
  • passatgt
    esetleg a RaceSimCentralon nyithatnátok topikot neki, több visszajelzés lenne
  • passatgt
    így megy!

hát ez kurvajó:D
  • brutaldt
    A fék valóban túl erősre lett beállítva. Solt, mit értesz azalatt, hogy túl jóindulatú az autó?
  • Szabi1991
    Logitech Force EX-en jó a gém :D
  • Solt
    De van "FFB"... tedd fel a damper és spring effekteket 10-15%-ra! ;)

Túl jóindulatú az autó...

Hirtelen blokkol a kerék a legkisebb fékezésre is...

• brutaldt
    Ja, hiányosságok sajnos még vannak, de volt bőr a képünkön, hogy feltettük :). A mutatók beépítése az első változások között lesz. Ha jól tudom, az FFB Force FeedBack-at jelent. Van FFB támogatás (automatikus), de eddig sajna még csak 2 db Logitech-es kormányon tudtuk tesztelni, azokon működött. Igyekszünk kijavítani minél több hibát, köszi a segítséget, és írjatok még!
  • Smicy2
    ATIsoknak

particle_bb.zip

4870-el lett tesztelve, azzal megy már elvileg.
  • Alexease
    Engem ennel jobban zavar, hogy nincs FFB:)

Irtam nekik levelet (a bejelentos, visszakuldoset), de egyelore nehez ugy, mert meg beta. Valszeg a hibak/hianyossagok 99%-rol ok is tudnak:)
  • Szabi1991