1591
10990605341231393056.jpg
  • brutaldt
    Értem.

Lehetőség szerint a cpu is, és a videókártya is jól kihasználható.
    A GTA4 jól alkalmazza a többszálasítást, és szüksége is van rá.

Sokan nem tudják, hogy a videóram nem csak a textúrákhoz és a képi megjelenítéshez kell. Nálunk és minden más korszerű játékban indexelt VBO azaz vertex buffer object eljárás működik. Ez az egyik oka annak, hogy DX9-nél korábbi kártyákon eleve nem sok eséllyel futna a játék, még ha az effektek esetleg nem igényelnék is azt.
    Szóval ez a vbo is a vramban kap helyet, ezért tud olyan sok vertexet, vagy polygont megjeleníteni az engine, és mivel ezt tényleg gyorsan teszi, amíg a kártyának kapacitása van rá, addig nem is alakulhat ki számottevő lassulás egy LOD-olás során, amiről lentebb folyt a diskurzus.
  • milk41
    +ram+vram
  • [HUN]FaTaL
    GTA4, FS2004, FSX, TDU, Dirt talán a GRID bár optimalizálták a dirthöz képest ezek a proci igényesebb játékok.
  • solo
    GTA 4 be pl proci kurvára kell:L
  • leho94
    azta :O látom belejöttetek a dologba :D
  • Solt
    Az újak igen, de pl az FSX vagy az ArmA szinte azonos fps-t ad egy 8800GT-vel, és egy 4870-l... viszont a 3.6GHZ, vagy a 4GHZ közt elég sokat javul... én ezekre gondoltam...
  • [HUN]FaTaL
    Épp ezt magyaráztam hogy nem az órajel a lényeg azért írtam a 8400at mert az is 3ghz-s mint a p D 3.0 és mégis óriási különbségek vannak.

#423: Hiába, ha nem lesz alá proci ami kihajtsa. Egyébként meg tudok mondani pár ellenpéldát ahol a proci meghatározóbb :)
  • Solt
    Na jó, de amíg a játékfejlesztők nem használják ki a több mag dolgot, addig a hajunkra kenhetjük! :)
  • brutaldt
    Ebben tévedsz, még mindig a videókártya a meghatározó, és a játékok jól kitudják használni a multi-s CPUkat.
  • solo
    Nemkell 8400 as.
    Mikor tesztelve volt legelőször a 6400 as a maga 1,86 ghz-s órajelével akkor legyelázta a 950 es pentium d-t....ami ugye 3,4 Ghz.
  • [HUN]FaTaL
    Az nem de nem feltétlen az órajel határozza meg a proc teljesítményét, lásd Pentium D 3ghz vs Core2Duo E8400
  • solo
    Core i7 által olcsóbbak lesznek a 4 magosak.9300 9450 stb és azok elég tuningosok..szal..Sebaj. :)
  • Solt
    Pffff... ez komoly?

Mondjuk az a baj, hogy a processzor mhz-k nem nőnek... sok játéknak meg inkább az kéne nem a még gyorsabb vga...
  • solo
    Főleg, hogy állÍtólag a következő radeon 5870 es 1,5x gyorsabb lesz mint a 4870.
  • milk41
    Nem fikáztam semmit.Csak annyit mondtam,hogy még ezen a gépen is fut,hogyha minden kivan kapcsolva.
  • SZilaJMaGGoT
    3man...
  • Solt
    Ketten vagyunk hibásak... :D
  • Alexease
    Valszeg Neki fogalmazasi, nekem meg szovegertelmezesi gondjaim vannak:))))))
  • passatgt
    Nem azt mondta, hogy szaggatott, hanem azt, hogy még ezen a gépen is elment

Ergo dícsérte a játékot, szóval nem igazán értem a két alábbi reagálást:D
  • Alexease
    Mint mar le lett irva, a program meg beta es az elkovetkezo 2-3 ev konfigjaihoz van/lesz igazitva. A te konfigod mar eleve 2-4 eves:))) Az a 512 GByte RAM igazabol meg az XP-nek sem eleg:)
  • Solt
    Nem mostani gépekre készül Uram! Ezt tessék figyelembe venni. Ez egy első beta verzió..
  • milk41
    Min. konfigot lejjebb lehetne venni.Kipróbáltam a játékot ezzel:AMD Athlon XP 2200+(Celeron szintjén van ha jól tudom) 1,80GHz,512MB RAM,Ati X850,XP SP3

800x600(75Hz):Ha mindent bekapcsolok akkor csak curve-okat(vagy mit látok...lényeg hogy a textúrák eltűnnek és fekete-fehér-szürke dolog lesz minden)

800x600(75Hz):Ha mindent kikapcsolok,folyamatosan megy.Néha lehet észlelni(főleg az elején),hogy dolgozik a gép és beakad egy nagyon kicsit.

Majd kipróbálom este a laptopon is.(Integrált Intel X3000 VGA,Dalcore 1.xxGhz,1GB Ram)
  • solo
    :| Nebassz!:S
  • leho94
    mindjárt megkérdezi mit kell csinálni a rar-ral ;|;|;|;|
  • solo
    WTF?

Bazz, debÍrom az ilyen sehall-selát embereket: C
  • leho94
  • bardocz
    Anélkül meg doboz érzése van az embernek.Imádom,amikor spa-ban megyek fel a sikánba,és belesüppedek a székbe.Szóval nem látok annyit mint előtte:D
  • KAMIONOS KOGYO
    nekem .exe hibát ír ki az mittől?
  • Smicy2
    1500.- :)
  • Alexease
    Mit akarsz megszerezni?!?!
    Legalabb visszaolvasnal es kikapcsolnad a CapsLock-ot...
  • peterjoe1992
    HELLO

VALAKI NEM TUDNÁ NEKEM MEG MONDANI HOGY HONNAN SZEREZHETTEM MEG.ELŐRE IS KŐSZ!!
  • Szabi1991
    sztem meg fölösleges :D

GT Evolution-ba is volt, jópofa, úgy 5 percig, aztán megy az uninstall pont emiatt.. :D
  • milk41
    Most jutott az eszembe:kis extraként belehetne tenni azt,hogy az emberre is kihatna a G erő.Szerintem kicsit feldobná a hangulatot.
  • brutaldt
    Nem említettem még kettő dolgot, amit érdeme kikapcsolni a gamexhoz!
    Az egyik az, hogy egyes videókártyákon (vagy már mindegyiken...)van ilyen, hogy Threaded Optimization, amit ki kell kapcsolni, mert nálunk véletlenszerű akadásokat eredményez, az okát még nem ismerjük sajnos...
    A másik az a vsync, amit szintén jobb, ha kikapcsolunk, mert az előfordulhat, hogy 60 helyett hirtelen leugrik 30 fps-re, és azt lehet szaggatásként érzékelni, pedig valójában nem lenne!

Szóval
    Threaded Optimization
    VSync
    legyen kikapcsolva.
  • SZilaJMaGGoT
    Ez igaz, az árkád autóversenyeknél is a kevesebb több lenne... Meg manapság rengeteg játék élvezhetetlen a graf ellenére is, és elképed az ember amikor látja milyen modok készülnek még HL1-hez...
  • bardocz
    Nem is mások,csak annak jók:D
  • Solt
    A Far Cry2 szerintem nagyon jól optimizált. Elképesztően hangulatos a képi világa, és a látványhoz képest jól fut, nincs ingadozás...

Egyébként pedig részemről hulla mindegy egy rally szimulátorban a távoli környezet... :)) Úgyis kerítésnek látom a bokrokat... :D
  • Alexease
    Nem mindent kell telenyomni ultra megoldasokkal;) Mindig azt es annyit kell alkalmazni, amennyi eppen szukseges;) Lehet hogy nem gyorsitana semmit, feleslegesen bonyolitana az engine-t, nem beszelve a plusz munkarol;) A Crysis/FarCry elsosorban techdemo csak masodsorban jatek:)
  • maffioso
    Köszi :)
  • lac coo
    Sajnos a shadereket senki nem lodolja, talán csak a Crytek ...