1591
-
brutaldt #431 Értem.
Lehetőség szerint a cpu is, és a videókártya is jól kihasználható.
A GTA4 jól alkalmazza a többszálasítást, és szüksége is van rá.
Sokan nem tudják, hogy a videóram nem csak a textúrákhoz és a képi megjelenítéshez kell. Nálunk és minden más korszerű játékban indexelt VBO azaz vertex buffer object eljárás működik. Ez az egyik oka annak, hogy DX9-nél korábbi kártyákon eleve nem sok eséllyel futna a játék, még ha az effektek esetleg nem igényelnék is azt.
Szóval ez a vbo is a vramban kap helyet, ezért tud olyan sok vertexet, vagy polygont megjeleníteni az engine, és mivel ezt tényleg gyorsan teszi, amíg a kártyának kapacitása van rá, addig nem is alakulhat ki számottevő lassulás egy LOD-olás során, amiről lentebb folyt a diskurzus.
-
#430 +ram+vram -
#429 GTA4, FS2004, FSX, TDU, Dirt talán a GRID bár optimalizálták a dirthöz képest ezek a proci igényesebb játékok. -
#428 GTA 4 be pl proci kurvára kell:L -
#427 azta :O látom belejöttetek a dologba :D -
Solt #426 Az újak igen, de pl az FSX vagy az ArmA szinte azonos fps-t ad egy 8800GT-vel, és egy 4870-l... viszont a 3.6GHZ, vagy a 4GHZ közt elég sokat javul... én ezekre gondoltam... -
#425 Épp ezt magyaráztam hogy nem az órajel a lényeg azért írtam a 8400at mert az is 3ghz-s mint a p D 3.0 és mégis óriási különbségek vannak.
#423: Hiába, ha nem lesz alá proci ami kihajtsa. Egyébként meg tudok mondani pár ellenpéldát ahol a proci meghatározóbb :) -
Solt #424 Na jó, de amíg a játékfejlesztők nem használják ki a több mag dolgot, addig a hajunkra kenhetjük! :) -
brutaldt #423 Ebben tévedsz, még mindig a videókártya a meghatározó, és a játékok jól kitudják használni a multi-s CPUkat. -
#422 Nemkell 8400 as.
Mikor tesztelve volt legelőször a 6400 as a maga 1,86 ghz-s órajelével akkor legyelázta a 950 es pentium d-t....ami ugye 3,4 Ghz. -
#421 Az nem de nem feltétlen az órajel határozza meg a proc teljesítményét, lásd Pentium D 3ghz vs Core2Duo E8400 -
#420 Core i7 által olcsóbbak lesznek a 4 magosak.9300 9450 stb és azok elég tuningosok..szal..Sebaj. :) -
Solt #419 Pffff... ez komoly?
Mondjuk az a baj, hogy a processzor mhz-k nem nőnek... sok játéknak meg inkább az kéne nem a még gyorsabb vga... -
#418 Főleg, hogy állÍtólag a következő radeon 5870 es 1,5x gyorsabb lesz mint a 4870. -
#417 Nem fikáztam semmit.Csak annyit mondtam,hogy még ezen a gépen is fut,hogyha minden kivan kapcsolva. -
#416 3man... -
Solt #415 Ketten vagyunk hibásak... :D -
#414 Valszeg Neki fogalmazasi, nekem meg szovegertelmezesi gondjaim vannak:)))))) -
#413 Nem azt mondta, hogy szaggatott, hanem azt, hogy még ezen a gépen is elment
Ergo dícsérte a játékot, szóval nem igazán értem a két alábbi reagálást:D -
#412 Mint mar le lett irva, a program meg beta es az elkovetkezo 2-3 ev konfigjaihoz van/lesz igazitva. A te konfigod mar eleve 2-4 eves:))) Az a 512 GByte RAM igazabol meg az XP-nek sem eleg:) -
Solt #411 Nem mostani gépekre készül Uram! Ezt tessék figyelembe venni. Ez egy első beta verzió.. -
#410 Min. konfigot lejjebb lehetne venni.Kipróbáltam a játékot ezzel:AMD Athlon XP 2200+(Celeron szintjén van ha jól tudom) 1,80GHz,512MB RAM,Ati X850,XP SP3
800x600(75Hz):Ha mindent bekapcsolok akkor csak curve-okat(vagy mit látok...lényeg hogy a textúrák eltűnnek és fekete-fehér-szürke dolog lesz minden)
800x600(75Hz):Ha mindent kikapcsolok,folyamatosan megy.Néha lehet észlelni(főleg az elején),hogy dolgozik a gép és beakad egy nagyon kicsit.
Majd kipróbálom este a laptopon is.(Integrált Intel X3000 VGA,Dalcore 1.xxGhz,1GB Ram) -
#409 :| Nebassz!:S -
#408 mindjárt megkérdezi mit kell csinálni a rar-ral ;|;|;|;| -
#407 WTF?
Bazz, debÍrom az ilyen sehall-selát embereket: C -
#406 -
#405 Anélkül meg doboz érzése van az embernek.Imádom,amikor spa-ban megyek fel a sikánba,és belesüppedek a székbe.Szóval nem látok annyit mint előtte:D -
#404 nekem .exe hibát ír ki az mittől? -
#403 1500.- :) -
#402 Mit akarsz megszerezni?!?!
Legalabb visszaolvasnal es kikapcsolnad a CapsLock-ot... -
peterjoe1992 #401 HELLO
VALAKI NEM TUDNÁ NEKEM MEG MONDANI HOGY HONNAN SZEREZHETTEM MEG.ELŐRE IS KŐSZ!! -
Szabi1991 #400 sztem meg fölösleges :D
GT Evolution-ba is volt, jópofa, úgy 5 percig, aztán megy az uninstall pont emiatt.. :D -
#399 Most jutott az eszembe:kis extraként belehetne tenni azt,hogy az emberre is kihatna a G erő.Szerintem kicsit feldobná a hangulatot. -
brutaldt #398 Nem említettem még kettő dolgot, amit érdeme kikapcsolni a gamexhoz!
Az egyik az, hogy egyes videókártyákon (vagy már mindegyiken...)van ilyen, hogy Threaded Optimization, amit ki kell kapcsolni, mert nálunk véletlenszerű akadásokat eredményez, az okát még nem ismerjük sajnos...
A másik az a vsync, amit szintén jobb, ha kikapcsolunk, mert az előfordulhat, hogy 60 helyett hirtelen leugrik 30 fps-re, és azt lehet szaggatásként érzékelni, pedig valójában nem lenne!
Szóval
Threaded Optimization
VSync
legyen kikapcsolva. -
#397 Ez igaz, az árkád autóversenyeknél is a kevesebb több lenne... Meg manapság rengeteg játék élvezhetetlen a graf ellenére is, és elképed az ember amikor látja milyen modok készülnek még HL1-hez... -
#396 Nem is mások,csak annak jók:D -
Solt #395 A Far Cry2 szerintem nagyon jól optimizált. Elképesztően hangulatos a képi világa, és a látványhoz képest jól fut, nincs ingadozás...
Egyébként pedig részemről hulla mindegy egy rally szimulátorban a távoli környezet... :)) Úgyis kerítésnek látom a bokrokat... :D -
#394 Nem mindent kell telenyomni ultra megoldasokkal;) Mindig azt es annyit kell alkalmazni, amennyi eppen szukseges;) Lehet hogy nem gyorsitana semmit, feleslegesen bonyolitana az engine-t, nem beszelve a plusz munkarol;) A Crysis/FarCry elsosorban techdemo csak masodsorban jatek:) -
#393 Köszi :) -
#392 Sajnos a shadereket senki nem lodolja, talán csak a Crytek ...