-
Multkor eppen ezt feszegettem, hogy eloszor az alapokat, a koncepciot, a celokat kellene meghatarozni (ingyenes/fizetos/hobby/modding), mert attol fugg minden. Meg ha szeretik is csinalni, tul nagy munka ahoz, hogy csak ugy "keszulgessen":)
Bar ha fizetos, akkor hirtelen nulla otletem van:) Januarban tudok erdeklodni, de nem sok remeny van.
De en amellett lennek, meg ha alapbol "rally" is a neve, hogy igazabol egy alap engine-t erdemes epiteni, foleg fizikabol (ahogy tegnap is irtam). Mert ha az alap torvenyszerusegek mukodnek, a parameterrendszer hasznalhato, utana mar mindegy, hogy az az auto Gokart, Lada vagy Porsche, vagy hogy a terep egy Cora parkolo, egy KRESZ rutin palya, Paradsasvar vagy Somogybabod;D
A jatekkiadas nyeresegesen csak nemzetkoziszintel lehetseges, ami szinte lehetettlen. Ami divatatos az az extra csicsa cucc (NFS, TRD), ultra multi platformmmal (PC, PS2, PS3, Wii, Xbox stb. - es ugy, hogy a PC egyre jobban visszaszorul!), rengeteg liszensszel, mert az embereknek az kell, hogy ott legyen a logo (tobb milla dollar).
Magyar viszonylatban kiadni, max nehany szaz eladott peldany:) 1-2 havi fizetes:) Raadasul az is jogdijas. Ha csak a regi autokat nezzuk, az is maceras lehet: a Lada ismet fejlodik, a Skoda mar regen visszakerult, de az egyeb markak sem tuntek el, hogy csak ugy ingyenesek legyenek.
Ami jarhato ut talan, az egy LFS szintu cucc, csak rally-terep-cross stb. stilusban. De ma mar mas vilag van, mint 5-6 eve, ez is nehez szules...
Persze, ha lenne valami pontos megrendeles, feladat kiadassal, akkor nincs gond, azt kell csinalni, de ha nem, akkor mashogy kell megkozeliteni:
- 1 even belul osszerakni egy tuti fizikai engine-t, 3 teszt autoval ("buggy, cross, rally"), es 1 bazinagy tesztpalyaval (amin van trial, cross, rally stb. szakasz). Az online szerintem kikerulhetettlen...
- Ha VAN megfelelo erdeklodes, akkor 1-2 even belul az iegenyekhez merten "veglegesre" gyurni, 3-4 autoval, 3-4 palyaval, es penzze tenni. Az engine es autok fixek, a palyak modolhatok lennenek:) Igy ha kell, csinalhatnak, konvertalhatnak (:D) oval dirt, rally, cross vagy barmilyen palyat, ami a sorozatukhoz kell;)
Persze, ez lehet 2-3 ev bukta is, de ha mar az elso szakasz kint van, bami lehetseges (talan egy megrendeles, szponzorok, valami gyarto vagy sorozat stb).:)