1591
10990605341231393056.jpg
  • milk41
    ÁHÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

ez nagyon jó:D
  • neoG
    Athlon 64 3200+ / 6600GT 128Mb / 2GRam és egy 12 centis kéken világító venti!
    Ezen a konfion extrák nélkül (HDR,Shadow,Reflection) 1024ben hasít!
    -Tudom,hogy gyík, de ez van!Majd kipróbálom kék venti nélkül!szerintem az fogja vissza a rendszert-
  • brutaldt
    Nem kizárt, bár ez ugye B osztályos verda, ami ma már hivatalosan be van tiltva, ha jól tudom. :P
  • brutaldt
    Hát shadow mapping az nem egy "olcsó" effekt, de cserébe teljes árnyékot ad, azaz mindenről mindenre megy árnyék. Ez egy modern eljárás.
    A HDR szintén.

Nem tudom milyen felbontásban tolod, de azon a kártyán azért mennie kellene ennek rendesen...
    1280ban próbáltad?

Ha van kedved msnen dumálni a fizikáról, akkor felveszlek, ha megadod a címed.
  • redbull0304
    Valami hasonló gép várható a játékba?

• Solt
    Próbáld ki! Gondolom találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy kiírva 30fps van, a kép mégsem folyamatos, ezért iszonyat zavaró... :)
  • passatgt
    60 fps/2 = 30fps

az mikor diavetítés?:)
  • Solt
    Főleg a váltónak az a visító hangja maga fordulaton, valamint a hangján is érezni, hogy az úton mi történik... :D
  • Solt
    Nálam E8400@3600MHZ + 4870-n árnyék és hdr nélkül 60fps stabilan. Abban a pillanatban, hogy az árnyékot bekapcsolom szó szerint megfelezi az fps-t, és diavetítés lesz... :S

A6-s kategóriából tudok neked infókat adni, az csak egy picivel gyengébb mint a VFTS.

Hang és fizika terén valami ilyesmi szeretnék visszakapni tőletek:

Íme

Értelem szerűen a lehetőségekhez képest... de azért jó lenne egy ilyen "melós" autóval küzdeni... :D
  • cselt
    Nálam elindul, de az FFB fordítva működik. (DFP) Kormánybeállítás meg ugye még nincs benne, ahol áthúzhatnám a másik irányba.

Egyébként nagy grat hozzá, hogy nekiálltatok egy ilyen játékot fejleszteni! Remélem valami jó sül ki belőle.
  • lac coo
    Hát , nekem sajnos egyik gépemen sem indul el, mindekettő ATI ...:(
  • brutaldt
    Ja értem.
    Köszi, azért egyenlőre mi sem szeretnénk, hogy mindenféle textúrával tele legyen pakolva a béta, és az legyen továbbterjesztve.
  • Alexease
    Nem modolok, csak a kerdesre valaszolva, hogysan mutattam egyet. Sot, szandekosan kicsinyitettem le, nehogy gond legyen belole;) Azert megiscsak beta, nem arra van, hogy az emberek szetpiszkaljak:P

Nem csinaltam meg visszafele, de ahogy kibontottam ugyanugy vissza is tudnam tenni:)
  • Szabi1991
    nagyon jó lenne
  • Smicy2
    http://dimensiontech.extra.hu/gamex/gamex.zip
  • brutaldt
    :D
    Látom már megy a moddolás... :)

Generálni is tudsz .tig-et, vagy csak megnyitni?

Lehet mellékelek hozzá majd egy konvertálót, és akkor lehet csinálni saját skint a vftsre.
  • w77d
    sziasztok! hogy áll ez a játék? van már kipróbálható verzió?
  • Szabi1991
    szabad egyedi festést csinálni a kocsihoz ? :)
  • brutaldt
    Ok, de szakmai kérdésekben csak olyannal vitázok erről, aki érti, hogy miről beszélek. Csak ismételni tudnám önmagamat, azt meg minek...

A fizikáról meg írtam, hogy ez egy ilyen beállítás... Majd lesz jobb, ezt garantálhatom.
  • Alexease
    Gondolom sajat progival;) Persze, attol fuggetlenul, barmit meg lehet nyitni, csak kicsit maskeppen;)))
  • Alexease
    Ez inkabb csak erdekesseg nem hiba;)
    A fileok kozott talaltam olyat, hogy bolya. Gondolom ez az utmenti terelőbója lenne es nem a hangyáknak a bolya?:)))
  • Szabi1991
    pl. a kocsi festését mivel lehet megnyitni ? :D
  • Szabi1991
    menyire tervezitek a moddolást támogatni ? :)
  • Alexease
    Ha eszrevetted volna, ez egy abszolut BETA verzio, talan az elso verzio ami igy fut. Annak hogy kiprobalhatod, orulnod kellene. Az eszreveteleket nem kellene osszekeverni a kritikaval...
  • Gibor
    Hmmm... Annyit hozzátennék hogy nincs sok effekt bár a terep nek a színe tetszik, de nem szép, rendben van árnyék, hdr stb... de ezekkel is könnyen kéne futnia, mert hdr oké nagyon meghúzza a videokarit, de akkor is nemtom normálisan kifejezni de a szépségéhez képest nagy az igény, sztem túlságosan is nagy, mellette akármennyire is tolja az orrát nem kéne kb 5km/h sebességre lelassulni de mind1 ez egy béta majd javulni fog...
  • brutaldt
    "Én csak pár érdekességet találtam :D a gépemen négyszer szebb gamék fullon háromszor annyi FPS el futnak mint ez minimumon, optimalizáció szerintem 0"

Szeretem a kritikákat, de azért ez a szöveg megér egy elemzést... :)

Mitől lehet egy játék négyszer szebb? Fejtsd ki, mi nem tetszik benne, hiszen ezt kértük is, persze nem muszáj eleget tenni.

A mondat második fele azonban ne haragudj érte, de a hozzánemértésedet feltételezi...
    A grafikai engine a játéknak már kétszer is magasan nyert a házifejlesztésű projektek speedtesztjén. A lehetőségekhez mérten optimalizált.

Az alapprobléma, amiért neked ez a játék lassabb, mint egy "négyszerszebb fullon", az azért van, mert azokban a játékokban igyekeztek mellőzni az erdei látványt, azaz egyáltalán nincs, vagy csak kevés növény van a pályán.

Komoly feladat a videokártyának ennyi réteget kirajzolnia, ami a gamexban szerepel! Ennek is köszönhető, hogy az effektek még rátesznek egy lapáttal, mert azoknál sem mindegy, hogy miről kell árnyékot vetni, vagy tükröződést számolni, vagy éppen a HDR-t, ami nem mellesleg motion_blur-ral együtt működik.
    Szóval, ha most ledobnám neked a növényzetet a pályáról, és egy prérin menne a játék, akkor sokkal gyorsabb lenne, mint most, de nekünk nem ez volt a cél.
    Mindennek tükrében a "négyszer szebb fullon, háromszor gyorsabb" játék bizton állítom neked, hogy nem létezik! Az a Scifi kategória...

A fizikai beállítása a vftsnek most éppen ilyen.
    Akartunk evvel is foglalkozni még mielőtt kiadjuk, de nem maradt rá most idő.
    Az updateben megpróbálunk egy olyan beállítást összehozni, ami jobban hasonlít az eredetire.
    Nagyon sok beállítási lehetőség van, és minden apróság hatással van mindenre, ezért egészen szélsőséges eredmények is kijöhetnek.

"főleg mikor kanyarban nyomtam a gázt és majdnem megált az autó annyira lelassult."
    Ha túlkormányzol egy orrtolós járgányt, akkor mit vársz? :)

Ha vannak e téren tényleg hozzáértő emberek, azok tanácsát szívesen vesszük a fizika beállítása terén! Sajnos nekünk nem volt még szerencsénk beülni egy VFTSbe... :)
  • Gibor
    Én csak pár érdekességet találtam :D a gépemen négyszer szebb gamék fullon háromszor annyi FPS el futnak mint ez minimumon, optimalizáció szerintem 0, mellette a fizika elég érdekes volt főleg az autóra nézve, lehet csak nálam de nem tudom hogy nekem kanyarban füstölt a hátsó gumi de az orrát tolta és nem a farát ki, meg akkor néztem mikor állandóan alul kormányzott volt az egész, és főleg mikor kanyarban nyomtam a gázt és majdnem megált az autó annyira lelassult.
  • soma22
    valami kurvára nem stimm.azért köszi a segítséget(asszem megint leszerepelt a vista)
  • Solt
    A játék is jó lesz... csak így tovább...

Egyébként mi a terv? Mindig dobtok frissítést nekünk, és mi leszünk a béta teszterek? :)
  • Solt
    Mert az a butuskáknak való... ez pedig az okosoknak! :D

Egyébként én XP-n is így csináltam... fő a biztonság! :)
  • Smicy2
    5. Euro Truck Simulator
    6. Pannónia Rally
    7. Ismerd fel a képről az autót

jó lesz ez srácok... :)
  • soma22
    ahha!

miért volt sokkal egyszerűbb xp-n...
  • Solt
    Félreértettél! :)

1. Vista alatt ATI driver uninstall

2. Újraindítás, Vista csökkentett módban indít, majd driver sweeper futtat, és minden maradék ATI fájl és könyvtár eltávolít.

3. Megint újraindítás, majd ATI driver telepít. Ha megvan akkor felajánlja, hogy indítsd újra a rendszert, megteszed, majd felrakod a CCC-t és mindennek működni kell...
  • soma22
    feltettem, frissitettem(nem talált), leszedettem vele a vga driverét, ujrainditás, csökkentett mod, ahol nem tudtam a drivert telepiteni. visszaléptem normálba, ahol pedig akárhogy telepitem, a sikeres telepités után ugyanugy a régi marad...kibaszott vista
  • Solt
    akkor inkább EZT használd. Telepíted, rendszergazdaként indítod, frissíted... utána ugyanaz minden, mint ahogy írtam.
  • soma22
    vista, 32 bit, laptop(hátha ez is fontos lehet)
  • Solt
    Vista vagy Xp fut nálad?
  • soma22
    ezt a driver cleanert tudnád nekem linkelni?
  • Solt
    uninstall, újraindít csökkentett módban, driver cleaner futtat, majd 8.12 telepít. :)
  • milk41
    huhúúú,amint hazaérek(jan3:()meggyepálom a kormányomat a gémmel