1591
10990605341231393056.jpg
  • Alexease
    Azert a jovore is gondolni kell;) Ha ebbol lesz talan valami hivatalosan, az legalabb 1 vagy inkabb 2 ev. Addigra mar nem lesz gond a sebesseggel:) Csinaltam egy gyors tesztet. A procim viszonylag friss (Q9550) de a videokartya mar tobb mint 2 eves (8800GTX). Default: 130fps, REF:80fps, HDR+MB:115fps, SHD: 60 fps, (HDR+MB)+SHD: 50fps, (HDR+MB)+SHD+REF: 40fps (1280x800x32).

Ha hasonlitgatni kell, pl. rF: abban se valodi tukrozodes nincs, se HDR, se MB. Raadasul az arnyekokkal is erosen sporolni kell, nem beszelve arrol, hogy egy korabbi technikat kepvisel. Ehez kepest szerintem nem olyan lassu;)

De azt is figyelembe kell venni, hogy ez, mint rally, abszolut kotottpalyas verseny, "csoben autozas", minimalis belathato resszel. Ide illik komolyabb grafikat rittyenteni;)

Amugy ha hasonloan lenne felepitve a palya, mint a RBR-ban (negyzetcentimeterenket valtozatosan, rengeteg apro texturaval), beszaras lenne:) Persze, az ido...
  • lac coo
    Játékmotokhoz nem értek, de az tuti, hogyha minden vet és fogad árnyékot, főleg dinamikusat az rohadt sok számítást igényel .Ezért szokás csak a jól látható részeken alkalmazni azt is csak viszonylag közelről .
    Azt nem értem miért nem gyorsul a lodolástól.....
    De ez így nagyon lassú még erős gépen is, sajnos a nagyon nem tudom kipróbálni ott sehogy nem indul ( talán a 64 bit miatt, de nem tudom...) , mindenképpen gyorsítani kell rajta !
  • brutaldt
    Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de rengeteg időt töltöttem az optimális látványvilág/sebesség arányával.
    A növényeknek meg van csinálva a lodja, és teszteltem is vele. Számattevő gyorsulást nem tudtam elérni...
    Még akkor sem, ha a lodolt fák se nem kaptak árnyékot, se nem vetettek.
    És ez az a rész amin nincs mit optimalizálni, mert a kirajzolás abszolút a videokártya dolga.
    Lehetséges, hogy gyengébb kártyákon jobban száít, de nagyon nem hiszem, mert egy x800GTO-val is teszteltem, és ott se volt igazán értelme a dolognak, ellenbensokkal rondább a látvány, és persze több munka is van vele.

A cél az, hogy egy jó szimulátor legyen, mellette egy korszerű grafikával.
    Szerintem mindkettő megoldható, nem kell egyikről sem lemondani.

A vöfti fizikája jelentősen változni fog a 1.1es bétában, ami januárban adunk ki.
  • lac coo
    Hát én mindenképpen spórólnék a fákkal és árnyékokkal ...
    Ahogy nézem a fa objecteken még lodolás sincs , az árnyékokon igen, bár mintha az út melletti fák még messziről is vetnének árnyékot....A beljebb lévő fákon meg bőven elég volna egy mezei shadowmap is .Tusom, hogy egyszerűbb az élet ha minden azonos nevű fa azonos paraméterekkel van exportálva, de hát a lodokat, árnyékokat sajnos muszáj szinte példányonként belőni .
    Hogy az út mellett a susnyásba , ahol alig látszik miért kell 1000 poly/m2 azt nem értem :)

Nagy tiszteletem a munkátokért, de el kéne dönteni, hogy szimulátort akartok, vagy egy "majd most megmutatom" techdemot ! ;)
  • Solt
    Ebben teljesen igazad van... ez biztos, hogy változni fog! (szerintem) Én csak az elvét mondom... ezek szerint elbeszéltünk egymás mellett! :)
  • maffioso
    hát én ezt hidd el, hogy értem, de ha belerugok a kuplungba akk megkéne h növekedjen a fordulat, sokkal hirtelenebbül, mint ahogy jelenleg
  • Solt
    Amit írtam akkor jó, ha elkezdi tolni az elejét... fordulsz, csökken a fordulat, tolja az elejét, gázt nem engeded el, egyszerűen csak alárúgsz a kuplungnak, így a hirtelen "ráeső" nyomatéktól talán elindul a segge...
  • maffioso
    hát sztem ha kuplungozol és gázd adsz akk tul lassan emelkedik a fordulat...legalábbis én itt nem használok félgázt pláne nem kuplungoláshoz, mert padlóval is nyögvenyelősen haragszik meg
  • Solt
    Zsír új XP sp3
  • solo
    Mikori a winfozs?
  • Solt
    4870-n? :D Az az érdekes, hogy ekkor is 60fps-el indulok, de egy-két helyen leesik, és a 30-40 fps ellenére szaggat... :S

Biztos nálam van valami gáz...
  • solo
    Hát igen..a 400-500 poly-s fák kicsit leterhelőek: S
  • Solt
    Nálam valami nem smakkol... árnyék és hdr nélkül semmi gond, stabil 60fps... de, ahogy rányomom az árnyékot, egyből leesik 30-40-re... ez ugye nem is lenne baj, de ennek ellenére szaggatni kezd! :(

• solo
    Nekem semmi baj nincs vele: O fullon nyomom.
  • Solt
    Én úgy vettem észre, hogy az alárugdosás működik... szerintem a kuplung, difi, váltó, nyomaték le van programozva... a többi ennyiből nem derül ki... :S

Amúgy amíg az irányítás nem lineáris, addig nem nagyon lehet véleményt alkotni, mert ez nagyon sokban befolyásolja a dolgokat...

Más:

Árnyék nélkül gyűrtem... most bekapcsoltam az árnyékot, szó szerint halálfélelmem lett! :D Sajna a 4870-m valamiért nem szereti... :S
  • Alexease
    Hasznalni nem nagyon hasznaljak, de eppen ezert irtam, mert ki lehet sporolni a szamitasi sorbol, de erdemes vegig gondolni milyen hatasa lenne.

Arra probaltam celozni, hogy ha rendesen le van programozva egy hajtas-lanc (motor-kuplung-valto-kardan-diffi-feltengely-gumik), es ugy mukodnek ahogy kellene (motor tehetetlenseg, kompressziok, kuplungcsuszasok, valto-sperdifi mukodesek, mittudomen:P), akkor ha az auto lassu tempoban kozlekedik, alapjaraton csusztatott kuplunggal, vagy ha utcai tempoban halad, akkor is jo fog mukodni, mint amikor keresztbe pakolgatja valaki 100-as temponal az aszfalton, murvan stb;)

De ha egy bizonyos sebessegre, vezetesre, stilusra van behangolva valami, lesporolva nehany dolgot, akkor elofordulhatnak anomaliak;)
  • Solt
    Pedig, ha ez kész lesz... veheted a 100-s csomag papírzsepit! :D :D
  • Solt
    Kuplungnak? Az indulás és az alárugdosás kivételével nem nagyon használják... inkább belóbálják, túlkormányozzák és gázt adnak... tudtommal a kuplungot nem sokszor használják verseny alatt...
  • Alexease
    Az ilyen "apro finomsagok" mulnak a fizikai engine-en. Hogy mit s hogyan szamol egyaltalan. A "gazadasos kormanyzasnal" eleg komoly szerepe van a kuplungnak, a difinek, de eleve az egesz eroatviteli cucc dinamikajanak, lenduletenek, tehetetlensegenek stb.
  • Csabesz6
    Jah így már világos:D.
    (Nem játszottam vele...1.7 celeron,256 mb ram, geforce fx5700)
    Örültem hogy ki tudtam lépni, majdnem hátast dobott a gépem:D.
  • Solt
    Ez így igaz, de egy kis kormánymozdulat plusz gázfröccs, és már indul is a segge... innen egyelőre ez hiányzik...
  • Csabesz6
    Azért azt tudni kell, hogy a VFTS alapból tolja az elejét, majd utána kezd kitörni a valaga.Az idősebb "kereklámpások" kevésbé orrtolósak.
  • Solt
    No igen, csak fura elsőre... ilyenkor télen meg már nem jó... még a fedett pályák felülete is hideg... csak csúszkálok... :)
  • grebber
    Én végig sem mentem mert nem tudtam valahol 6 percnél kiléptem a francba :D

Nem vagyok szimulátoros az tuti.De majd gyakorolgatom hogy legalább be tudjam fejezni a pályát!
  • solo
    Nemnehéz....Hagyd, hogy húzzon a centrifugális erő xD
  • maffioso
    első végigmenetelre 4.16 lett nekem
    de sztem a féken nagyon sokatkéne még finomitani, és a fizika is érdekes
    egyszersem csusztam meg a pályán azért mert kanyarbol kifele padlot nyomtam
    pedig ez egy vfts elvileg, szal sztem még belekell nyulni erősen a játékba, de ha minden frankón meglesz akk sztem jó lesz
  • Solt
    Na ahhoz meg én nem... alig bírtam megszokni, hogy a kanyar külső íve felé kell dőlni... :D
  • solo
    Nemértek én a rally-hoz.... Csak a gokart hoz: D
  • Solt
    Kapd össze magad, nekem 3:52:xxx :D
  • solo
    Nabazz, Írni se tudok--.-"
    Szal 5:39....
  • solo
    Elsőre 4:39 2 rohadtnagy bukással: C
  • Szabi1991
    1 fps -.-"
  • bardocz
    Ha lfs 20 fps-el megy,akkor ez a játk hogy futna?
  • Máté94
    Már játszottam is!Egész pofás!:D
  • solo
    Bennevan a hibaüzenetben:/
  • Smicy2
    gamex\CShaders\background
  • Máté94
    Hova kell tenni?
  • Máté94
    Köszönöm!Kipróbálom.
  • Smicy2
    particle_bb.zip
  • solo
    Olvass vissza, valaki linkelt egy jó particle_bb.glsl-t.
    Ez a link neve, keressed meg!