6068
  • a.carkey
    Azért van kihívás benne. Pl. a Habsburgokkal baromi gyorsan és sokat csatázva szar alakulatokkal és minimális sereggel, csináltam egy olyan szövetséget - miután elfoglaltam a teljes "csizmát" (kurva sok lakos), Genovát, Savoyát, Szászországot, Brandenburgot plusz az apró -, hogy: Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Svédország, plusz Poroszország aki a "vazallusom". Filóztam, hogy a kis német fejedelemségeket bevonjam-e, de végül úgy döntöttem, hogy ne, inkább elfoglalom őket. :) A lengyelek pont a szövetség létrejötte körében kötöttek belém. :) Iszonyat móka összetartani az egészet úgy, hogy tk. az AI arra törekszik, hogy meglegyenek a kulcs területei, amik így ütik egymást. A poroszok már 2x léptek ki és támadtak meg, sőt be-be törtek, én meg azonnal békét kötöttem velük. Így ált. kuss van 3 körig. Alig van hadseregem, persze azért van két fullos, már csak a móka kedvéért, direkte a gazdaságra és a fejlesztésekre mentem rá. Hatalmas. Szórakoztató. A svédekkel pl. állandóan háborúznom kellett, mert iszonyat szar lélekszámú területekkel indultak. A Habsburgokkal nagyon tetszik. És már csak pár terület hiányzik (kettő) azok közül, ami kötelező. Utána gyarmatosítok. Annyi a bevétel, hogy Izlandot készülök megvenni a dánoktól, aztán azonnal el is foglalom őket, hogy én kezeljem az átjárást a Balti-tengeren. :D Aztán egy spanyol gyarmat Amerikában és Ceylon és lehet terjeszkedni.

A britek nem támadnak tengeren részhez csak annyit, hogy nekem 1x még a svédekkel voltam megjelent két fullos brit sereg Hannoverben és meg se álltak Brandenburgig ...

Nekem is bajom van a sereg skinekkel. Tény, hogy a line infantryk tök egyformák, de mondjuk tök egyformák is voltak. :) Csak az egyenruha színe volt más. Ugyanez a gránátosoknál. A gond az - nem tudom előre dolgoztak-e vagy sem -, hogy az uniformisok színe nem az 1700-as évek, hanem a napoleoni háborúk végének színkavalkádjában tündöklik, vagyis nem stimmel. Stimmel a felszerelés, de a színek nem.
  • TDantes
    Howitzer az magyarul nem tarack...ha hülyeséget mondtam elnézést.
  • Slewy
    Miért, te mit használsz, Howitzert? Tarackot nem láttam a játékban :D
    ha a pffff-t jobban kifejtenéd, lehet lenne értelme a hozzászólásnak.
  • TDantes
    Úgy lehet szarul fel rakni ahogy csinálod...be állsz védekezésbe, 2-3 valami nagy tarackal, és mint a szar ritkítja a rohamozó ellent. Puckle gun? Rakéta? Pfff
  • Slewy
    Az a baj, hogy még mindig buta az AI, de nemkem nem is a csatákkal van a bajom, hanem hogy a kampány térképen buta, semmi ellenállást nem fejt ki, szarul csoportosítja a seregeit, már ha egyáltalán van komolyabb serege, Osztrákokkal 1740-50-be full fejlett sereget összeraktam, elindultam a törökök felé, hogy majd jó nagy zúzás lesz, erre az összes területet szinte komolyabb csata nélkül foglaltam el. Legalább ha éreztem volna értelmét, hogy milyen fullos seregem van...
    Persze Ettől még ugyanolyan Total war "fan" maradok, csak kicsit több kihívást vártam a játéktól!
  • Slewy
    TDantes ne basszál fel, és ne támadj egyből. amikor a Rocket Troop-nak, vagy m ia szarnak 750-es a távja, azt hogy lehet szarul felrakni....???
    Egyszerűen csak nem olyan hatékony. a Puckle Gun, az király. Amikor védekezik nyilván jó, ha felrakod a sebességet maxra kiállsz az ablakba cigizni, amíg az ágyúkkal ritkítottad a sorait, de ha téged támadnak, akkor max 4-5 artillery-t érdemes a seregbe tenni. Vége a szépidőknek, amikor a 20 slotból 10-be Trebuchetet raktál és mire odaért a sereg, addigra megszűnt :D
  • Lobsterman
    Mondjuk tény hogy a legtöbb sereg az line infantry lesz minden csapatban, legalább megcsinálhatták volna hogy legalább azok máshogy nézzenek ki minden nemzetnél, mert így nagyjából tök mindegy kivel vagyok minden csatában minden fél ugyanúgy néz ki(jó india meg törökország nem).
  • apa1101
    5 csapat ágyúval,és némi fejlesztett lőszerrel ,meg egy kevés védelemmel szinte mindent le lehet győzni.a mortár hatékonyabb,mint bármi,ha ki van fejlesztve a megfelelő lőszer...1 találat az ell. soraiba,és akár 40-50 katona minusz.
  • Action
    Azért amikor 3-4 Howitzer szórja a carcass-t, arra nem mondanám hogy nem ér semmit...:)
    Főleg amikor védekezik az AI,ott nagyon csúnyán tudnak hullani.
  • TDantes
    Hát ez sem igaz,...azért mert nem tudod használni az ágyúkat, még nem azok a szarok.
  • Slewy
    Line infantry, Vagy Guards, azt csá, itt kimerült a játék stratégiában is:S
  • Slewy
    és a legtöbb artillery nem sokat ér sajnos :S
  • Slewy
    A Kihívás,ezt hiányolom ebből a játékból is, aki itt nem tud nyerni, az vagy most ismerkedik a total war sorozattal, vagy béna:D
    Legalábbis Hardcore total warosnak biztosan nem okoz gondot.
    Ausztriával is meguntam a játék felénél, angliával is. Majd elkezdem a poroszokkal, de előre tartok tőle, hogy ott is megunom majd a felénél
  • erdos
    Ha áttérítem a köztársaságra az Orosz királyságomat akkor területi veszteségem is lesz? Mivel a Svédek meg az Ottománok meg egykét kis állam már a birodalom szerves része így igencsak sajnálnám ha elveszteném őket. Most 71% az elégedettség a kormányommal és a negyedik vagyok a Presige szinten de félek hogy az új találmányok miatt előbb-utóbb át kell majd állni a köztársaságra. 1716-ot írunk jelenleg.

• Berv
    Angolokkal játszom, franciák ellenfeleim voltak, beszorítottam őket Ausztria-Mo. területére, aztán kivégeztem őket teljesen, majd kivonultam Mo-ról, és végre fellázadtak a magyarok.
    Van egy seregük, azt várom, h. bevonuljanak Pressburgba, majd adok nekik területeket, technológiákat, pénzt, és pátyolgatom őket a török ellen :)
    Hehehe :)
  • SötétBarom
    "Mindent lebutítanak a 12 éves hülyegyerekek szintjére az eladhatóság miatt !"

Én egyből a poroszokkal kezdtem, (nem akartam még babrálni a gyarmatokkal) és kb 1712re sikerült csődbe mennem. Túl sok iskola, sok lázadozó, kevés terület + magas army upkeep. Koppenhágát akartam elfoglalni, ami sikerült is, de aztán annyi. Most nekifutok megint, megpróbálok stabilabb gazdaságot és butább népet nevelni :DDD
  • TDantes
    Nem parasztvakítás...talán próbáld ki rendesen mielőtt hülyeséget beszélsz.

Köztársaság, kevésbé lázadoznak. Királyság, a végére állandóan lázadoznak, mert reformokat akarnak.

Köztársaság fejlettebb több pénzt hoz, a nép boldogabb, jobban szaporodik. Meg új egységek is lesznek, és persze van választás.

De semmi lényeges különbség nincs...ebből látszik,hogy te is akkora nagy rajongó vagy, meg akkora nagy játékos, mégis fingod sincs a dologról, csak morogsz mint a bolhás kutya.

• koj
    honnan lehet a soundfixet letölteni? hogy legyen hang lövésnél:?
  • Hunor1
    poroszokkal kezdd , az talan tartogat majd némi izgalmakat.
    le tudná skiccelni nekem valaki nagy vonalakban , hogy mik az elonyei/hatranyai a kül. államformáknak?.....

Túl az újdonság öröme után szerintem semmi érdemleges....Parasztvakítás!!
    Tulképp ugyanaz a felállás: Király-presidente képe legfölül, a miniszterekéi alattuk+az utolsó sorban az ellenlábasok képei.
    A miniszterek tulajdonságai adnak pár % bónuszt az általa igazgatott területnek , de...most komolyan érdekel ez valakit??? Pl aki a navyt felügyeli, nem tök mindegy hogy + - 1-2-4 % al kevesebb vagy több a fenntartása a hajóhadnak..?? A tengeri csatákban ezt úgy sem érzed..ergo parasztvakítás ! Army, pénzügy dettó..Gondolom ti sem böngészgetitek minden kör végén az ancillary értékeket ..akkor? mire jó az egész?Csak egy díszlet az egész,a játék fő menetét nem érzem hogy befolyásolná.Játszottam monarchiában és republicban is, SEMMI lényeges külömbség nincs:-( Illetve a republicban nem tudok minisztert cserélni csak kirúgni, valamint a "választás" tökre független tőlem, mittudomén 8 kör és lecserélődnek a miniszterek meg néha a president is..pff-- és akkor ?? Nagy durranás ..semmi extra. KIrályságnál hiányolom a családfát, érdekesebb lenne a dinasztiámat követni, óvni mint a hülye minisztereket kirugdosni..ehhh :-((

Inkább törődtek volna a kampány AI rendes megalkotásám !!
    NINCS tengeri invázió! Angolok punnyadnak otthon, senkit meg nem támadnak stb...grrrrr
    Alíg van kihívás, háború(a farmok raidolása + inkább idegesít mint valődi harci cselekmény)
    NAGYON BÉTA szaga van ennek a játéknak még ! Mindent lebutítanak a 12 éves hülyegyerekek szintjére az eladhatóság miatt ! HOGY ROHADNA EL AZ ÖSSZES MARKETINGES f.szkalap !!
    Bocs..csak kicsit felhúztam magam..
  • haxoror
    Angolokkal ne számíts túl sok izgalomra, jelenleg az AI nem indít tengeri inváziókat, soha senki nem fog a szigetedre menni...
  • McCartman
    poroszokkal kezdd , az talan tartogat majd némi izgalmakat.
    le tudná skiccelni nekem valaki nagy vonalakban , hogy mik az elonyei/hatranyai a kül. államformáknak?
  • Slewy
    Very hard campaign módban okosabb a gép??
    Mert hardon is olyan simán győztem, hogy nem volt szinte kemény helyzet, csak olyan csatát vesztettem, ami eleve esélytelen volt.
    Ez így nem túl izgi....
    Most megpróbálom angolokkal very hardon úgy, hogy nem támadok hamar az elején, csak fejlesztek, hátha így felfejlődik a gép, vagy legalább verne meg :D

Nah, meglátjuk
  • Prince23
    AA-t kapcsold ki, vagy tedd minimumra... anisotropicot is
  • bardocz
    Ó,hogy az a k...Elfoglaltam a lengyel fővárost,kiírtottam belőle mindenkit,erre akik harcoltak,azok megálltak a város mellett.Volt a közelben 3 pandúr egységem,gondoltam beküldöm őket.Erre kifagy ez a szar Nemigaz,hogy minden egyes lépés után mentenem kell,ha nem aakrom megszopni.
  • And 1 #2484
    csáóó... nincs a játékhoz valami leírás féle ? mert a diplomáciá dolgoknál jól jönne vagy h mi mit jelent meg ilyenek
  • Rolika16
    Igen csak eredetivel megy replay vissza nézés...
  • Kange
    Sziasztok!

Most, ha jól értelmezem, amit írtatok (vmint a kézikönyvet), akkor nem elég a lázadás, hanem a lázadók oldalára állva új államformát kell alakítani ahhoz, hogy abbahagyják az elégedetlenkedést, nem?

Ha így van, akkor Bardocz lehet jobban jársz, ha a seregedet lenullázod. Én egyszer próbáltam ezt meg és azt kaptam, hogy a seregem nagy része hű maradt a régi államformához, cserébe kaptam pár alap embert... Mondanom sem kell, levertek, mint a...
  • Lobsterman
    Akkor az. :)
    bazza: Hát nekem nem sikerült belépnem multi menübe rendesen szóval gondolom igen.
  • bazza
    Gondolom csak eredetin megy...
  • bardocz
    Egyenlőre nem megy,mert csak becsődöltem,és a 3 kör alatt semmit sem akartak ezek reformálni,ejj,de kurva jól élnek:D
  • Rolika16
    Multiplayer/Total War Online/view replays(jobbra legalsó)
  • Lobsterman
    Utánaolvastam. Multiplayer/Local menüpont alatt van valahol. Jól elrejtették :P
  • bazza
    Még mindig nem találtam meg hogy hol lehet előhívni az elmentett csata REPLAYeket. Vki?
  • bardocz
    Ahaa,értem már,köszi,megyek is,és kipróbálom.Gondolom jó odaküldeni egy sereget előtte,hogy legyen mivel visszafoglalni.
  • TDantes
    Forradalom mindenütt kikapcsolod az adókat. A fővárosban maxra veszed Három kör fellázadnak, és akkor döntesz , és a lázadók mellé állsz. Elfoglalod a fővárost, és Viva la Revolution
  • bardocz
    Levettem az adókat,de nem tudom hogyan csinálhatok forradalmat.Bocsi a sok hülye kérdésért,csak nem értem még a játékot rendesen.Ahogy nézegettem pár régiómban piros zászló van a negatív dolgoknál,pár régióban meg nem zászló,hanem valami más,de az is változást akar.
  • bardocz
    Oké,megpróbálom.Most úgyis csak egy-egy egységet küldözgetnek a lengyelek.
  • TDantes
    Ja...igen csinálj forradalmat és legyen köztársaság, egyből jó kedvük lesz
  • a.carkey
    Fagyni nem fagy, kivág desktopra.
  • bardocz
    Nekem eddig csak egyszer fagyott ki,amikor mondta,hogy milyen új épületeim épültek,és rákattintottam az egyikre.