6068
  • SZU
    Annak akinek a C partíciója több mint 20 GB, annak gratulálok.

Kifejezetten előnyös lehet egy újrainstallálásnál 80GB cuccot átmenteni máshova, mert format lesz. Ne adj isten klónozni fog, akkor 10-20GB-os klón imaget mire mentetek el? =)
  • Robez84
    Én le szoktam törölni a nem használt mentéseket...Nekem ne legyen egy mentés 1 giga
  • a.carkey
    A World War Onenál (kb. EU3 szintű game) is egyszercsak 75 MB-os lett a mentésem. Állandóan crashelt, nem töltötte be. Aztán a fájl végén volt egy fog of war rész, amiben fel voltak sorolva az egyes egységek (gépi és saját) "észlelései" (ez különösen azután szaporodott meg, hogy légi felderítést végeztem szinte minden körben). Na ezt szépen kitöröltem - többezer bejegyzés - és utána tökéletesen betöltötte az egészet, és lett 4 MB a fájl.
    Na itt viszont nem lehet belenyúlni a mentésbe, és így a patchre kell hagyatkoznom.
    Amúgy steam ide, steam oda, azért 2009-ben már legyen alap az, mégha steamen is veszem a gamét, hogy valamit oda telepítek, ahová én szeretném, nem oda, ahová ez a szar akarja.
  • bgabor
    Én három hónappal a Far Cry 2 végigjátszása és letörlése után találtam meg a játék 2.5 Gigányi mentését a documents and settings egy eldugott szegletében.
  • a.carkey
    Elvileg a készítők szerint - ha az összes tartomány a tiéd akkor is - max 10 MB lehetne. :)
    Ezért is áll első helyen náluk a korrupt save game miatti crash fix a buglisten. Először azt hittem, hogy vsz azért esett meg velem, mert sokszor felülírtam kör végén az utolsót, és azt hiszem 1x autosavet töltöttem vissza, utána jöttek a szétesések, aztán utána olvastam és az egész azért van, mert van egy adott hely, és ha túlléped (több egység és tartomány, mint azt alapból képzelték, akkor nem tudja lementeni normálisan az állást. Kiírja, hogy ok, de mégsem. :(
  • TDantes
    Hát, nem tudom miért vannak ekkora mentések nem értek a programozáshoz, de ma már egy nagy vinyó nem drága. Főleg külföldön.

Meg a steam-et arra a meghajtóra kell tenni ami nagyobb..és akkor oda megy a TW-is, úgy több a hely.

• Lobsterman
    Jó neked. Nekem 80 giga van a rendszernek, letöltéseknek és progiknak(ami jelenleg 10 giga felhasználható helyet jelent) szóval én nem örülök neki. Van aki még kevesebb helyet tud magának spórolni. Azok le vannak szarva gondolom. Amúgy is fölösleges ekkora mentéseket csinálni. Gondolom ugyanaz az átgondolatlan tervezés miatt van mint ami miatt a furcsa gépigény.
  • apa1101
    magyaritás várható valamikorra?
  • TDantes
    Nekem 4 giga mentésem volt...na és? 150 gigás a C oartícióm..van hely
    És ebben a pillanatban kérte a disk2-őt
  • Lobsterman
    Mi a rák 60-70 mega 1 darab mentésen? Elmenti a textúrákat is vagy mi a fene? Csodálkoztam hogy nincs helyem a c-n. Megtaláltam a játék 3 gigányi mentését. Így már nem csodálkozom :P
  • TDantes
    Na. végre megjött, telepítem...valaki multi? Jó lenne kipróbálni.
  • bgabor
    Ennél a játéknál a hiányolt dll fileokat kivételesen nem a system32 mappába(és nem a system mappába, amit mondtál, az teljesen más) kell bemásolni, hanem a játék főkönyvtárába. A hiányzó DLL fileok letölthetők INNEN.
  • tegla
    Nos nálam az jelentette a problémára a megoldást,hogy feltettem a játékkal együtt directx-t ami mellékelve van.
  • SötétBarom
    :/
  • a.carkey
    Nos, ma megadták magukat az elmentett állásaim. Magyarul az utolsó négyet nem tudom visszatölteni. Szóval kezdhetek egyelőre egy újat. Még négy tartomány kellett volna a győzelemhez, fasza ...
  • Zsil
    sziasztok!csákjázást hogy kell a hajóknál?+ha kifagy road to independebce-nél,akkor milyen javítástérdemes felrakni?piratebay-ről?köszi
  • a.carkey
    Az, hogy elindul, egy dolog, de ha komolyan játszani akarsz vele, nem árt egy jobb gép, különösen amikor majd elkezd seregekkel megtelni a stratégiai térkép.

Nálam mostnában az szokott előjönni, hogy nem menti el normálisan az állást. Nem tudom mi van, de nem ártana egy patch erre is.
  • DaniLson
    sziasztok!
    segítségre lenne szükségem..visszaolvastam pár oldalt,láttam,hogy már volt gond a d3dx9_40.dll fájlal,nekem is azt hiányolja.csakhogy miután beraktam a system mappába nem történt semmi,csak indításnál kiírta,hogy az exe file hibát észlelt és leállt.van valakinek ötlete mi a teendő??nemtom lényeges-e(merthogy a fájl directxes),hogy 7300gt-m van,elméletileg elfut a játék.előre is köszönöm
  • Zsil
    és hogyan?
  • Prince23
    2. epizódig. kb.
    ajánaltos a britekkel kezdj. Az anyaország biztosnágban lesz.
  • bgabor
    Esetleg válassz egy olyan népet, ami nem 0 régióval kezdi a játékot!

Mellesleg sok értelme nincs felrakni azt a modot, az így keletkezett országok nagyon bugosak(én máltát próbáltam, nem lehet kijelölni a városodat), és sokuk nem is játszható(kidob az asztalra, mert a játékkezdés évében még nincs régiójuk).

Egyébként mint tudod, Magyarország mint olyan nem létezett ebben az időpontban, amiben a játék játszódik. Az Osztrák Császárság egyik alárendelt régiója volt a sok közül, zéró önállósággal.
  • zazi7777777
    Hello!
    Neked megy fajinul a game????
    Milyen a géped???
  • bardocz
    A road to indepence kampányt meddig érdemes vinni,hogy nagyjából megtanuljak játszani,és tudjak tolni bármelyik néppel?
  • Prince23
    Igen
  • Zsil
    csákjázni lehet hajót?-aztán közelharc...
  • Zsil
    adnál linket?köazi
  • Zsil
    p e5200 dual-kissé szaggat a térképen.-szerintem nem kéne(milyen proci kell?)-de odase neki!nem vészes+csata ok
  • sakkay
    Szeva. A lényeg a szél iránya és a tűzerő összpontosítás. Próbáld inkább a sorhajós harcmodort. Az a fő, hogy te legyél szél alatt és az ellenség ellen szélben. Így le tudod manőverezni őket.
  • Slewy
    Én Königsbergben Star Fortot(mármint az volt a város körül) támadtam
    4 Line Infantry
    4 Grenadiers
    2 Hungarian Hussars
    2 Uhlans
    8 12-lber Foot Artillery

A következő zajlott:

Szarrá porrá rommá zúztam az egész kibaszott fortot(unalmas volt), hogy kevesebb embere legyen jócskán, mert az én gyalogságommal szemben jócskán túlerőben voltak. Ok, szétzúztam kb 30-40 perc alatt az egészet, mert közbe azért vigyáztam az ágyúkra. Aztán betörtem és maradt mindössze 4 Grenadier egység átlagosan 20-an egybe :D
    Elég röheje volt ahogy az idióták nem tudtak lejönni a falakról, mert nem volt hol, mellesleg azt azért megcsinálhatták volna, hogy ne csak bizonyos falrészeket bonthass le, hanem pől az egészet, hogy az ágyúkkal be tudj lőni, mert így képtelenség volt.
    De nyertem, Poroszok kiírtva( Brandenburg már rég az enyém) :D
  • a.carkey
    Én az utolsó porosz területért (erődös) csatáztam egy akkorát, hogy nem hittem el, hogy ennyire tud vmi szórakoztatni.

A legjobb, legfullosabb seregemet vittem ellene (hét csillagos general - 68 éves -, elit egységek). Lovasság, tűzérség, gyalogság, miegymás. Szétlőttem az erőd egyik falát, erre elkezdte kihozni a seregeit. Közben lőttem egy másikat, az ágyúi lőtávolságán kívülről (pontosabban nem talált el 1x sem az erődből). Erre magam mögé nézek, és érkezik az utánpótlása. Nem is néztem milyen utánpótlás, de csak jöttek, 1,2, 3, 4, ..., majd a 20. Persze gyalogság, hogy még nehezebb legyen a dologom ... Egy rohadt lovassága - későn vettem észre, hogy átjutottak - közben nem tudom, hogy, de eljutott az egyik üteg ágyúmhoz, szét is szedte, és már esett neki a többinek, mire a tábornokom odaért és egy nehézlovasság kiséretében elkergette őket, de elment az idő, és máshol kellett volna a lovasságom. Azok meg jöttek mögöttem, és közben az összes egységét elkezdte kihozni az erődből. így két tűz közé. Majdnem áttört. Állandóan mozgatnom kellett a csapataimat, a szélekről átcsoportosítani hátra, majd vissza a szélekre, közben csak a dragonyosaimon - nem lovon, hanem gyalogosan - múlott a hátsó vonal, az első meg a gránátosaimon. Közben néha hátra vittem egy-egy gránátos egységet, pihenni, és én nem tudom milyen apró nüanszokon - talán az elit csapatok? - múlt, hogy nem törtek át se elől, se hátul. Iszonyat túlerőben volt, és a végén csak néztem, hogy hogyhogy csak egy ágyúm futamodott meg. Persze az eredetileg 160 fős csapatokat leamortizálta úgy 30-130-as átlagra (inkább alá), de igen ám, még be kellett venni a már igencsak szétlőtt erődöt, ahol 1 fal volt, ahol igazán volt rés és gyorsan be lehetett jutni. Bent persze még volt neki három 160 fős fullosan ép line infantryja. Aztán aki sérült volt, védte a hátamat és az ágyúkat (még egy támadást tuti nem éltek volna túl, de nem jött szerencsére senki), a többiek (4-5 egység, 120 felettiek) meg indult az ostromra a maradék lovasság támogatásával.

Mire véget ért az egész, alig maradt emberem, mert a kaszárnyát meg rohammal be kellett vennem, mielőtt a zászló meglett volna, de az is közelharcban. Tk. egy ágyúm megfutott, és a megsebesült tábornokom meghalt a csata után, így tk. minimális veszteségekkel (legalábbis egységben) jöttem ki az egészből, de eddig ez volt a legjobb csatám. Az biztos, hogy nem csak két serege volt a harctéren, mert számoltam, és legalább 25 csapatot küldött felém, mire legyőztem. Jó móka volt.
  • mnorbi
    szeretnék segitséget kérni hajó csatában jártass emberektöl D

hogy álltok fel mondjuk 3 v 3 ua hajonal ? mi a taktika ? vártok hogy jöjjenek ? mert egyszerüen képtelen vagyok megyneri egyet is...

kicsiket támadni elöször ? vagy sorba menjenek a hajók egymás utan ?
  • SötétBarom
    LooooL a minimap nincs a képen :DDD

Annyi volt, hogy a térképen nem volt egy ellenséges unit sem, elpörgettem a time limit végéig, mire kiírta, hogy defeat. Átfésültem az egész kurva terepet, hátha valami erdőben van valami indián csicska, de semmi. Megvolt majdnem az összes unitom, a balance of power csík meg tök zöld volt már... JA igen, és ez kétszer egymás után megjátszotta. (ugyan az a csata, csak visszatöltöttem, mondom nemá. Erre ugyan azt eljátsza mégegyszer. Természetesen az auto resolve clear defeat-re hozza :C)

Szal majdnem kibasztam a monitort az ablakon. :[
  • gallardo
    és csak sima csatákban vagy nagy hadjáratokban is használható?
  • nono55
    Semennyire sem vágja haza. Nekem is oridzsi a gém és használom is...
  • badsco
    Nem tudom, hogy mod, vagy patch, de itt már többen írták, hogy van egy olyan cucc, ami minden népet játszhatóvá tesz. Ez érdekelne engem is, csak nemtom mennyire hivatalos ez, illetve mennyire vágja haza az eredeti játékot, ja nem nagyon, akkor felraknám, mert igazság szerint egyik lehetséges néppel sincs kedvem a svédek után nekiállni. Inkább választanék valami mást. Pl. Perzsákat, vagy Indiánokat, vagy a 13 kolóniát.
  • Slewy
    Sötétbarom, itt mit csináltál?
    Kitől kaptál ki, és kivel vagy?
    Milyen egységek voltak a seregedben???
    Én Most Austriaval alázok Hardon :D
  • TDantes
    Mert?
  • SötétBarom
    Most majdnem kib@sztam a monitort az ablakon -.-

• TDantes
    Gondolom az AMD 4800+ gyengus hozzá
  • zazi7777777
    Helló!Tudna nekem valaki segítséget nyújtani???
    AMD Athlon 64 x2 dual 4800+-os proci
    4Gb ram
    Asus ati EAH4850-es vga kártyám van....
    És a játék szaggat a térkép menüben mint az állat...(médiumon)
    Razoros verzióban van meg.............