6068
  • Zsil
    igen nekem is ez a baj h hirtelen könnyű lett a dolog,lehet h indulok egy zűrösebb nemzettel"
    -viszont a magyarok nálam nem szerepelnek a diplomáciai listán!?
  • bgabor
    Márha teljesen antitalentum voltál a gazdaság kiépítéséhez. Egyébként nem jött semmiféle krach, és lerohanni se volt kötelező senkit.
  • CamelX
    Igazából tökmind1 sztem hogy kivel van az ember. Ha a kezdeti nagy határmenti ellenekkel megküzd, akkor nyert az ügy, már csak el kell dönteni kivel érdemes kereskedni és kit lerohanni. Ahogy van 1 kis pénz tolni kell az iparosítást keményen, azt jóvan :) Indiával 1 millám van, most meg oroszokkal is enyém majdnem egész Európa, már csak unalmamban küldöm át a legelitebb egységeimet Amerikába hogy minden indián területet elfoglaljak a maradék 10 évben :)
  • haxoror
    Hosszú ideig én is csak vh/vh-ban játszottam de aztán inkább visszatértem n/n-re, vh kampányon a gép annyira rád utazik hogy közben már a saját érdekeit sem nézi és pont ezért egy csomó hülyeséget kezd csinálni pl rád támad miközben amúgy is háborúzik már valakivel, akkor sem köt veled kereskedelmi egyezményt ha az lenne az egyetlen esélye a pénzszerzésre, néha még a saját tartományait sem hajlandó ajándékként visszafogadni :)

vh csatában meg a tökömnek sincs kedve minden tengeri harcnál azt nézni hogy a hajóim egy sortűztől rögtön megadják magukat és minden csáklyázást alapból elvesztek, ugyan ez a szárazföldi csatáknál is, egy idő után unalmas hogy mindenhova csak elit egységekkel mehetek és pl milíciát már nem is használhatok mert azonnal megfutnak a morál büntetés miatt.

Én maradok a normál/normálnál és inkább házi szabályokkal teszem az egészet élvezetesebbé, nem töltök vissza, nem veszek pénzért tartományokat, ha megtámadok/nak soha nem kötök békét meg ilyesmi :)
  • haxoror
    Long, de a spanyolokkal ez tökmindegy, ők az egyik legjobb kereskedő nép, gyarmatok, könnyű hozzáférés Brazíliához, Afrikához, Indiához...
  • TDantes
    nekem nem soká 500 ezer lesz..ha elérem forradaltam csinálok, aztán még jobban ömlik majd a pénz
  • gallardo
    én az angolokkal meghódítottam egész amerikát + még néhány területet indiából. az angolokkal nem kell államformát váltani mert az úgy jó ahogy van(nem úgy mint pl a franciákkal). az angolokkal a legkönnyebb végig vinni. a végén már annyi a pénzem volt hogy körönként küldtem a 40000-t a magyaroknak meg minden minden népnek fizettem 100000-t hogy szövetségeseim legyenek.
  • sakkay
    Gondolom már elkéstem. Szerintem a vh-vh. a legjobb úgy van kihívás. És ha kicsit erősebb is a gép még mindig a szervezéssel és az emberi iq-val simán lenyomjuk az Mi-t. Én pl. soha nem töltök vissza állást ezzel is nehezítek.
  • Zsil
    sziasztok!nálam most az a helyzet hogy anglia nagyon nyugis,simán fejlődünk,mindenkivel béke van+egyezmény

-emellett amerikára koncentrálok,hoditgatom a rézbőrűeket
    -államformán nem változtattam,de mindenki happy

vagy átmegyek európába vagy nemtudom...
  • uwu
    De legalább úgy van esélye a gépnek. Mi a jó abban, ha lazán agyonvered? Ennyi szerintem kell neki, ha már hülye mint a tök. A körökre osztott részben is ilyen előnyöket kap, ha jól tippelek.... szóval, ha az egyik vh, akkor legyen a másik is az szvsz.
  • TDantes
    Nem mindegy hogy milyen szinten és hogy milyen kampány..nem véletlenül rövid kampányt indítottál?
  • haxoror
    Népfüggő, nekem pl a spanyolokkal 50k+ jön körönként és még csak 1704 van
  • SötétBarom
    Ezzel mondjuk én is így vagyok..
  • Slewy
    Very hardon nyomom a kampányt, de a csatát sztem azért nincs értelme very hardon nyomni, mert nem az AI lesz okosabb, hanem a gép egységei lesznek erősebbek, ez nem csak idegesítő, de illúzióromboló is sztem. De ha valaki azt mondja a very hardon nem így van, akkor gyorsan, mert mindjárt megyek haza és kezdek egy új gamet :D
  • bardocz
    Az kemény.Nekem kb minden kör végére marad pár száz,és a bevételem meg 6000 körül van.
  • TDantes
    Én jól állok 18 körül jön havonta 300 ezer fölött állok..és megyek Indiába
  • SötétBarom
    Kalózkodni lehet. De úgy mint az eddigiekben, hogy mindig kifosztod az elfoglalt települést, majd retrain, aztán go, úgy nem. Mondjuk nekem ez konkrétan bejön, Idegesített, hogy pl. a medi2ben kötelező volt lerohanni mindent a f@szba, ellenkező esetben jött a krach mindig. :DDD
  • bardocz
    Kereskedői utakat elfoglalod.
  • uwu
    Eddig csak olvasgattam a játékról, meg megnéztem egy havernál, hogy nagyjából milyen.
    Tényleg semmi mód a jövedelemszerzésre?
    Csak az építkezéssel lehet pénzt csinálni?
    Régen lehetettt fosztogatni, és rush-olni, most nincs valami hasonló gyors jövedelem?
    Diplomáciából, kémkedésből ilyesmiből egy kis lóvé....?
  • uwu
    Korábban írtad, hogy igazi hardcore totalwaros vagy, ennek ellenére nem legnehezebb fokozaton nyomod?

Sajnos technikai gondjaim vannak, remélem pár nap és én is el tudom kezdeni a játékot, de én nem hiszem, hogy képes leszek könnyebbre állítani, ezzel a sorozattal csak legnehezebb fokozaton játszottam eddig, nem akarom pont most megszakítani a hagyományt.
  • ig002
    Sziasztok!

Pár napja vettem meg a játékot és sikerült már egy egész szép birodalmat összehozni de valamiért 1758-nál mindig kifagy. Rányomok a kör vége gombra aztán még lelépi az én egységeimet és amikor az AI egységek jönnének kilép a Windows-ba. Visszatöltöttem egy régebbi mentést és onnan eljutottam megint eddig de ugyan ez az eredmény.
    Van erre vmi megoldás? Patch mikor lesz?

Kösz!
  • bardocz
    Jaaa.Azt már észrevettem,csak nem tudtam mire jó:D
  • gallardo
    rákattintasz a diplomácia menüre és ott a térképen mutatja. ha ott hagyod az egered akkor kiírja hogy az adott ország mennyire szeret téged.
  • SötétBarom
    Amikor megnyitod a diplomácia ablakot, jobb oldali térképen ráviszed a kurzort az országokra kiírja, hogy mik befolyásolják a hozzáállásukat a többi néphez.. Ellenségem ellensége a barátom, történelmi ellentétek, azonos/ellentétes vallás, ilyesmik billegetik a mérleget többnyire.
  • bardocz
    Egyáltalán ezt a diplomáciai viszonyt hol lehet megnézni?
  • Neuman
    A special forces edition-ról tud valaki mondani valamit?
  • SötétBarom
    Egyszerű, nem terjeszkedsz. A többi népnek bassza a csőrét az agresszió.
  • SötétBarom
    Nekem konkrétan kb 6-7 kör alatt ért le a trade-flotta a brazil parthoz, ott volt egy kis csetepaté egy kalózhajóval, azóta stabilan tolják haza az 500 pénzt körönként..

A csata vicces volt, először megpróbáltam én, valami nagy böszme hajó volt 50 ágyúval, nekem meg csak 26 ágyús brigjeim voltak, meg a két indiaman.. Na két diszkrétet a közelébe se vittem, mondom azzal a hárommal majd jól ledarálom. Aha. Szétszedett kettőt, a harmadik elmenekült, a két indiamant elsüllyesztette levezetésnek (mikor már úgy nézett ki mint egy ementáli sajt, és a 150fős legénységből kb 42en voltak.. OK. Load game ->autoresolve. Kihozta, hogy nyertem, sajnos azonban a két indiaman elsüllyedt. :@@@ Load game -> autoresolve: 1 brig veszteség. :D Azóta nyugivan ott lent..
  • gallardo
    üdv. ha lefoglalok egy területet akkor minden néppel 10-zel csökken a diplomáciai viszonyom (kivétel india és a törökök) valami "regional expansion" miatt. ez ellen mit lehet tenni?
  • bardocz
    Én még sehova nem küldtem hajókat...Trade shippel minden körben kell utazgatnom,hogy eljussak valahova?
  • Kange
    ráadásul nekem nem is osztogatja könnyen a gép... sokszor körökig "nyalnom" kellett neki, hogy átmehessek rajta... volt olyan szitum is, hogy inkább felbontottam a szövetséget, elfoglaltam a területét, mert nem engedett át... :)
  • CamelX
    Egyáltalán nem alap :) teljesen külön téma a military access.
  • rodzsi
    hali
    miért vna az h szövetségre lépek vlkivel, és mondjuk fizetek neki érte. megalakul a szövetség de nemtok átmenni a területén mert vagy azt jelzi h declare war vagy military acces demand! de tudtommal a szövetség létrehozásakor az alap h átmehetek területen nem???
  • Kange
    igen, a fő országodban kell lázadást szítani... csinálj pár iskolát oda, emeld meg az adókat, vidd ki a sereged és hamar meg fog történni...
    (tapasztalatom még nincsen vele!)
  • Slewy
    Nos, angolokkal újrakezdtem, Very hard campaign Hard battle(very hardon csak erősebbek a gép egységei, ez értelmetlen szerintem. Kár, hogy ott nem az ai erősebb...).
    Lebontottam minden falut kivéve, ahol alapból iskola volt, mindenhova iskolát építettem. Jól is ment a szekér fejlesztettem, mint állat. Huron Confederacy betámadott, egész ügyesen szivatott 3-4-5 körig biztos. Ez tetszett!!!(remélem very hardon ezt fenntartja majd a game)
    Aztán szépen lassan elkezdtek lázongani Skóciában, Angliában, Írországban. És jött is a Rebellion:D
    Mivel komoly védelem nem volt ezért hamar megalakult Skócia és Írország... Még ez is tetszett, nem baj, majd visszafoglalom. De mégis újrakezdtem, mert amikor megnéztem hány területem maradt, akkor realizáltam, hogy short campaign-t választottam, úgyhogy ezért ma újrakezdem, csak nemtoom kivel. Gyarmatosítani akarok, viszont a Franciákat Rühellem, a Spanyolokhoz nincs kedvem, A Poroszoknál kevés a gyalogos egység és a gyarmatosítás a többi nációtól talán egy kicsit távol áll. United Provincesnek meg nagyon kevés egységtípusa van...
    Nah, átrágjuk!!:D
  • Zsil
    államforma változáshoz forradalom kell?
  • Kange
    úgy látszik én nagyon béna vagyok... 20 év alatt sehogy sem tudok sok területre szert tenni... (nah jó, az ipari fejlettségemet a legnagyobbra teszi)

gratula! :)
  • Kange
    jobb alsó sarokban van egy "Government" gomb(ha jól emlékszem egy nagy kupa talán...), vagy mi a franc (asszem pont középen)...
    felnyílik egy ablak, amiben felül több fül helyezkedik el... első asszem a nyereségedet ábrázolja, a második talán a politikai ablak, és ott lesznek a miniszterek... ha valamelyik nem tetszik, mondjuk alacsony a csillaga, akkor az alsó sorból drag&drop-val cseréld ki valamelyik helyettesre, vagy szimplán ki is rúghatod...
  • SötétBarom
    Na, mosmá egész jó vagyok a poroszokkal. Békét kötöttem mindenkivel (kivéve a dánokkal, de azok Izlandról nem sok vizet zavarnak), van egy kereskedő flottám a brazil partoknál, enyém Koppenhága, Varsó, Drezda, Nyugat-poroszország, meg az tartomány Szentpétervár mellett - tehát majdnem az egész északi part (1720). Tervem, hogy kettészelem az osztrák birodalmat, elfoglalom Bécset és Pozsonyt, így lesz kikötőm a földközi tengeren is.

Amúgy nem vagyok híve az agresszív terjeszkedésnek, próbálok kb reálisan hozzállni a dolgokhoz - pl számomra fontos tartományok elfoglalása után mindig igyekszem rendezni a politikai helyzetet, többnyire a fejlesztésekre és a rendre ügylek, nem a hódításra. :) Ha a földközi tengeri kapcsolat meglesz, nekiesek Izlandnak, és ha az megvan nekiállok kolonizálni. Terveim szerint indiában :)
  • Rolika16
    Dél-Görögországban van.Bocs,elnéztem...