6068
-
#2628 én azért nem is használom, mert sosem szerettem a lovasságot, a gyalogság tetszik nekem... :)
én eddig 2 dologra használtam őket:
1. gyors reagálásra, pl. nem veszem észre, hogy hátulról megtámadta az ágyúimat
2. az ellen ágyúinak megtámadására
még1 dolog: úgy vettem észre, hogy a lovasság nálam nem átgázol rajtuk, hanem leállnak kardozni... ez a heavy lovasságnál is így van, vagy csak szimplán béna vagyok? :)
Meg lehet valahogy csinálni azt, hogy csak vágtassanak keresztül rajtuk? -
TDantes #2627 Áh...kicsit durva . Akartam csinálni egy forradalmat. Minden oké..ám Párizs mellet áll egy fullos spanyol sereg...akik persze a királynak segítenek, velem a lázadókkal szemben....aztakurva...nekem van ezer emberem Párizsban is van vagy ezer ember, meg 2100 spanyol...háromszor túlerő...ráadásul nem valami szar katonáik vannak...egyszerűen elfogyott a lőszerem mire a spanyolok oda értek...és legázolták a lőszer nélkül maradt gyalogosaimat...aztán ki fagyott a játék.
Hm...12 évesek szintje? Túl könnyű...ja tényleg.... -
haxoror #2626 A tábornokot én soha nem használom harcra, a 3 lovasságomból 1 tartalék, a másik kettő meg a két szárnyon van (dragoons ill akármi csak heavy legyen) de nem általános harcra használom őket, csak akkor vetem be őket ha adódik valami jó lehetőség pl hogy a Broken egységeket addig kergessék amíg azok végre átváltanak Shatteredbe (onnan már nem nyerik vissza a moráljukat) illetve ha egy masszívabb közelharc alakul ki akkor néha beronygyolok velük az ellen hátába hogy megtörjem őket.
Ja és persze az ellenséges artilleryk lerohanására :)
Úgy általában a line infantrykat használom mindenre (néha a gránátosokat is) ebben a korban a lovasság szerepe már közel sem olyan domináns. -
haxoror #2625 Mozgasd körbe a horgonyon az egeret amíg a mutató át nem változik a csapategyesítés jelére, nem pont a horgony közepére kell kattintani hanem egy kicsit mellé.
Ja és állj teljesen mellé hogy lásd hogy tényleg üres-e. -
#2624 és odamentél teljesen mellé??? :S
akkor lehet kell bele hadihajó is... nekem mindig összejött, sok olyan volt, hogy a látómezőn belül voltam, üresnek tűnt, de nem tudtam rámenni, ezért odamentem teljesen mellé és ott megjelent egy már bent lévő flotta... -
fatsy #2623 a kereskedő hajókat(indiaman v mi) használom, nincs is mellette más. amikor üres volt a kikötő akkor sem engedett rá:S -
sakkay #2622 Valaki használ módot? Már látom ,gőzerővel megy a fejlesztés. -
sakkay #2621 Mert van ott valaki. Menyél' közvetlenül mellé majd meglátod. -
#2620 Ezt jó tudni. -
#2619 Dragonyos és heavy cavalry egységek.
Ha svéd vagy, a lovasságod verhetetlen.
Ha a tábornok és a lovasságod együtt támad, nehezebben futamodnak meg a sajátjaid. -
#2618 SötétBarom (nem sértegetés... ;)), haxoro: Ti milyen lovas egységet használtok? Melyikre esküdtök?
Gondolom a lovasnál nem az a lényeg, hogy lőni is tudjon... vagy igen? :)
Jah, a tábornok gyengeségét már én is észrevettem, hullanak, mint a legyek... :D -
#2617 menjél közelebb a kikötőhöz és látni fogod, hogy vannak már ott
vagy
nincsen a flottádban kereskedő hajó... -
#2616 köszi -
TDantes #2615 De lehet. Off-line-ba kapcsolod a steam-et -
#2614 Akkor nem lehet net nélkül játszani?
Ez elég érdekes üzletpolitika.. -
fatsy #2613 Sziasztok!
Próbálok kereskedni, de nem enged rá a horgony jelre(ivory coast, brasil, stb)...Nem tudok rájönni h miért. A többi nép meg simán jön megy és kereskedik.
Vki help pls!!már legyártottam kb 10 hajóból álló kereskedő flottát és lóf@sz az egész...
Nézegettem az eddigi kommenteket de nem találtam választ -
#2612 Sajnos csekkolja indításkor ... -
Berv #2611 Voksom: szigorúan vh + vh a fokozat :) -
#2610 Sziasztok!
Tervezem a játék megvételét, és érdekelne, hogy a cd-kulcs Steames regisztrációján kívül szükséges-e az internetkapcsolat a játékhoz(A multi kivételével)
- steamen mekkora patchek vannak már, mert vezeték-nélküli megosztott netem van (itt), és nem mindig működőképes. -
fatsy #2609 Sziasztok!
Próbálok kereskedni, de nem enged rá a horgony jelre(ivory coast, brasil, stb)...Nem tudok rájönni h miért. A többi nép meg simán jön megy és kereskedik.
Vki help pls!!már legyártottam kb 10 hajóból álló kereskedő flottát és lóf@sz az egész... -
Fraien #2608 Hello!Letöltöttem warezzal a játékot már két helyről is és mindig mikor installálom akkor a második cd-nél nem találja a Empire Total War_disk2_1.sid-t nem tudja valaki hogy ez miért van?Előre is köszönöm. -
#2607 Én mindig négy lovasegységet használok, mindkét oldalon kettőt-kettőt. Generallal nem szaladgálok be a tűzvonalba, itt korántsem olyan táp egység, mint a régi TW-kben. Ha valami necc van két oldalról 80-80 lovas belefut az ellenbe, igen hatékony a legtöbb esetben. Amit várok még, hogy legyen light-infatry-m. Az amcsi kampányban nagyon hatékonyak voltak (volt egy 10 egységes anti-raid sereg, ami csak hosszúpuskásokból állt - az ugyanekkora indián lovas-gyalogos sereget szinte veszteségek nélkül le tudták rendezni). -
#2606 eddig én is így játszottam de a porosz sereg ellen (megjegyzem csak 1 fullos sereggel támadtam) kevés voltam... A megoldást a gránátok dobálása jelentette... :)
de ez a "mikor az elöl lévő szakaszok kezdenek fáradni akkor a mögötte lévőkkeel kicserélem őket" új, eddig soha sem figyeltem erre...
Köszönöm! -
#2605 Majd belejössz... Egy kis időgyorsítással és a csata idejének a maximalizálásával nagyon fel lehet gyorsítani... Most végre sikerült lenyomnom a poroszokat 1 sereggel, nagyon kemény csata volt, a fullos csapatomból a végére már csak egy csapatnyi katonám maradt, akik elbújtak jó messzire a csatától és a végén, frissen jöttek és taroltak... :) Ez a (számomra) kemény csata 25 perc alatt lefutott, persze a holt időkben (csapatmozgás, várakozás és társai) idő feltolva maximumra... -
haxoror #2604 a fejlesztések a régieken is megjelennek és van frendly fire is.
Én általában ilyen seregekkel mászkálok:
1 general
12 line infantry
3 cavalry
4 artillery
A line infantrykat körülményektől függően 2x6 vagy 3x4 felállásban rendezem egymás mögé, amikor az elöl lévő szakaszok kezdenek fáradni akkor a mögötte lévőkkeel kicserélem őket, persze ez csatánként változó, szinte minden csata más.
Ha helyileg éppen az enyémek vannak túlerőben akkor sokszor hatékony szuronyrohamot indítani. -
uwu #2603 Egyébként rohadt hosszú lett egy csata, tegnap este 10-től éjfélig csináltam az első 2 kört, meg az első csatát...
Nem lesz valami vihargyors játék. Persze most sok idő elment arra, hogy nézegettem mi-micsoda, meg számolgattam, hogy lehetne a gazdaságot optimalizálni. Remélem a meghódított területek gazdagabbak lesznek, Lengyelország elég gagyi terület, a főtartományt leszámítva. -
uwu #2602 Én ha vért izzadok akkor sem tudok 2-nél több sereget felállítani az elején (a 2. körről beszélek) Ezekkel ha nem túl nagy a távolság 2-3 körönként foglalhatok valamit, így közel sem lehet úgy haladni a térképen mint a korábbi totalwar részekben. -
uwu #2601 A gép alapvetően erősebb mint te, ezért minden alkalmat meg kell ragadni, hogy megszívasd.
Pl.: mikor volt az ellenségnek 2 fix ágyúja vonalban, a sereggel elbújtam az erdőben, a tábornokkal meg kimentem az ágyúk lőtávján belülre, persze egy domb mögött álltam, és mikor lőtte a marha a dombot, szétlőtte a túlsó ágyúscsapattal a közbensőt, amit aztán lovasokkal lekaszáltam. Valószínűleg csalinak rakta ki az ágyúkat, mert a falrol elkezdett lövöldözni, de mikor odaért épp szétlőttem a tornyot, és 2 egységgel kevesebb lett neki. Ekkorra már létszámbeli fölénybe kerültem, még 1-2 egységet ki8csaltam, és némi lövöldözés után a lovasrohamtól elmenekültek. A pikásokkal falat képeztem egy ékületig, amit puskásokkal elfoglaltam. A pikások csúgyán meghaltak és elmenekültek, sok milícia fogyott mire megszereztem a város közepét, de sikerült. A veszteségek borzalmasak voltak, van még mit gyakorolni, de az AI változatlanul hülye, ezért aztán bármi lehetséges. -
#2600 Szerintem meg pont az elején lehet a legjobban terjeszkedni. Utána kiépítik az erődöket, + fullos egységek kerülnek a városokba, és máris nehezebb az élet. Ált. mindig kolbászol egy-egy sereg még pluszban a környéken. -
#2599 Várostól és a benne lévő épületektől függ, hogy 1-2 vagy 4-5 egységet képesek/kör gyártani. -
uwu #2598 Nagy küzdelmek árán felraktam én is. Nem tudom mi volt a gond, de már nem érdekel, valami csoda történt, és megy a játék. Meglepetésemre jól fut, felrakhatnám max grafikára, de félek, hogy ha nagy csaták lesznek szagggatni fog.
Én a lengyelekkel kezdtem, és az első kör után elfoglaltam Kelet-Poroszországot milíciákkal 1 ágyúval és 1 lovassal:D
A tábornokát megöltem bérgyilkossal csata előtt, csak a videót akartam megnézni, és véletlenül sikerült.
Elkezdtem fejleszteni a bajonettet, megyek Berlinre és közben fel akarom szabadítani a magyarokat az osztrák elnyomás alól.
Sajnos nagyon nehéz katonához jutni, alig lehet csinálni körönként egy párat, nehéz lesz terjeszkedni. Első ránézésre itt nincs mit trükközni, fejleszteni kell a gazdaságot, mégpedig a területi adottságoknak megfelelően, minden területet arra kell specializálni amibe éppen jó. Az iskolák nagy luxusnak tűnnek, de nélkülük semmit sem ér a gazdaság.
Szóval nem egyszerű, mindenben jónak kell lenni, sajnos a terjeszkedés eleinte nagyon lassan fog beindulni, úgy tűnik 1-2 sereggel kell majd megoldani és be kell érni azzal, ha 1-2 kör alatt szerezhetek egy újabb tartományt. A régi szép időkben az átlag körönként 3 fölött volt... -
#2597 ezek már megvannak... :S
most az új fejlesztések a már meglévő katonákon is meglesznek vagy csak az újonnan képzetteken?
valamint ugye az előző részekben, ha az íjászok lőttek, miközben kézitusa zajlott, akkor eltalálhatták a saját egységeimet is... ez itt is áll? azaz ha a sereg fele kézitusázik, akkor a lövészek eltalálhatják azokat?
ThX -
haxoror #2596 Fejleszd ki a ring bayonettet és a fire by rankot, onnantól már sokkal könnyebb lesz. -
#2595 Én a huszárokat favorizálom, veszett gyorsak :) -
#2594 Ha egy tartományt támadsz,mindenképp küldj oda 2 egységet,egyik elég ha fullos.Nagyobb a biztonság.Illetve csinálj lovas egységeket,2 elég egy seregbe,de az a kettő már hatalmas pusztítást tud csinálni,illetve megcsinálhatod azt,hogy pár egységet kihúzol velük az ellenfél soraiból,aztán a többi egységed szétlövi. -
#2593 hát srácok, Ti(vh meg ilyenek) asszem mind Napoleon szintű hadvezérek vagytok, mert én már normalon is kicsit szenvedek... Osztrákokkal vagyok és a poroszokkal küzdök... Már harmadszor ugrok Nekik fullos sereggel, de úgy elvernek, hogy csak nah... Szerencsétlen alap embereim hiába lőnek, csak lőnek, mintha golyóálló lenne azokon a fránya poroszokon... Persze valszeg ott hibádzok, hogy csak 1 sereggel támadok, nincsen erősítés... Jól tippelek? -
uwu #2592 Nyilván nem kell szó szerint érteni, csak egy nagyságrenddel hatékonyabb volt a rush-olás mint az építkezés. Ez tény, hiába csináltad jól, a fosztogatós taktika verhetetlen volt.
Úgy tűnik most új csodataktika után kell nézni. -
#2591 mert alapból nem szerepelnek. küldtem néhány egységet pozsonyba majd max-ra nyomtam az adót és fellázadtak a magyarok. aztán szövetséget kötöttem velük és azóta pénzelem őket. -
hapi #2590 Én is így gondolom. Én VH/H -on nyomom. De van itt 1 kipróbálható mod nagyon bízom benne. A következő Game ezzel kezdem. http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=240571 -
TDantes #2589 Aki azon vitatkozik hogy ki milyen nehézségi szinten játszik, olyan mintha azon vitatkozna hogy kinek mekkora a f*sza. Szóval...amúgy is az enyém a legnagyobb....