6068
  • CamelX
    Én indiával voltam így. Fővárosban kell lázadást szítani úgy hogy ha máshogy nem megy, kiviszed onnan a sereged, az alsóosztály adóját meg felviszed maxra. Innentől tuti a puccs, csak eléggé meg fog oszlani a birodalmad. Nekem full csőd volt, de ahogy megszilárdult, akkora területem van az immáron Indiai köztársasággal, hogy nem tudom mire költeni :) köztársaságnál gondolom alapból felpezsdültebb a kereskedelem (adók még így is minimumon a főtérségben)
    Jelenleg 45000 arany termelődik körönként, van 500ezrem alapból, területem meg az egész indiai térség, ami kiterjed végig Törökországig, amit teljesen elpusztítottam + egész Észak Afrikát is bitorlom, kivéve Morokkót, az még folyamatban van :P 1790-ben járok, de már csatákat le se játszom, max ha flesselni akarok egy rakétavetővel és óriás mozsár ágyúval telepakolt hentelést :)
    India déli részén Mysore-ban 1 baszott komoly ágyút is tudok gyártani, amit érdekes mód máshol nem. 64 fontos, kereke akkora mint az emberke aki kezeli :) sajnos átszállítani az európai hadszíntérre már nincs türelmem, de még az elején jó volt vele várfalat bontani :)
  • Kange
    újabb kérdésem lenne:

ugye sok a lázadásom, főleg azokon a területeken, ahol van iskola. Nah most, megnéztem, hogy mi a fő bajuk, vmi olyasmi, hogy túl "okosak" és változásokat akarnak a vezetésben. Én kirúgtam az összes minisztert, de nem történt változás. Valamit rosszul csinálok? :O Ölessem meg a királynőt? :D
  • Kange
    huh, hogy a fenébe lehet ekkora sereged egy csatában? Azt hitem, hogy limitálva van az egységek száma...
  • SZU
    Pont te kezdtél el frenkizni az elején:
    "Nekem 4 giga mentésem volt...na és? 150 gigás a C oartícióm..van hely"

Ezek szerint akinek nincs 150Gb C-je az bekaphatja? Akkor most hogy is van? =)

De tudod mit, legyél elégedett. Sok helyed van és kész.
  • hapi
    Azt olvastam hogy very hardon csak annyi van hogy a gép seregei sokkal erősebbek de ugyan olyan buta marad. Szal lehet hogy nem az osztrák seregek szarok hanem a very hard miatt csal a gép és úgy veri vissza a sereget. Én Pl. porosz vagyok most csaptam agyon az osztrákokat de sztem nem gyengébbek a seregei. Mondjuk nekem csak a kampány van very hardon és a csata hardon. De sajna így túl könnyű, sírnak is a hivatalos honlapon hogy buta az AI.
  • a.carkey
    Nos, Slewy, igazad volt. :D

Nem csak számbeli a különbség az osztrák és a többi nemzet sorgyalogsága között, hanem sajna az osztrák bár mennyiségben korrekt (200 fős), minőségben valami überszar csatában az osztrák fél line infantryja. De tényleg, valami borzasztó mennyire gyengék a többiekhez képest!
    Azt hiszem a svédekkel nagyon el voltam kényeztetve: 100 fős dragonyos egység, 80 fős lovasságok, stb, az osztrákoknál pedig ez a gyalogság, valami kudarc.

A mai poroszok (kik mások) elleni csatában bár számbeli fölényben voltam, ezek a kretének nem bírták megtartani a vonalat. Sorra menekültek el. Borzasztó volt nézni is ahogy egy 40 fővel gyengébb porosz line infantry leamortizálja sorban az egységeimet. Ha nem zseniális a felállásom az elején, bedarál, mint a picsa.
    A két oldalon 5!!! sereg vett részt a csatában (kettő nálam, 3 nála), cirka 6.5k emberke zsúfolódott be egy kicsinyke területre, de egyszerűen míg a svédekkel simán állták a rohamokat a hasonló egységeim, addig a poroszok úgy átgázoltak a számbeli fölényben lévő osztrák line infantryjaimon, hogy csak néztem.
    Röhej, de legeslegeslegeslegvégén (1 óra 57 perc után!), amikor már nem jött erősítés (LOL) és mindenki kimerült, azzal nyertem meg csatát, hogy míg nekem egy épnek mondható pandur egységem maradt, addig neki csak egy városi csőcselék. Mindenki más sérült volt vagy nem létezett. :)
    Minden más egységünk vergődött, vagy már teljesen ki volt fáradva egy farmház elfoglalása következtében. A majdnem két órás csata végén több egységemnek nem maradt lőszere, de ahogy néztem, neki is hasonló gondjai voltak. Egyes egységeink már vergődni is alig akartak, egyszerűen nem voltak képesek rálőni egymásra, az ellenségre, úgy elfáradtak. :D
    A csata közepén már látszott, hogy aki itt nyer, annak túléli a serege, aki meg nem, annak elvesznek az egységei és vsz cseszheti a területeit a környéken. Nos, a poroszok szopták meg. :)
    Iszonyat komoly ütközet volt. Azon múlt a vége, hogy ki foglalja el az egyetlen épen maradt még elfoglalható házat (már nem volt ágyú a csatatéren) ami lerombolhatta volna. :D Kb. 1200 emberke csépelte magát a ház körül a két különböző seregben. De két különböző helyen zajlott le a térképen belül a csata is. Egyik terület volt a védelmem központja, ahová nem akaródzott odamennie és ahol a nehéztüzérség is volt, a másik meg ahová az általam kivont egységek helyett érkezett az utánpótlásom. Sikerült meglepnem, hogy kivontam szinte az egész lovasságom, és megjelent alul 800 emberem, ami elindult az ő nem mozgatható tüzérsége felé. :)
    Mire lereagálta - de tényleg észrevette és tett is ellene, komoly az AI - már újabb 200 emberem jött a harctérre. Mindkét sereg vadi új volt, tehát tök egyforma, nem elit egységek küzdöttek egyámás ellen.
    Ennek ellenére ezt a kis 1000 fős részt úgy elkezdte bedarálni a saját sima line infantryjaival, hogy csak néztem. Szóval, nagyon gyengék az osztrák sorgyalogságok ... Ha nincs nagyszámú utánpótlásom és nem csalom a tábornokommal a másik seregemhez ami be volt ásva a kőkerítések mentén csillag állásban, és erre nem harap rá a gép, akkor úgy tönkrever, hogy csak pislogtam volna. Mellesleg, még így is majdnem szétkapta a védekező egységeimet - :) - bár köztük volt sok szar egység: pikemen, pandur és sima milica is. Mivel ma beszart a svéd mentésem, újból kellett kezdenem a Habsburgokkal. Nem bántam meg. Legnehezebben fut a kampány és a csata is, és nagyon keménynek tűnik a dolog, különösen, hogy az elején igyekszem addig nyomulni, amíg tudok és nem erősödnek meg a körülöttem lévők. Megjegyzem a poroszok maguktól támadtak rám, de ha már így tettek, nekikestem.
    A vége amúgy pirruszi győzelem lett.
    Kár, hogy nem jelöli a kampány mapen a nagyon nagy csatákat, mint tette azt a medieval 1-ben (ha jól emlékszem talán még a romeban is volt, de ebben már nem lennék biztos), mert ez tényleg jó móka volt. :)

A svédek amúgy nagyon jók, talán jobbak, mint bárki más a játékban, bár baszott unalmasak. Most, hogy szerintem sikerült az egyik legváltozatosabb, de egyben leggyengébb felet kipróbálnom, ami persze nem baj, már csak a törökökre lennék kiváncsi. :)

Amúgy, az osztrákok színe nem ilyen volt, mint amilyen most a játékban.
  • tegla
    "van olyan technológia ami bizonyos épület elérése után válik elérhetővé."

Pontosabban:van olyan technológia ami bizonyos épület MEGÉPITÉSE után válik elérhetővé.

Bocsesz :)
  • Csesza
    jolvan akkor megkérdem itt, ha nincs válasz

crack-elés utána indítanám a játékot és steam_api.dll hibát jelez

(steam fenn van)

ötlet?
  • tegla
    Jah...

Ööö van olyan technológia ami bizonyos épület elérése után válik elérhetővé.
    A játékban minden kis matyira :) tudsz jobbklikkelni és igy rengeteg hasznos infód lesz.
    Tegyél igy egy technológia ikonra vagy épület/egység ikonjára kattinva és sok jó infod lesz.

-Egyébként aki nem tudná ha több iskolád van akkor egyszerre több technológiát fejleszthetsz egyidejüleg és ha megtömöd gentlemanusokkal akkor gyorsabbá is válik ugyi a technológia kifejlseztése.
    -Ha ráviszed a kurzort egy tengeri kereskedelmi útvonalra(szaggatott vonal a tengeren;fehér semleges,zöld a tiéd)akkor kiirja milyen jövedelem megy azon a vonalon keresztül.
    Vidd rá a hajódat egy jól jövedelmező vonalra(ami nem a tiéd ofc :P)és már meg is csapolod a pénzfolyást kalózkodva :DD
    Igy tesznek a szomszédos országok is a Te kereskedlmi utvonalaiddal szal nem kell szivbajosnak lenni.
    Sok sikert!
  • a.carkey
    + építsd meg a megfelelő épületeket!
  • tegla
    A kereskedlmi hajót úgy tudod a megfelelő helyre küldeni,hogy kiválasztod a hajót és kurzorral elmész a térkép sarkába,szélre és ott vmelyik körülhatárolt zónára kattintva bejön a világtérkép és ki tudod jelölni melyik kereskedelmi övezetbe menjen a hajód.
    Ha odaér a hajód azt jelzi üzenetben a gép és akkor a hajódat megkeresve(ha bejön az üzenet akkor a nagyitóra kattints)azon a zónán belül lesznek helyek ahol kiköthetsz és indul automatkiusan a kereskedés.
    Szoktak arra kalózok portyázni szal néha szivás ha egyedül küldöd a ker.hajódat.
    Még a játék kezdetekor érdemes ezt gyorsan megcsinálni mert a többi nemzet elfoglalja a helyeket :)
  • ugribugri
    iskilában lehet fejleszteni és lehet csákjázni
  • Zsil
    köszönöm
  • tegla
    Keresekedelmi egyezményt és egyéb mást is a diplomácia ikonra(babérkoszorú?)kattintva tudsz kezdeményezni.
    Ott lesz 2 lista(nagyobb és kisebb nemzetek);látod kivel lehet kereskedelmi egyezményt kötni és kivel nem(véges számú a ker.egyezmény kötés)illetve azt is milyen a viszonyod velük,stb
    Kiválasztod a nemzetet és "Open Negotiations"-ra kattintva tudsz kapcsolatot létesiteni más nemzetekkel(kereskedlmi egyezmény,találmányok cseréje,hadüzenet,szövetség,stb).
    További jó játékot!
  • Zsil
    köszi!
    -Lenne még két kérdés!-Nem tudok fejleszteni a központban,mert a következő szint akkor érhető el,ha megvan már x technologia(ezt kis ikonnal jelöli a fejlesztés jobb sarkában)-a kérdés-hogy ezt hol tudom megszerezni,vagy mit kell építenem hogy a következő szintre fejleszthessek a fővárosban? köszi

-a másik még mindig a hajó csákjázás-lehet e "odahuzni és közelharc?
  • bgabor
    Dehát a warez meg az eredeti játék ugyanabban a könyvtárban tárolja a mentéseit! Mit akarsz te másolgatni? Leszeded a warezt, felrakod az eredetit, aztán folytatod ahol abbahagytad.
  • bgabor
    Az új koncepció szerint majd a játék spawnolja neked időnként az ügynököket, minél nagyobb a hozzájuk tartozó ház (bordély/iskola), annál sűrűbben.
  • bgabor
    Teljesen más a filerendszer. Nem tudok kinyitható népekről.
  • Csesza
    Srácok van valahol offtopik ahol fel lehetne tenni ilyen installálási kérdést, mert elakadtam? nem szeretném szétoffolni a topikot
  • Zsil
    gentleman-ból lehet e gyártani valahol?
  • Zsil
    Sziasztok!Játék közben megfogalmazódott bennem pár kérdés,amivel nem vagyok tisztában(medieval2 után)

-Kereskedelmi egyezményt hogy tudok inditványozni?-(eddig volt hogy hajoval odaparkolt hozzám egy másik nemzet és kérték az egyezményt)?

-Ha hajót gyártok-akkor ezen belül van a toborzás.-le is kértem egy kereskedelmi hajót-nem tudom hogy tudom aktivizálni"?küldeni?
  • Juraviel
    Sziasztok!

Elkezdtem keresgélni a mappákban azért, hogy a Rome-hoz és Medieval II-höz hasonlóan módosíthassam a győzelmi kritériumokat (ki akarom tolni a játék végidejét 1899-re), hogy a csak kampánygyőzelemmel elérhető népeket játszhatóvá tegyem.

Azonban a korábban "megszokott" fileok nem találhatóak. Eddig ezeket mindig sikeresen meg tudtam buherálni. :)

Hogy tudnám ezt most megtenni?

Előre is köszönöm a választ!
  • adios
    Hello!
    Kipróbáltam a játék razoros verzióját,jó sokáig elvittem,nagyon megtetszett ezért megvettem.A kérdésem az lenne,hogy a tört játékból kitudom-e másolni a mentéseimet az eredeti játék mentései közé?
    köszi!
  • ugribugri
    beküldöd a gentlemanust egy másik nép iskolájába, oszt ha van nekik olyan ami neked nincs akkor ki írja hány % esélyed van rá
  • giczinger
    találmányt hol tudok lopni
    erre az egyre nem jöttem még rá
  • Pierre75
    http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=741196&st=60 található 62 hsz. alatti videón hallható zenei aláfestés honnan és hogy illeszthető a játékba?
  • SötétBarom
    Minél műveltebb a nép, annál többet pattog a reformokért. Sok iskola = sok túlművelt tudálékos f@szkalap :D

Ellensúlyozni kell olyan épületekkel, amik bonust adnak az elégedettséghez. Bordélyház, opera.. El is nyomhatod az izgágaságot dragoonokkal, ők jobbak rendfenntartásban, mint bármelyik egység. Illetve lehet játszani még az adókkal is.
  • TDantes
    Nem tudom minek ugrálsz...nekem két felé van osztva egyik adatok másikra a feltelepített cuccok, és nekem van helyem bőven

De nehogy már azért legyünk hülyék mert úgy ugrál mindenki ahogy te fütyülsz. Ezt nem tudom mégis hogy gondolod.
  • SZU
    Egen gratulálhatsz is nekem éleselméjű barátom! Sehol nem írtam, hogy hetente húzom a gépemet fel.
    És ahogy Scouser is megjegyezte, hol van az megírva, hogy minden szart a c-re kell rakni? Menteni, dokumentum mappát, bármit át lehet pakolni máshova is.

Ja, ha te ennyire értesz a gépekhez, okíts bátran mester. Hátha megtanulom tőled hogy a C legyen egy 500Gb-os winyón 500Gb, mert akkor ha 4-5 év múlva kell újrahúzni az Xp-t akkor minden mehet a lecsóba, mert épp nincs kéznél egy másik legalább 500-as winyód? pff =)
  • Prince23
    Tudniillik iskolába senki se szeret járni, majd nézd meg jobb kilikkel... - happy lesz...
  • haxoror
    Ha az osztrákokkal vagy akkor lázadásnál függetlenül attól hogy hány tartomány önállósodik te mindig csak a lojális és a lázadó osztrákok között választhatsz.

A magyarok pillanatnyilag sehogy sem játszhatóak.
  • Kange
    Sziasztok!

Én magával a játékkal kapcsolatos kérdésekkel fordulnék Hozzátok.

1. Néhány tartományomban nincsen elég kaja, a súgója azt írja, hogy fejlesszem a farmokat vagy építsek újat. A farm fejlettsége maxon. Hogyan lehet új farmot létrehozni? (Grand Campaign-ben)

2. Írtátok lejjebb, hogy lehet más néppel is lenni, nem csak a megadottakkal. Fellázadásnál lehetne választani. Nos, én osztrákokkal vagyok, a magyarok eddig legalább ötször lázadtak fel, de egyszer sem kérdezte meg a gép, hogy kinek az oldalán álljak, ilyenkor mindig le kellett vernem a lázadókat és visszahódítani a területeket. Valamit rosszul csinálok???

Köszike!
  • apa1101
    ezt a bugos szrt....mikor legyűrök egy 84 ágyús hajóval 10 kalózhajót,utána kifagy....és csak bizonyos pontokon,de ott rendszeresen...
  • mnorbi
    ujrakezdtem a swedekkel , miert van hogy non stop lázadoznak még a fövárosban is.... 3 iskolám van + lopkodom a találmányokat... ez lehet gond ?
  • Robez84
  • Scouser
    Gyerekek, minden épp eszű ember magának csinálja a gépét és hát ha valami nem működik miatta akkor annak én is gratulálok. Évekkel ezelőtt találtam ki a következő felállást.

C: - Oprendszer + Office + egyéb kisebb programok(bsplayer stb...)
    D: - Adatok, képek, letöltések
    E: - Minden installált nagyobb program, játékok

C+E-t mindig törlöm, ha újratelepítek, de ez addig nálam csak akkor fordult elő, ha hardvert cseréltem a gépben, mert azt vallom, hogy olyankor azért nem árt. Ennyi...
  • hapi
    Én is gratulálok annak aki nem tudja karban tartani az Oprendszerét és ezért hetente újat klónoz fel. Ezek az egyszerű embrek csináljanak 4-5 kis partíciót a vinyójukon. Aki viszont ért hozzá, az meg úgyis tudja hogy miért ne...
  • TDantes
    Gratulálhatsz is, mert nekem nincs olyan gondom hogy nem fér el a C-n valami. Na akkor ki a hülye?

Ma amikor egy játék 10 vagy több gigát foglal el hol elég 20 giga? A fontos adatok persze a másik vinyón vannak..ha format van legfeljebb a feltelepített dolgok vesznek el....

Szóval tényleg gratulálhatsz, mert nekem nincs hely gondom...
  • Robez84
    nekem is 15 a C a másik meg 65 :S
  • SötétBarom
    Ott a pont :)

C-m 15 giga, van rajta windows, office, aztán csókolom :D