6068
-
Zsil #2548 államformát hol nézem meg?-halálokat közli,de hol vannak ezek a tagok?mármint nem a hadvezér hanem...talán a parlamentből halnak ki?király az hol van? -
#2547 Ha nem tűnt el, akkor van még területe. Keresgélj a Balkánon! -
#2546 Velencének még van 1 területe Dél-Olaszországban.Ha háború van viszel kikötőbe 1 milíciát,és akkor nem bírják elfoglalni,az ellenséges hajók.Csak blokád helyezik... -
mnorbi #2545 lenne 2 kérdésem : osztrákokkal tolom elfoglalom velencét , de elötte bement a kikötömbe , mivel nincs több városa elméletileg megszünt a nácíó , de a progi nem írja ki... meg a halyok se mennek ki a kikötömböl... hogy lehet öket kiszedni onnan ??
2.: van 2 katonai fejlesztés az elsö a fire by rank amikor legugolnak és lönek , a másik meg fire and advance ez micsoda ? -
RedRiot #2544 "Egy stratégiai játékban sem gondolkoztam még ennyit,mint ebben."
Ja, összetettebb mint az eddigi részek. Az AI viszont érdekes. A stratégiai és a harci AI is néha csinál jó húzásokat, néha meg óriási baromságokat. Pl. jelenleg a svédekkel vagyok, és épp a dánokkal "foglalkoztam". Szentpétervárról is hoztam el egységeket, de otthagytam kb. 900-1000 embert. Mikor már azon az 1000 emberen kívül már nem volt más egységem a térségben, az oroszok 1300 emberrel betámadták a várost - elég jól időzítettek.
Ugyanakkor milliószor indítottak már 60-100 emberes öngyilkos attakkokat tízszer nagyobb seregeim ellen. :))) A csata AI és fura: néha még támadásban is egész profi, oda kell figyelni a trükkjeire, néha meg (különösen ha várostrom van) teljesen megbuggyan.
Mindent összevetve jó az egész, bár néha már unom, mikor megtámad a gép 45 könnyűlovassal egy komplett hadsereget. -
RedRiot #2543 Még nem váltottam államformát, de ha jól tudom, forradalmat kell csinálni. Mentsd el a játékot, aztán nyomd fel az adókat a csillagos égig a fővárosban, és hátha elkezdődik vmi. :))) Ha nem jó, legfeljebb visszatöltöd az állást. :) -
RedRiot #2542 Hogy lesznek új egységek? Általában a spéci épületek építéséhez mindig szükséges egy új tech kifejlesztése. Az épület felhúzása nélkül pedig nem tudod gyártani az új típusú egységet sem. Pl. hiába fejleszted ki a "Military Sybullus"-t, sima barakkban nem tudsz gránátosokat képezni: előbb upgradeled a barakkot Drill Schoolnak, és ott már lehet gránátosokat "termelni."
Sulik a városon kívül vannak. Azokat is lehet apgrédelni, és felgyorsíthatod a fejlesztést, ha gentlemaneket költöztetsz beléjük. Városokban van, hogy egy épülettípus építési menüje kettéágazik: pl. a színház helyett volt már, hogy építhettem vmi csillagvizsgáló-szerűséget. Így nem a lakosság elégedettségét, hanem a kutatás gyorsítását választottam.
-
koj #2541 és hogy lehet államfoirmát váltani? mert most abszolut monarchia van. -
koj #2540 Üdv! Azt akarom kérdezni amikor belemegyek a "tech" be akkor ott van 1 csomó dolog a háborúra, meg még 2 dologra. De mindegyiken belül sok ilyen kép van és 1 kifejlesztése 3-4 kör. De mit érdemes fejleszteni? Ipar, vagy hadsereg de láttam iskolát. Mondjjuk a legmodernepp operaház, és színház megvan de suli nincs nemtom hogy kell építeni olyat. És ha kifejleszti lesz vhi hatása? mert nincsenek új egységek: -
#2539 Én most tervezem egész Olaszország elfoglalását,pár szigettel,Hannover,és Dánok elfoglalása,és Poroszország.Várok vagy 10 kört,mire újra háborút indítok,az biztos.Szépen építem ki a védelmi rendszert,alig van valahol városfal,úgy,hogy 1720-ban járok,és egy igazi városfoglalásom nem volt még.Ha ezeket mind elfoglalná,utána már Fro. és Spo. semmiség lenne,legalábbis így gondolom,és mehetek Törököt,Oroszt,és legvégül Svédet aprítani.Egy stratégiai játékban sem gondolkoztam még ennyit,mint ebben. -
#2538 én osztrákokkal toltam végig egyszer, végig királyság volt...
lázongás legtöbbször azokban a régiókban fordult elő, ahol volt iskola, de ha ici-picit nem figyeltem, vagy az ellen lerombolta pár épületemet egyből lázadozni kezdett a nép... kedvencem, mikor egyszerre 6 régió lázadt fel (köztük Ausztria is)!
most újrakezdtem, az első adandó alkalommal államformát váltok, kivi vok mi lesz úgy... -
#2537 nekem az mindig lovas volt, automatikusan, hiába gyalogságból neveztem ki... -
#2536 A csillagos egységre kell kattintani és kész.Teljesen új unit lesz...nem változik át pl: ulánus-generals bodyguardá... -
#2535 Én még egyszer sem neveztem ki,de ha kineveznék,tuti valami lovas egységből.Az a legbiztosabb. -
#2534 Ráállsz a legerősebb egységedre, és megjelenik egy csillag oldalt. Így kinevezhetsz a csapatból egy jó erős katonát vezérnek, és testőrséget is kap. Csak hát ugye nem van ingyé :-) -
Iceman90 #2533 Hello!
Lenne egy újabb kérdésem:
Hadvezért hogyan tudok szerezni? Kicsit fura hogy a seregem hadvezér nélkül szaladgál össze-vissza...
Kössz a segítséget előre is! -
TDantes #2532 Normális vagy? -
TDantes #2531 Igen a, vegye meg
b, töltse le a sound fix-et -
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwwwwwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwwwwwswsw*w*w,w,w,w,w,w,w,w,w*w*wswswawawLwLwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwswsw*w*w,w,w.w.w.w.w.w.w.w.w.w.w,w,w,w,w,w,wowowawaw
wwwwwwwwwwwwLwLwLwLwawaw*w*w,w,w.w.w.w.w.w.w*w*wswswawawawawowow,w,w.w.w,w,w*w*w
wwwwwwwwLwLwLwLwwwww,w,w.w.w.w.w.w.w,w,wwwwwOwOwHwHwMwMw#w#w#w#wOwOwowow.w.w,w,w
wwwwwwwwLwLwLwLwowow,w,w.w.w.w.w.w.wwwwwwwwwowowowowwwwwHwHw#w#w#w#wMwMwowow.w.w
wwwwLwLwLwLwawaw,w,w.w.w.w.w.w.wswswwwww.w.w.w.w.w.w,w,wwwww#w#w#w#w#w#wHwHw,w,w
wwwwLwLwLwLwowow,w,w.w.w.w.w,w,wKwKwowow w w w w.w.w,w,wswswMwMw#w#w#w#w#w#wswsw
LwLwLwLwawaw,w,w.w.w.w.w.w.wawawMwMw*w*w.w.w.w.w.w.w,w,wswswHwHw#w#w#w#w#w#wKwKw
LwLwLwLwswsw,w,w.w.w.w.w.w.wLwLw#w#wowow.w.w,w,w,w,wowowwwww#w#w#w#w#w#w#w#wOwOw
LwLwLwLwowow,w,w.w.w.w.w.w.wKwKw#w#wawaw*w*w*w*wowowawawOwOw#w#w#w#w#w#w#w#wOwOw
LwLwLwLwowow,w,w.w.w.w.w.w.wLwLw#w#wHwHwawawwwwwLwLwHwHw#w#w#w#w#w#wMwMwMwMwOwOw
LwLwLwLwowow,w,w,w,w.w.w.w.wawaw#w#w#w#wHwHwHwHw#w#w#w#w#w#w#w#wOwOwawawwwwwawaw
LwLwLwLwswsw*w*w,w,w.w.w.w.w,w,wHwHw#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#wKwKwowowswsw*w*w
LwLwLwLwawaw*w*w,w,w.w.w.w.w.w.wowow#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#wMwMwKwKwswsw.w.w
LwLwLwLwwwwwowow*w*w,w,w.w.w.w.w.w.wwwww#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#w#wLwLw,w,w,w,w
wwwwLwLwLwLwswsw*w*w,w,w,w,w.w.w.w.w.w.wawawOwOw#w#w#w#w#w#wHwHwawaw,w,w,w,w,w,w
wwwwLwLwLwLwawawowow*w*w,w,w,w,w.w.w.w.w.w.w.w.w*w*wowowowow,w,w.w.w,w,w,w,w*w*w
wwwwwwwwLwLwLwLwswswowow*w*w*w*w,w,w,w,w,w,w.w.w.w.w.w.w,w,w,w,w,w,w,w,w*w*wowow
wwwwwwwwLwLwLwLwawawowowowowowow*w*w*w*w,w,w,w,w,w,w,w,w,w,w*w*w*w*wowowowowowow
wwwwwwwwLwLwLwLwwwwwawawowowowowowowowowowow*w*w*w*w*w*w*w*wowowowowowowowowowow
wwwwwwwwLwLwLwLwwwwwwwwwawawswswowowowowowowowowowowowowowowowowowowowowowowswsw
wwwwwwwwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwawawswswowowowowowowowowowowowowswswswswawawawaw
wwwwwwwwwwwwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwawawawawawawawawawawawawawawawawawaw
wwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwawawawawawawawawawawawaw
wwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwKwKwLwLwLwLwwwwwawawawawawawawaw
wwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwKwKwHwHwHwHwHwHwHwHwOwOwKwKwLwLwLwLwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwKwKwHwHwOwOwOwOwHwHwHwHwHwHwHwHwOwOwOwOw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwswswswswawawwwwwwwwwwwwwwwwwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwwwwwawawswswswswawawawawawawawaw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwwwwwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLwLwLwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwLwLw
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwswswowowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwawawawawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
-
TDantes #2529 Leszarom a bírálatot ha az értelmes...de amit te mondasz az nem
Ha eleget toltad volna, tudnád hogy dee bizony lázonganak mert reformok kellenek nekik.... és azt is tudnád hogy köztársaságban boldogabbak, így több adót lehet belőlük kipréselni
Igencsak befolyásolja a dolgokat az államforma,...vagy én nem ezzel a játékkal játszom, vagy tök hülye vagyok és képzelődöm...szerinted melyik a valósínű? -
#2528 Sziasztok
A barátomnak felraktam a gamét és azt panaszolja nekem hogy nincsenek efektek a játékban neki ,nem halja a lövéseket stb!
Volt már valakinek ilyen vagy csak ö a lame?
Köszi a helpeket -
Zsil #2527 államformát hol nézem meg?és hol a király és egyéb tagok? -
Hunor1 #2526 @Dantes
Tudod az a baj hogy ha valaki bírálja a játék BIZONYOS részeit /nem az egészet/ Te azt személyes sértésnek veszed és azonnal visszatámadsz valóban személyeskedve.A Shogun óta játszom a sorozattal, hagy tudjam már hogy NEKEM mi a kihívás...
Államforma:
Voltam királysággal, a nép nem lázadozott reformokat követelve..csak ha magas volt az adó..lejjebvettem + opera a nép boldog ..hurrá. Kedvező adó , dragonyosok, helyőrség, nyugi van..
Köztársaságban dettó.NEKEM LÉNYEGES, a hadjáratok menetét , élvezetét, izgalmát NEM befolyásolta hogy éppen KIrály vagy presidente van. -
Zsil #2525 szerintem nagyon is jó a game,nem hinném h lebutitották 12 éveseknek!
angolokkal tolom-megtámadtam az eszkimókat(inuit),gondoltam lemészárolom őket,erre fel úgy harcoltak hogy pár ember hijján elvesztettem a csatát.Nagy a kihivás a játékban!!! supercool!! -
#2524 Fenébe,akkor erre nem hajthatok:D Na mindegy,el lesznek intézve mind,célom egész nyugateurópa elfoglalása,talán azzal még az 50 régió is megvan. -
#2523 Ha nincs több európai tartománya, akkor szűnik meg. -
#2522 Ha a poroszoknál elfoglalom Berlint,akkor a vele szomszédos faluban lévő serege is megszűnik?Elvileg az a fővárosa a porosz birodalomnak,de a lengyeleké meg elvileg litvánia volt,aztán mégsem szűntek meg létezni.Igaz ha elfoglalnám őket,akkor lenne ám igazi para,dánok támadnak nyugatról,az oroszok meg a szövetségeseik,ők támadnának keletről,mert a haverjukat miért bántom,és ezt a fantasztikus háborús helyzetet meg spanyolország kihasználja,hogy elfoglalja velencét.Vannak bonyodalmak,az egyszer biztos:D 3 frontos háború lenne csak az igazi móka. -
obe #2521 gerilla harcmodor -
#2520 Én direkt csináltam 3 városi egységet,aztán ha csak egy valami támad,akkor azt rájukküldöm.De amúgy tényleg marha idegesítő.Kis falvakat kell folyton újraépíteni,mert jönnek a mocsadékok.Keletről az összes haderőmet át kéne mozgósítanom nyugatra,és elfoglalni litvániát,akkor elvileg megszűnnek a lengyelek létezni,legalábbis itt valaki azt mondta:D -
#2519 Az vérirritáló. Nekem az amcsi kampányban csinálták ezt az indiánok. Tele volt a területem vagy 15 2-3 egységes sereggel, amik szétraideltek mindent.. Folyton arra kellett figyelnem, hogy a leverésük után a sereg visszaérjen a városba, mert ha nem akkor a kis csírák besurrantak és elfoglalták.. :C -
#2518 Most először el kell foglalnom a lengyeleket,és csak utána fogok reformokat.Magyon zavar,hogy 1-2 egységet csak úgy átküldenek a területemre,ezt nem gondolhatják komolyan:) -
CamelX #2517 Nekem tegnap 50 perces csata után fagyott ki, azóta ctrl-s alap minden nagyobb mozzanat után :) forradalom meg jó lesz hidd el, bár kell 5 év minimum hogy kilábalj az azt követő csődből és lojalista támadásokból. nem kell szerintem más területeket se kihagyni adózásos büntiből, had szopjanak azok is, max addig is jön be a nehezen megkeresett zséjük, ami jól fog jönni a válaszcsapásokhoz :D -
#2516 dettó, ugyanezt csináltam én is, mikor a poroszokkal voltam. csak nem akartak szövetségre lépni a kis pökhendiek. :D -
haxoror #2515 Én is valami hasonlót tervezek, hagyom fellázadni a magyarokat aztán telenyomom őket pénzzel meg technológiákkal. -
#2514 Nekem a steam miatt volt sokszor desktop. Ingadozik a netem és sokszor kivág mert szerintem nem találja a kapcsolatot. :) -
TDantes #2513 Nekem...az eredeti jobban fagy...ments gyakran a biztonság kedvéért. -
#2512 Valakinek van valami tapasztalat a játék fagyásával kapcsolatban?
Mert már majdnem végigvittem az osztrákokkal, különösebb fagyás nélkül (nah jó, volt egy fullos flottám és egy fullos seregem, amiket hanyagolnom kellett, mert ha kijelöltem azokat akkor kifagyott... :D), de a függetlenségi háború alatt kb. minden második körben kifagy és kicsit már zavar... :S -
#2511 Ahoy! Most hétvégén kezdtem csak neki, de valami rettentően bejön, az eddigi legjobb TW. Ez már végre leköt, valahogy az eddigi részekben nagyon hamar beleuntam a csatákba. Ez a lövöldözés sokkal viccesebb... :)
Monarchiával kezdtem neki én is, első mozdulattal kiűztem a törököt Európából, aztán belém kötöttek a poroszok, ezen kicsit megharagudtam, de azért elfogadtam Berlint engesztelésképp. Velence is úgy döntött, hogy nem kellenek neki a területei, és hadat üzent. Így enyém lett az egész Balkán, és megnyílt az út nyugat felé. Közben meghalt a király, a spanyolok meg nem ismerik el a királynőt, örökösödési háborút indítottak, aminek folyományaként nekem adták Milánót.
Valami 1730 van, nem sietek, inkább csak nyomtam a köröket, hogy menjen a fejlesztés.
Nagyon nagy fílingje van, ezt végre jó csinálni. Az is nagyon tetszik, hogy van fejlődés, meg hogy az alap line infantry fejlődik fel. A régi totalwarokban főleg az nem tetszett, hogy jöttek feszt az új egységek, a régi, übernagyonkemény, haláltapasztalt seregeim meg nagyjából parasztok. Itt meg már van 4csíkos line infantrym, ami folyamatosan fejlődik, kapja az új bajonetteket, meg tanulja az új cuccokat.
Viszont arra még nem jöttem rá, hogy lehet-e valahogy a városok méretét növelni? Pl Magyarország fővárosában 1 hely van. Bécsben meg 5. Ez így marad a világ végéig? Soha nem lehet pl operát építeni Mo-n?
Csak mert azt hittem, hogy épületfüggő, és leromboltam a tartományi barakkot, építettem rendes helytartói palotát...és így buktam a huszárok képzését. Építsem vissza, vagy megnő majd valaha Pre13burg? -
#2510 Poroszokkal már kezdtem rég, de abbahagytam, azokkal sincs kihívás nehéz fokozaton. Egy nagy birodalomban elég kb 5 iskola, hogy ne lázongjanak, a többi helyére mehet más épület. -
#2509 Nem stimmelő színek legyen a legnagyobb baj.