Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Nem. Ami a térképen van, ott MINDENHOL LEHET ÉPÍTENI. Amirõl gondolom beszélsz, az a kis körös bigyó alul zöld színnel, na az azt mutatja, hogy az adott területen milyen néven fog a legközelebbi town "megalakulni" és "mikor" (minél kisebb a szám, annál jobb). Ez elvileg a kör szám, hogy a mostanitól még hány kör, de persze ahogy technológiailag fejlõdsz/tartomány, ahogy elkészülnek a fejlesztéseid, pl. a kormányzóság, akkor ez hirtelen csökkenhet is, méghozzá nagymértékben, de ha kirabolnak egy-két townt az ellen katonái, lerohad az épület, akkor nõhet is a szám.

A medve nem játék.

a.carkey
Én csak azt kapcsoltam ki. Egyszerûen zavar, mert kiemeli a zoomolt részt, és elmossa a többit. Olyan közel-távol hatás, de szerintem tök zavaró. A heating viszont nagyon jó lett. Ha ég a hajó, zengenek a harangok, hogy tûz van baby, oltsátok! 😄 Van még egy nagy bug. Ha süllyed a hajó, és már az oldalára dölt, de még nem ment a fenékre, akkor a hajón lévõ legénység, az árbóctól a fedélzetig, mindenki állva fekszik. Mókás látvány. 😊

A medve nem játék.

Gideon Wieth
kérdés ez msot játékmenetbeli de még mindig érdekelne a multizás hogyan lehet...

Amelyik városvan kijelölve éppen abban a városban fogfejleszteni ? Illetve a papok és gentlemanek mire jók ? Ezt már medievalban sem tudtam

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Tervezem hogy ramot meg procit cserélek. Csak azt nem tudom hogy uj grafikusat vegyek, vagy még egy 8800 GTS 512-õt vegyek, és SLIbe tegyem?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Depth of field meg minden szarság bekapcsolva. Jah, és nem ultra hanem Very High...😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem dicsekvésbõl vagy ilyesmi, ha ugy nézzük, nincs is mire, de nekem akadás megdöbbentõen (számomra) akadás nélkül 1440x900 as felbontáson ultra High-on megy. Gépem (semmi extra, lassan több, mint 1 éves gép):
AMD Athlon X2 5200+
2 GB ram 400mhz
nVidia GeForce 8800 GTS 512MB G92
Vista Home Premium

Elõször aszittem hogy médiumra jó lesz, de elég jól optimalizálták a gémet.
Mégeccer mondom nem flém.

Nem. Én arra gondoltam, hogy minden területen van pár ilyen kicsi falu, ahova még nem lehet épiteni, és ott a Policiesban lent ha rákattintasz arra a gombra, akkor kiugrik egy ablak, ahogl a Public Ordert, a Populacy growth meg ezekt tudod megnézni, és ott leg lent a bal alsó sarokban van ez. Ott van is ilyen kör, amiben számok vannak, mint a fejlesztéseknél, ami irja, hogy mennyi kör kell hozzá. De ott olyan bazi számok vannak, hogy 71,, meg 65, és minden körben más. Halvány lila gõzöm sincs hogy mit jelenthet az...

a.carkey
Nem õ tud, hanem a gentleman.

A medve nem játék.

a.carkey
Rákkattintasz a falu nevére és kiír minden infot, ha erre gondoltál. Ha a building browserre alul, a next turn gomb alatti sorban jobbról a 3. gomb, akkor kiírja mit tudnál ott építeni. Ha valami nem tetszik, gyújtsd fel a régit. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Nem akad.
Röviden: anno egy nagyon jó gépet vettem, még hónapokkal ezelõtt. Videokártyát nem akartam akkor cserélni, mert feleslegesnek tûnt, de egyszer felbakkeroltam az agyam, meg sírt a család egy nem laptopért is, így a régi gépemhez betettem a régi kártyámat, egy ASUS GF7800 GTX 256MB-ot. Nesztek! 😄 Aztán pont ebben a topicban rákérdeztem, hogy mit érdemes venni, és mondtatok ötleteket. Nemsokkal utána bementem egy boltba, kértem elõször egy ATIt, nem volt nekik, de volt 1GB-os GF9800 GTX+, így azt vettem meg (ez volt a másik, amit ajánlottatok). Elõször leteszteltem a GTA4-nél (full max felbontásban 50 valahány FPS-t produkált), aztán a ETW demónál, persze minden ultrán, um. "maxon", -kikapcsolva a Depth of Field, mert egyszerûen zavarja a szememet -, és zökkenõmentesen futott a demo, a full meg mégjobban, és a legnagyobb egységszámmal játszom. Nem volt még koccanás, sem belassulás. 15-25 sec a betöltési idõ, persze 4GB jófajta RAM-mal, de csak "sima" XP-n ..., tehát nem is hasznája ki a mindet, de még így is mindennel meg vagyok elégedve. (3 év után vettem új alkatrészeket, 4 év után új videokártyát.)

A medve nem játék.

Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy ott vagyok a Road To Independencének annál a részénél / 2.fejezet/ ahol a francia erõdöt kell elfoglalni a Niagaránál. El is foglalom és leölök minden ellenséget, felépítek mindent amit csak lehet de nem megy tovább a küldetés. Az utasítások ablak üres. Már ki irtottam mindenkit a térképen de így sem megy tovább. Mit csinálok vagy nem csinálok jól? <#help>
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a térképen itt ott feltûnik néhány pici falu. Az egyik ablakocskában (Policiesen keresztül jutottam oda, nem jut eszembe a neve), ahol meg tudom nézni a Public Order-t meg stb. ott lent volt hogy Village development vagy ilyesmi. Ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy ezek a pici falucskák mikor lesznek képesek épiteni vmi házat?

a.carkey
Mindig ott fejlessz, ami a legtávolabb esik ellenségtõl, mert lop a genyó és szabotál. 😄 A capitalokban, ami tényleg fõváros, ott ha sok városra van lehetõség, akkor inkább az iparra, pénzszerzésre menj rá. Mindenhol máshol meg a fejlesztésekre, kémkreálásokra és ha ellenséges a terület, akkor építs templomokat, térítsd õket ezerrel, mert akkor kevésbé lázadnak.

Az bizti, hogy a lengyeleknek van a legerõsebb, legbrutálisabb lovas egységük (szárnyas lovasság), viszont a svédeknek vannak a legjobb lovas egységeik (bár semmi új skin, de hússzal több ember/osztag, mint más nemzeteknél!!!).

A medve nem játék.

Kémet h lehet ráállítani h research lopjon ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

És abban akad csata közben ? :p Mert nekem ha gyorsítom sokszor elõfordul

Kösz a jótanácsot!

a.carkey
Ha ezek megvannak, akkor a flottának a 2nd rate építéseket (nézd meg a drydockokat, hogy melyik adja és melyik skill kell hozzá!), és ha ezzel megvagy, minden mást lopj, vagy vegyél, a többit meg fordítsd a research ratere!

Nem kell négynél több University! De ha ügyes vagy, akkor három is elég (1-1 a különbözõ kategóriákra.

A medve nem játék.

Aham, elõször a College-nek estem neki h gyorsabbak (?) legyenek a fejlesztések, de meglesz, bár most a brittek bekempeltek a városom elé, szal nem tom mi lesz 😄

a.carkey
Fire by Rank

De ezeket fejleszd ki mindenképpen a szárazföldi hadseregnek, kb sorrendben:

Fire by Rank, Platoon Firing, Diamond Formation (lovasságnak), Fire and Advance.

A medve nem játék.

Tényleg, vam ilyen opció? Mert Nekem mindig csak az elsõ sor lõ. Bocsássatok meg, ha hülye kérdés. Gondolom valami fejlesztés, bár még nem néztem alaposan utánna...

a.carkey
Nálam ok, szintén 4GB. Mondom, nézzétek meg a War Leaderst. Ott elsõre 45 sec a fõmenü, ezen ha kilép, majd visszalép az ember, akkor lehet csiszolni 30 secet. A térkép betöltése 3 perc felett, 1-1 csatáé 2.5 perc. 😊 Ez, a 15-20 sec (1x volt 25 sec is, hú 😄) amit itt tölt, az lópénisz.

A medve nem játék.

Mi a neve annak a cuccnak, amikor elsõ sor tüzel, lehajol, majd a 2. ?

Dettó ugyanez

Nemtudom, hogy történelmileg mi a valóság, de azt hiszem, hogy Lettország barbár országnak van feltüntetve a játékban... érdekes...

Scouser
Magyarország nagybetû...

You\'ll Never Walk Alone

Iráshibákért elnézést!

Angyon teccik a játék. Az elõzõ részekkel nem játszottam, de ez eddig asszem a legjobb stratégia, amivel valaha találkoztam.
Jelenleg a Poroszokkal játszok. Hadatüzentem a Lengyel-Litván birodalomnak, már elfoglaltam nyugat Poroszországot, Szászországot, Litvániát, Lengyelországot. Jelenleg nem nagyon tudok tovább terjeszkedni, mert a lengyeleknél jelenelg lázadások vannak, ugyanis erõsen téritgetem õket a katolikus hitrõl a protestánsra, és kitudja miért, de ez vhogy nem jön be nekik. Mindegy, addig meg vannak szállva, amig nem fogadnak szót, muhahaha.
Nagyon bejün a gamma. Itt ott van pár bug, de ezeket egy jövõbeni patch biztos orvosolja...

Mi az hogy ,,tood" ?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

A hangokat tekintve vmi ilyesmire gyúrhattak volna a fiúk:

http://www.youtube.com/watch?v=qfvCjLgbpy0
Terminátor14
Az a baj, hogy ezek elég triviális dolgok, amiket ha ennyire ne értesz, akkor talán jobb lenne hagyni a fenébe az egészet...

Vagy legalább az ilyen alapdolgokra próbálj rájnni magadtól, esetleg ragadj meg egy szótárat.

bardocz: Nincs mit!

CSAK a Fradi

bardocz
Akkor nem nálam van a hiba😊 Köszi!
dugulj be!!!
attól h te tood h kell játszani attól nem mindenki tudja.
Gideon Wieth
sziasztok! Lécci multiban segítsetek. nagyon nem megy...mit hogyan ?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Terminátor14
Szokj hozzá, ez ilyen.

Nálam sem épp gyors 4gb-tal.

CSAK a Fradi

bardocz
Kipróbáltam a demo-t és kurva jó a játék.De az miért van,hogy baromi lassan tölt?Van 2 giga ramom,az csak elég neki.
Hogy még 3 ilyen kérdés és BAN <#nyes>

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Mor3llo
"ha rámegyek az épületre és kiírja h pl:3 akkor az mit jelent??-3 percet vagy 3 órát vagy mit?"

<#idiota>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
Te tényleg ennyire csökkent értelmi képességû vagy ?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

xD xD xD nagyon nagy a forma😊
1 kör meddig tart?😄 amég lenyomod az enter gombot és megvárod h a többi nép is lépjen😄

Hogy mi van? Nem értem..hogyhogy mit kell csinálni?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

és mit kell csinálnio h végig menjen 1 kör?
és hol lehet adót növelni???
toom h hülye vook de ez az 1. ilyen játékom
és az meddig tart???
Elég jó a battle AI, nagyon tetszett, nem hittem volna hogy ennyi év TW után még meg tud szorongatni, a Shogun óta nem éreztem ugyanezt.. borzasztó sokszor vesztettem csatát a régi TW-hoz képest, egyenlõ erõviszonyok mellett. Itt vannak pl. a hollandok, háborúba keveredtünk, küldök egy fullos sereget Hollandiába - megtámadja, épp hogy sikerül kicsikarni a gyõzelmet, jön a következõ serege - tuti bukás. Máskor pedig már az elsõ csatában feléjük billen a mérleg (pedig még ranked fire-t se használ a gyalogsága, ellenben valamiért nagyon nagyon jó közelharcban (pedig van socket bajonett, bajonett drill stb.). A legutolsó csatát majdnem megnyertem, két serege közé préselõdött a seregem, sikerült az egyiket addig feltartani, amíg a másik seregét megvertem, de utána láttam hogy ömlenek be az erõsítései és vége a dalnak.. apropó, jó ez a régi-új erõsítés rendszer, elhúzza a csatát, kicsit reálisabbnak is érzem, mint az egymásnak esik a két teljes sereg, és 5 perc alatt lerendezik az egészet dolgot.

Ezt eljtászottam néhányszor, legalább 5000 embert veszítettem így félgõzzel csatázva, amíg rájöttem hogy ez így nem fog menni egyszerûen, nem lehet egy sereggel világot hódiítani mint régen.. ezért - mivel elég jól állok, körönként 20 000 pénz jön be - a 3. osztályú sorhajókból álló "nagy" flottámmal elvágtam a kereskedelmi útvonalait (kicsit csalódás volt hogy a hollandusoknak nincs erõs flottája), és ráküldtem 3 teljes sereget (neki addigra már csak kb. 1,5 volt) és ostrom alá vettem mindhárommal Amsterdamot.

Mivel ilyen erõviszonyok között vesztés kizárva, poénból megostromoltam az amszterdami csillagerõdöt, háát elég komoly, szemét módon kitalált építmény. Meg is kapta a general a "bloody" becenevet, tekintve hogy egy sereg majdnem teljesen kipusztult a folyamatban.

Szóval jó ez, tetszik, a legjobb hogy viszonylagos béke honol a világban, mûködik a diplomáciai rendszer, és respektálja a gép hogy a világ nagyobbik része szövetségesem.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

te jóég xD az 3 kör-t jelent😊

ha rámegyek az épületre és kiírja h pl:3 akkor az mit jelent??-3 percet vagy 3 órát vagy mit?<#help><#help><#help><#help><#help>
Érdekes, én a te viselkedésedet érzem pitiáner arroganciának.
Egy olyan ember arroganciájának, aki azt mondja "bezzeg én megtehetem hogy megveszem az eredti vadiúj játékot tizenakárhányezerért, mekkora jófej törvénytisztelõ arc vagyok már, a többiek meg, akik ezt nem engedhetik meg maguknak, azok ne játszanak" "Én jó helyre születtem, ezért nem jelent gondot az új játék megvétele, a többiek meg ne játszanak egyáltalán" Ez vagy te.

Csakhogy attól még hogy neked ilyen pökhendi idióta hozzáállásod van, attól ez még magyarország marad, a szegénység, a kétségbeesés és a birkaszellem országa, ahol tudod nem úgy mûködnek a dolgok mint nyugaton.

Úgyhogy elmész te a fenébe, ahová való vagy, ahogy erre már itt jónéhány fórumozó felszólított. <#levele>

csak rake van? külön spy nincs???
mert nekem eddig nem sikerült "csinálni".
Hm, beküldtem a kémem elllenhez, és csomószor kiírja h succes, de akkor mit is kapok ? Technológiát lehet kémlelni ?Illetve kihívni ki tudom onnnan ?

A rank fire nekem nagyon is mûködik, techológiáért eladtam egy régiót a frenciáknak, am it hamarosan vissza is foglalok 😄