Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GaBika6
1-2 provinciát feladni taktikailag amúgy is megéri ha közben nagy csapást tudsz mérni az ellenre! 😊

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
Ezt neked kell tudni, mivel sokféleképpen lehet játszani!
Elindulhatsz európában is, de úgy nem lesz ellenfeled, hisz lerohanod angliát és "a" nagyhatalomnak vége. Az ezután folytatott játékod sztem tök unalom lesz majd, hisz a technikai fejlõdés után amúgy sem lesz ellenfeled. A lényeg hogy a kiírt küldetést idõre teljesítsd!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Én a franciákkal megyek de semmi kedvem az amerikai fronthoz, mielõtt megszilárdítanám a befolyásom, és a hatalmam Európában, szerintetek megéri visszahozni a seregem az "Új világból"? a provinciákat pedíg feladni?
Uramatyám! Jól kened!<#wow1>

iSS!

szabii98
Jujj 2 év mien hosszú😮
Elõször ugye Poroszország.Lerohantam a mellettem lévõ kis területet(nem tom mi a neve).Nyertem is😄
Aztán Saxonyval vitatkozok most de nagyon:/ Dániánál partra szálltam, közben seregeimmel lerohantam Varsót és azt a Could valamit.Mind 2 csatát elvesztettem sajnos.Dánia megvan, most a kövi ellenfél azt a Franciaország és Spanyol gyarmat feletti valamit is.Partra vagyok szállva és várom a csatát😄

I met God. She's black

Warton
Én még sosem csináltam ilyen államformaváltást, igazából mindig úrrá tudtam lenni az effajta hangulatvölgyeken. Meg aztán, amíg a hadsereg gyõzedelmesen tör elõre, sok a pénz addig a nép sem nagyon lázadozik, pedig a fõvárosomban egy kimaxolt egyetem is mûködik.

Akkor a legjobb ha a környezõ országok már nálad vannak, mert így nem kell félni, hogy a sereg nélküli országba betörnek. És már elkezdtek lázadozni. Ha neked kell lázítani adóemelés a fõvárosban, adómentesség a többi tartományban,az igen költséges.

Van a fejlettségnek egy szintje, miután (nemzetenként változó) nagyon nehéz fenn tartani a monarchiát, de több nemzet elit egységei az államforma váltás után nem érhetõek el. pl. Francia svájci gárda. több orosz egység, stb.

Mellékesen a jó idõben végrehajtott államforma váltás megdobja a gazdaságot szinte nem is tudod mire költeni a zsé-t.

De a törököknél nem lehet
Warton
Egy köztársaságban kevésbé lázadoznak az emberek, mint egy monarchiában, viszont nem tudod leváltani a kormány tagjait.

És mikor érdemes végrehajtani?
Amúgy az államforma váltásnak pontosan mi értelme van? Többet adóznak?
A Medieval 2 is Steam-es nekem, mégis pofon egyszerû volt magyarítani.
Szerintem a Napóleon után, mert nem igen fogják patchelgetni az Empire-t. Én is nagyon örülnék egy magyarításnak, így is el lehet vele játszani, de a hangulatot nagyban növelné nálam.

Ja, nekem is úgy van meg, de ez Steam-es. Ezt nem lehet egyszerûen magyarítani.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

GaBika6
Legyen így! De azt írtad amit én, hogy "szerinted"! Tehát ez kevés! De bizakodjunk és nézzük a híreket ez ügyben. <#wink>

grebber
2. részt sem kellett megvenni."Valaki" <#taps> megvette és feltette a netre az egészet és külön a fájlokat is!<#nyes>

Next PC upgrade: 2022

Én igazából nem örülnék egy magyar kiadásnak, mert akkor meg kéne vennem újból. Kinek van arra pénze, hogy kétszer vegyen meg egy játékot?

Amúgy persze jó lenne magyarul, bár angol nyelven is elboldogulok, pedig egy szót se értek belõle.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

grebber
A magyar kiadó vagy kinek a kezébe kerültek a Total War jogok és mivel visszamenõleg is kiadta szinte az összeset magyarul kérdezem én ezt miért hagynák ki? Szerintem ezt is hivatalosan kiadják magyarul!

Next PC upgrade: 2022

GaBika6
Ott le is írták, hogy egyenlõre nem jön a fordítás, mivel minden patch felülírja a nyelvi fájlokat! Sajnos nem olyan mint a rome volt anno txt-ben. Sok vele a munka és ha véglegesítik a patchek-et, nem lesz több javítás, akkor talán valakik nekiállnak és elkészítik. Elhiszem hogy baromi sok munka van vele, mert anno medieval2-ben is ez volt, de végül azt megvették és kiadták magyar nyelven. Empire magyar kiadásról nem hallottam, de jó lenne.

Már közbe kaptam használható tippet, ami bevált! De köszi 😊 A Steam az utolsó frissítés óta nem szereti ha megbontjuk az általa telepítésnél ajánlott mappabeosztást. A "C-m" re nem tehettem mert kevés a hely ezért az instalnál a "D-vel" helyettesítettem a "C-t" és nem bántom a telepítési útvonalat, így már jó neki.<#nyes>
Nem tudom, hogy próbáltad-e már, de haveromnak bevált hasonló esetben, hogy "C"-re rakta a Steamet (nem ott volt törlés elõtt)

szabii98
a Timur Lenk honlapján(Magyarországi TW Fordító csapat) pár hónapja ki volt írva hogy az 5%os magyarítást valami cég felvásárolta ezért nem tölthetõ(már bárhol le lehet tölteni.).Ezzel valami van vagy nem használják?Elõre is köszi!

I met God. She's black

GaBika6
Mind2!!! <#wave>

Már próbáltam. Sõt az egész játékot és a Steamet is töröltem és felraktam már 4x. Töröltem a regisztibõl is minden maradékot és a Felhasználók/AppData/Roaming/The Creative Assembly könyvtárat is töröltem. De semmi nem használ. A vicc viszont az, hogy a kalózváltozat tõrés exe filejával MÜKÖDIK!! De akkor meg az extra egységeket nem látja amiket DLC ként vettem meg hozzá.... Nagyon úgy tûnik, hogy kell a Steam Supportnak egy levélet írnom.

De visszatérve a Napóleonra. Azt nemtudjátok, hogy a boltokban csak a Standard verzió lesz kapható vagy az Imperial Edition is?
Köszi<#vigyor4>
JethroHUN
Aha ismerõs, de pl ha õ támad engem ostromnál akkor is csak vár, és futkosnak össze vissza, minden katonája "very tired" 😄

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Warton
Az ostromban az AI teljesen rossz ebben a játékban. Megpróbál kitörni. Ezt csak mostanában észleltem. Amúgy Highon játszom.

Eddig az volt, hogyha a falakat leromboltam akkor szépen hátrébb vonult és várta, hogy én rohamozzak, hiszen mégiscsak én támadok. Eztán vagy kézitusában, vagy tüzeléssel eldõlt a csata erre vagy arra.

JethroHUN
Ez hogy o.O ?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Fent lehet egy olyan mod, ami már nem fut a legutóbbi verzióddal. Töröld a modot/modokat, egy próbát megér!

A medve nem játék.

GaBika6
Hát ha megtudod dumálni velük neked 3 kacsáért, 2 malacért és 5 tyúkért is odaadják! <#taps>
Steamen nem tudsz letölteni, az nem torrent. Gondolom erre gondoltál! <#wink>

Steamen csak pénzért lehet meg venni a Napoleon TW-t?
Warton

Bécs ostroma

Elég érdekes volt, valahogy a patch kiadása óta irtó nagy hülyeségeket csinál a gép. Az erõdítménybõl egyenesen az ágyúim elé sikerült vezetgetnie a gyalogságát. <#zavart2>

Én is már várom a Napoleon, de nem tudom, hogy megvegyem e. Ugyanis az ETW múlt hét hétfõ óta nem akar elindulni.... Bejön a szokásos ablak, hogy "Empire indításának elõkészítése folyamatban" majd eltûnik és újra elõjön és ez megy a végtelenségig.... Ami azért érdekes mert tavaly Áprilisi megjelenés óta semmi gond nem volt vele.

Szóval most egy kissé elvagyok bizonytalanodva, mert nem szeretnék kidobni 10e-t egy olyan játékért, ami nem indul el.

Egyébként a boltokban csak a Standar verzió lesz kapható vagy az Imperial Edition is?
amazon-on is rendelhetõ már napoleon impreial edition, nyami
Csontkovacs74
A cikket olvasva én is arra gondoltam volna, amire te. De sajna a cikkben elírás van. Grebber kollega már odalinkelte a bolti vásárlás lehetõségét.

XBOX 360 Játékaim: jatekaim.hu / CsOnti

Warton
Bár nem tudtam megjeleníteni a cikket, de szerintem arra gondoltak, hogy a Napoleont az Empire-hez hasonlóan a Steamen kell aktiválni.

a.carkey
Én is erre emlékeztem, de azt hittem azóta változott valami.

A medve nem játék.

a.carkey
Na, megtaláltam azt a cikket, ami elbizonytalanított:
Cikk
"Megjelenni február 23-án fog, kizárólag a Steamen."

A medve nem játék.

Warton
Ez egy önálló kieg lesz nem? Azaz nem kell hozzá az Empire? Amúgy szerintem megéri, de majd meglátjuk.

jaja, egy kiegért 10 ezer forintot?...és ez még csak a sima verzió, amit a 4750-es linkben látni az CE , az meg 12-13 ezer forint lesz kb...ajaj
Prince23
Jó sokat kérnek, ennyit azért nem adok Napoleonért.
3990-

Csontkovacs74
De mákom volt, hogy nem gondolkoztam sokat 😄

Csontkovacs74
Amit te mondassz az, hogy csak úgy mûködik, ha a steam-on aktiválod. pl. mint az Empire: Total War.

a.carkey
Valahol volt egy videó és egy "csak steamen lesz elérhetõ" megjegyzés. Ezért kérdeztem.

A medve nem játék.

grebber
a.carkey
Lassan jön a Napoleonos kieg. Azt olvasom, hogy csak steamen lesz elérhetõ. Ez igaz vagy lesz dobozos is?

A medve nem játék.

szabii98
Azzal az 5%ossal már találkoztam....

I met God. She's black

GaBika6
"Gondolom" olvass vissza... <#buck>
Mert "gondolom" ha visszaolvasnál, akkor láthatnád hogy mi van és meg kéne venned, aztán nyomhatnánk multit "gondolom"... <#taps>

szabii98
Magyarosítás már van?Mert gondolom meg fogom rendelni de ha nincs magyarosítás nagyon nem értem:/

I met God. She's black

Gideon Wieth
Még se volt fenn. Köszönöm szépen

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Gideon Wieth
már fenn van :S

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3