6068
  • Warton
    A malacperselyből illesszél be némi kest a tárcádba, és másold be magad egy boltba és vedd meg!

Mert ha még sikerül is elindítani (jelenleg nem úgy néz ki) akkor is fagyogatni fog. Ennek a játéknak nagyon rosszul sikerült a virágbolti verziója.
  • koj
    Átmásoltam a razor1911 tartalmát de semmi, hibát észlel és leáll. Nem értem. Valaki nem tudja hogy kell feltenni? Azért kösz McRee:)
  • koj
    Hát vmi olyat írnak, hogy a razor1911 es mappában lévő 2 mappát + az empire.exe-r kell. Kipróbálom.
  • MaRee
    Ha a Razor-féle verziót töltötted le, akkor amikor kilép a telepítőből akkor kész is van, csak át kell másolni valamit valahonnan, sajnos nem tudom már hogy mit, mert nagyon rég volt fent nekem a tört verzió.Itt a hozzászólások között le van írva a megoldás.
  • koj
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a játékot hogy kipróbáljam, de nem tudom feltelepíteni. Mert razoros, és megnyomom a setup.exet aztán ilyen darabokat kér a c meghajtóról. Arra rájöttem hogy nekem kell betenni minden egyes darabot :s, de az utolsó darabot amikor kéri akkor beteszem és nem megy tovább, csak a homokóra forog. Aztán megint kiírja hogy pl empire total war cd2 dick.sig vagy mi és ha 3x beerakom akkor a 3. próbálkozás után az egész telepítőt bezárja. Hát érdekes.
  • grebber
    Akció 3100Ft a game!
  • Pluskast
    De azok régi Men Of War hajók. Nem olyanok mint mondjuk az 1860-as 70-es vagy 80-as években készűlt úgynevezett Irocland-ok.
  • szcsongor
    most jovo het szerdaig a D2D-n is csak 17 euro akciosan a cucc
  • a.carkey
    A Napoleonban már vannak hasonló hajók.
  • Pluskast
    Szerintem a viktoriánus kort is simán meg lehetne csinálni. A katonai taktika nem változott túlzottan a napoleoni időkhöz képest szóval kivitelezhető lenne. Plussz ott lennének a jó kis tengeri csaták páncéloshajók ellen illetve korai csatahajók ellen :)
  • grebber
    Akció most csak 4235Ft
  • MaRee
    Erről jut eszembe, NTW-ben ha a koalíciós kampányokat csinálod, nem lehet megölni Napoleont Leglábbis az én assassinem 3* ölte meg, succesfull mission meg minden, de még mindíg vígan mászkál a térképen :D
  • TDantes
    Hát ez az. Ez itt a kérdés csak, hogy bevállalnák-e a készítők. Remélem egyszer majd megcsinálják.

De emellett nagyon sok kor és ötlet van még amit meglehetne csinálni a TW keretein belül.

Egy Népek Tavasza kiegészítő az Empire-höz, vagy mondjuk az amerikai polgárháború, esetleg ismét valami egzotikusabb helyszín...sok potenciál van még.
  • TDantes
    A War Leaderst nem csak ez cseszte el. Csatáknál kifagyott, ha mégsem pár teherautó lenyomta a tankjaimat. Hát mi franc? Teherautók, tankok ellen? Fura lett az biztos.

Meg, játszottam vele, és a gép megölte Sztálint! Bevitte egy csatába japánok ellen, Sztálin elvtárs belehalt, és az oroszok földje a japánoké lett.

Hát ilyet...nem tudtam sírjak-e vagy nevessek.

Az Agression: Reign Over Europe -se próbáltam. De lehet utána nézek ennek is,
  • TDantes
    Nem próbáltam, mert még nem is hallottam eddig róla.
  • a.carkey
    Már az Agression: Reign Over Europe sem volt az igazi. A II. VHs TW klón, a War Leaderst pedig elcseszte a kötelező magyarosítás, a patchek hiánya, és hogy 1.1es német verzió szintjén SE mozgott. Lassú töltés, desktopra kidobás, és a memory leak.
  • CamelX
    Anno elkezdték csinálni az I. VH modot, de az is abbamaradt valamiért. Pedig az még simán beleférne a TW megvalósíthatóságba. A taktika általában kimerült abban hogy minél több "katonát" zúdítanak egymásra, a tankok és a repülők még jelentéktelen szerepet töltöttek be. Ez mellett ott van még az ideológiák kialakulása is: a Leninizmus felemelkedése és az Amerikai gazdasági forradalom + a Brittek technológiai innovációi. Szerintem kicsit felturbózott motorral simán álomszép játékként lehetne megcsinálni
  • a.carkey
    Wargamer: Napoleon-t próbáltad már?

Az zseniális. Real time csaták - ha akarod - és zseniális stratégiai térkép. Volt, hogy 4 francia sereget is sikerült úgy bekeríteni, elvágni az utánpótlásától, hogy megadta magát. Volt, hogy vagy 200 ezer ember. Imádtam. Persze volt ostrom, meg erdőrendszer, stb. Máig megvan a gépemen. A legjobb Napoleonos játék (PCn) mind a mai napig. :)
  • GaBika6
    Sok szépet írtatok, de annyi észrevételt engedjetek meg, hogy a total war az ugye a shogun-nal kezdődött, ami forradalmasította a stratégiai játékok piacát. Ez tény, mégpedig pontosan azokat a dolgokat nem használták benne amikről írogattatok.
    1. A játék lényege a kő, papír és olló elve. Mégpedig itt a gyalogság megeszi a lovasságot, a lovasság az íjászokat és az íjászok a gyalogságot. Később is ez lett csak több az egység és sokszínűbb lett a játék.
    2. A játékban nem az a lényeg hogy 1000 fős sereggel ledaráljunk 800 fős sereget, mert jobb gazdasággal működő hátországgal erősebb egységeket és többet tudunk gyártani, hanem a térképadottságokat kihasználva, domborzati viszonyokat és időjárást figyelembe véve taktikusan, aprólékosan bedaráljuk az ellen egységeit és megfutamításra vagy totális megsemmisítésre kényszerítsük.
    3. A harcművészet onnan kezdődik, amikor készítettek csatatervet és azt menet közben változtathatták zászlók és futárok segítségével nem pedig a csata végén a nagyobb veszteségű sereg vesztett, mert nem volt mód a csata hevében irányítani az egységeket. Ezért van szükség az egységek egyenkénti irányítására és ezért kell tartalékolni egységeket hogy bevethesd a gyenge vonalakon. Erre a játék teljesen életszerű és semmilyen másik játékban ilyet nem tapasztalni tudomásom szerint. Utánpótlás, fejlődési szintek, stb. más játékok abban nagyok ez a játék viszont ebben alkotott maradandót.
    Remélem ezzel nem tapostam a lelki világába senkinek...
  • wednes
    Értem amit mondasz, csak nem tom a készítők bevállalnának e egy ekkora reformot. Azért a Shogun óta alapjába véve az van, hogy hosszú tömött sorokba felállnak a csapatok és akkor harcolnak egymással ezekben a játékokban.
    Én is örülnék egy ilyen játéknak, ahol új szemszögből lehetne RTS-el játszani. Szerintem a grandiózus nagyméretű csatákból az "egerezést" kéne száműzni. Mármint azt, hogy minden kis nyúlfarknyi osztagnak te adod ki a feladatokat. Egy tábornok se foglalkozik azzal, hogy egy szakasz a harctéren, hogyan foglal egy egy épületet, vagy egy tank most nyisson tüzet. Egy tiszti kart kéne irányítani inkább, ahol az egérrel az irányokat és a célokat jelölnéd ki, hol legyen áttörés vagy, hol kezdjék meg a bekerítést, amit a csapattestek végrehajtanak.
  • TDantes
    Nos, figyelj. Mondom ismét. Akkor ezzel az erővel az Empire meg a Napóleon is szar.
    Hiszen a napóleoni háborúk nem úgy zajlottak, hogy egy füves réten egymásnak ment két sereg, oszt jó' napot!
    Itt is volt több kilométeres előrenyomulás bekerítés, grandiózus csaták. Hadosztályok, hadtestek, hadseregek.

Ám ebből a játékban semmi sincs. Kap az ember egy maximum 20 csapattal rendelkező sereget, és kész. Semmi több.

Ha úgy nézzük nincs is igazi ütközet a TW-kben csak ilyen kis csetepaték.

Amiket itt felhozol, mind meglehet csinálni. Igen, meg kéne hozzá változtatni sok dolgot. És? A Napoleonra is mennyi minden változott a legelső TW óta.
  • TDantes
    Szerintem meg nem. Nekem legalábbis nem tetszik. Olyan érzésem volt közben, hogy a készítők nagyon akartak valami jót csinálni, csak épp felsültek vele.

Persze ez csak az én véleményem.
  • TDantes
    Próbáltam. Nem tetszett.
  • wednes
    Nem az egységlétszámmal van probléma, hanem magával a real-time csatával.
    Ugye TW-be a stratégiai térképen megcsinálod a dolgaidat: építkezés, fejlesztés kiképzés, csapatmozgás. És mikor csatára kerül a sor akkor betölt egy adott területet és ott lezajlik a csata, van egy győztes meg egy vesztes.
    A stratégiai térképet még el tudom képzelni a II. VH-ból. Lenne hadigazdaság, gyárak, kutatás-fejlesztés, logisztika, utánpótlás, ellátmány stb. De a csatákat, ahol több 10-100 kilométereket kéne előrenyomulni, folyamatos harc közepette is akár. Mikor tölt be egy csatát? Itt lehetnek grandiózus nagy csaták, vagy csak településről településig tartó lassú előrenyomulás vagy hátrálás vagy akár hetekre is lemerevedhet a front. Vagy nagyobb méretű bekerítések, átkarolások mikor a szárnyak 50-150km távolságra is lehetnek egymástól. De igaz, ez játék nem valóság(ahogy mondtad is), vegyék kisebbre a játékban, de akkor is egy hatalmas területet kéne átlátni. Meg ugye mikor van vége egy csatának? Egy harcok közepette hátráló ellenfél, az most csatának számít, amit be kell tölteni vagy elég csak a stratégiai térképen ábrázolni?
    Jó lenne egy grandiózus II. VH játék Total War elemekkel, de 70-80%-ban vadi új elképzelések kénének bele.
  • a.carkey
    Mondjuk a Ruse elég jól sikerült, sőt, régóta nem találkoztam JÓ, építkezős, gyártós II. VHs stratégiával.
  • JethroHUN
    Na a te játékod a Supreme Commander 2 ott lehet 1000000 egységed is :)
  • TDantes
    Áh! Figyelj már, itt a Napoleon TW. Mondjuk Austerlitz . Ott is több hadtest harcolt oldalanként!!!
    Mégis itt van, és mégis jó lett a játék. Vagy szerinted a napóleoni korban, csak két kis seregecske állt mindig szemben egymással egy száz méteres csatatéren? Ugyan már.

Sinám megoldható. Persze egy-egy seregnek nagyobb létszámúnak kéne lennie. De már a Rome-ben is így kellet volna hogy legyen, kevés ez a húsz egység.
    Na és persze egy csatában nem csak egy hadosztályt lehetne irányítani hanem többet is akár.

Nem mondom, lehet hogy nincs még gép ami egy ilyet elbírna, hogy több tíz ezer embert, több száz járművet, a levegőben esetleg vadászokat, zuhanóbombázókat...kissé erőforrás igényes lenne.

Pár év múlva viszont egész biztos meglehetne ezt normálisan csinálni, lenne olyan gép ami elbírná.

És persze a térképnek is jóval nagyobbnak kéne lennie, jóval több tartománynak, és még nagyon sok mindent másképp kéne csinálni, de meglehetne oldani.

Meg egyébként is, van világháborús TW-klón, amint már mondtam. Igaz, szar lett, de annak sok oka van .

Aztán itt van ez a R.U.S.E , tegnap kipróbáltam a bétát, hát nagyon nem tetszik, pedig nagyon leakarták benne a háborút modelezeni, de nevetséges, az ember gyárt három tankot meg négy repülőt, és akkor hadsereg. Eh , vicc az egész.

De mondom a lényeg meglehetne ezt csinálni. Mert ügye, vegyünk egy hadtestet, az áll több hadosztályból, azt hiszem ötből. Na, meglehetne úgy oldani kiképez az ember öt hadosztálynyi katonát, azokat összekapcsolja, egy hadtestbe. És mint ahogy valóságban volt is, külön vagy akár egybe is be lehetne vetni mindent egy csatában.

Meg szóval, a lényeg az, Empire vagy a Napóleoni korban se így működött a háború. Mint a játékban, hogy Murat, Davut meg minden tábornoknak képzek egy sereget, és azok úgy önállóan mászkálnak a térképen. Nagyon nem így zajlottak a csaták mint a játékban.
    Szóval, annak nincs érteleme hogy azért nem lehet megcsinálni, mert valóságban...hát a valóságra egyik TW se hasonlít, mégis elvagyunk velük.

• wednes
    Szerintem elég idegenül hatna a XX. sz. hadviselés a Total War szériában.
    Ezekben a játékokban mindig a 2 vagy több felállított csapatest ugrott egymásnak egy kis behatárolt területen. Magukkal a csatákkal lenne gond szerintem. Egy több tíz vagy akár 100km-es frontvonal áttörését nem tudom, hogy lehetne megjeleníteni( a játék korlátait is figyelembe véve). Vagy egy átkarolást, bekerítést, ami hetekig is eltarthat, egy 10-20km-es előrenyomulást, visszavonulást stb. Ez már teljesen más lenne mint mikor 2 kis sereg összecsap a füves réten és aki itt nyer az tényleg egyértelműen győztes. A stratégiai térkép ez még kivitelezhető. Úgy lehetne megoldani, hogy szinte csak stratégiai térképen játszunk.
  • SZU
    Á! Amerikaiak. A következő vagy a North&South total war lesz, vagy a Cortez Total war...
  • a.carkey
    Simán el lehetne menni 1871-ig, már ami az európai nagyhatalmi versengést illeti, sőt, ha még Balkánoznának is (amit kötve hiszem), akár az első VH kezdő évéig meg sem kéne állniuk.
  • TDantes
    Erről csak a fórumozók beszéltek , hogy ki mit szeretne.

De én szerintem igenis meglehetne csinálni egy II. vh-s TW-t.

I. világháborúsat nem,mert a nyugati front állóháborúját nem nagyon lehet megcsinálni.

Szóval meg lehetne azért csinálni, hiszen volt már világháborús TW-klón, ami igaz szar lett, de nem amiatt lett szar mert nem lehet normálisan gépre vinni a világháborút. Azért lett szar mert fertelmes Ai volt benne, bugos volt, fél órát töltött, félkész össze csapot vacak volt. De odafigyeléssel meg lehetne csinálni.

De jó lenne egy amerikai polgárháborús rész is, ekkor már gőzhajókkal, lövészárkokkal, gépfegyverekkel, a határon indiánokkal. Milyen jó lenne, az ismétlő puskák katonáink, egy Gatling-al vissza verik az indiánok támadását.

Na de vissza térve a világháborúra.

Szerintem nem csak a csata itt a kérdéses. Hanem pl: az utánpótlás. Már a Napoleon-ban is betették , de lehetne mondjuk olyan,hogy minél távolabb vagyunk a seregel egy utánpótlási ponttól, annál lassabban kapunk utánpótlást. Ha meg bekerítenek , lehetne olyan hogy pár kör, és pár csata bekerítve: és elfogyna a sereg lőszere, üzemanyaga.

Meg még lenne pár ötletem, hogy lehetne ezt jól megvalósítani, de mindegy, nem dolgozok a TW fejlesztőinek,csak azt mondom, meg lehetne jól csinálni, csak jól átkell gondolni,
  • obe
    bazzeg de keta vagyok: äzsiai
    modi jöhet takaritani
  • obe
    jav: äsziai
  • obe
    ide a roszdäs bököt hogy äsziai hadszinter lesz, en a kinai csäszärsäg vmelyik korät preferälnäm, feher hun betöresekkel...megerzem az ilyet
  • Prof William
    Ennél kornál már nem kellene tovább menni az biztos. Egy Róma vagy Shogun felújítás sokkal jobb lenne mint például egy Hitler: Total War. :)

Főleg mivel a E:TW kora után már örökre eltűnik ez a csapatban mozgó harcstílus. Maga a TW lényege veszne el.
  • MaRee
    Lehet tudni valamit egy esetleges következő TW részről?Én valami olyasmit hallottam régebben, hogy a Rome-t fogják felújítani.Személy szerint én jobban örülnék egy új Shogunnak :) Bár mindegy, de nagyon remélem hogy a Napoleontól már nem mennek előrébb az időben, nagyon nem kéne ilyen első és második világháborús témákig elmenni.
  • CamelX
    *na, szóval hogy az NTW jobb az ETW-nél, beszélek itt faxságokat :D
  • CamelX
    Én nemtom, most hogy visszatértem ETW-hez, sokszor verem a falba h mennyi minden szebb és jobb + gördülékenyebb/felhasználóbarátabb az ETW-ben, amit egy mod se javít igazán... ennek ellenére tényleg csak 1 nagyobbfajta expansion az egész, és gyalázat h nem tartották be hogy kapásból át lehessen vinni az új feature-öket az ETW-be
  • TDantes
    Szerintem is jobb lett. De hogy, megéri-e az árát? Hát amikor a CoD-hoz egy DLC-ért amiben van pár szaros térkép,is elég sok pénzt elkérnek, hát...

Ez van, ilyen csúnya anyagias világban élünk.
  • Warton
    Azt írja, hogy path is blocked de nem áll ott semmilyen karakter. Lehet, hogy a hajóit megpróbálom kicsalogatni, beáldozva egy gyengébb hajóhadat. Hátha bezabálja az AI. :D