6068
  • MaRee
    Miért nem tudsz?Áll ott egy másik karakter vagy valami?
  • MaRee
    Igazából nekem a Napoleon sokkal jobban tetszik, de mint mondtam már szerintem nem éri meg egy teljes játék árát, pedig már alig várom hogy neten tolhassam.Ez van, majd ha lemegy az ára megveszem, addig Empire :)
  • Warton
    Máltát hogyan lehet elfoglalni? Csak mert nem tudok partra szállni, van valami trükk?
  • GaBika6
    Grafikára NTW, de abban nincs amerikai és indiai földrész. ETW összetettebb és több mod is van hozzá, szal lehet válogatni. DLC-je The Warpath Champaign, ami indiános hadjárat.
    NTW-ban lehet más népekkel lenni alapból Anglia, Porosz, Orosz és Ausztria, de módokkal szinte minden nép játszható.
    Nehéz megmondani melyik a jobb...
    Nekem speciel mind2 tetszik és megvan, mert shogun óta nagyon bejön ez a fajta játékstílus.
  • Prof William
    Melyik a jobb akkor? Az ETW vagy a NTW?

NTW-ban a Napóelon hadjáraton kívül lehet ugyebár más néppel is hadjáratot indítani mint a sima ETW-ban?
  • CamelX
    Napoleon TW-t akkor fogom isteníteni ha megcsinálják ETW felületre :D így igen kicsinek tűnik az Európa térkép, még úgy is hogy vagy 3x nagyobb mint az ETW Európáé, valahogy kiszámítható és lineáris az egész, hajóknak meg semmi hasznuk benne kb. Terra incognita is jóféle, én csak azért választottam a Darth modot, mert itt végre rendes tűzpárbajok vannak, nem pedig az alapjáték kard helyett puskával üsdvágdnemapád megoldása, csak még bele kell jönnöm a játékmenetébe, mert azért nem épp bugmentes ez sem, csak itt másmilyenek a bugok :D
  • hapi
    Én használok most egy modot :

Proper Empire- terra incognita

Nagyon bejön.
    Azért ezt mert az eredetiben letettem 1 csomó universityt, és pár kör alatt lefejlődtem a szomszédokat majd szétütöttem nagyon könnyen.
    Ebben is benne vannak az alap grafikus modok(blood,smoke,stb) de itt megváltoztatták a gazdaságot a fejlesztés pénzbe kerül sokkal jobban figyelni kell mit csinálsz. Szal végre van kihívás

Napoleont abba is hagytam és mérges vagyok hogy szebb jobban fut kevésbé bugos, és van pár jó ötlet is benne, de nekem hiányzik belőle valami a játszhatóság terén, talán a kihívás és a koplexitás.
  • CamelX
    Intel C2D8400-as proci, 8800GT-s kari és 2 giga ram, modban meg most a Darth Mod Ultimate Commandert tesztelgetem, mert a normal unit size-os még bugosabb mint a teljes :) azzal szenvedek most hogy nem bírják megtartani a formációt az egységek, csak ha géppel beállítom előre, laggolást viszont megoldotta az UC edition, mert ott be lehet állítani a füst mennyiségét.
  • GaBika6
    Milyen vason tolod?

A NTW-t optimalizálták több magos procira és ez jó nekünk játékosoknak, de az ETW-t jó eladni és mi megvettük, de ez jó a fejlesztőknek, valamint a hardver gyártóknak. Mi szenvedünk a sok töltési idővel, valamint a szaggatással. Igazából az a bosszantó hogy a két kiadás között nem sok idő telt el és minőségileg óriási különbség van a 2 játék között, ezt teljesítményben erősen lehet érezni.
    Én korábban azt kérdeztem, hogy vajon ETW-t optimalizálhatják-e 1 patch-el valamikor, ha már megvettük ugyan szánnak-e erre valamit a fejlesztők???
    Erős a gyanúm hogy nem, mivel megvettük kifizettük és most lehet venni a Napóleont mivel az az új irányvonal.

Egyébként ezeket a módokat használom és elég elfogadható vele a játék:

DarthMod Empire 5,5
    New Music Pack
    ModManager
    Additional Units Mod - Graphics Pack 1.7

Ha valaki használ valami jó módot ezeken túl, akkor azt ossza meg legyen kedves.
  • CamelX
    Valaki magyarázza el nekem hogy hogy lehet hogy a Napoleon ultra beállításokkal elmegy 1440x900-ba, itt meg ha felrakom a Darthmod-ot (normal unit sizes verziót) akkor az effektek kinyírják a gépet és kapok 15-20 fps-t :)
  • MaRee
    Meglepő módon, igen! :D
  • Nagy99
    Most indítottam Britekkel egy kampányt.
    2. körben ad egy küldetést azt mondja foglaljam el a 13 gyarmatot.
    Ilyenkor el kell foglalnom?
  • Nagy99
    Köszi
  • gvarga12
    alkotmanyos talan jobb de en tortenelmileg hitelesen szeretnem jatszani szal marad az Abszolut Monarchia:)
    Az alkotamnyosrol nem tok nyilatkozni
  • Nagy99
    Csak azért hogy mi a jobb a monarchia vagy az alkotmányos monarhcia?
  • gvarga12
    megesik :) mert ?
  • Nagy99
    Hali, valaki játsszik Austriával?
  • GaBika6
    Optimalizálhatják a játékot 1 patch-el, hogy a 2 magos procit kihasználja a játék?
    Egyáltalán az nagy munka?
  • CamelX
    link

Mondjuk eléggé el van hanyagolva a topic, lehet más néven is fut. Mindenesetre ami biztos, hogy mindenki a Mod Tools-t várja. És nem csak szóbeszéd szinten lett említve: " I and desaix of Legio are going to work on this. we have all the ideas ready, soon we will start." (Sean Cappone)
  • GaBika6
    Ezt hol olvastad? Van valami alapja ennek, vagy csak reméled hogy így lesz?
    Mondjuk én speciel örülnék neki...
  • CamelX
    Jobbat mondok, Napoleon-ból lesz egy Retrofit mod, ami annyit tesz, hogy az egész NTW kap majd ETW térképet, idővonalat és népeket. Modokkal valóban nagyon sok mindent meg lehet már most is oldani ETW-re, de úgy hogy elég sokat kipróbálom úgy mondom, hogy közelébe se ér az erőviszony balance-uk a NTW-ben megvalósítottakkal, nem beszélve az abban található kisebb de annál üdítőbb változtatásokról. Csak a campaign végi videót ne vették volna ki :(
  • MaRee
    Az alapjátékban nincsenek benne.
  • hapi
    Visszaraktam az empire total wart a napoleon után és nem látom az ágyú lövedékeket sem a becsapódás robbanásokat. Úgy emlékszem ezek már megvoltak itt is, vagy valami mod adja csak hozzá?
  • MaRee
    A nagyrésze már megvan.
  • GaBika6
    Ha Napoleon-ból lévő okosságok meglesznek modokban Epire-ra, akkor linkeljétek légyszi!
  • MaRee
    Én egyedül az Empiret vettem meg, de minek?.. A multi miatt vettem de sajnos sikerült magam úgy felbaszni rajta hogy kb 2 hónapja hozzá sem nyúltam :D Lag fesztivál volt nálam az egész sajnos.Nem tudom minek kellett ezt a Steamet belevonni a dologba amúgy, a régi multi sokkal jobb volt anno RTW-ben pl.
  • obe
    eddig en is megvettem minden total war jatekot, de ez lassan divat lesz, hogy teljes äru jätekkent äruljanak egy kiegeszitöt !!!...nonszensz, nem veszem meg
  • MaRee
    a tizenx végéről lemaradt az ezer D: korán van még
  • MaRee
    Igazad van, én is így gondolom, éppen ezért nem vettem meg a játékot, tizenx forintot azért nem ér meg :)
  • Kotomicuki
    Hát pont ez az elszomorító az egészben, hogy a E:TW-ra is kellettek volna azok a javítások, amik a NTW-ból "teljesen új játékot csináltak".
    A változások meg - összességében - kimerülnek egy jobb Mod-ban már eddig is alkalmazott csinosításokkal, mert a valódi újítás eléggé kevésre sikeredett. Egy komolyabb(?) patch + DLC = kb. így kellett volna kinéznie a N:TW-nak - a jelenlegi formájában. (Vajh a - ráadásul nem is saját - rókabőrt hányszor lehet még eladni?)

Gideon Wieth:
    Mint írtam is alant, az egy "ideális" esetre vonatkozó műveleti terv, amikor egyesével és hosszabb kihagyásokkal, szép lassan foglalok el egy nagyobb birodalmat (röhej, hogy Fr.O. csak 2 kontinentális territóriuma van - a N:TW-ban ez már "javítva lett") vagy azonnal egy kicsit, akkor a határt amúgy is őriznie kell vkinek - addig is játszódnak gyerekek, amíg nem szól bele a mókába egy 3.-fél. :))
  • MaRee
    Na megszereztem én is a Napoleont, most már végig nyomtam az első 2 campaign-t, szerintem nagyon jól sikerült :) Nagyon jól el van találva a játék zenéje és külön öröm hogy végre nem kell semmi modot letölteni ahoz hogy menet közben az egységek zenéljenek :) Nálam 10/10
  • Gideon Wieth
    hát franciaország nem épp a legkisebb birodalom :D
  • Kotomicuki
    Az elején, amíg nincs "fölös" +sereg a "villámháborúkhoz" (1-nél több tartomány elfoglalása az ellenféltől adott irányban egy - rövid ideig tartó - háborúban), addig sokat nem foglalkozok a lázadásokkal, mert ha fejre állok, akkor is csinálják.
    Tehát, ha nem kell máshova a hódító sereg (pl. 2. front), akkor az adók magasan, a morálromboló épületek lerombolva, helyükre kocsma és templom vagy színház építve és pappal, rake-val megerősítve a helyőrség + ha lehet ott olyan egységet gyártani, amik lázadást csökkentik, akkor elsősorban olyanokkal feltölteni a helyőrséget <- az adók ehhez (is) kellenek és a lázadások is csökkentik a lázadók számát. (Valóban, bár kissé idegesítő, de (hosszadalmas) kiképzésként kell felfogni az egészet. Hosszan tartó háborúkat amúgy sem éri meg vívni -> jól tönkreverni az elfoglalandó városánál az ellent és utána békét és kereskedelmi jogokat kérni tőle, a következő háborúig meg elvan a lázadókkal a sereg.)
  • Amergin
    Nem megoldás!! Az igazi megoldás az alkotmányos monarchia. A gyárakra NINCS negatív bónusza ennek az államformának.
  • Warton
    De ne a frissen elfoglalt területen, hanem egy "hazai" vagy már pacifikált régióban. Természetesen, amit mondtam az csak és kizárólag a frissen elfoglalt területekre vonatkozik.
  • obe
    mielőtt minden iskolát porig rombolnál..gondolj a fejlesztésekre is, az is fontos dolog, 1-2 sulit azért hagyj
  • Gideon Wieth
    aha. hát már megy lefele, két lázadó sereget le is szedtem . :-) egyiket egy túlerőből vertem vissza, ugy hogy a kék csik kb 30 %on volt :D

A seregben az egységek maguktól visszatöltődnek vagy nekem is csinálnom kell valamit?
  • Warton
    Mert az iskolák liberális eszmékkel tömik a lakosság fejét. És ez nyugtalanságot okoz, szépen át kell őket kocsmává alakítani. És még valami, ha lerombolnak egy nehézipari üzemet akkor nem muszáj egyből visszaépíteni, ugyanis az is rontja a hangulatot.
  • ugribugri
    fogd fel úgy a dolgot, hogy ameddig lázadnak, addig van esély a bakák trainigjére:) van,hogy 2 csíkot is szereznek a lázadások leverése alatt. később jól jön.
  • Gideon Wieth
    mér jó az ha leégetem az iskolákat egyetemeket ?