Empire: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy az egy picit furcsa, hogy 295-ösre DDR3-as memóriát raktak. :S
EasyNote LJ75 Intel@Core i5 processor 430M,6 GB Memory,500 GB HDD,ATI Radeon HD 5650 Graphics 1 GB,19\" HD+LED LCD Packard Bell.HDMI Multi Card.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Processzor: Intel Core 2 Quad I7-920 2.66GHz/8MB/1333MHz s1366
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R
Videokártya: Gainward nVidia GeFroce GTX295 1792MB DDR3
Memória: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
Ez az uj gépem még csak a windos van fenn😄
EasyNote LJ75 Intel@Core i5 processor 430M,6 GB Memory,500 GB HDD,ATI Radeon HD 5650 Graphics 1 GB,19\" HD+LED LCD Packard Bell.HDMI Multi Card.
ma este 21.45 kor spektrumon: birodalmak és fénykorok - nagyon jó sorozat, ha jól hallottam aktuális korral foglalkozik
on
probálj ugy manõverezni, hogy te menjél el elötte keresztbe vagy maradj vele párhuzamosan
amugy 3-4 2nd vagy 1st rate sorhajóval nem könnyû kikapni.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Galeonok ellen a 2. és 3. osztályú sorhajók a megfelelõek!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Tipp:
Ha megmaradnak a kalózok, a barbár államok, vagy a hozzá hasonlóan sok kis hajóval operáló nemzet (perzsa, török, stb.), akkor velük hadakozva viszonylag gyorsan emelkedik a hajók tapasztalata!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Európában egyetlen nagyobb sereget tartok a fõvárosban, ha ne adj isten valaki partra szállna akkor ne kelljen izgulni. A csatornában pedig egy zömében 4-es szintû hajókból álló kisebb flotta õrzi a rendet a francia, svéd, spanyol flottáktól. A flottám elég hatékony, de a spanyol galleonokból álló armada ellen azért nem mertem kiállni, szerencsére maguktól távoztak.
Pár gyõzelem után úgy is megbarátkoznak az oroszok, poroszok, stb. az "új" felállással és kereskednek tovább, ha pénzt is akarnak, ellenkezõ esetben mehet a kalózkodás ellenük. <#hehe>#hehe>
Angolokkal annyira nem is nehéz, csak az elején, franciákkal és spanyolokkal azonnal háborúba fogsz szintem mert vagy téged, vagy a 13 kolóniát támadják meg, mint esetemben a franciák. Nem tudtam nekik segíteni, maradt 3 területük, mert az indiánok is támadták õket, egyetlen esélyed ha eltakarítod õket Európából beválik 😄 elfoglaltam, a franciák össze területét euban, és Spanyolországot is. Erre 50 év múlva, a franciák megsemmisülnek, megalakult az US és Québec, az össze francia terület amicsiba lázadó lett 😄 hát nem tök jó?
De az a baj, hogy az egyetlen szövetségesem United Provinces kb. mindenkivel hadban áll.<#wow3>#wow3> Azaz vagy felmondom az egyetlen szövetségemet, vagy kitartok mellette, de akkor folyamatosan romlik mindenkivel a kapcsolatom. Valszeg fel fogom mondani ezt a szövetséget, mert nem nagyon szeretnék szembekerülni az orosz, porosz stb. flották összességével.
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
De hülyét kaptam attól, hogy a Medi -ben, sõt a kiegészítõjében, ahol elvárnám, hogy az alapjáték hibáit kijavítsák, ágyúval lövöm az ellent, a város falon át, az meg álldogál. Meg se moccan. 60% veszteséget szenvedtek, és meg se mozdulnak.Ahhhhh
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
De amúgy igen, ha valós fizikai motor lenne, meg valami csúcs AI akkor olyan gépigénye lenne, hogy minden gépet megfingatna.
Amúgy érdekes, de azt vettem észre népenként változik a gép stratégiája. Igaz, a Napoleon-al nyomulok. Az angolok mindig szuronyrohamot indítanak , neki az ágyúknak. Érdekes, és bosszantó, mert megtizedelik az tüzéreket.
Bár az is igaz, hegylakók voltak, skót gyerekek, azok meg biztos tökös egységek, azért rohamoztak ilyen bátran.
Míg ellenben az olaszok: a moráljuk szar, a seregüket, ami egy elit sereg lett volna hármas, négyes tapasztalatú egységekkel, minimális veszteségekkel elsöpörtem.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Amíg a szétszórt alakzatban menekülõk közé lõtt ágyugolyó nem öl, mert az egység gép szerinti elhelyezkedése nem ugyan az, mint a képernyõre rajzolt, addig nincs benne "valós" fizikai motor. Az tényleg visszafogná a teljesítményt, vagy a grafikából kéne visszavenni a játszható sebességhez (meg némi programozási optimalizációt bevezetni, bár ezt a kiadók nagyon rühellik, mert nincs "látszatja" és csak a drága fejlesztési idõt rabolja - inkább vegyen új gépet a júzer).
A lényeg: ha nem változtatnak a felálláson és a következõ rész a XIX.-XX. században játszódik, ahol már jóval összetettebb a hadviselés, akkor nagyon arcade hatást fog kelteni a játék.
Én igy állok fel
_ _ _ _ _ _
/L o o o L\
o az ágyúk.
az AI
A: neki megy a front vonalnak
B: kicsit ferdén támad
Mindkét esetben 1 v. 2 szárny szabad, amit felhajtok, igy
I_ _ _ _ _
\
majd
I
I_ _ _ _
\
igy, hamar megfutnak. A tartalékot oda irányítom, ahol esetleg gond lenne az arcvonallal, de gyakran beáldozom a lovasságot.
ennél fontosabb és egyszerûbb lenne ha az ai a meglévõ egységeivel vmi normális arcvonalat alkotna, nem ferdén vonulgatna az enyém elött, ha nem érezné szükségét a támadásnak akkor ha én voltam a kihivó fél ráadásul erõsebb is vagyok, ha nem egyesével probálna a lovasaival bekeriteni ,általában összhangba mozgatná a csapatait.