Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meglepõ módon, igen! 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Most indítottam Britekkel egy kampányt.
2. körben ad egy küldetést azt mondja foglaljam el a 13 gyarmatot.
Ilyenkor el kell foglalnom?
Köszi<#taps>
gvarga12
alkotmanyos talan jobb de en tortenelmileg hitelesen szeretnem jatszani szal marad az Abszolut Monarchia😊
Az alkotamnyosrol nem tok nyilatkozni

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Csak azért hogy mi a jobb a monarchia vagy az alkotmányos monarhcia?
gvarga12
megesik 😊 mert ?

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Hali, valaki játsszik Austriával?
GaBika6
Optimalizálhatják a játékot 1 patch-el, hogy a 2 magos procit kihasználja a játék?
Egyáltalán az nagy munka?

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

link

Mondjuk eléggé el van hanyagolva a topic, lehet más néven is fut. Mindenesetre ami biztos, hogy mindenki a Mod Tools-t várja. És nem csak szóbeszéd szinten lett említve: " I and desaix of Legio are going to work on this. we have all the ideas ready, soon we will start." (Sean Cappone)

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

GaBika6
Ezt hol olvastad? Van valami alapja ennek, vagy csak reméled hogy így lesz?
Mondjuk én speciel örülnék neki...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Jobbat mondok, Napoleon-ból lesz egy Retrofit mod, ami annyit tesz, hogy az egész NTW kap majd ETW térképet, idõvonalat és népeket. Modokkal valóban nagyon sok mindent meg lehet már most is oldani ETW-re, de úgy hogy elég sokat kipróbálom úgy mondom, hogy közelébe se ér az erõviszony balance-uk a NTW-ben megvalósítottakkal, nem beszélve az abban található kisebb de annál üdítõbb változtatásokról. Csak a campaign végi videót ne vették volna ki 😞

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Az alapjátékban nincsenek benne.

Visszaraktam az empire total wart a napoleon után és nem látom az ágyú lövedékeket sem a becsapódás robbanásokat. Úgy emlékszem ezek már megvoltak itt is, vagy valami mod adja csak hozzá?
A nagyrésze már megvan.

GaBika6
Ha Napoleon-ból lévõ okosságok meglesznek modokban Epire-ra, akkor linkeljétek légyszi!

Én egyedül az Empiret vettem meg, de minek?.. A multi miatt vettem de sajnos sikerült magam úgy felbaszni rajta hogy kb 2 hónapja hozzá sem nyúltam 😄 Lag fesztivál volt nálam az egész sajnos.Nem tudom minek kellett ezt a Steamet belevonni a dologba amúgy, a régi multi sokkal jobb volt anno RTW-ben pl.

eddig en is megvettem minden total war jatekot, de ez lassan divat lesz, hogy teljes äru jätekkent äruljanak egy kiegeszitöt !!!...nonszensz, nem veszem meg
a tizenx végérõl lemaradt az ezer D: korán van még

Igazad van, én is így gondolom, éppen ezért nem vettem meg a játékot, tizenx forintot azért nem ér meg 😊

Hát pont ez az elszomorító az egészben, hogy a E:TW-ra is kellettek volna azok a javítások, amik a NTW-ból "teljesen új játékot csináltak". <#boxer>
A változások meg - összességében - kimerülnek egy jobb Mod-ban már eddig is alkalmazott csinosításokkal, mert a valódi újítás eléggé kevésre sikeredett. Egy komolyabb(?) patch + DLC = kb. így kellett volna kinéznie a N:TW-nak - a jelenlegi formájában. (Vajh a - ráadásul nem is saját - rókabõrt hányszor lehet még eladni?) <#gonosz3>

Gideon Wieth:
Mint írtam is alant, az egy "ideális" esetre vonatkozó mûveleti terv, amikor egyesével és hosszabb kihagyásokkal, szép lassan foglalok el egy nagyobb birodalmat (röhej, hogy Fr.O. csak 2 kontinentális territóriuma van - a N:TW-ban ez már "javítva lett") vagy azonnal egy kicsit, akkor a határt amúgy is õriznie kell vkinek - addig is játszódnak gyerekek, amíg nem szól bele a mókába egy 3.-fél. 😊)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Na megszereztem én is a Napoleont, most már végig nyomtam az elsõ 2 campaign-t, szerintem nagyon jól sikerült 😊 Nagyon jól el van találva a játék zenéje és külön öröm hogy végre nem kell semmi modot letölteni ahoz hogy menet közben az egységek zenéljenek 😊 Nálam 10/10

Gideon Wieth
hát franciaország nem épp a legkisebb birodalom 😄

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Az elején, amíg nincs "fölös" +sereg a "villámháborúkhoz" (1-nél több tartomány elfoglalása az ellenféltõl adott irányban egy - rövid ideig tartó - háborúban), addig sokat nem foglalkozok a lázadásokkal, mert ha fejre állok, akkor is csinálják.
Tehát, ha nem kell máshova a hódító sereg (pl. 2. front), akkor az adók magasan, a morálromboló épületek lerombolva, helyükre kocsma és templom vagy színház építve és pappal, rake-val megerõsítve a helyõrség + ha lehet ott olyan egységet gyártani, amik lázadást csökkentik, akkor elsõsorban olyanokkal feltölteni a helyõrséget <- az adók ehhez (is) kellenek és a lázadások is csökkentik a lázadók számát. (Valóban, bár kissé idegesítõ, de (hosszadalmas) kiképzésként kell felfogni az egészet. Hosszan tartó háborúkat amúgy sem éri meg vívni -> jól tönkreverni az elfoglalandó városánál az ellent és utána békét és kereskedelmi jogokat kérni tõle, a következõ háborúig meg elvan a lázadókkal a sereg.)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Nem megoldás!! Az igazi megoldás az alkotmányos monarchia. A gyárakra NINCS negatív bónusza ennek az államformának.

iSS!

Warton
De ne a frissen elfoglalt területen, hanem egy "hazai" vagy már pacifikált régióban. Természetesen, amit mondtam az csak és kizárólag a frissen elfoglalt területekre vonatkozik.

mielõtt minden iskolát porig rombolnál<#hehe>..gondolj a fejlesztésekre is, az is fontos dolog, 1-2 sulit azért hagyj
Gideon Wieth
aha. hát már megy lefele, két lázadó sereget le is szedtem . :-) egyiket egy túlerõbõl vertem vissza, ugy hogy a kék csik kb 30 %on volt 😄

A seregben az egységek maguktól visszatöltõdnek vagy nekem is csinálnom kell valamit?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Warton
Mert az iskolák liberális eszmékkel tömik a lakosság fejét. És ez nyugtalanságot okoz, szépen át kell õket kocsmává alakítani. És még valami, ha lerombolnak egy nehézipari üzemet akkor nem muszáj egybõl visszaépíteni, ugyanis az is rontja a hangulatot.

fogd fel úgy a dolgot, hogy ameddig lázadnak, addig van esély a bakák trainigjére😊 van,hogy 2 csíkot is szereznek a lázadások leverése alatt. késõbb jól jön.
Gideon Wieth
mér jó az ha leégetem az iskolákat egyetemeket ?

a.carkey
Vannak egységek, akik leviszik az elégedetlenséget a puszta jelenlétükkel.

A medve nem játék.

Warton
Erõs hadsereget kell a kpi városban tartani, a lázadásokat leverni, iskolákat/egyetemeket leégetni, kocsmákat építeni. Adót szerintem ne engedd el, mert az nem javít annyit a hangulaton, esetleg mérsékelheted. Egy 10 kör után azért helyre szokott állni a rend és beletörõdnek a sorsukba.

Gideon Wieth
Szerintem jó játék lett. Kicsit rossz, hogy amerikát kiszedték belõle, mert grafikailag és a csaták látványban plusz hangulatban nagyon ott vannak. Ilyet kellett volna elsõre is :-)

Kérdésem:

Ha elfoglalok egy falut vagy várost. hogyan tudom emelni az emberek kedvét ? mert pl elfoglaltam párizst és az a minusz 24 plusz a folytonos lázadozások naggyon nem tetszennek. Én mit tudok menni hogy lejjebb menjen ? Ha nem szedeek tõlük adót nem sokat javul :S

Valaki tolja már a Napoleonnal? Vélemények?

Gideon Wieth
Sziasztok!
Steam nélkül sehogyse lehet LAN-on keresztül multizni Napoleon vagy az Empire Total War-ban ?? :S

a.carkey
Ez volt a baj. Éjféltõl lehetett csak aktiválni a kódot.

A medve nem játék.

hmm..pedig jómagam is elõrendeltem, és még értesítõt se (egészséges erotika)<#hehe>
a.carkey
11990 és CDGalaxis.

A medve nem játék.

magyarítás: # 5152
mennyi volt és honnan, ha szabad kérdeznem?
Egy kérdésem lenne. Az empire-be bemásoltam a sound fix-et és van hang meg minden csak késik. Erre vmi ötlet? Ja és tudtok már vmi jó magyaritást? Elõre is köszi.

a.carkey
Ja. De minek kellett a Napoleonnak új topic?

A medve nem játék.

Warton
A Napoleonról beszélsz? Ha igen annak van külön topicja. Várom az észrevételeket, mert még egy kicsit hezitálok.

a.carkey
(Persze, remélem, hogy ez a baj.)

A medve nem játék.

a.carkey
Ja, és szólhattak volna, hogy: Hékás! Csak holnaptól tudsz játszani vele! (Mert ugye nem mindenki vérprofi, nem mindenki van a megjelenésekkel képben, hogy másból se álljon az élete, mint a megjelenési dátumokat folyamatosan fejben tartani.)

A medve nem játék.

a.carkey
Ma hozzájutottam a dobozos Imperial Editionhoz. (Mell. tök olyan, mint egy korábban belinkelt képen.) Na, siettem is haza, gondoltam kipróbálom, blabla ...

Erre folyamatosan ez fogadott:

"Sorry, but the following items are not available for purchase in this country. Your purchase has been cancelled."

Elõször nem is figyeltem, gondoltam elcsesztem valamit, regionális settings, aztán leesett, hogy bár már megvan, ma éjfélig nem lehet aktiválni, mert hivatalosan még nem jelent meg.

Nos, ez szép, meg jó, de felpeccselni azért fel lehetett volna, hogy ne többszázezer társammal egyetemben tegyem meg azt az éjjel és 10k/s-el jöjjön le a dolog, mint ahogy a sima ETW-nél tette ...

A medve nem játék.

Bizony érdemes a gyarmatokba fektetni. Szerintem India jövedelmezõbb is mint Amerika.
A poroszokkal vagyok most , és nincs se gyarmatom se flottám, igaz Európában felmosom a padlót a többiekkel, de a gazdaságom...az eléggé gyenge

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Warton
Szerintem nem éri meg, tekintettel arra, hogy a gyarmatokról rengeteg pénz folyik be, amibõl az európai hadjáratokat tudod pénzelni. Ráadásul ezek a gyarmatok nem igényelnek olyan nagy odafigyelést, hacsak úgy hagyod, persze biztonság kedvéért egy kisebb védõsereget azért érdemes állomásoztatni a helyen, mert mit lehet tudni.

Azt hallotam, hogy hamarosan megjelenik egy magyar felirattal kapható verzió a játékból, igaz ez?

Ha nem küldtél oda, akkor onnan ne hozz vissza, mert a provinciákon képzett seregek sokkal gyengébbek az európai seregeknél. Ha oda küldted, akkor hódíts ott, és lesz pénzed még egy seregre. Ha hazahozod a sereget, akkor számolj 280 körönként egy lineinfranty fenntartása. kb 4 kör mire hazaérnek az 1120 ennyiért képezhetsz otthon is.... Szóval ha a kontinesrõl küldted az egységet, és visszahozod, az pénz kidobás. Minden kör mikor a meglevõ egységek nem hódítanak,az pénzkidobás. A Franciákkal viszont a gyarmatok nélkül, hamar kivéreztetnek és nem lesz elég pénzed háborúzni