Empire: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bálltam védekezni a sarokban, az AI felsorakozott, majd elkezdte folyamatosan átrendezni a csapatait, a mortárok pedig szétszedték õket, a gép meg csak nézte.
Ebben a játékban azért már komoly kihívás (volna) a "valós" taktikai és stratégiai Al megteremtése a scriptek helyett. Ehhez hiányzik belõle a szimulátorokat jellemzõ bonyolultság -> pl. az egységeknek tíz-egynéhány statja van csak; hiányzik a megfelelõ fizikai motor is (pl. röppályaszámítás a szél figyelembe vételével).
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
A DMUC-ban sok mindent állíthatsz, ízlésed szerint: Évenkénti körök száma, ágyúk száma egységenként, töltési sebesség, lövési pontosság...
Az AUM pedig sok érdekes egységgel kibõvíti a játékot: tengerészgyalogos (korai gránátos, gránát nélkül), különbözõ ágyú- és hajótípusok...
DMUC 5.4.1
AUM 3.0
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
iSS!
A kikötõ blokádból nem.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Fosztogatás v. Raid: A veled hadban álló nemzet (vagy nemzetek) flottája a veled kereskedõ nemzet és a te kikötõd között a kereskedelmi úton rabolja a kishajók rakományát. (A program küld róla az elsõ kalózkodó játékkörben egy üzenetet, hogy hol és ki csinálja ezt. Azt a flottát vagy levered/levereted vkivel, vagy megvárod, míg odébb áll. A 2. kalózkodó körétõl már nem kapsz ilyen üzit, viszont attól még továbbra is ott fosztogathat az a flotta.)
Ha nem állsz hadban senkivel, de a kereskedelmi partnered igen, akkor az õ ellenfele megdézsmálhatja a kettõtök kereskedelmi bevételét! Ezt felszorozhatod a kereskedelmi partnereid számával (ha hadokoznak egy nagyobb tengeri hatalom ellenében) és egybõl kijön, hogy bár nem háborúzol senkivel, de kereskedni se fogsz/tudsz senkivel -> nem lesz bevételed! Ergo, elõbb-utóbb hadba fogsz lépni, hogy tudj kereskedni! <#hehe>#hehe>
A békekötés automatikusan megszünteti a két fél kalózkodását egymás kereskedelmi útvonalain - az adott flotta azonban ott marad. (Viszont, ha az ellenfél még hadban áll a kereskedelmi partnereddel, akkor õ továbbra is fosztogathatja a kettõtök kereskedelmét...)
Blokád: Az elõzõvel ellentétben nem a nyílt tengeren történik, hanem közvetlenül a kikötõnél állja el az utat az ellen. Ha nem volt legalább egy saját, vagy szövetséges egység a kikötõben (szárazföldi, vagy vizi - ez ebbõl a szempontból mindegy), akkor az megrongálódik és kijavításáig (amí jó drága) nem üzemel, azaz nem kereskedhetsz onnan, ill. hajót sem tudsz gyártani ott!
Ezért minden saját kikötõbe kell tenni egyet a legolcsóbban fenntartható egységbõl, ami lehet hajó is, de jobb a szárazföldi, mert azt egy tengeri csatában nem lehet tönkreverni, majd feldúlni a kikötõt. 😊
Az adott kereskedelmi ponton lévõ hajók száma növeli az adott ponthoz tartozó kereskedelmi bevételt, de nem lineárisan, hanem egyre csökkenõ mértékben!
2. nézd meg a minisztereidet, lehetséges, hogy a kormányfõd/pénzügy minisztered nem nagyon képzett, rúgd ki, ha így van. Valamint én már láttam olyan hadügyminisztert is, aki nem hogy csökkentette volna a hadsereg kiadásait, hanem ellenkezõleg éppen növelte. Természetesen az ilyen minisztereket azonnal el kell bocsátani, mert nagyon visszafogják az ország teljesítményét.
Más: elkezdtem egy kampányt az angolokkal, a fõ cél Amerika teljes elfoglalása. Ez még hiányzik az Achivementek közül Érdekes, hogy alapból nincsen régió a kontinensen, illetve csak a Ruperts land, ami nagyon messze van mindentõl és kb. második körben úgyis elfoglalják a huronok. 1917-re viszont sikerült pár területet elfoglalnom Georgiát, Bostont, Floridát. Az Európai hadszínteret csak másodlagosnak tekintem, viszont a briteknél a legjobb Newton, vagy 10 technológiai fejlesztést sikerült vele ellopnom a poroszoktól, franciáktól, de lassan már nem tudok mit lopni, úgyhogy hamarosan visszahozom Cambridge-be.
A legdurvább egységek az indián íjászok. Nagyon nagy károkat tudnak okozni, mert nagyobb a hatótávolságuk mint a puskásaimnak, viszont rájöttem, hogy közelharcban borzasztó gyengék, úgyhogy mostanában mindig lerohamozom õket. És nagyon rövid idõ alatt menekülõre fogják.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Egy kérdés. Mikor védekezek, és ki lehet rakni védmûveket, akkor van három olyan amit nem enged. egyik tudom az ágyúk kosarai, meg két másik, aminek az ikonja ilyen kis körök..Azok mik és hogyan ehet elérni õket?
Én tegnap kezdtem bele, de abba is hagytam. 16 körön belül hadban álltam Dagesztánnal, Grúziával, a krími kánsággal, a svédekkel a törökökkel és karéliával, mindemellett ha a lengyeleket a svédeken kívül más ellen is hadbahívtam, akkor ugrott a szövetség, szal hagytam az egészet a francba.
😞 nem értem miért. TW2 ben is volt ilyen hiba egyszer régen nekem,
Swarczi:
Te jó ég! 90 k? Nekem nagynehezen sikerült mostanra felhúzni a britekét olyan 9 ezerreXD És én még büszke voltam magamra😄 Eddig olyan szegény voltam mint a templom egere...Az mondjuk igaz, hogy egész rohadt Nyugat-Európa a véremre szomjazott, fingom sincs miért...Megtámadtták a thirteen coloniest a franciák meg a spanyolok, én meg átmentem Európába védekezni a brit szigetekrõl..Kb az 5. kör magasságában. Mostanra sikerült elszámolni a következõkkel(mind támadó volt, én még SENKI ellen nem indítottam háborútXD):
1.:Franciaország2.:Wurttemberg3.:Bajorország4.:Savoy5.:Westphalia6.:Genova...Savoy és Genova még megvannak, de elõbbi cska afrikában bír egy területet(és makacsul kitart a háború mellett, utóbbi Korzikára szorult vissza. Most jön a komoly meccs a spanyolokkal. Abból a szempontból elõnyös volt ez a cirka 45 kör háborúság, hogy van egy nagyon durva magja a seregemnek, kb 10 olyan egység ahol 3. tapasztalati szint a minimum és még tíz ahol 1. A gazdaság is kezd végre mocorogni és a béke is beköszönni látszik...Végre😊 De ahogy olvasom a hszeket fölösleges olyan büszkének lennemXD
En inkabb a Steamet preferalnam, de lehet hogy meg ma megveszem a d2d-rol. Viszont altalaban ugyanazokat ugyanannyiert szoktak akciozni, csak nem egyszerre. Miutan megvettem olcson az RTW goldot d2d-n, kicsivel kesobb a Steam is leakciozta 😊
Next PC upgrade: 2022
Tudni kell feltenni.
btw ha nem indul, még az is lehet, hogy a gép nem birja vinni.
van hir aról, hogy ami némi ujdonság átkerül ide azt ntw-bõl?
A medve nem játék.
Magyar verzióra vártam igazán azt akartam megvenni,de remélem lesz olyan jóságos lélek aki külön felteszi majd a fájlokat!
Milyen formátumba tölti le ?? (Kiírás szempontjából kérdezem)
Vagy ez hasonló mint a Steam hogy van egy kódom vagy akármim és bármikor letölthetem ?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A másik hogy Savoy ostromolta Párizst amit az angolokkal védtem. A falon eredendõen két lyuk volt, amik közül a közelebbihez vezényelte az egész seregét, kb 800 gyalogost meg 120 lovast. Ugye ott az egyszál sorgyalogos egység vígan tartotta õket(3 sávos veteránok) miközben a seregem nagyobb fele jött hátulról befelé az erõdbe. Így megerõsítvén a rést belülrõl, gondoltam két egységgel bekerítem õket. Meg is történt szétlõttem a generálisát és teljesen konkrétan bekerítettem azt még kb 600 gyalogos aki ott szenvedett a résnél. Elkezdtem lõni õket, megtörtek, mennék nekik bajonettel, erre kiírja, h close victory(kérdés nélkül) és a strat térképen derül ki, h a seregének cirka fele meglógott!!! ezt meg hogy?!
Trainer egy sem megy, be sem tölt, le áll és kész. -.-'
A következõ célom Amerika teljes elfoglalása. Még nem tudom, hogy melyik országgal csináljam. Valszeg Anglia vagy Spanyolország közül fogok választani. Igazság szerint inkább az angolokat favorizálom, mert csak Amerikára akarok koncentrálni, míg a spanyolokkal ezt nem nagyon tudnám megtenni. Ha valakinek van valamilyen tippje ezzel kapcsolatban, ne tartsa vissza magát.
Magyar Mod-ban a magyarokkal Nehéz Fokozaton mi a retket kell csinálni? Rögtön megtámad az Ottaman Birodalom majd rá 10 körre az oroszok és néha velük együtt az osztrákok. Egy ellenség is sok de 15 körön belül 3. Valami tipp, mivel érdemes kezdeni, mit érdemes csinálni?