Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

np

nekem sokat segített ez a guide az elején, olvasd át, alapos, tömör, az én gyenge angoltudásommal is érthetõ faq:

empire tw guide
szabii98
értem.
elég lett volna a webfordítót használni:/
én meg itt cicózok:G

I met God. She's black

ha ráhúzod az egeret a városra úgyis mutatja hogy elégedett-e a 2 osztály, vagy sem, ha lázadnak húzd lejjebb az adót, nálam általában a plebs a lehetõ legkisebb adót fizeti, a nemesség pedig a maximum alatt 1-el...ha sorra fejleszted a gazdaságot/ipart, egyre elégedetlenebb az alsó osztály...a nemességgel nem nagyon kell foglalkoznod, az õ csuszkájukhoz nem nagyon kell nyúlni, a pórnép az akivel hamarabb gondod támad, inkább rájuk figyelj a játék folyamán

ha pl egy frissen elfoglalt várost nézel, ott a lakosság eleve elégedetlenebb, mivel új zsarnok ült a nyakukba, itt hiába állomásoztatsz teljes sereged, pipák maradnak több körön át...én ilyenkor pár kör erejéig adómentességet adok nekik, ez segít a legjobban...ja én ne felejtsd el a vallási épületeit lerombolni, és saját templomod felhúzni..
qwertrt
jól van, hát el volt a legeslegelsõ kampányom, az elején elég sok mindent elszúrtam, részben tapasztalatlanságból, amiket a következõben már nem fogok elkövetni. De nem is hagyom abba 1800-ban, folytatom valameddig 1830-ig.

Kár, hogy a jobbágyfelszabadítós, polgárosodós társadalmi változásokat nem kalkulálták jobban bele.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

1790? És ennyi gondod van? Tíz év és vége. 1790-re már szuperhatalmi státuszban szoktam lenni, és ha valaki megtámad, annak maximum három körön belül vége is.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

szabii98
nem😄
na mind1 jönnek ezek maguktól😄
már van vagy 8 szövis😄

I met God. She's black

qwertrt
Ha nem tudsz angolul, ne kezdj bele szerintem. Remélem nem akarsz minden lépést megkérdezni itt, egy kis képecskével mellékelve 😊

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Csak az a baj, hogy jelenleg hadban állok az európai német hercegségekkel (csinálom a nmet egységet), Amerikában van egy hadseregem, meg Indiában két nemzettel is acsarkodok, Franciaország 2-3 körönként hadat üzen, nem hiányzik még egy háború egy ekkora birodalommal... Ráadásul azt vettem észre, hogy olyan nehéz békét kötni, ebben megint hülye irányba mente el a fejlesztõk. Magyarországgal 1740 óta hadban vagyok (most 1790 van), õ se csinál semmit, én se csinálok semmit, de az istennek nem kötne békét. És az a vicc, hogy nem is én robbantottam ki a háborút, mert a Habsburgoktól elfoglaltam Pozsonyt, az fellázadt, így lett Magyarország, és egybõl háborúval kezdtük.

SötétBarom
Steamen néztem 😮

De tényleg, cdgalaxis 8k ... hm. HM. ..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

szabii98

Itt?Hogy tovább😊?

I met God. She's black

wtf 50 euró, cdgalaxison kb 7000Ft.Szerintem ez nem nagy pénz egy ilyen játékért 😉 Ennél olcsóbban úgysem lesz.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

kár erölködnöd a törökökkel, ha már horvátországot elfoglaltad akkor mellettük vagy, és hadat üzennek két három körön belül. legjobb horvátorszából lenenni Görögbe, ami útban van folgald el, és tied az Adria. így lesz egy csomó kikötõd és lehet flottád is
a serleg alatt meg szövetséget kereskedelmi egyezményt tudsz kötni
alul középen a serleg és az óra közé katt és ott a feljövõ ablakban a második fül
szabii98

Itt keressem?

I met God. She's black

SötétBarom
Én többnyire úgy próbálok játszani, mintha valóban emberekrõl lenne szó. Értem ezalatt, hogy igyekszem elkerülni a szükségtelen vérontást, folyton tárgyalok az arcokkal, és ha lehet, akkor inkább afrikára meg a tengerentúlra korlátozom a vérengzést 😄D

Amúgy ha valaki beleszalad egy akcióba, szóljon, mert meg akarom venni, de steamen még mindig 50e.

sziasztok!
ide irok remélem nem baj!
olyan problémám van hogy feltettem a játékot nem ps2-höz köthetõ sima pc-s game és amikor tegnap elinditottam semmi baja nem volt ma inditanám és hibát ir ki alkalmazás hiba valami memóriacímre nem tudott írni vagymi
ez mitõl lehet?
még1x bocs hogy ide irok de lehet valaki tudja ezt!
qwertrt
Na pl. az RTW-ben én sem csináltam ilyet, csak zúztam 😊 DE az más korszak volt. Itt az elején pl. a poroszokkal különösen óvatosnak kell lenni a nagyok mellett. Aztán ahogy növök, törvényszerûen utálnak meg a nagyhatalmak. Nem akarok többfrontos háborút.

Én sosem taktikázom ennyire meg nem megyek bele a diplomáciába, aki nem tetszik azt leigázom és pont.😊 ETWben ha jól emlékszem még csak szövetséget sem kötöttem soha 😄 A Brit kampányomban szinte mindenki az ellenségem, mégis enyém szinte egész Amerika,Európa és Afrika 😄

SötétBarom
😄

qwertrt
Na, megjártam Velencével is... Elfoglaltam a fõvárosukat, de nem számítottam rá, hogy van egy balkáni tartományuk is. Mivel tengeri nagyhatalom, játszva blokkolja a kereskedelmi utakat, nagy károkat okoz nekem. Na mondok, elfoglalom Horvátországot a Habsburgoktól, nekiadom az Ottomán birodalomnak, cserébe húsz körös átjárhatóságért, és szárazföldön teszek pontot az ügy végére. Három kör után, mikor a katonáim fele útig se jutottak el, a törökök kivágnak a területükrõl, mondván, felmondják a szerzõdést. Fasza. Látom Zágráb fellázadt, mondom biztos ezért. Újra elfoglalom, újra nekiadom. Újra, három kör után kivágtak a területükrõl, ráadásul fel se lázadt Zágráb. A kurva anyjukat, olyan mérges vagyok rájuk, ha nem õk lennének az egyetlen kereskedelmi partnereim, kajakra háborút kezdtem volna velük, felszabadítottam volna a Balkánt.

Ha még egyszer felszabadul Zágráb, elfoglalom, és felajánlom Velencének cserébe a békéért. Eleve ezzel kellett volna kezdenem...

szabii98
köszi😊

I met God. She's black

Adó: tartományra kattintasz, és ott van a két adó fül.
Szövetség: diplomácia jelre kattintasz, és szövetséget ajánlsz egy országnak. De ha nincs veled jóba baszik elfogadni.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

szabii98
Na, ma lejött és ki is próbáltam.
Elõször Svédországot(királyságot) választottam.
7 kör után a Norvégok eltettek láb alól, így újat kezdtem a franciákkal.
Már 3 köre játszok a franciákkal, nálam van a hollandiai spanyol gyarmat, és az a fehér kék zászlós micsoda is.
Két kérdésem lenne:
Hol lehet az adót bellitani?
Hogy lehet valakivel szövetséget kötni?
Elõre is thx!

I met God. She's black

adtál meg e-mail címet? kérd el a kódodat. ha nem akkor sz@r ügy
Milyen kód?Ha serialról van szó akkor gondolom benne van a játék dobozában.

SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!
Nem tudom újból fel telepíteni a játékot mert nem engedi a steam! Eredeti játék boltban vásároltam és nem tudom fel telepíteni mert a kódot elfelejtettem,amivel már egyszer beregisztráltam! Segítsen már valaki!
Köszönöm.
Egyáltalán minek akarod bekapcsolni, ha csak kikapcsolni lehet? Ha valamit csak kikapcsolni lehet, akkor az már be van kapcsolva, na és persze milyen kezelõ felület?

Ebben az a játékban azt inkább kikapcsolni nem lehet!

Nem tudom mirõl beszélsz. Milyen kezelõ felületet?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

JethroHUN
Ezt a kezelõ felületet hogy lehet bekapcsolni? beállításoknál csak kikapcsolni tom :S Az alap az elég nagy sztem.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

márpedig alapból görögország az övé már az elején...
Figyi SZU..a Darth mód tartalmazza a smokot' és a indulókat(fogalmam sincsen mi a neve de ha csak azt rakod fel nemtok' hozzászólni...) és ha nem indul el alapból, a darth mód drum and fife menüjében kapcsolhatod. Nekem megy, nagyon fasza..<#alien>

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Mi köze a full felbontásnak a hanghoz? Egyszerûen hallod a sípszót és a dobokat, ha meg most játszok full felbontásban, akárhogy nézem a kapitány szeme zugát, akkor sem nyomják azt a zenebonát. Kár, pedig a Creative X-FI platinumom gagyesz hangkártya és biztos nem is tudná hangszerelni.

Amikor köztársaság vagy a felsõbb osztály (asszem middle class) adóját emeld csak, hogy õk lázadjanak fel, mert utána ha a rebelek mellé állsz alkotmányos monarchia lesz.

iSS!

qwertrt
És tényleg 😊

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Venezianische_Kolonien.png

Na ezért kell történelmet tanulni, de ha már egy miniszterelnök nem tud ilyet, megette a fene az egészet 😊

adios
Ezzel vitába szállok,mert TÉNYLEG alapból 2 tartománya van, és az egyik Görögo.-ban. Minden nép játszható móddal játszottam Velencével és ott is úgy volt 😊

qwertrt
Ha királyságból köztársaságból akarok menni, azt csinálom, hogy az összes tartományban megszüntetem az adót, egyedül a fõvárosban maxra emelem. 2-3 kör és forradalom.

Ha ugyanezt csinálom köztársaság esetén, akkor 8-10 kör után forradalom - majd visszaáll a köztársaság.

Van valami tuti módszer, hogy alkotmányos monarchia lehessek?

qwertrt
De az egyik biztos nem Görögországban van alapból 😊 Ami akkor ottomán birodalom volt.

Én úgy emlékszek, hogy alapból két tartománya van 😊

qwertrt
Jó nagy hülyeséget csináltam. Betámadtam Velencét, mondok egy városa van, elfoglalom, akkor megsemmisülnek a hajói is. Hát nem szerzett egy másik tartományt Görögországban? Annyi hajója van, mint az állat, mostantól orrba-szájba blokkolni fogja az összes kereskedelmi utamat. Ezt nehéz lesz legyûrni, nem vagyok egy tengeri nagyhatalom.

Na. Én ezzel a nem igazán móddal játszom már pár hónapja mellesleg jó pár giga és majdnem MINDENT! változtat. 60!!kiegészítõ lehetõség van amit a kampány elõtt beállíthatsz ha akarsz. Nagyon ráhibáztál amúgy mert ez az egyik legnépszerûbb mód. De csak akkor rakjátok fel ha az alap játék nagyon megy már. A többi itt...
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=317039

szabii98
gondolom:S

I met God. She's black

szerintem ilyen kérést itt ne erõltess
szabii98
Hali!

Vlaki fel tudta tenni a KAOS féle törést?Bárhogy próbálom nem megy!

I met God. She's black

Az nem igazán mód, hanem ha birja a géped akkor full felbontáson ezt látod😊 állítólag valahol itt olvastam...
JethroHUN
Van aki razor1911 verzióval játszik? Ha az nem indul a gépen, vmi hibát ír ki attól még ha venném eredetibe az menne? Konfig elég hozzá.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Pl. Darth mód opcionálisan beállítható.. nagyon király..

A youtubon láttam valami olyan modot, amikor az egységek menetelés közben dobszó mellett furulyázták az indulót is.

Pluskast
Hááát én ilyen moddal még nem találkoztam de próbálj körbenézelõdni a twcenter.net oldalon a modoknál. Ott lehet talász ilyesmit.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”