6068
  • a.carkey
    Vannak egységek, akik leviszik az elégedetlenséget a puszta jelenlétükkel.
  • Warton
    Erős hadsereget kell a kpi városban tartani, a lázadásokat leverni, iskolákat/egyetemeket leégetni, kocsmákat építeni. Adót szerintem ne engedd el, mert az nem javít annyit a hangulaton, esetleg mérsékelheted. Egy 10 kör után azért helyre szokott állni a rend és beletörődnek a sorsukba.
  • Gideon Wieth
    Szerintem jó játék lett. Kicsit rossz, hogy amerikát kiszedték belőle, mert grafikailag és a csaták látványban plusz hangulatban nagyon ott vannak. Ilyet kellett volna elsőre is :-)

Kérdésem:

Ha elfoglalok egy falut vagy várost. hogyan tudom emelni az emberek kedvét ? mert pl elfoglaltam párizst és az a minusz 24 plusz a folytonos lázadozások naggyon nem tetszennek. Én mit tudok menni hogy lejjebb menjen ? Ha nem szedeek tőlük adót nem sokat javul :S
  • MaRee
    Valaki tolja már a Napoleonnal? Vélemények?
  • Gideon Wieth
    Sziasztok!
    Steam nélkül sehogyse lehet LAN-on keresztül multizni Napoleon vagy az Empire Total War-ban ?? :S
  • a.carkey
    Ez volt a baj. Éjféltől lehetett csak aktiválni a kódot.
  • obe
    hmm..pedig jómagam is előrendeltem, és még értesítőt se (egészséges erotika)
  • a.carkey
    11990 és CDGalaxis.
  • obe
    magyarítás: # 5152
  • obe
    mennyi volt és honnan, ha szabad kérdeznem?
  • M Csabesz
    Egy kérdésem lenne. Az empire-be bemásoltam a sound fix-et és van hang meg minden csak késik. Erre vmi ötlet? Ja és tudtok már vmi jó magyaritást? Előre is köszi.
  • a.carkey
    Ja. De minek kellett a Napoleonnak új topic?
  • Warton
    A Napoleonról beszélsz? Ha igen annak van külön topicja. Várom az észrevételeket, mert még egy kicsit hezitálok.
  • a.carkey
    (Persze, remélem, hogy ez a baj.)
  • a.carkey
    Ja, és szólhattak volna, hogy: Hékás! Csak holnaptól tudsz játszani vele! (Mert ugye nem mindenki vérprofi, nem mindenki van a megjelenésekkel képben, hogy másból se álljon az élete, mint a megjelenési dátumokat folyamatosan fejben tartani.)
  • a.carkey
    Ma hozzájutottam a dobozos Imperial Editionhoz. (Mell. tök olyan, mint egy korábban belinkelt képen.) Na, siettem is haza, gondoltam kipróbálom, blabla ...

Erre folyamatosan ez fogadott:

"Sorry, but the following items are not available for purchase in this country. Your purchase has been cancelled."

Először nem is figyeltem, gondoltam elcsesztem valamit, regionális settings, aztán leesett, hogy bár már megvan, ma éjfélig nem lehet aktiválni, mert hivatalosan még nem jelent meg.

Nos, ez szép, meg jó, de felpeccselni azért fel lehetett volna, hogy ne többszázezer társammal egyetemben tegyem meg azt az éjjel és 10k/s-el jöjjön le a dolog, mint ahogy a sima ETW-nél tette ...
  • TDantes
    Bizony érdemes a gyarmatokba fektetni. Szerintem India jövedelmezőbb is mint Amerika.
    A poroszokkal vagyok most , és nincs se gyarmatom se flottám, igaz Európában felmosom a padlót a többiekkel, de a gazdaságom...az eléggé gyenge
  • Warton
    Szerintem nem éri meg, tekintettel arra, hogy a gyarmatokról rengeteg pénz folyik be, amiből az európai hadjáratokat tudod pénzelni. Ráadásul ezek a gyarmatok nem igényelnek olyan nagy odafigyelést, hacsak úgy hagyod, persze biztonság kedvéért egy kisebb védősereget azért érdemes állomásoztatni a helyen, mert mit lehet tudni.
  • bgabor
    Azt hallotam, hogy hamarosan megjelenik egy magyar felirattal kapható verzió a játékból, igaz ez?
  • ugribugri
    Ha nem küldtél oda, akkor onnan ne hozz vissza, mert a provinciákon képzett seregek sokkal gyengébbek az európai seregeknél. Ha oda küldted, akkor hódíts ott, és lesz pénzed még egy seregre. Ha hazahozod a sereget, akkor számolj 280 körönként egy lineinfranty fenntartása. kb 4 kör mire hazaérnek az 1120 ennyiért képezhetsz otthon is.... Szóval ha a kontinesről küldted az egységet, és visszahozod, az pénz kidobás. Minden kör mikor a meglevő egységek nem hódítanak,az pénzkidobás. A Franciákkal viszont a gyarmatok nélkül, hamar kivéreztetnek és nem lesz elég pénzed háborúzni
  • GaBika6
    1-2 provinciát feladni taktikailag amúgy is megéri ha közben nagy csapást tudsz mérni az ellenre! :)
  • GaBika6
    Ezt neked kell tudni, mivel sokféleképpen lehet játszani!
    Elindulhatsz európában is, de úgy nem lesz ellenfeled, hisz lerohanod angliát és "a" nagyhatalomnak vége. Az ezután folytatott játékod sztem tök unalom lesz majd, hisz a technikai fejlődés után amúgy sem lesz ellenfeled. A lényeg hogy a kiírt küldetést időre teljesítsd!
  • aati91
    Én a franciákkal megyek de semmi kedvem az amerikai fronthoz, mielőtt megszilárdítanám a befolyásom, és a hatalmam Európában, szerintetek megéri visszahozni a seregem az "Új világból"? a provinciákat pedíg feladni?
  • Amergin
    Uramatyám! Jól kened!
  • szabii98
    Jujj 2 év mien hosszú:O
    Először ugye Poroszország.Lerohantam a mellettem lévő kis területet(nem tom mi a neve).Nyertem is:D
    Aztán Saxonyval vitatkozok most de nagyon:/ Dániánál partra szálltam, közben seregeimmel lerohantam Varsót és azt a Could valamit.Mind 2 csatát elvesztettem sajnos.Dánia megvan, most a kövi ellenfél azt a Franciaország és Spanyol gyarmat feletti valamit is.Partra vagyok szállva és várom a csatát:D
  • Warton
    Én még sosem csináltam ilyen államformaváltást, igazából mindig úrrá tudtam lenni az effajta hangulatvölgyeken. Meg aztán, amíg a hadsereg győzedelmesen tör előre, sok a pénz addig a nép sem nagyon lázadozik, pedig a fővárosomban egy kimaxolt egyetem is működik.
  • ugribugri
    Akkor a legjobb ha a környező országok már nálad vannak, mert így nem kell félni, hogy a sereg nélküli országba betörnek. És már elkezdtek lázadozni. Ha neked kell lázítani adóemelés a fővárosban, adómentesség a többi tartományban,az igen költséges.

Van a fejlettségnek egy szintje, miután (nemzetenként változó) nagyon nehéz fenn tartani a monarchiát, de több nemzet elit egységei az államforma váltás után nem érhetőek el. pl. Francia svájci gárda. több orosz egység, stb.

Mellékesen a jó időben végrehajtott államforma váltás megdobja a gazdaságot szinte nem is tudod mire költeni a zsé-t.

De a törököknél nem lehet
  • Warton
    Egy köztársaságban kevésbé lázadoznak az emberek, mint egy monarchiában, viszont nem tudod leváltani a kormány tagjait.
  • aati91
    És mikor érdemes végrehajtani?
  • aati91
    Amúgy az államforma váltásnak pontosan mi értelme van? Többet adóznak?
  • wednes
    A Medieval 2 is Steam-es nekem, mégis pofon egyszerű volt magyarítani.
    Szerintem a Napóleon után, mert nem igen fogják patchelgetni az Empire-t. Én is nagyon örülnék egy magyarításnak, így is el lehet vele játszani, de a hangulatot nagyban növelné nálam.
  • TDantes
    Ja, nekem is úgy van meg, de ez Steam-es. Ezt nem lehet egyszerűen magyarítani.
  • GaBika6
    Legyen így! De azt írtad amit én, hogy "szerinted"! Tehát ez kevés! De bizakodjunk és nézzük a híreket ez ügyben.
  • grebber
    2. részt sem kellett megvenni."Valaki" megvette és feltette a netre az egészet és külön a fájlokat is!
  • TDantes
    Én igazából nem örülnék egy magyar kiadásnak, mert akkor meg kéne vennem újból. Kinek van arra pénze, hogy kétszer vegyen meg egy játékot?

Amúgy persze jó lenne magyarul, bár angol nyelven is elboldogulok, pedig egy szót se értek belőle.
  • grebber
    A magyar kiadó vagy kinek a kezébe kerültek a Total War jogok és mivel visszamenőleg is kiadta szinte az összeset magyarul kérdezem én ezt miért hagynák ki? Szerintem ezt is hivatalosan kiadják magyarul!
  • GaBika6
    Ott le is írták, hogy egyenlőre nem jön a fordítás, mivel minden patch felülírja a nyelvi fájlokat! Sajnos nem olyan mint a rome volt anno txt-ben. Sok vele a munka és ha véglegesítik a patchek-et, nem lesz több javítás, akkor talán valakik nekiállnak és elkészítik. Elhiszem hogy baromi sok munka van vele, mert anno medieval2-ben is ez volt, de végül azt megvették és kiadták magyar nyelven. Empire magyar kiadásról nem hallottam, de jó lenne.
  • Armisael
    Már közbe kaptam használható tippet, ami bevált! De köszi :) A Steam az utolsó frissítés óta nem szereti ha megbontjuk az általa telepítésnél ajánlott mappabeosztást. A "C-m" re nem tehettem mert kevés a hely ezért az instalnál a "D-vel" helyettesítettem a "C-t" és nem bántom a telepítési útvonalat, így már jó neki.
  • rexsimus
    Nem tudom, hogy próbáltad-e már, de haveromnak bevált hasonló esetben, hogy "C"-re rakta a Steamet (nem ott volt törlés előtt)
  • szabii98
    a Timur Lenk honlapján(Magyarországi TW Fordító csapat) pár hónapja ki volt írva hogy az 5%os magyarítást valami cég felvásárolta ezért nem tölthető(már bárhol le lehet tölteni.).Ezzel valami van vagy nem használják?Előre is köszi!