6068
-
#5308 1. a rebellis megyékben egy-két körre töröld el az adót, kivéve akkor ha nagy régiókról van szó (Moszkva, Varsó stb.) és az ott lévő katonaságot vagy oszlasd fel, vagy vidd át olyan régiókba ahol szintén lázadások vannak, így az ott megnövekedett katonai jelenlét miatt lehetséges, hogy csitulnak a kedélyek. Persze ezt csak akkor teheted meg, ha az adóeltörlés miatt jelentősen javult a hangulat.
2. nézd meg a minisztereidet, lehetséges, hogy a kormányfőd/pénzügy minisztered nem nagyon képzett, rúgd ki, ha így van. Valamint én már láttam olyan hadügyminisztert is, aki nem hogy csökkentette volna a hadsereg kiadásait, hanem ellenkezőleg éppen növelte. Természetesen az ilyen minisztereket azonnal el kell bocsátani, mert nagyon visszafogják az ország teljesítményét.
Más: elkezdtem egy kampányt az angolokkal, a fő cél Amerika teljes elfoglalása. Ez még hiányzik az Achivementek közül Érdekes, hogy alapból nincsen régió a kontinensen, illetve csak a Ruperts land, ami nagyon messze van mindentől és kb. második körben úgyis elfoglalják a huronok. 1917-re viszont sikerült pár területet elfoglalnom Georgiát, Bostont, Floridát. Az Európai hadszínteret csak másodlagosnak tekintem, viszont a briteknél a legjobb Newton, vagy 10 technológiai fejlesztést sikerült vele ellopnom a poroszoktól, franciáktól, de lassan már nem tudok mit lopni, úgyhogy hamarosan visszahozom Cambridge-be.
A legdurvább egységek az indián íjászok. Nagyon nagy károkat tudnak okozni, mert nagyobb a hatótávolságuk mint a puskásaimnak, viszont rájöttem, hogy közelharcban borzasztó gyengék, úgyhogy mostanában mindig lerohamozom őket. És nagyon rövid idő alatt menekülőre fogják. -
MaRee #5307 Szerintem kezdj egy új játékot alacsonyabb nehézségen :D -
geri9118 #5306 hihetetlen...képtelen vagyok életet verni abba a rohadt gazdaságba. Akármit csinálok, ezresével csordogál a lé, mert olyan drágák a katonák, h besza behu. Alig van hadseregem, éppen egy kicsi heyőrség mindenhová, meg egy darab sereg amit mozgatok és veteránok a magja, de ez is max 15 egység méretű. Lovasságot nem is tartok szinte, mert drága és csak üdlözésekre használom, de épp a kis sereg és pl a dragonyosok hiánya miatt nagy a nyugtalanság. Ezért folytonosak a lázongások és nem merem hagyni kibontakozni a rebelliókat, mert kétszer is volt olyan, hogy elfoglaltak egy adott területet. ráadásul rombolnak szét mindent amit érnek. Azt sem értem, miért ekkora az elégedetlenség, az adók 3mason vannak. A kereskedelmem halott, 10kereskedelmi partnerből cska néggyel tudok kereskedni, a többire kiírja, h blockaded, amit nem vágok miben különbözik attól, h raided és ráadásul azt se látom, mi és hol blokádolja...kezd idegesíteni a dolog -
Swarczi #5305 Az egyik asszem a sánc, a másik a karófal a lovasság ellen. Asszem úgy lehet aktiválni, h kifejlesztesz valamit, de már nemtom mit. Én nem igazán használtam őket, inkább a kőkerítések mögé álltam-az ellen általában nem olyan hülye h belerohanjon a karófalba(talán a visszavonulók igen). -
geri9118 #5304 Jól hangzik:D Szeretem az angolokat és az oroszok is szimpatikusak voltak, mindkettő ugyanazért: Van nekik alapbó a könnyűgyalogsághoz hasolatos egységük. Bár utóbb kiderült azért a helyzet nem olyan jó, de angliával azért elég hasznosak voltak amerikában a rangerek..De akkor asszem egyelőre kihagyom az oroszokat. Az angolokkal is néha brutálisan nehéznek tűnik,pedgi mondom csak hard-hard. A poroszokkal vh-vh-n valahogy könnyebbnek tűnt. Kevesebb volt az ellen.
Egy kérdés. Mikor védekezek, és ki lehet rakni védműveket, akkor van három olyan amit nem enged. egyik tudom az ágyúk kosarai, meg két másik, aminek az ikonja ilyen kis körök..Azok mik és hogyan ehet elérni őket? -
Swarczi #5303 Bocs, ez gerinek ment -
Swarczi #5302 Akkor ne kezd el az oroszokkal, ott megy igazán a szívatás...
Én tegnap kezdtem bele, de abba is hagytam. 16 körön belül hadban álltam Dagesztánnal, Grúziával, a krími kánsággal, a svédekkel a törökökkel és karéliával, mindemellett ha a lengyeleket a svédeken kívül más ellen is hadbahívtam, akkor ugrott a szövetség, szal hagytam az egészet a francba.
-
#5301 Üdv, van egy kis gondom Angol kampány 1751. a kör végén svédországnál beakad és lefagy a játék. egér mozog vagy a program nem válaszol. 1.5
:( nem értem miért. TW2 ben is volt ilyen hiba egyszer régen nekem, -
#5300 Ha itt nem akkor máshol lesz mindig vannak elég jók! -
geri9118 #5299 fuck yeahXD most jött a fizum ÁÁÁÁÁÁÁXD Rohadt életbe...vajh lesz e még ily akció amaz oldalon? -
#5298 Már nem él az ár akciós volt!D2D most megint 29.95Font! -
geri9118 #5297 ja bocs, az első sor wednesnek és grebbernek szól -
geri9118 #5296 A picsába! Akkor hagyom az egészet a francba XD Még valami: Ez permanens ár, vagy csak most akciós? És bocs a sok kérdésért.
Swarczi:
Te jó ég! 90 k? Nekem nagynehezen sikerült mostanra felhúzni a britekét olyan 9 ezerreXD És én még büszke voltam magamra:D Eddig olyan szegény voltam mint a templom egere...Az mondjuk igaz, hogy egész rohadt Nyugat-Európa a véremre szomjazott, fingom sincs miért...Megtámadtták a thirteen coloniest a franciák meg a spanyolok, én meg átmentem Európába védekezni a brit szigetekről..Kb az 5. kör magasságában. Mostanra sikerült elszámolni a következőkkel(mind támadó volt, én még SENKI ellen nem indítottam háborútXD):
1.:Franciaország2.:Wurttemberg3.:Bajorország4.:Savoy5.:Westphalia6.:Genova...Savoy és Genova még megvannak, de előbbi cska afrikában bír egy területet(és makacsul kitart a háború mellett, utóbbi Korzikára szorult vissza. Most jön a komoly meccs a spanyolokkal. Abból a szempontból előnyös volt ez a cirka 45 kör háborúság, hogy van egy nagyon durva magja a seregemnek, kb 10 olyan egység ahol 3. tapasztalati szint a minimum és még tíz ahol 1. A gazdaság is kezd végre mocorogni és a béke is beköszönni látszik...Végre:) De ahogy olvasom a hszeket fölösleges olyan büszkének lennemXD -
Swarczi #5295 Ez 1ébként Jethronak ment csak nem figyeltem, bocs. -
Swarczi #5294 Kezdj a maratha confederacyvl(nemtom helyesen írtam-e le). Mivel összesen talán 2 állammal kell egyszerre törődnöd(későb se keveredtem 2 államnál többel háborúba) elég gyorsan tudsz fejlődni + sztem velük lehet legkönnyebben ker. egyezményt kiépíteni. Velük jelenleg(1780) körönként 90k bevételem van(jelenleg 1millánál tartok), mindenki barátságos velem szemben + van egy csomó területem-szövetségesekről nem is beszélve. Szal egyetértek Dantes-al, a cheat elrontja a játék élvezetét. -
geri9118 #5293 ja hopp lemaradt, hogy igen tisztában vagyok ezekkel(a csata időelőtti végével kapcsolatban) de nem kérdezte, meg, hogy legyen e vége a csatának...és volt már azóta olyan is, hogy már rákattintottam arra, hogy continue, és még voltak egységei a pályán mikor ugyanígy kiírta...idegesít, mert épp most vívtam Genoa ellen egy csatát, amiben a seregem jó harmada odalett, mert be kellett vennem egy dombot amit elég jól bevédett. üldözöm már nagyban a menekülőket, (megvolt, hogy folytatás) a csata idő negyedénél járok kb és egyszercsak puff, close victory. 300 embere meg most ott kószál a területeim közepén, mert semmi kedvem üldözőbe venni őket, a sereget viszem É-Itáliába amúgy is az volt a cél. csak a azért mégsem mindegy 300 ember a seggemben... -
wednes #5292 Nem, ráterhelik Magyarország teljes államadósságát. :D -
MaRee #5291 Mindegy, és tényleg csak :) -
geri9118 #5290 Értem. és midegy, hogy milyen bankkártyám van? nem kell ilyen paypal, meg fszomságok? És tényleg csak annyit vonnak le? -
szcsongor #5289 Nekem az RTW meg egy masik cucc van meg d2d-rol, es azokat sima rarban lehet letolteni. Abban van a telepito, amivel feltolod a gepre. Az elso inditasnal meg bekeri a kapott aktivacios kodot, megadod es jatszol :)
En inkabb a Steamet preferalnam, de lehet hogy meg ma megveszem a d2d-rol. Viszont altalaban ugyanazokat ugyanannyiert szoktak akciozni, csak nem egyszerre. Miutan megvettem olcson az RTW goldot d2d-n, kicsivel kesobb a Steam is leakciozta :) -
#5288 Regisztrálod magad.Kiválasztod a játékot.Megadod a Visa vagy MasterCard adatokat és megveszed a játékot!Kapsz kódot és már töltheted is.Amint rámentél az elfogadásra jön is az sms a banktól (ha van ilyen szolgáltatásod ) hogy levonták a pénzt!Fullal jött. Kegyetlenül megéri.Néha vannak olyan akciók mindenfelé hogy csak na anno 2050ft-os GTA4 :D -
tpalko99 #5287 Nincs azzal semmi olyan gond, ami a pénzes változattal ne lenne.
Tudni kell feltenni.
btw ha nem indul, még az is lehet, hogy a gép nem birja vinni.
van hir aról, hogy ami némi ujdonság átkerül ide azt ntw-ből? -
#5286 Ha nem battle time limit volt, akkor véletlenül kattintottál egyet. Mert úgy működik, hogy felkínálja, hogy akarod-e, hogy vége legyen azonnal a csatának (ez olyankor van, amikor megfutott az összes serege, villog a zászlója a megfutott egységeinek), vagy folytatod, és akkor van rá esély, hogy ha vannak friss gyalogosaid, könnyű gyalogságod, és lovasságod, akkor üldözve az ellent, nagy részét levághatod. Ha 10 alá viszel egy egységet, akkor az megsemmisül, ha éppen menekül. Afelett meglóghat, és akár 11 emberrel is kószálhat még pár körig, fosztogatva a városaidat, farmjaidat. (Még az is lehet, hogy kimentek a térképről, és megmenekültek.) -
geri9118 #5285 be van kapcsolva, de 15 perc alig telt el a 60 ból... -
geri9118 #5284 bakker:O ez hogy működik? és működik? és hogy kell fizetni? -
#5283 Na nem bírtam ki megvettem D2D-n ,most csorog maxal. 3113ft-ot szerintem bőven megér a game!
Magyar verzióra vártam igazán azt akartam megvenni,de remélem lesz olyan jóságos lélek aki külön felteszi majd a fájlokat! -
#5282 Innen Direct2Drive vette már meg valaki a játékot? Vagy esetleg más játékot?
Milyen formátumba tölti le ?? (Kiírás szempontjából kérdezem)
Vagy ez hasonló mint a Steam hogy van egy kódom vagy akármim és bármikor letölthetem ? -
TDantes #5281 Minek hozzá cheat, meg trainer? Játssz könnyűn ha ne megy másképp. Könnyűn meg az is elboldogul aki most először játszik vele. -
obe #5280 szerintem egyszerüen bekapcsolva hagytad a csata idölimitet -
geri9118 #5279 De tényleg egy kumma rés nem volt az alakzaton, ahol kirohanhattak volna, egyedül egy nagyon csonk egység tudott meglépni 20 emberrel még a harapófogó bezárása előtt...ez baromira idegesít. Sok az ilyen bug? Annak idején a spanyolokat hasonló helyzetben hagyta nyugodtan lemészárolni és kikergetni a világból...pedigg ott nem volt harapófogó -
geri9118 #5278 Végrre sikerült megszerezni a játékot és fel is toltam az 1.5 ös patchet egyből. Angliával vagyok, hard-hard on játszok. Próbáltam előzőleg vh-vh-n de kicsit túlzásnak éreztem, hogy ugyanolyan erejű egységek szembeállítasakor egy sortűztől nálam 20-an, nála 7-en halnak meg:S Nekem az bevallom túl nehéz volt...éppen meg tudtam nyerni a csatáimat a poroszokkal, de az egész gém egy végtelen háború volt, szusszanásnyi idő nélkül és egy fullos sereg megveréséhez nekem legalább másfél kellett...Nemtom, ti ezzel hogy vagytok?
A másik hogy Savoy ostromolta Párizst amit az angolokkal védtem. A falon eredendően két lyuk volt, amik közül a közelebbihez vezényelte az egész seregét, kb 800 gyalogost meg 120 lovast. Ugye ott az egyszál sorgyalogos egység vígan tartotta őket(3 sávos veteránok) miközben a seregem nagyobb fele jött hátulról befelé az erődbe. Így megerősítvén a rést belülről, gondoltam két egységgel bekerítem őket. Meg is történt szétlőttem a generálisát és teljesen konkrétan bekerítettem azt még kb 600 gyalogos aki ott szenvedett a résnél. Elkezdtem lőni őket, megtörtek, mennék nekik bajonettel, erre kiírja, h close victory(kérdés nélkül) és a strat térképen derül ki, h a seregének cirka fele meglógott!!! ezt meg hogy?! -
#5277 Az ETW mért nincs cheat beépítve??? Kezdtem egy kampányt.. angolokkal. Ahhoz képest hogy hatalmasakat hódítottak amcsiba, szinte 0 pénzzel indulok... De az nem is baj mert gyorsan lehet szerezni. De ezek a rohad fejlesztések, 12 kör, meg 24 persze..... legjobb suli, max csillagos tudós de 24 kör... majd várok addig, míg a gép már a legjobb katonákat hozza. Venni meg úgysem lehet mert 10 000 alatt soha semmit nem ad oda... még a szövetséges sem +300 favorral.
Trainer egy sem megy, be sem tölt, le áll és kész. -.-' -
#5276 Végre sikerült Európát teljesen elfoglalnom a svédekkel. 1786-ra. Tudom-tudom gyorsabban is lehetett volna, de igazából mindig biztosra mentem a csatákat tekintve. Csak egy-két húzósabb csatám volt. Az Osztrákok bukását követően már csak Anglia volt az egyetlen fajsúlyosabb ország, de négy kört követően ők is térdre kényszerültek.
A következő célom Amerika teljes elfoglalása. Még nem tudom, hogy melyik országgal csináljam. Valszeg Anglia vagy Spanyolország közül fogok választani. Igazság szerint inkább az angolokat favorizálom, mert csak Amerikára akarok koncentrálni, míg a spanyolokkal ezt nem nagyon tudnám megtenni. Ha valakinek van valamilyen tippje ezzel kapcsolatban, ne tartsa vissza magát. -
#5275 én is hard-on toltam és engem is ugyanígy betámadtak, plusz még a románok is fellázadtak, szóval Budapesten kívül elvesztettem minden területem aztán 6-7 körön keresztül irtottam a fullos ellenséges seregeket, mire betudtam venni bécset. -
Trantorius #5274 A Napoleon Total War-ba
-
Trantorius #5273 Hello
Magyar Mod-ban a magyarokkal Nehéz Fokozaton mi a retket kell csinálni? Rögtön megtámad az Ottaman Birodalom majd rá 10 körre az oroszok és néha velük együtt az osztrákok. Egy ellenség is sok de 15 körön belül 3. Valami tipp, mivel érdemes kezdeni, mit érdemes csinálni? -
obe #5272 érdeksség -
obe #5271 5 sorral lejjebb linkelték : 3 k-ert a tied, cserébe pár száz óra szórakozás, ennél jobb ár érték arányú kevés akad -
koj #5270 Naja, ez meg a másik. -
MaRee #5269 Nekem semmi baj nem volt vele.Én is szeretem inkább előbb kipróbálni a játékot ingyen mielőtt több ezer ft-ot kiadok érte(anno én még 10ért vettem meg, az már azért nem mindegy).