2688
  • Molnibalage
    Ha a NotR formában jött ki volna elsőre akkor a nehézsége miatt lett volna bukás. 3 Gothic végigjátszás után elsőre olyan karaktert hoztam létra ami életképtelen volt. Tiszta mágusként a NotR játszhatatlan.
  • Zóanagyvarázsló
    Valójában nem független sem a Bethesda, sem a Blizzard, akkor sem, ha valóban nagy szabadságot élveznek (az előbbi tulajdonosa a ZeniMax Media Inc, az utóbbi a Vivendi Games egyik divíziója). A nagy fejlesztőcégek közül az id Software, a Valve, az Epic Games vagy a GSC a független.

Azért a G2 NotR kapcsán senki se gondolja azt, hogy az egy kiegészítő. Persze, marketingfogásnk jó, és pénzt is hozott a konyhára, de az egy jókora patch ami valóban kerekké teszi a G2-t.

Lehet benne igazság, nem is ágálnék ellene, de sohasem fogkuk ezt megtudni. Nagyon kevés projektben valósul meg az összes tervezett feature, csak van amikor "patch" formájában sem kapjuk meg a kivágott tartalmakat. Látványos példát könnyű mondani (KotOR 2, S.T.A.L.K.E.R.), kevésbé feltűnőt viszont már nehezebb, lévén sok játékra igaz lehet. Viszont ettől függetlenül a Gothic 2 önmagában is kiváló játék volt, és én őszintén szólva örülök, hogy végigjátszottam - párszor - a NotR nélkül, így össze tudom hasonlítani kettőt. Persze együtt jobb az összkép, bőven megüti az első rész színvonalát is, egyedül az utánozhatatlan hangulatot nem sikerült 100%-ig - csak 90-ig - pótolni.

Mellesleg ha a JoWooDnak van esze, nem hagyja veszni a brandet, ez az egyik legerősebb frencsájz, mait fel tud mutatni. Az viszont nem tetzsik, amerre kapálózni próbálnak vele, megcélozva a szélesebb amerikai - és konzolos - közönséget, voltaképpen megsértve őket azzal, hogy fogyatékosokként kezelik őket...
  • Randal
    Te most a Morrowindről beszélsz:)
    Én az előtte való játékokról.
    Ott a grafikai finomásgok hiánya miatt nem nagyon lehetett újat alkotni, így a helyszínekkel, sztorival, karakterekkel tudtak foglalkozni.
    Én szoktam szidni a Bethesdát a még ki se jött FO3 miatt, de vanak dolgok amiket jól csinálnak.
    Saját franchiset hoztak létre, megmaradtak független kiadónak (Blizzard is), így nagyjából ők döntik el, hogy mikor mit adnak ki.
    Látható volt ez az Oblivion esetében is. Fél évet csúsztattak csak azért, hogy a játék megüssön egy szintet.
    Ellenben rengeteg jó cég azért zárhatta be a boltot, vagy készített elcseszett játékokat mert rossz volt a kiadója.
    Csak nézzük meg a Falloutot. Ott is sokminden kimaradt, de ott az Interplaynél már voltak belső gondok. Ezen a vonalon maradva ott van a Troika. Arcanumot mindenki ismeri. Fantasztikus játék, de lehetett volna több is, a Sierra sajnos nem engedte. Fo3-at el se nyerték, egy készülő játékukból meg csak egy techvideó maradt. Ami szerintem még most is hangulatos és érdekes ötlet lett volna. A vampire résszel se sikerült nagyot alkotniuk. Bughalmaz lett amit csak rengeteg patch és a rajongók mentettek meg.

És végül elérkeztünk a Piranha Byteshoz. Sztorijukat mindenki ismeri. A G2 és G3 körüli kavarásokat úgyszintén.
    Azért a G2 NotR kapcsán senki se gondolja azt, hogy az egy kiegészítő. Persze, marketingfogásnk jó, és pénzt is hozott a konyhára, de az egy jókora patch ami valóban kerekké teszi a G2-t. Ugye a Jowood nyakán ott volt a média által hajtott G2 vs. Morro verseny, plusz a piaci verseny, a PB-osoknak meg muszáj volt kiadniuk.

A G3 kapcsán már kezdett a nép is, mindenki örülni, hogy itt bizony megint robbantás lett, ami elmaradt. Ezt már korábban is leírtam máshol is, de itt látszik meg az, hogy milyen a kiadó. Ha G3 csúszik fél évet mint az Oblivion, lehet, hogy sokaknak sírt volna a szája, mint amannál, de egy viszonylag kiforott és pár buggal rendelkező játékot kapott volna a nép, amit pár patchel nagy duzzogva elfogadott volna mindenki. Így viszont jött az elkerülhetetlen bukás. Hogy ez kinek volt rossz? Elsősorban a Jowoodnak, mert itt a PB maradt a jófiú és hoznak egy új játékot. Másodsorban és ami a legfontosabb, a játékosoknak, ugyanis a G4-et már egy teljesen másik csapat készíti. A játékaikat sokak ismerik, én nem. Nem tudom, hogy milyenek, ezért nem is nyilatkozom erről.
    A fiúknak nagyon nehéz lesz. Elsősorban kell készíteniük egy G3 kieget (marha nagy patch lesz ez is), ami egy próba lesz nekik, hogy miként viszonyulnak a világhoz.
    A G4 az eldönti, hogy innentől kezdve további jó Gothic részeket kapunk-e avagy eltűnik a süllyesztőben.
    Bár nem ismerem a SB és a PB viszonyát, de a patchek készítése során beszéltek egymással. Szóval ha ők jó viszonyban vannak és segítenek egymásnak az nekünk is jó. én legalábbis az SB helyében némi beleszólást, segítséget kérnék a PB-től.
  • Molnibalage
    Bizony. Kis területen ügyesen mozgatva az embereket érdekes a dolog.
  • rotator
    "Nehogy már oda lyukadjunk ki, hogy húúú.. jó lesz nekünkl a ghotic I mérete is, csak jó legyen a harcrendszer, meg a fejlődés, meg a többi dolog."

Hát pedig sokan (én is) így gondolkodnak, és úgy tűnik, a Piranha Bytes is. Ezek megléte nem zárja ki azt, hogy megizzadjon a hardvered. Inkább egy kisebb, de zsúfoltabb terület, mint nagy, generált semmi.
  • Molnibalage
    A leghangulatosabb helyszínek nálam.

- Ösvény felfele a Nordmari átjáróhoz Faringnál. Az egész környék fasza. Hatalmas szintkülönbségek, dús vegetáció a vár előtti hídnál. Romok és dombos környék. + 3 Troll. :) A főváros is látszika dombtetőről a kettő között. Ez a környék messze a legszebb hely az egész játékban szerintem.

- A legkisebb település Varantban. Egyik fele nézva a szép zöldellő túlpart, másik irányban a végtelen sivtag. Másik két irányban meg hegyek. Gyönyörű.

- Alapvetően az eldugott helyek. Xardas tornyát sem volt egyszerű megtalálni és a mittomén milyen nevű kovácsot fent a hegyen. (Xardasnál az volt a durva, hogy a délkelet felőli oldalról talátam meg csak a feljáról, de mikor mentem vele a teleport helyhez olyan irányba vitt ki amerra addig nem is jártam, aztán hirtelen egy ismerős helyen bukkantam ki. Normarban a köd miatt iszonyat nehéz tájékozódni.

Voltak egyes helyek ahova lehetett volna egy kis elveszett világ feelinget berakni. Ardea-tól ahogy mész Montea felé jobbra van egy hegy és benne egy zárt völgy pár romos házzal. Olyan ellenek voltak ott amiből alig pár darab van az egész térképen. Ilyenek voltak a másik bejáratnál Nordmar fele, ott ahol orkok őrízték az átjáról a tékép nyugati felén. Arra nem nagyon jártam.

Szóval voltak azért szép és egzotikus helyek. :)
  • sanyiiiii
    A sivatagok általában dögunalmasak . Jó nagy szívás, örülj hogy nem ott laksz.
  • Fbn Lx
    én meg Varantot imádtam a legjobban :D volt fílingje rendesen, a csicsás arab falvaknak :0
  • Molnibalage
    És ezért is volt dögunalom az ES. G1-G2 után játszottm vele. Igen hatalmas térkép volt. És? "Útjelzőtábla" emberek, 95%-ban hosszú és egyendumával, egysíkúl küldetések és hatalmas térképek ami szintén nagy részt üres volt. Voltak a térképen jó dolgok (valami lebegő városrész volt, marha jól nézett ki), de mellette volt a 7 klán vagy mi majdnem tökegyforma épülete. Felrepültem megnézni a tájat, de bejutni fent nem tudtam. Mivel ekkor már untam itt hagytam abba. Az 100000 barlang lent a földön nem érdekelt.
  • Molnibalage
    "Tekintve, hogy ugye mindenki fejleszti a PC-jét"

Kivéve aki nem...

"nagyobb élmény kialakítása mind látványban, AI-ban, komplikáltságban, valamint a bejárható terület növelésében."

Nekem nem elmény az, hogy egy üres területen futkorászva baszom el az időmet swappelő gép mellett. Varanr egyszerűen DÖGUNALMAS volt. Menni a rohadt nagy üres sivatagban. A G3 térképmretnél nem kell nagyobb, csak élettel kéne megtölteni.

• Zóanagyvarázsló
    Csak az a baj, ha kell nekünk jól berendezet környezet és kurrens grafika (ha ez nincs, akkor meg az a baj), akkor a tartalom előállítása évtizedekbe telne. Egyébként némely régi cím területe azért is tűnhetett óriásinak, mert a party 1-2 perc séta után rendre fél órás harcokba keveredett - lásd Wizardry.
  • Randal
    Azért prögessük csak visszafelé az időt nyugodtan:)
    Nézd meg pl. a Elder Scrolls - Arenat meg a hasonló játékokat. Eszméletlen nagy a bejárható terület.
  • Fbn Lx
    én azt várom már, hogy legalább egy akkora rpg-t csináljanak, mint MO-n egy megye :D és persze nem lenne teleportálás, fast travel, meg ilyesmi. rendesen valósidőben lehetne csak utazgatni, így minndig meg kéne tervezni, hogy most merre is megyek, mert sokáig fog tartani xDD
  • sanyiiiii
    Hát igen szegény fejlesztőknek is 24 óra egy nap mire egy g3nál nagyobb területet telepakolnak értelmesen... Hát én még aggastyán kor előtt szeretnék játszani g4el:D
  • Zóanagyvarázsló
    Aztán pedig anyázhatjuk a magukat túlválalló fejlesztőket, netán sopánkodhatunk, hogy a világ hangulata elmarad az elődökétől. Tőlem persze lehet 1200 négyszögöles is a terület, de ha nem generátorral pakolják tele, eltart 10 évig a fejelsztés - legalább addigra lesz hozzá hardver.

Egyébként egyetértek, nagyon fontos a méret is, de éppen úgy kompromisszumokat kell kötni e téren is, mint grafika terén (gondolom nem kell részletezni, hogy ez utóbbit mindig butítania kell a fejelsztőknek hardver híján).
  • Nandusz
    Szerintem meg igen is baj. Sőt nem is kicsit. Tekintve, hogy ugye mindenki fejleszti a PC-jét és nem 4 évvel ezelőtti konfigon akar játszani a legújabb játékokon, elvárható a fejlesztőktől is a nagyobb élmény kialakítása mind látványban, AI-ban, komplikáltságban, valamint a bejárható terület növelésében. Nehogy már oda lyukadjunk ki, hogy húúú.. jó lesz nekünkl a ghotic I mérete is, csak jó legyen a harcrendszer, meg a fejlődés, meg a többi dolog. Nagyon is fontos a bejárható terület nagysága. Nem vagyok egy klausztrofóbiás alklat, de sokkal jobban érzem magam egy olyan játékban, ahol óriási területen lehet barangolni akár céltalanul is. Hisz ez is hozzátartozik a játékhoz. Kicsit széthúzza, valóságosabbá teszi az élményt, mint hogyha zanzásítva lenne a terület a maga küldetéseivel. Könyörgöm ne akarjuk már visszafelé pörgetni az időt. Legyenek magasabb igényeink kicsit és ne sírjuk már vissza a korábbi RPG adta graf/játék élményeket.
  • Molnibalage
    Az, hogy kisebb leszt a helyszín egyáltalán nem baj. A G3 nagy térképe félelmetesen üres és ennek ellenére erőforrás igényes volt. Az alap G2 téréképe is elég szellős volt néha. A NoTR korrigálta ezt. Mindenhol volt valami.
  • Randal
    Az Arx valóban egy fantasztikusan megoldott játék. Az egyetlen amelyben nem zavart, hogy a föld alatt játszódik. Meg tudták úgy csinálni, hogy ne legyen egyhangú a pálya. Az összes játékban gyűlölöm a barlangokat, unalmasak, egyszínűek.
  • Esrohnoil
    Nekem az Arx Fatalisban is elég volt a játékterület, pedig az tényleg nem nagy. Mondjuk az kifejezetten jót tett a sokszor humoros (főleg ahol a 2 goblint lehetett kihallgatni :D), máshol kegyetlen hangulatnak.
  • Esrohnoil
    "ilyen a középkorban sem volt, hogy felveszek egy bőrpáncélt acélsisakkal meg láncos nadrággal :/"

Erre azért nem vennék mérget...
    Főleg egy kiadós csata után a harcmezőn... ki tudja mik történhettek ott. :D

Egy jól sikerült parasztfelkelés után:
    -Te, Jóska! Erongyolódott a gatyaszáram... Mi lenne ha lerántanánk a törökrű azt a fényes láncinget, oszt abba mennénk a labancok elejbe?
    -Azé! Mondom ecsém, Pesta, kérgyük meg a Dózsátul, oszt hátha begyün a stratedzsí a páncélosok ellen es.
  • sanyiiiii
    Viszont az említett dekorációk a páncélon nagyszerűen működhetnek "státusszimbólumként".
  • Randal
    Olyanból vennék én is:)
  • rotator
    Úgy tűnik, az ide írogatók számára eddig az RPB lesz a biztosabb befutó a kettő csatározásából.
    :)

Pedig nem is vagyunk Németországban. Ahol a cikk szerint egy üres lemezt papírcsomágolásban is alaphangon félmillió példányban adnának el, ha rá lenne nyomtatva a Piranha Bytes logó. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Az tény, hogy eddig nőtt a bejárható terület, de nem hiszem, hogy ez egy olyan hagyomány volt, mely kifejezettena sorozat eszenciáját adta, így emiatt nem aggódom. Inkább az a kérdés, hogy mennyivel lesz kisebb, illetve mekkora szabadság lesz.

Mellesleg a páncélok tényleg egyenruhaként voltak igazán hangulatosak, de ezt már nagyrészt a G3-ban kinyírták.
  • Nandusz
    Megérzésem szerint jó játék lesz, de ez a "kisebb lesz a bejárható terület mint a g3-ban", valamelyest frusztrál. Mindenesetre az eddigi Gothic hagyományt ez is jelentős mértékben felrúgja.
  • Fbn Lx
    jajj... jaj de szar :-CCc
    nem elég hogy kisebb lesz a térkép mint a 3-ban, és max 60-80 óra lesz a játkidő... ezzel a sok aprósággal miért kell elbaszni a játékélményt?? D:
    ezaz, IQ-fájter amcsi módot, még nyíl is legyen a hős feje fölött, hogy mutassa merre kell mennem... Meg sokkal céltudatosabb kvesztelést akarnak, nem annyira szabad mászkálást :/ Még ezt a fílinget is elveszik tőlünk, hogy nehoigy érezzük, hogy tényleg azt csinálunk, amint akarunk.

Ha darabonként lesz felvehető a páncél, az azért nem feltétlenül jó, mert a szetteknek eddig mindig volt valamiféle nagy értéke a gótikban, amit el kellett érni, egy státusz szimbólum, amit szuperül összeraktak a készítők. na most magunknak összepakolunk valami hibrid szart, hát bocs de ilyen a középkorban sem volt, hogy felveszek egy bőrpáncélt acélsisakkal meg láncos nadrággal :/ Az egyenruha rendszer pont jó volt.
    Az meg röhelyes... mi az, hogy fényes szín-mód a foggyos amcsiknak? :D hepi lájf álomvilág, ott szalad a shadowbeast.
    hát ez nem medieval, én ezt nem tudom összeegyeztetni -.-
    utálom az usát. mocskos elv-diktatúra, trend-diktatúra, a legnagyobb aljas diktátorok, még akkor is, ha fizikailag nem kényszerítenek - minket, legalábbis.
  • sanyiiiii
    Ne festd az ordogot a falra xD
  • Esrohnoil
    Jah, a legjobb az, amikor névtelen királyként kerül be a törikönyvekbe. :D

Jelenleg kétfajta megvilágításrendszer van: az európai, ami hagyományos Gothic stílusú (sötétebb), és az amerikai, ami fényesen ragyog. --> "Fényesen ragyog"=atomot nekik. :D
    Ne már h. az amcsi gamer réteg ennyire gyp-s legyen.
  • Esrohnoil
    "A Gothic Tale"
    De ugye nem Uwe Boll rendezi? :D
  • rotator
    M&B harcrendszere nagyon jó, de a többi sajna ugyanennyire kiforratlan. Legalábbis a .901-ben még az volt. :)
    Én a *craftok közül egyedül a Warcraft 3-at toltam végig, azt ráadásul kétszer.
  • Randal
    Én nagyon nem szeretem ezt a generalizálódást. Megnézed az utóbbi idők játékait, szinte mindegyik azzal próbálja eladni magát, hogy eszméletlen szintű szín- és fényorgiát tár a szemünk elé.
    Ráadásul mintha kötelező lenne a Warcraft/Starcraft féleséget majmolni. Okés, hogy kitaláltak egy jó interface-t. De ettől eltérőt már nem is érdemes csinálni?

A warcraft 3-at kipróbáltam, de nem fogott meg. Nem tudta semmiben se azt nyújtani amit a második rész. Lehet, hiogy grafikailag jó volt, de az első óra után abbahagyam. Nem tudott megfogni.

Másik fórumon már írtam, de azért itt is megjegyzem, hátha valaki még nem ismeri.

Létezik egy Mount&Blade nevezetű játék. Még béta állapotú, de idén piacra kerül. Ettől függetlenül már így is játszható, igaz egy-két bug még van benne.
    A játék nagyban hasonlít a Pirates-re, csak itt a szárazföldön kell helytállni. Lehet egységeket fejleszteni, várakat foglalni és csatázni. Csatázni mégpedig rendesen, nem felülnézetesen. Akinek jó gépe van az szép grafot fog látni, akinek nem, az is élvezni tudja.
    Ajánlom mindenkinek kipróbálásra az 0.903-as vagy 0.950-es verziót.
  • sanyiiiii
    Hát én reménykedek hogy a jowoodnak végre megjött az esze és ad rá elég időt meg pénzt hogy megcsinálják normálisan. A 3 pénzügyileg sem alakított túl nagyot ugyebár....
  • rotator
    Elvileg zsír új sziget lesz.
    Valóban generalizálódni látszik a koncepció, de egyelőre nem érzem annyira vészesnek, főként hogy elsősorban azért a hardcore Gothic rajongók kedvére szeretnének tenni (az azért biztosabb pont is, mint egy egyelőre be nem tört piac).
  • Zóanagyvarázsló
    Na igen, ez battlemage/druida/stb fejlesztgetés sem hangzik jól, erről is inkább hack'n'slashek jutnak az ember eszébe, de ezzel kapcsolatban megpróbáltam annyira optimista lenni, hogy konkrétumok nélkül megpróbálok reménykedni. Végülis többé-kevésbé egy új világban találjuk magunkjat, nem? (Nem játszottam még végig a Gothic 3-at.)
  • Randal
    - Az első 3 részben megismert főhős itt már a biradlom királya, aki leigázta - többek között - azt a szigetet is, ahol az új főhőssel játszunk, a nulláról kezdve.

- Valóban jobb így

- Az interface-nél jelenleg a WoW-ét veszik alapul, mivel az széles rétegeknél bevált már.

- Nevetséges.

- Elképzelhető, hogy lesz lehetőség a szkillpontok újraelosztására, de ez még megfontolás tárgyát képezi.

- A varázsital-szlopálás gyorsabb lesz, valahol félúton a régi Gothic és a Diablo között (tehát nem lesz 5 mp-es animáció, mialatt lecsap az ellenfél), de még ez sem tiszta, hogyan kivitelezik majd.

- Úgyszintén nevetséges

- Erősen mágiaorientált lesz a játék, mindenféle irányba lehet majd fejleszteni a hőst (battlemage, druid stb.), a harcos kasztokon túl persze.

- Szintén nevetséges. Mindent a trendnek

- A prezentált demó grafikája magán viselte a Gothic széria jegyeit, bár egyelőre annyira nem nézett ki jól, mint a mutatott képeken. Jelenleg kétfajta megvilágításrendszer van: az európai, ami hagyományos Gothic stílusú (sötétebb), és az amerikai, ami fényesen ragyog.

- Felesleges is mondanom. Csillogj-villogj legyél színes-szagos cukormázas és trendi.

Miért jut eszembe mindig, hogy annakidején ez volt az a játék amely maradandót alkotott a hagyományok felrúgásával? Erre tessék, szépen beleszürkül a mezőnybe. Jó, jó, ez a dolgok rendje, de ennyire elanyagiasítani valamit, csak azért, hogy folytathassák a franchiset.
    Rókabőr.

És az interjúban is benne van a lényeg: A piac az USA kell, hogy legyen a bevételek miatt. Az ott nagysikerű játékokra kell alapozni, mert az már nagyobb mértékben járul hozzá a sikerhez.

Ilyen alapon fejleszthetnének akár az ázsiai piacra is.
  • Zóanagyvarázsló
    Én attól tartok, hogy két külön játékot azért nem lesznek képesek készíteni, így mindenképpen csorbulni fog a játék Gothic mivolta. (Ez lesz a német Fable a végén?)

Egyébként valóban jó pont, hogy legalább nem sorszámozzák a játékot. Az új hős névetlenségéről pedig nem is tudom még, hogy mit gondoljak, egyfelől hű a hagyományokhoz, másfelől kissé unalmasnak tűnik újra elsütni. (Vajon most az új projektvezetőről mintázzák az arcát? :))
  • rotator
    Mindenképpen szeretnének az észak-amerikai piac felé is nyitni (pl. ezért is nem Gothic 4 a játék címe), ezért bevallottan számos könnyítést eszközölnek, azonban jelen állás szerint ezek mindegyike opcionális lesz a már meglévő, főként európai rajongótábor kedvéért, akik tolhatják a régi, hardcore üzemmódban a játékot. Állítólag nagyon figyelnek a hivatalos fórumon a visszajelzésekre.

A kitüntetett hely, az egy konkrét helység/ház lenne, ha jól vettem ki az írásból, lehet, hogy bizonyos dolgokat majd csak itt lehet megcsinálni.

A harcrendszerről annyit tudni, hogy kombókkal megtűzdelt, stamina alapú lesz, de ez az információ gyakorlatilag egyenértékű a nullával. :)
  • Zóanagyvarázsló
    - Az első 3 részben megismert főhős itt már a biradlom királya, aki leigázta - többek között - azt a szigetet is, ahol az új főhőssel játszunk, a nulláról kezdve.

Talán jobb így. Bár a királyságot nem néztem ki a névtelen hősből, valahogy nem illik hozzá. Persze ez már kivitelezésen múlik.

A hardcore mód az európaiaknak készül, az extrákkal, segítségekkel megtömött pedig az amcsiknak.

- A fegyverek és páncélok több darabból állhatnak, a páncél ráadásul több rétegből, és a komponenseket szabadon lehet cserélgetni (nem az egészet kell, mint eddig). A különböző csoportokhoz tartozást dekorációkkal lehet érzékeltetni a páncélon.

Ezekről volt szó a harmadik rész előtt is, nem tudom, hogy az előbbiből mi valósult meg.

- Elképzelhető, hogy lesz lehetőség a szkillpontok újraelosztására, de ez még megfontolás tárgyát képezi.

Nyilván nem erőszak a disznótor, de az akkor is pff...

- Valószínűleg lesz majd egy kitüntetett hely, ahol a tárgyakat lehet tárolni, pihenni lehet, meg ilyesmi, ahová mindig vissza lehet térni a hőssel.

Mintha eddig nem lett volna. Vagy most kéken fog világítani, hogy lássuk, az a láda/szekrény kifejezetten erre van szánva?

- A varázsital-szlopálás gyorsabb lesz, valahol félúton a régi Gothic és a Diablo között (tehát nem lesz 5 mp-es animáció, mialatt lecsap az ellenfél), de még ez sem tiszta, hogyan kivitelezik majd.

Én pont a real-time szlopálgatás miatt is kedveltem az eddigi részeket, tehát ez is pff...

- Az interface-nél jelenleg a WoW-ét veszik alapul, mivel az széles rétegeknél bevált már.

Ezt még egy saját stílussal emészthető módon is el elhet fedni, de akkor sem hangzik annyira jól. Remélem a harcrendszert nem veszik át, végülis széles rétegeknél bevált, a Gothic korábbi részeiével ellentétben...

- Nagy hangsúlyt fektetnek az időjárásra. Az npc-k reagálnak a változására, és mivel mágiával be lehet majd avatkozni, ezért lehet majd vele trükközni (pl. őrök szakadó esőben ideiglenesen elhagyják a posztjukat, és fedett területre húzódnak).

Hogy valaminek örüljek is... Bár ez meg valamilyen szinten már el is várható, megint a megvalósítás a kérdéses.

Összességében a sorok között - és a sorokat is - olvasva butítást butítás hátán vizionalizálok. Ez az észak-amerikai piac és konzolok felé nyitás, sajátos dizájneri - vagy inkább kiadói? - döntéseket (fog)eredményez(ni).
  • grebber
    Nagyon jól hangzik!
  • rotator
    Új információk!

- A végleges cím: Arcania - A Gothic Tale.

- Legalább másfél év még a megjelenés.

- A küldetésrendszer, térképkezelés kidolgozottabb lesz, mint a 3. részben, de a segítségek a hardcore módban kikapcsolhatóak lesznek (minthogy pl. egy küldetésnél meg lehetne nézni a térképen, hová kell menni, mi van már meg, mi hiányzik stb.). A hardcore mód az európaiaknak készül, az extrákkal, segítségekkel megtömött pedig az amcsiknak.

- A fegyverek és páncélok több darabból állhatnak, a páncél ráadásul több rétegből, és a komponenseket szabadon lehet cserélgetni (nem az egészet kell, mint eddig). A különböző csoportokhoz tartozást dekorációkkal lehet érzékeltetni a páncélon.

- Erősen mágiaorientált lesz a játék, mindenféle irányba lehet majd fejleszteni a hőst (battlemage, druid stb.), a harcos kasztokon túl persze.

- Valószínűleg lesz majd egy kitüntetett hely, ahol a tárgyakat lehet tárolni, pihenni lehet, meg ilyesmi, ahová mindig vissza lehet térni a hőssel.

- A prezentált demó grafikája magán viselte a Gothic széria jegyeit, bár egyelőre annyira nem nézett ki jól, mint a mutatott képeken. Jelenleg kétfajta megvilágításrendszer van: az európai, ami hagyományos Gothic stílusú (sötétebb), és az amerikai, ami fényesen ragyog.

- A játékterület kisebb lesz, mint a 3. részben, lesznek különböző, jól elhatárolt klimatikus részek (sivatag, erdő stb.).

- Nagy hangsúlyt fektetnek az időjárásra. Az npc-k reagálnak a változására, és mivel mágiával be lehet majd avatkozni, ezért lehet majd vele trükközni (pl. őrök szakadó esőben ideiglenesen elhagyják a posztjukat, és fedett területre húzódnak).

- 60-80 óa közötti játékidőre lehet majd számítani.