2688
-
Zóanagyvarázsló #207 Na de miért szívná vissza, ha saját preferenciájáról beszélt még szerinted is, nem máséról? Más a véleménye, nagy kaland...
Mellesleg a túlzott elvárásokkal nem az a probléma, hogy 4 éves hardverek nem bírnák, de a mostnaniak sem. A csúcskonfigokból pedig különben sem elhe tkizárólagosan kiindulni, elvégre a játékot egy olyan piacon kell eladniuk, ahol csak a felhasználók kis hányada rendelkezik high-end masinával.
Persze legyenek igényeink, de nem árt, ha magunk is reálisan, megvalósíthatóságot mérlegelve támasztunk elvárásokat. -
Nandusz #206 Kivéve aki nem...
Végül is igazad van. Igazodjon a világ a fejleszteni nem tudó PC tulajdonosokhoz hisz azok legalább ápolnak egyfajta retro hagyományt.
Tehát a cél szerinted a szinten tartás elve, ahol nem kell gondolni a többi 99%-nyi PC tulajdonos igényeire és elvárásaira.
Nekem nem elmény az, hogy egy üres területen futkorászva baszom el az időmet
Na ezt legalább jól kezdted: NEKED!...de nem másnak
Na ezt a hsz-edet sztem szívd vissza... -
#205 Nem épp erre gondoltam, de miután leírtam, eszembe jutott ez is. :)
Randal érti mire gondolok. :D -
gyonax #204 Kapunk a végén itt egy Longest Journeyt :D Amúgy szerintem se a legjobb névválasztás... Nekem a Genesis 1 fokkal jobban bejött... -
#203 Áááááá, leesett:D
Benne van sajnos. A Gothic egyébként is magában hordozza a stílusjegyeket, amiket szerencsére eddig elnyomott a sztori, a hangulat és az irányítás. Egyébként így látatlanban a Witcherhez lehetne mostmár hasonlítani.
Az Arcania pedig valóban egy elcsépelt név:S -
#202 Én nem a földrajzi elhelyezéstől félek, egész másra gondoltam... -
W B #201 nem.
Kárpátia lesz belőle! -
#200 Csak nehogy a végén Árkádia legyen belőle! -
Fbn Lx #199 Ez az 'Arcania' annyira snassz -.-
Ezerszer használt, hatmillió RPG-ben szereplő kontinens vagy királyságnév. Mért kell sablonosítani. -
Fbn Lx #198 szerintem meg a színvonalbeli és stílusbeli hasonlóság is rohadtnagy. -
#197 Európában továbbra is Gothic IV: Arcania lesz a cím, csak az amcsiknál lesz Arcania: A Gothic Tale. -
#196 Szerintem ég és föld, de ebbe ne menjünk bele. :) -
Fbn Lx #195 a Witcher tényleg odatesz rendesen =) remek gothic hiánypótló.
Meg merem kockáztatni, hogy mindent összevetve közel van a gothic 2höz. -
#194 Nekem a G2 mindik tolható marad. Állandóan ott motoszkál a fejemben, hogy fel kéne rakni. A G3-nál ez fel sem merült Screenshotokat (!) csinálni raktam fel a szép helyekeről egy év után mielőtt eladtam.
Kívácsi vagyok lesz e belőle olyan valaha, mint a Doom 3-ból. A Doom 3 motorral megcsinálták az Doom 1 összes pályáját. Nos akkor G3 motorral a G1-G2 (+ NotR) megcsinálni. Settlers 2-ből is volt egy feltupírozott változat. -
#193 Ajaj én is visszasírom az ezelőtti 3-5 éves játékok hangulatait:( pl. Medal Of Honor + kiegek, biA 1-2, Splinter cell chaos theory, commandos strike force. de pl ezeket már nem igen volna már türelmem végigvinni... mert általában mindig feltettem mostanság őket, és letöröltem xd, egyszerűen nem tudom átélnio azokat a pillanatokat, amik akkor értek engem. ma nem igen adnak vissza hangulat és szabatozság terén, kivéve természetesen a Witchert, Crysist, CoD4, azt qrva jó volt játszani tudatlan állapotban. de most viszem másodjára tudatosan őket... már nem az igazi :D -
#192 Nem a grafika teszi a Gothiot. Mai napig megdobban a szívem, ha csak visszagondolok arra amikor először toltam. Az a hihetetlen szabadság amit nyújotott. -
#191 Szerintem nincs olyan Gothic játékos akinek ne tetszenének! -
#190 Majd meglátjuk ha elkészül.
Tényleg, hogy állhatnak a fejlesztéssel?
Az előzetes képek nekem tetszettek. -
#189 Ez a Dx10 vajon melyik dx10 lesz a rendes vagy az nvidia által pénzelt kamu dx10?? -
peppino3 #188 Teljes DX10 támogatást kap a Gothic 4 -
peppino3 #187 A játék teljes neve Gothic 4: Arcania lesz
A történet a harmadik rész után 10 évvel később veszi fel a vonalat és különböző északi szigeteken játszódik, melyek különböző klímával rendelkeznek majd
A harmadik epizód hagyományait követve itt is rengeteg titkor, rejtett tárgy és helyszín vár ránk
Végre bekerül a játékba a dinamikus napszakváltás. Bizonyos esetekben azonban egy varázslat segítségével leheőségünk lesz manipulálni a napszakokat
Az előző részből jól ismert NPC-k többsége ismét felbukkan, viszont komoly ráncfelvarráson esik át mindegyik
Teljes DX10 támogatást kap a Gothi -
#186 EuroShader és AmerigoShader. :D
Ez azért kissé vicces... Olyan, mintha a csúszkás beállításokat elfelejthetnénk. :)
Egyébként én az rpgdot.com-ot szoktam nézegetni... -
#185 Nem, kétféle shader lesz. -
#184 Magyrán a brightness és contrast beállításól van szó. Húúúúúúúúúúúúúúúúúú.... -
Zóanagyvarázsló #183 Na ja. A lejjebbi idézetből valószínűleg leragadtak az első mondatnál, elvégre Magyarországon a forrás minden harmadik mondatának elolvasásáa már elég a cikkíráshoz... Ezért is szoktam javasolni mértékadóbb, külföldi források felkutatását, mielőtt tényként kezeljük a népszerű magyar tematikus oldalakra kikerülő híreket.
To better target the different North American and European audiences, there will also be some way to alter the overall graphical style. In the demo it was simply two buttons labeled Europe and North America. With the Europe button clicked the game took on more somber, darker tones. -
#182 Félreérthették a múltkori beszámolót. :) -
#181 Hát akkor honnan szedték ezt a két verziót nemtudom! -
#180 Úristen...
Tessék, a cáfolat: KATT
"Nem lesz két verzió a játékból. Pont. Kiválaszthatod a színvilágot, és ennyi. Ezt egyszer megteszed valamikor a játék során, és utána elfelejtheted. Ez csak egy opció. Semmilyen formában nem befolyásolja a történetet, vagy bármi mást." -
#179 Itt még 2 verzióról van szó -
#178 Sehol. Sőt pont ma jelentették ki egyértelműen. :) -
#177 Pedig azt irják! -
#176 Nem lesz 2 verzió, csak _nagyon_ testreszabható lesz a játék. -
#175 Erre a két verziós dologra kiváncsi leszek.Megszerzem majd mind a kétfélét aztán megnézem hogy mennyire lesz más! -
#174 A NOTR inkább a hardcore játékosoknak való, mint a sima gamer rétegnek... Szerencsére gondoltak ránk is. :) -
Zóanagyvarázsló #173 Én egyszer kerültem abba a helyzetbe, hogy már igencsak keresgélni kellett, ha italt akartam vásárolni, persze vésztartalékom volt, és alkímiázni sem álltam neki - ráadásul az egyébként is fejezetváltás után feltöltődtek az árusok készletei. (Mellesleg egyszer a topikjában valaki jelezte is, hogy kifogyott az italokból, és így bajba került.)
Mindesetre abban igazad van, hogy elvben elfogyaaztható, gyakorlatban viszont bőséges az italellátottság.
-
#172 Az G2 alapjátékban SOHA nem fenyehetett az veszély, hogy elfogyjanak az italok, még mágussal sem. Harcossal szó szerint hegyekben állt úgy, hogy nem is vettem szinte semmit. A NotR nehézségi szintje talán el lett túlozva. -
Zóanagyvarázsló #171 Igazság szerint ami gond lehet, az a manaitalok mennyisége. Az alapjátékban ugye fejezeteként véges adaggal töltődött fel az árusok készlete, elvileg le is lehetett nullázni a világban fellelhető italokat, de a NotR kereskedői szerintem végtelen mennyiséggel rendelkeznek.
Ettől persze még problémás lehet megfelelő készletet beszerezni. Vagy érteni kell a harchoz is, vagy el kell menni pénzes "hobbik" (zsebtolvajlás és vadászat együtt már nem rossz - gombákat nem érdemes eladni, és úgyis vissza kellene vásárolni), vagy maradnak a soft cheatek (végtelen pénz vagy a manatöltő tárgyak). Én a varázsbotomat használtam egy időben, ugye 20 manát adott alapból, ha viszont kifogytam, levéve magy visszavéve lett egy Ice Lance-nyi manám. Talán nem szép dolog, de könnyen meg lehet magyarázni, hogy a nagy erejű bot képes segíteni misztikus tartalékaim helyreállításában - végülis ez egy RPG. Azért egyfolytában nem csináltam, használtam az italokat is mellette, viszont arra nem voltam hajlandó, hogy naponta fél óra harcra 23 és fél óra alvás jusson - ha le is feküdtem többször, odafigyeltem, hogy reálisabb, rövidebb szunyókákat iktassak be. -
#170 Hmm, ha megtalálom a mentett állásomat, megnézem. Sajnos Windows XP-n már nem indul el nálam a játék, de Vistán igen... nem tudom, miért. Meg egyébként is most militia végigjátszás következne, csak még meg kéne inni egy felejtő italt előtte, mert még túl sokra emlékszem az előző végigjátszásból. :D -
Zóanagyvarázsló #169 Ez sajnos jogos, és be kell vallani objektíven nézve komoly játéktechnikai és szabályrendszeri hibáról van szó. Viszont én élveztem :)
rotator: Seekerek ellen mehet az Ice Block, és már csak idézgetni kell a nyakukba. De Ice Lance-szel is foghatóak, az AI béna, egy fa vagy szikla mögül kilépkedve, közben manát töltve sérülés nélkül le lehet őket győzni. (Persze ha Fire Raint nyom ránk, az azonnali halál ilyenkor még, tehát érdemes ügyelni a távolságra.) -
#168 Hát mágusként nekem se jött össze még, pedig a sima G2-t simán végigvittem vele, de itt a Seekerek megjelenésekor nagyon bedurvul a játék.