2688
  • Molnibalage
    Én meg gond nélkül végigtoltam egy baromi harmatos gépen. Három súlyosabb bug marad meg összesen a fejemben. És nem én vagyok az egyetlen szerencsés.
  • rotator
    Uhh, hát ez... Two Worlds Reloaded? Kábé azt a szintet hozza, bár a grafika valamivel szebb. A táj a G3-ban vagy Risenben látottakat meg sem közelíti, jó iparosmunka, de nem több. A karakterek kidolgozása egész jó (a PB arcait simán felülmúlja, de mondjuk azokat melyik játéké nem?), ellenben a mimika és "szájszinkron" ritka fapados. Maga a szinkron változó. A harc az valami istentelenül együgyű, így elsőre a G3-énál is rosszabb, pedig az tényleg karasztrófa volt. Valahogy az egész cucc súlytalan, ízetlen, fantáziátlan. Diego, a főcímzene és a sok beállítási lehetőség tetszett, ez utóbbi példaértékű. Bugok és idegesítő hülyeségek azok vannak szép számmal, szóval nem olyan szép itt a menyasszony. Végülis a Two Worlds se bukott meg, jön a második rész (sőt az már egész jónak tűnik), úgyhogy azért a JoWoodot se féltem, de Gothic játéknak ez azért elég halvány őszi rózsa.
  • wedge31
    Sajnos ezt rajtad kivül mindenki érti a kiadáskor egy rakás szar volt a G3 tudom mert voltam olyan ostoba és megvettem.
    Nem véletlen hogy példátlan modon a már aranyon levö játékot visszahivták és ezért csuszott a kiadás.
    Pár óra szenvedés után nálam ment a kukába és azota se foglalkozok a PB játékaival akárhogy is sikerülnek.
  • Molnibalage
    Soha nem értetem ezt a G3 + bug beszólást. Én semmi súlyosba nem szaladtam bele az elején sem, egy része meg ami volt a n+1 CEP után is megvan. Inkább volt kiegyensúlyozatlanul könnyű. Ezen az új AI + easy szint + AB beállítás segít. Ezen iszonyatosan hangulatos a G3.
  • Molnibalage
    Nem várni, de azért ennyire orbitális dolog azért már a vicc határát súrolja nálam. Élveztem az NWN-t is, de a harc része inkább a Risennek a jobb. Mágiarendszere az NWN-nek jó lenne, de sohoa egyetlen NWN-ben sem volt értelme a trükkös varázslatoknak. Nagyon sebző spell legyen oszt csá. Némi lassítás vagy bénítás és ennyi.
  • sherlock1
    Nálatok is akadozva/ugrálva mennek az árnyékok? Párbeszédek közben elég idegesítő, remélem csak valami bug...
  • BEAST #641
    Mondjuk az érzékenyen érintett, hogy a vízbe nem "mert" belemenni a hősünk. Úszás sem ártott volna. :)
  • PTW
    ha nem találkoztál buggal akkor szerintem te eg ymásik játékkal játszottál:

- fáklyát meggyújtod aztán elteszed és ottmarad a féyne a világban....
    - simán belesétáltam egy olyan helyre a parton ahol a karakter elkezdett "korcsolyázni" - csakúgy mint a régi gothicokban - és beszorult 2 szikal közé

ezeket találtam első nekifutásra, ami tekintve, hogy csak egy demó elég gyászos. Full játlban ennek fényében mennyi lesz.

Játékmenet meg hát nem tudom az volt az érzésem, hogya karakterek értelmi fogyatékosak és ezt ajátékot kb a 12 éves kategóriának szánták olyan a nyelvezete és a szinkron előadása.

A karakter egy ellenszeves metroszexuális gyökér. A harc pedig az én meglátásomban a legborzasztóbb az összes gothic közül. Nincs target lock (ha tévedek javítson ki valaki) ennek eredméyne hogy szó szerint összevissza gurul és csapkod a karakter, pluszban idegesítően távolra zoomol ki a kamera harcnál..

Nálam demo alapján egyáltalán nem a megvevős kategória....
  • ratgab
    Nincs benne BUG??? Nekem már nem is kell (Irónia rulez) XD
  • Maxtreme
    cpu limit vazze :)

Rálestem én is.

Hát itt sem 1 kapkodó idegbeteg (37-45 fps) Végül is játszható, de viszonylag erősnek mondható gépem van, szal ez a sebesség ahhoz képest fosh :)

1-2 kép tőlem is:

A grafika meg. Hát.. Nem csúnya, de nem si esek tőle hasra. A modelek szépek, viszont nekem a külső táj annyira nem begyere.
  • wedge31
    Ja a bugokat én is elfelejtetem emliteni, illetve a bugok hiányát.

Nem is értem ezek nem tudták hogy a Gothicok védjegye a bugosság...
  • ratgab
    Az a fejsze a 2. képen nagyon jól néz ki és nagyon hatékony is! Hú de belelkesített ez a demo (pedig az ugyancsak friss Darksiders is még csak 1 napos a gépemen, ilyenkor nehéz mással belelkesíteni, de ennek sikerült)

Ez volt eddig az egyetlen játék, ami videók alapján iszonyat gagyi, de játszva Istencsászár!
  • ratgab
    Húú valamit elfelejtettem!

Skillfa: Tényleg furcsa, szokni kell! Elvileg valahogy lehet speckó mozdulatokat véghezvinni! Nekem ez sem sikerült, ha valakinek igen, az jelezze, hogy hogyan (gyakorlatilag nem tudtam berakni a parancssorba alul)!
  • ratgab
    Ne írd le ennyivel!

Én is végigértem és amennyire fostam a harcrendszertől, hogy rossz lesz, kellemeset csalódtam! Csapkodós, de még annyira sem kötött, mint a Risen féle!

Összességében: Grafika csak azért 9, mert néhol valahol hülyén néz ki, amikor beszélgetsz,fura árnyékok nappal szemben, amúgy nagyon odaver minden rpg-t grafikában, amit eddig láttam! Ezt csak a Witcher 2 fogja egyáltalán megközelíteni (habár Two Worlds 2 is mutathat majd valamit, de meglátjuk).

Szép egyenletesen futott nálam (próbált volna meg nem úgy futni).

Régi Gothicos darabos harcrendszert itt el lehet felejteni (megjegyzem, hogy hála istennek, mivel szerintem a gothic sorozatot egyetlen dolog húzott le 1 kicsit a kiváló játékok sorából és az a darabos harc volt, na itt már sima egybefüggő), 4 ütést tud a karakter prezentálni gyors egymásutánban. Attól függően, hogy mennyire nehéz, illetve 1 vagy 2 kezes az adott fegyó, ezek lehetnek lassabb csapások, illetve gyorsabbak! Lootolás annyi, hogy kijelöli a gém a holttestet, fegyvert, cuccot, ha közel vagy hozzá, holttestnél kiválaszthatod, hogy mi kell, vagy elvihetsz mindent!

Karakterekből ennyi idő alatt nem sokat lehet leszűrni, de az alaptörténet meglehetősen érdekes, kíváncsivá tesz, hogy milyen irányba fog ez haladni!

Sajnos kotyvasztani (alkémia), illetve kovácsolni nem tudtam (lehet csak én voltam béna, ha valakinek sikerült, akkor szóljatok, hogyhogy lehet) Craft 1 kicsit egyszerű, mint a százas szög, nyomsz 1 c betűt bejön, hogy mit ismersz mit nem, majd a jobb oldali részén a menünek, hogy van-e alapanyagod és hányat akarsz csinálni a cuccból!

Loot bőséges és változatos. Demo alatt számos kajával, itókával, fegyverrel, számszeríjjal, íjjal, ezekbe különböző lőszerekkel!!!!, varázslatokkal lehet találkozni. Különösen tetszetősek a 2 kezes kardok, illetve a varázslattal feljavított kalapács, mely piros fénnyel izzott! Ezen fegyverek még a karakter hátán is kiválóan néznek ki (Kilóg a fejsze nyele és minden egyes vésetet lehet rajta látni), valós hatást keltenek, fullplate szerű páncélzat csörög, amikor mész (ezen konkrétan beszartam a gyönyörűségtől). Földalatti barlangrendszer a végén valami hihetetlen hangulatos!

Inventory nagyon nagy, csomó cucc fér el benne és kategorizálva van: közelharci fegyverek, távharci fegyverek, felszerelés (itt vannak a pajzsok, páncélok, talizmánok), külön quest item szekció van, fogyasztható cuccok, scrollok! Mindezek nagyon átláthatóvá teszik az inventoryt.

Összességében engem, aki Gothic 2 óta nem fogtam Gothicot a billentyűzetem alatt egyszerűen megvettek kilóra. Amennyiben lesz annyi pénzem, akkor megjelenéskori vétel lesz ez én már látom (vagy ha nem akkor később, de az tuti)!

Ez a játék elfelejteti a Gothic 3-al kapcsolatos rossz szájízt (remélhetőleg nem lesz annyira bugos, mint az)!

Jah igen Buggal nem találkoztam, gyakorlatilag semmi furcsával, minden a helyén volt (vagy csak valamit nem vettem észre), amit lehetett bejártam, lőttem szarvast, szedtem gyomokat!

Egyszóval Tetszik! Nagyon Tetszik! Aki még nem próbálta az tegyen vele 1 próbát mert megéri (legfeljebb nem tetszik), nekem bejön és ez még csak a játék elejéből készített demó! Hát mi lesz itt később kérem szépen, ha már ez ennyire nagyon jó!

Bocs, ha hosszú voltam, de kikívánkozott ez a pár gondolat!

• mike01010101
    Hááát, nem tudom.... nekem kicsit tul oldschool. Tudom hogy sokan ugy gondoljak hogy egy rpg-ben csak a kaszabolas, meg fejesztes a fontos, de nekem mas dolgok is. Pl nem tud menni a karakter, csak futni. A sziklakra felugras olyan mint 10-12 eve volt, semmi maszas animacio vagy ilyesmi.
    Nem jon be hogy a kamera ennyire eltavolodik ha eloveszek egy fegyvert.
    Ha annyira ragaszkodtak a regi gothic-okhoz a fejlesztok, megcsinalhattak volna ugy mint ott volt, hogy az eger gorgovel en allitom a tavolsagot.
    Szep a jatek de eddig nem nyugozott le. Mivel magyarul jelenik meg es az osszes gothic megvan (a risen is) ezt is megveszem, de eddig nem jott be annyira.
    Szerintem az iranyitas ill. annak testreszabasa letfontossagu vegulis azt csinalom egyfolytaban mig jatszok.
  • wedge31
    Hát valóságot várni egy fantasy rpg-töl...

Ezért írtam hogy szvsz, nekem a körökre osztott a leghitelesebb.
  • dante3
    Tetszik a game, tuti vétel számomra! :)

• Molnibalage
    Játszottál már a Risennel? Tényleg az első játék volt, ahol tápos karakteremet is leverék a végén az erős lények, ha nem figyeltem vagy fáradt voltam. Ha ment a dolog, akkor 6-8 is jöhetett, de tényleg izzadtam a végére.

Az NWN harcrendszere a másik véglet. A statisztikus RPG csúcsa talán mind a mai napig, de halál vicces, hogy 6 ellenfél körbe áll és nem talál el. Valóságalapja a 0-hoz közelít...
  • wedge31
    Az összes harc gagyi ami nem körökre osztot szvsz.

A graf meg a zene nálam 9 pontos minden maxra húzva nagyot üt a látvány.

Nekem megéri megvenni ugytünik jó lesz ez.
  • nagypite
    szerintem ez csak normal-on lesz ilyen easy
  • BEAST #627
    Attól mert valami egyszerű még lehet élvezni. Nekem a demo utolsó harcai egész tetszettek. Nehezebb fokozaton talán kihívás is lesz bennük. :)
  • jan5650
    Jah igen Beast, igazad van, bocsi, én a Risen-t Easy-n nyomtam, ott nem kellett taktikázni, és itt se nagyon kell :D Figyelni kell arra, hogy jó időben ugorj el, és kész :D
  • jan5650
    Hát a harc a Risen-hez hasonlítható, 1 plussz dolog van benne, hogy amikor az ellenfél "erőset" akar ütni - amit sűrűn tesz- akkor valami felvillan az ellenségen vagy valami speciális mozdulatot csinál, és tudod, hogy ilyankor gyorsan el kell vetődni. Ezt a felvillanást így kell elképzelni:
    - Goblin : Zöld köd lesz körülötte
    - Pók : felvillan a piros szeme
    - Kőgólem : magasba emeli a kezét, és hörög (jaj, ez nagyon vicces :D)
    - Tűzmágus : gyűjti az energiát, majd megáll, vár, és lő

Viszont ami gáz, hogy ilyenkor az ellenfél szabályosan ledermed, és vár 2-3 másodpercet, és utána üt/varázsol. Na mármost ez idő alatt elgurulsz,és utána ronggyá ütöd :D

• Encore
    Akkor erről ennyit. Közelharc terén a Risen az etalon.
  • BEAST #623
    Egyszerű csapkodós. :)
  • jan5650
    A skillfával igazából az a gondom, hogy itt ez a grafikailag atomvillanás játék, és ahelyett hogy a skillfát szép ikonokkal pakolták volna tele, betettek vagy 7 egyenes vonalat, amin lehet nyomni a + gombot. Egyszerűen nem illik a játékhoz. Ilyet 10 éves programoknál csináltak :D
  • Encore
    a harc az mégis milyen? Risenes? vagy csak csapkodok, mint valami hack & slashben?
  • BEAST #620
    A skillfával nem igazán értem mi a probléma. Ha pár teljesen egyenes vonalat nem sikerül átlátni akkor semmit sem lehet. :) A harc és a grafika nekem kifejezetten tetszett. Engem nem zavart az sem, hogy el kellett tenni a fegyvert a gyorsabb mozgáshoz. A karakterek tátogása viszont annál inkább. :)
  • Molnibalage
    Hát, ha a demo tényleg ennyire szar, akkor én meg sem veszem. Minek? Ott a Nehrim és lesz Risen 2. A két NWN kiegem 1 éve vár arra, hogy végigtoljam. ..
  • jan5650
    Hát végigvittem a Demo-t, és borzasztó nagyot csalódtam.
    Eddig imádtam az összes Gothic részt, még a 3.-at is, de ez nagyon gáz.

Grafika nagyon jó, látványos, de a harc borzasztó bugyuta, mondhatni gagyi. Inventory, karakter képernyő semmitmondó, és ami a legrosszabb:skill fa.Hát én még ilyen béna skillfát nem láttam soha, grafikailag nulla, és nem áttekinthető, mint pl. a Risen-ben, vagy az eddigi gothic részekben.

A demo természetesen rövid, de ezt a kevés időt is untam. Fegyverrel az ember borzasztó lassan fut, ezért mindig el kell tenni, és az egész játék abból áll, hogy elteszed a fegyvert, odafutsz a lényekhez, előveszed a fegyvert, stb.... Lootolás szintén nem annyira jó. Hát igen, ez elég nagy lehúzás volt tőlem,de tényleg az a benyomásom, hogy az egész játék egy felejthető produkció lesz.

Szóval eddig egy nagy csalódás a játék, de mindenképp megvárom a teljest, és csak akkor mondok ítéletet.

Bug: Van egy fószer,aki fel-le sétálgat egy létrán. Na itt létramászásról szó sincs, ugyanis egyszerűen felteleportál. :D
  • AnarchoiD

• Encore
    hogy nem ők csinálják na...
  • Encore
    Mint a Gothic széria nagy rajongója, gyanakodva méregetem ezt a játékot, de amint hazaérek kipróbálom, hátha annak ellenére jó lesz, hogy a PB csinálja. addig is szívesen olvasnék beszámolót a demóról, küldetések? Karakterek? Hangulat?
  • ratgab
    Jogos!
  • rotator
  • grebber
    Nem a látvánnyal van a gond hanem hogy csak 6 fps plusszot hoz a low :(
    KB legalább a duplájára számítottam.
  • ratgab
    Egyáltalán nem csúnya ez Low-on sem szerintem a képek alapján! Maxon csak jobb oldalt a kéményen és a kőkerítésen látszik, hogy jobban kiemelkedenek a kövek (viszont maxon az üllő mögötti hordók azok valami baromi hülyén néznek ki...)
  • grebber
    Minden maxon:

LOW/OFF (A jobb felül kipipálható effecteket benthagytam csak azt tettem le aminél volt off/low opció.A textúra maradt High-on mert lowra téve újrainditani kellett volna.)

• mike01010101
    Ugy emlexem eleg alacsony gepigenyt adtak meg hozza hivatalosan de a kepeket latva egyertelmu hogy a szep grafikai beallitasokhoz bika gep kell.
  • ratgab
    HM... Ez elég érdekes...