2688
-
#727 Grafika hogy áraszthat ürességet nem vágom...
Vagy szép vagy átlagos vagy csúnya, esetleg túl szines vagy szintelen de ürességet semmiképp se áraszthat. -
#726 Nem értem mi a gondod? Az összhatás (grafikáról van szó, nem tartalomról, ha nem esett volna le), simán lejön ennyiből. Az egész játék ürességet sugároz magából, műnek hat az egész. Ehhez nem kell látnom a teljes játékot. -
#725 Összhatásról beszélsz egy falu és egy barlang alapján. -
#724 Lehet, hogy pár dologban szebb, de az összhatás meg sem közelíti a G3-at. És az sem mellékes, hogy a G3 2006-os, azaz 4 éves. -
#723 G3 vs G4 graf -
#722 ez a 3D Brigade, sok ismert játékon dolgoztak már
http://www.mobygames.com/company/3d-brigade-hungary-inc -
#721 Magyarok lennének? -
Csokis #720 Láttátok a credits listát a demó végén? Érdekes.
-
#719 Végig játszottam a demot, Ez VALAMI VICC? Az idióta irányítás és a hülye harcrendszer az ami a legnagyobb probléma. Abból áll a harc, hogy szemben megyek az ellenféllel vágok, azonnal elkezd erőset ütni, bukfenc hátra, majd W fogy meg forduljak és előrébb menjek, (mert ugye alap hogy háttal érkezik) megint vágok... bukfenc.. stb. és ez megy újra és újra. És vmi kombó vagy hasonló? néztek a skillnél, elméletileg van vmi, de mivel egyetlen támadás gomb van, a bal egér, nem nagyon jöttek elő. Ami a legnagyobb baromság, hogy a jobb egér gombon van 2 funkció, az evade és a védekezés, és ami súlyosbítja az egészet az hogy nem az egérrel fordul a karakter mint a G3ba, nem tudsz csak magad elé kardozni, ott kell szerencsétlenkedned a WASD-vel hogy irányba állj, ezért ha pl pajzs mögül szeretnék hátrálni nem lehet csak bukfenc van. a közelharci fegyverekkel a harc egy baromság, tiszta xbox az egész össze-vissza hadonászol... Mennyivel jobb volt a G3, volt egy kis pont a képernyőn és oda vágott ahova azt fordítottam az egérrel.
Grafika nem rossz, nekem tetszik,legalább rendesen fut. -
#718 Ezt használtam.
A cégnél tölöttem le, ahol elvben azért tisztességes védelem van a hálózaton... -
#717 PcDome.hu, emberek megbízható, magyar oldalt használjatok:) -
Sunrider924 #716 En egy nemet oldalrol toltottem le 17 percet kert de vegul kevesebb lett, es nincs virusom, az oldalt meg ugy talaltam meg hogy google-be beirtam hogy gothic4 demo :P -
#715 Ja, a letöltött G4 az első gyors linkről - amit itt találtam - TÉNYLEG vírosos. Fasza. Most is felugrik vírus figyelmeztetés. Kibaszottul örülük, hogy a végén újra kell raknom emiatt a fos miatt a rendszeremet.
G4, rohadj meg ott ahol vagy. -
#714 Egyetértek, most így belegondolva én sem nagyon emlékszem volt-e zene a G4 demó alatt. :) Meg, ahogy éreztem nagyon kötött lesz az egész a játék, beszélgetni szinte alig van miről az NPc-kel, a barlangban meg gyakorlatilag lehetetlen íjászként boldogulni... -
#713 Basszus most, hogy olvastam az üzidet, én se tudom, mi volt a zene. Gothic 3-ban a zene olyan epic volt, hogy gyakran onnan tudtam, hogy megtámadtak (vaddisznó), meg olyan zenék voltak benne 1000 közül is felismerné az ember..., de mégse nyomta el soha a játékot, nem volt tolakodó, itt se4mmit nem tudok felidézni...
-
#712 Van zene, csak elég halk. :) A főcímzene egyébként kiváló, ezt már a legelső logo-teaser óta tudjuk. A többi meg elmegy, végülis a Dynamedion eléggé megbízható (ld. Spellforce). -
Andrews2007 #711 Üdv. Én nemrég raktam fel és érthető a nagy gép9igény mivel a readme szerint nem az igazit rakták fel annó a netre. Vagy ez cska a PHysixes gépigényt takarja?
Minimum:
* Windows XP/Vista/7
* Intel Core 2 Duo @ 2.8 GHz / AMD Athlon II x2 @ 2.8 GHz
* 2 GB RAM
* GeForce 8800 GTX
Recommended:
* Windows XP/Vista/7
* Intel Quad Core / AMD Phenom
* 2 GB RAM
* GeForce GTX 280
nálam a hülye options beállította majdnem maxra de én nem akartam pl dinamikus árnyékot sokat vesz le az fps-ből és annyit nem ér. AMD Phenom X4 2.6 ghz-em van és 4 giga ramom meg Ati HD 4850 de majd meglátjuk megy e jól. -
#710 Mindkettőt preferálom. Az NWN rendszere jobban támogajta a mágiarendszert. A Rise féle modell a közelharc modellezés csúcsa eddig PC-n, de a mágiarendszer továbbra is egy vicc sajnos... -
Sunrider924 #709 Aludtam egyet a Gothic 4 demora es rajottem mitol tunik nekem uresnek, nincs meg a hangulat. A PB sracok mesterien epitettek fel a hangulatot a zenevel az elhagyatott romos kastelyokkal, helyszinekkel, mindenhonnan aradta regmult hangulata es a zene ezt csak felfokozta a tortenet tovabb gombolyitotta. Mondjuk ez egy demo, valoszinuleg korai volt lefejezni, annyit viszont hianyolok hogy a zene mintha nem is lett volna, egyszeruen nem emlekszem hogy volt zene, es a helyszin nagyon is rendben volt semmi elhanyagolt rom, elfeledett csata helyszin vagy ilyesmi, lehet ez a falu a jatekban afele betanito palya lessz csak es az igazi jatek majd akkor kezdodik amikor elutazik a fohos a szigetrol. Nekem attol meg bejon es meg fogom szerezni, mert van benne potencial, csak nem gothic-nak tekintem hanem valami ujnak, masnak. -
Zóanagyvarázsló #708 Ezért csodálkoztam, hogy éppen te kötöttél bele ebbe. Bár valószínűleg az lehet nyitja, hogy szimulátorrajongóként ugyanakkor szeretnéd a fantáziád helyett vizuálisan is visszakapni az eredményt.
Ez érthető, de nem sok éves (pseudo) turn-based játékokat kellene hasonlítani frissebb valós idejűekhez, főleg hogy az utóbbiak sem tűnnek még annyira reálisnak. Más a funkció a kettőnél, te az egyiket preferálod, más a másikat, de általánosságban a real-time rendszerek a kevésbé mélyek. De ezt aligha kell neked magyarázni. -
#707 Vicces, hogy egy hobbi szimulátor fejlesztőnek beszélsz a valósághűségről, stilizáltságról és leképezésről... :) -
Zóanagyvarázsló #706 Viccelsz? Ez nem a valósághűségről szól, hanem a stilizáltságról, annak minden RPG-kedvelő számára nyilvánvalónak kell lennie, hogy azt nem egy az egyben úgy kell elképzelni. A lényeg a rendszer mélysége, és amíg az jól magyarázza a kapott eredményt, addig bizony inkább az a valósághű.
Meg lehet nézni egy Jagged Alliance 2-t (szerintem nem RPG, de elég komoly RPG-elemek vannak benne), hihetetlen összetett, mégis élvezetes a körökre osztott harc benne.
Még egyszer: téged a stilizáltság zavar, szóval nem kéne keverni a szezont a fazonnal. -
Tomipapa86 #705 Javíts ki ha tévedek, de látva a gyalázatos kritikákat és rajongói visszajelzéseket nem azt mondták, hogy felejtsük el ami ott történt vak vágány volt(a sztoriba persze már muszáj volt beleírni de csak említés szintjén). Amúgy igazad van a játéktörténelem egyik legnagyobb failje volt az a "nem nevezem nevén borzalom" kiadása amit valami mezítlábas indiai stúdióval készítettek. -
#704 Pl: BG 1-2, Fallout 1-2, NWN 1-2, KotOR 1-2, stb
Én egész biztos tudom mit takar... -
#703 Hol állítsak frekit? Sehol sem találom. Semmit sem tudok csinálni.
Elkönyveltem magamban, hogy ez nem bejövős nekem. Kár. -
#702 Te körökre osztott harcról beszélsz, tudod te egyáltalán, mit is takar? Heroes 5 pl. -
#701 Hát szerintem a Witcherre sem hasonlít. :) Annak megint csak egyedi harcrendszere volt, ami - szerintem - igazán csak hard fokozaton és madártávlatból volt élvezhető, persze embere válogatja. -
#700 Off
witcher 2, dragon age 2 (habár az szintén gyalázat mit csinálnak belőle)
risen 2 nem is tudtam hog ykészül.
Tes V csak pletyka, habár azokis jobban tennék ha példát vennének a mod közösségről és az új rész ennek fényében közelítenék meg mert Oblivion is csak egy mézesmézas konzolra butított parasztvakítás volt
-
#699 A Gothic történetét, már így is megkavarták a Forsaken Gods kiegészítővel. A Gothic és karaktereinek a története a 3-ik résszel véget ért számomra.
-
Tomipapa86 #698 Hoppá igazad van most ugrott be összekevertem a witcher harcrendszerével abban volt a kombózás sorry. Ez viszont semmiben nem változtat azon, hogy mindenki kicsit magas elvárásokkal fordul a játékhoz. Tudom a név kötelez én is hc gothic fan vagyok(a fallout 2 mellett az egyetlen szerepjáték amit sokszor sokszor végigvittem), de már a kezdetektől tudtuk, hogy nem a piranha csinálja. Innentől kezdve nem értem,hogy miért várja mindenki a régi gothic hangulatot. Minden fejlesztőnek van egy kézjegye ami csak rá jellemző és ezt benne hagyja a játékaiban. Most ez kb olyan mintha a következő starcraftot az EA valamelyik stúdiója készítené. Lehetne az akármilyen szuper a blizzard hangulat hiányozna belőle. Az a gothic amit mi ismertünk és szerettünk örökre elveszett és max akkor jönne vissza ha a gothic ötödik részét megint a piranhák készítenék(erre az esély terminátorosan zéró pont zéró). Viszont amikor találkoztam Diegoval annak ellenére, hogy sosem volt a kedvenc npcm hihetetlen nosztalgia fogott el. És ez az ami miatt várom. Kíváncsi vagyok a story alakulására, a karakterek sorsára és, hogy mi a fészkes fekete halál támadta meg a namelest :)
Egyenlőre összességében a Risen egyértelműen jobb, de én ettől függetlenül várom ezt is -
#697 Kicsit jobban belegondolva (ülepedtek a dolgok), ez inkább Hack & Slash, mintsem RPG. Aki szereti azt a műfajt annak jó lehet, a Gothic név itt csak marketing szerepet tölt be. Azért kicsit böki az oldalam, hogy átvettek jó pár karaktert pl. Diego.
Tulajdonképpen nem is hiszem, hogy szükség lesz arra, hogy ez töltsön be bármilyen árt is, ahogy írtátok: Fallout new vegas, Tow worlds 2,Nehrim (épp most nyomom ezt is); risen 2 (bár ez esélyes, hogy csak jövő év végén jön ki); Állítólag az Új TeS is készül, szóval nem lesz itt RPG hiány a következő 2 évben. -
#696 Hálisten hogy nincs, de ezt aki követte a fejlesztést már régóta tudja.
Drabális nagy hiba volt belevenni a cimbe a gothic nevet anélkül talán nem volna ennyi félreértés.
A gothic fanok ha nem akarnak köpködni nagy ivbe kerüljék a játékot, szvsz. -
#695 Én semmit nem vártam tőle ileltve a videók alapján pont hoyg erre számítottam így effektíve nem ért/ér csalódás. Ez nem gothic csak egy lélektelen kópia,és ahogy mondod: ínséges időkre jólesz egy egy rövidebb sessionre. De szerencsére fallout new vegas, two worlds 2, és Nehrim ( oblivion), nem kell, hogy ez töltse be az RPG űrt.
-
Sunrider924 #694 Erre mondtam en is hogy koze nincs a gothic hangulathoz
-
#693 Hát nem vagyok lenyűgözve. Bugok azok vannak, legalább a feeling megvan :) Főleg a nyílvesszők bugzódnak, lebegnek fekve a lebegőben.
A harc nem nagy eresztés, köze nincs a gothic vagy a Risen rendszeréhez. Csak csapkodni kell hardon, meg félre ugrani. Az íjászat jó, de semmi extra. A párbeszédek nem túl bonyolultak, sok mindenről nem lehet beszélgetni, de ez talán a demo velejárója (bár kétlem). A karakter mozgása, mozdulatai nevetségesek árkádos, főleg ez az oldalra vetődés. Pozitívum, hogy a sok segítséget ki lehet kapcsolni, minimap, healthbar, stb. Grafika nem rossz, de az összhang valahogy nem az igazi nyoma sincs például a Risen hangulatának, egy jobb lead desinger nem ártott volna. Kicsit üresnek éreztem (nem szó szerint, hanem olyan műnek hatott az egész).
Lehet, hogy sok minden változni fog a teljesig (kizártnak tartom, mindjárt itt a megjelenés), eddig csak egy közepeske RPG-nek tűnik szegénykém, amolyan B kategóriás próbálkozás. De ínséges időkre talán jó lesz. Amúgy nem ártana olyan ellenfél, ami elől nem lehet simán elrohanni. :D Ja, követnek egy darabig, de ha elérsz egy "safe pontot", akkor megfordulnak és visszaspuriznak a helyükre. :D Például az erdőben a farkasok, loholtak utánam, mikor elértem a boszorkány kertjét hirtelen megfordultak, pedig alig karnyújtásnyira voltak tőlem. azért legbelül szerintem minden Gothic fan sejtette, hogy ha nem a PB csinálja, akkor nem lesz az igazi, erről árulkodtak a videók is, és most a demó is. Azért a teljes kap még egy esélyt. -
#692 Én potiont nem ittam egyáltalán, a HP-m szinte végig maxon volt. Üt-üt-üt-üt-félreugrik -> minden lénynél 100%-os "taktika". Én is kipróbáltam pár skillt (pl. shield bash), de értelmetlennek találtam, mert a sima csapkodás is ugyanarra az eredményre vezetett, sőt talán még hatékonyabb is volt. Egyelőre ezt most a demó számlájára írom, hátha csak belezsúfoltak mindent válogatás nélkül, ezért lett ilyen kiegyensúlyozatlan.
A hard fokozat kiválaszthatósága simán bugnak tűnik. :) -
Sunrider924 #691 Nem teljesen igy van, en kiprobaltam a varazstekercseket is, habar elsore nem sokat sebeztek de legalabb lehetett messzirol huzne vele, ha 3 ellenfel volt egy rakason, es a meele-t is kiprobaltam es ott bizony van skill csak hasznalni kell.A flurryt talalom kicsit tul erosnek, igy nehez kiszurni a harc heveben, hogy mikor villan a fegyver es akkor benyomni de 3 ellenfelet szejjelvertem vele 2 szempillantas alatt, az elohalott paladinokbol. A magus+paladin rakast meg a kogolemet mar vetodeses verekedos taktikaval probaltam a valtozatossag kedveert, meg azt lattam hogy az ALma fele regen poti megint tul eros, mert 2 minecrawlert vagy 3 elohalott paladint is szejjelvertem es boven kitartott a poti hatasa, hp-m nem nagyon esett le. Amit talaltam es nem tetszett az a sok grafikai glitch, haz falan keresztul kilatszik a tuz fenye, vagy neha szikla/barlangfalakon latok keresztul szokatlan kameraszogekbol vagy estefele az egbolt ilyen maszatos pixelesre valt ha nem az van a fokuszban. Mindezekkel egyutt jo kis demo abszolute nem gothic hangulat, de nagyon jo kis maszkalos gyujtogetos kalandjatek.
A gothicokhoz nekem az is hozza tartozott, hogy minden bokor moge benezni, minden sziklabarlangfalat megvizsgalni hogy hol van rejtett kapcsolo, fal, csapda, itt eddig semmi ilyesmit nem talaltam, az elodokben meg igy lehetett szerezni nagyon jo cuccost, G2 -nagy fekete troll mogott a szuper poti vagy gyuru, nyaklanc ilyesmi, ez sajnos a demoban nem volt, szandekosan vegigmaszkaltam mindenfele de semmi -
Was #690 Elindítottam normálon (mert ott még nem lehet feljebb állítani), majd beléptem a menübe és akkor már tudtam hardra is tenni.
De így belegondolva, lehet hogy ez csak a demo bugja és gyakorlatilag nem is változott a nehézség. Nem volt időm még kipróbálni, hogy valóban van-e különbség a kettő nehézségi fokozat között. -
#689 buhahah aza "kraft", hát azon majdnem befostam :D :D -
#688 Hogy tudtad hardon elindítani? Nálam csak az easy-t és normalt engedte. Bár a normal olyan volt, mint más játékban a casual, ami az easy előtt szokott lenni. :) Valószínűleg a végleges játékban nem jönnek ilyen durván a lootok, mert különben elég furcsa lenne a fejlődés. Habár a Forsaken Godsban is lehetett istentelen durva cuccokat találni 5 perc után mindenféle ládákban.