Gothic 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rotator
Arcania: A Gothic Tale interjú

Aki ért valamennyire angolul, annak érdemes elolvasni a kérdéseket. 😊 Életemben nem láttam még ilyen vicces fordítást, mintha valami lengyel-angol fordítóprogrammal készült volna. Az interjúalany válaszai már grammatikailag helyesen vannak, szegény a kérdések felét nem is értette meg, amihez az is hozzájárult, hogy sokszor eleve éktelen baromságokat kérdeztek tõle.

---------------------------------------

Miért a névcsere?

Az Arcania névvel elsõsorban az újrakezdést kívánják szimbolizálni, ugyanakkor a Gothicok szellemében készítik a játékot.

Elképzelhetõ, hogy fekete lesz a hõs?

Ezen kicsit meglepõdött az interjúalany, de elhárította a kérdést azzal, hogy majd a végén meglátjuk.

Lesznek gyerekek?

Nem valószínû, mert problémás a szerepeltetésük, és rossz hatással vannak a játék besorolására. Esetleg pár küldetésben felbukkanhatnak, de semmi komoly.

A ruha befolyásolja-e majd a mozgást (pl. teljes páncélban úszni)?

Játszanak az ötlettel, lehet, hogy az idõjárás is hatással lesz a mozgás sebességére.

A kardra hatással lesz-e a víz (rozsdásodik-e tõle)?

Nemcsak a víz, de más elemek is hathatnak majd károsan bizonyos eszközökre.

Lesznek-e dobófegyverek?

Nem várható.

Moddolás támogatva lesz-e?

Még nem tudni.

Harc közben a fókuszálás az ellenségre milyen lesz? Mint a G3-ban, vagy mint a régi részekben?

Újfajta módon lesz. Akire fókuszálsz, azt azt nagyon könnyen el lehet majd különíteni a többi ellenségtõl.

Lesznek-e "rejtõzködõ" szervezetek (mint pl. a Tolvajcéh)?

Igen, több is.

Lehet majd csalni, hazudni a játékban (a karakterrel)?

Igen, íhy is el lehet érni bizonyos célokat, a játékosra van bízva, milyen úton halad. Mindenesetre nem érdemes majd mindenkiben megbízni!

A szörnyek mozognak, vagy adott területhez kötöttek?

Fognak mászkálni, elõfordulhat, hogy egy addig csendes, békés tájon egyszer csak megjelennek.

A hullák szétfoszlanak vagy eltûnnek?

Mivel a foszláshoz évek kellenének, és nem lenne jó, ha mindenhol bomladozó tetemekkel lenne tele a játék egy idõ után, ezért simán el fognak tûnni egy idõ után.

Esrohnoil

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

De ha rendbe is kapják az engine-t, akkor is kell érteniük még az RPG-khez is 😉
rotator
1 milliárd emberbõl még szép, hogy akad, csak az arányok kicsit gyengék. 😊
Amit láttam az addonból, az eddig teljesen olyan volt, mint a G3, csak folyamatosabb, persze isten tudja, miféle konfigon futtatták.

Nandusz
Na ja...Satyenda Nath Bose is indiai származású volt. (kvantum fizikus)

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Molnibalage
Hmm... Az indiaiakról eddig elég jókat halottam. Zseniális matematikai érzékkel vannak megáldva és jó programozók. Reméljük a legjobbakat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Nem ugyanaz csinálja a kettõt. A rossz pletykák szerint valami noname indiai fejlesztõcsapat ügyködik a kiegészítõn, ami a G3-as motor tuningolt verzióját használja, a G4-et viszont a nulláról fejleszti egy jókora csapattal a Spellbound.

Molnibalage
Elõször talán egy normális G3 kieg kéne. Aztán majd lehet beszélni a 4-rõl is szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

grebber
Jáj de messze van még 😞

Next PC upgrade: 2022

Kösz, ebbõl sok minden derül ki, nem érzõdik közelinek a megjelenés.
hát ez lényegében semmi... eddig látható, hogy nagyon törõdnek a játékosokkal :|
rotator
Forrás? Csak mert ennyibõl nem egyértelmû, tél lehet éppen január-február is, és több játék esetében is volt már rá példa, hogy a tél nem a decembert jelentette. Ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy olyan hamar megjelenjen.
rotator
2009 tél a jelenlegi megjelenési dátum, hát az még jó messze van.

grebber
Várom már azt a mozgó anyagot amit említettek.Nagyon áradoznak a grafról ahogy olvasom nem is csoda baszott szép.

Topicot át kéne nevezni szerintem: Arcania: A Gothic Tale (Gothic 4) valami ilyesmire.

grebber
Arcania: A Gothic Tale

Odabaszos képek

Esrohnoil
Lehet h. most megint eltûnik pár évre... Eh. <#buck>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nandusz
Tudsz errõl egy kicsit bõvebben is beszélni? Gondolok itt arra, hogy mit láttál ott pontosabban, esetleg beszéltél valakivel, meg egyáltalán mit takar az a modellezés. Na meg kik azok a 3D Brigade?

rotator
Na ilyen infók még jöhetnének!!!

Randal
Hali!

Régen voltál erre😄
Jó tudni, hogy hazai emberkék is bedolgoznak a játékba, mégha csak bérmunkások is.
Valamelyik fórumban már volt róla szó, vagy egy cikkben itt az sg-n, hogy rengeteg játékba bedolgoznak magyarok.

Hunnenkoenig
Voltam a napokban a 3D Brigade-nal a hajogyari szigeten. Ök (is) modelleznek a Gothic4-hez.

Eleg faszan nez ki, amennyit lattam belöle.

Molnibalage
Szintén. A folytatás felvet bennem egy kérdést. Eddig az összes Gothicnak egyforma vége volt kivéve a 3-nak. Namármost ha úgy fejeztem be, hogy a semleges megoldást válásztottam és leléptem ismeretlen vidékre akkor kicsit vicces lesz, hogy mit keresek ott ahol...

thx =)
grebber
Nem sok csupán két oldal.

Gothic 4 - Gamestar cikk

rotator
Jöhet! 😊

Nandusz
Hadd lássuk!

Molnibalage
Van!

grebber
Májusi Gametarba benne van a gothic 4 ha van rá igény feltölthetem az oldalakat!

Molnibalage
Miért szívnám? Ez egy FÓRUM. Elmondtam a véleményemet. A szinten tartás az lenne, ha semmit sem változtatnának a G3 kódján ami valljuk be elég egy isten csapása lett sajnos. Fejleszteni kell azt és egy hasonló grafikával megáldott jáék is sikeres lenne normális harcrendszerrel és memóriakezeléssel.

Na de miért szívná vissza, ha saját preferenciájáról beszélt még szerinted is, nem máséról? Más a véleménye, nagy kaland...

Mellesleg a túlzott elvárásokkal nem az a probléma, hogy 4 éves hardverek nem bírnák, de a mostnaniak sem. A csúcskonfigokból pedig különben sem elhe tkizárólagosan kiindulni, elvégre a játékot egy olyan piacon kell eladniuk, ahol csak a felhasználók kis hányada rendelkezik high-end masinával.

Persze legyenek igényeink, de nem árt, ha magunk is reálisan, megvalósíthatóságot mérlegelve támasztunk elvárásokat.
Nandusz
Kivéve aki nem...

Végül is igazad van. Igazodjon a világ a fejleszteni nem tudó PC tulajdonosokhoz hisz azok legalább ápolnak egyfajta retro hagyományt.
Tehát a cél szerinted a szinten tartás elve, ahol nem kell gondolni a többi 99%-nyi PC tulajdonos igényeire és elvárásaira.

Nekem nem elmény az, hogy egy üres területen futkorászva baszom el az idõmet

Na ezt legalább jól kezdted: NEKED!...de nem másnak

Na ezt a hsz-edet sztem szívd vissza...

Esrohnoil
Nem épp erre gondoltam, de miután leírtam, eszembe jutott ez is. 😊
Randal érti mire gondolok. 😄

Kapunk a végén itt egy Longest Journeyt 😄 Amúgy szerintem se a legjobb névválasztás... Nekem a Genesis 1 fokkal jobban bejött...
Randal
Áááááá, leesett😄
Benne van sajnos. A Gothic egyébként is magában hordozza a stílusjegyeket, amiket szerencsére eddig elnyomott a sztori, a hangulat és az irányítás. Egyébként így látatlanban a Witcherhez lehetne mostmár hasonlítani.

Az Arcania pedig valóban egy elcsépelt név:S

Esrohnoil
Én nem a földrajzi elhelyezéstõl félek, egész másra gondoltam...

nem.
Kárpátia lesz belõle!

Esrohnoil
Csak nehogy a végén Árkádia legyen belõle! <#pardon1>

Ez az 'Arcania' annyira snassz -.-
Ezerszer használt, hatmillió RPG-ben szereplõ kontinens vagy királyságnév. Mért kell sablonosítani.
szerintem meg a színvonalbeli és stílusbeli hasonlóság is rohadtnagy.
rotator
Európában továbbra is Gothic IV: Arcania lesz a cím, csak az amcsiknál lesz Arcania: A Gothic Tale.

rotator
Szerintem ég és föld, de ebbe ne menjünk bele. 😊

a Witcher tényleg odatesz rendesen =) remek gothic hiánypótló.
Meg merem kockáztatni, hogy mindent összevetve közel van a gothic 2höz.
Molnibalage
Nekem a G2 mindik tolható marad. Állandóan ott motoszkál a fejemben, hogy fel kéne rakni. A G3-nál ez fel sem merült Screenshotokat (!) csinálni raktam fel a szép helyekerõl egy év után mielõtt eladtam.

Kívácsi vagyok lesz e belõle olyan valaha, mint a Doom 3-ból. A Doom 3 motorral megcsinálták az Doom 1 összes pályáját. Nos akkor G3 motorral a G1-G2 (+ NotR) megcsinálni. Settlers 2-bõl is volt egy feltupírozott változat.

Prince23
Ajaj én is visszasírom az ezelõtti 3-5 éves játékok hangulatait😞 pl. Medal Of Honor + kiegek, biA 1-2, Splinter cell chaos theory, commandos strike force. de pl ezeket már nem igen volna már türelmem végigvinni... mert általában mindig feltettem mostanság õket, és letöröltem xd, egyszerûen nem tudom átélnio azokat a pillanatokat, amik akkor értek engem. ma nem igen adnak vissza hangulat és szabatozság terén, kivéve természetesen a Witchert, Crysist, CoD4, azt qrva jó volt játszani tudatlan állapotban. de most viszem másodjára tudatosan õket... már nem az igazi 😄

Molnibalage
Nem a grafika teszi a Gothiot. Mai napig megdobban a szívem, ha csak visszagondolok arra amikor elõször toltam. Az a hihetetlen szabadság amit nyújotott.

grebber
Szerintem nincs olyan Gothic játékos akinek ne tetszenének!

Esrohnoil
Majd meglátjuk ha elkészül.
Tényleg, hogy állhatnak a fejlesztéssel?
Az elõzetes képek nekem tetszettek.

grebber
Ez a Dx10 vajon melyik dx10 lesz a rendes vagy az nvidia által pénzelt kamu dx10?? <#eplus2>

Teljes DX10 támogatást kap a Gothic 4