2688
-
Was #487 Ja, az elektromos varázslattal könnyen sakkban tartotta. De a mozgásokban eddig nem láttam különösebb problémát, legalábbis a PC verziónál. Lehet, hogy itt a PS3-as verzió miatt van, én legalábbis remélem. -
#486 A G2 mozgása sem volt ilyen darabos és nem volt ilyen buta a troll.. -
#485 Nekem valamiért a Two Worlds (az első rész) jutott eszembe a harcról. Azért a démon falban eltűnésével mégiscsak sikerült egy Piranha Bytes trademark fícsört átvenni. :) -
W B #484 MEGHAAAAAAASZ!
amúgy a trollos videóban van egy bug. egy nyilvesző a levegőben lebeg. -
Was #483 Uh, akkor lehet egyedül vagyok azzal, hogy nekem tetszett a trollos videó. -
#482 Majd az eladási adatok meglincselik őket.
Bár most konzol miatt azért "jól" fog fogyni. -
W B #481 ÁÁÁÁÁ Ez mindennél ratyibb lesz. a Troll már a harmadik részben hülyén nézett ki... most még hülyébben.
Nem megyünk meglincselni őket? -
#480 Ezt nem fogják fel sokan itt az SG-én... -
#479 Én szemétláda mocskos warezos vagyok nekem jó lesz ingyen ezért nem fikázom. -
#478 Csak ott az új MI-vel már élvezhető. Itt is 3 évet kell majd várni? -
#477 2. videóban azért befigyel a 3ban is igen látványos eltűnik az ellen a barlang falában szindróma
Harcrendszernél nem látok semmit ami rossz lenne,csapkodás mint a 3-ban.
-
#476 Asszem én most kezdem temetni a harcrendszert. Ez még a G2-től is fényévekre van, nemhogy a Risentől.. -
#475 Arcania Gothic 4 - videók a konzolos változatból -
Was #474 Csak ezek is mind hangulati-játékértéki elemek. Már a Gothic 1-ben sem volt mindegy, hogy egy magas helyről sekély vízbe, vagy mély vízbe ugrottam bele(sokszor így rövidítettem le útvonalakat). Vagy amikor víz alól lehetett megközelíteni helyeket.
Az NPC reakciók hiánya pedig tényleg fájó, ez emelte ki a többi RPG-k közül. -
#473 Az úszás hiánya nem fáj. A másik viszont tényleg szánalmas. Ha az lesz, hogy fényes nappal legyakok valakit és le sem szarják, akkor üvölteni fogok... -
W B #472 a kotor esetében nem lehetett úszni... ok. De a Gothicnak voltak elődje! -
Zóanagyvarázsló #471 A játékban nem lehet majd úszni, az NPC-k reakcióit pedig saját bevallásuk szerint azért vették ki, hogy a történetre fókuszálhassanak.
Szánalmas. Éppen, mint a Deus Ex: HR esetében a lopakodásnál a fényviszonyok jelentőségének kigyomlálására adott válasz: hogy világos és sötét helyen egyaránt lehessen lopakodni...
-
#470 JoWoodos interjúkból kiderül, hogy a játék fejlesztési költségei átlépték a 6 millió Eurót (kb. 1.7 milliárd Ft). A játékban nem lehet majd úszni, az NPC-k reakcióit pedig saját bevallásuk szerint azért vették ki, hogy a történetre fókuszálhassanak. 5 külön csapat teszteli a játékot, bár például köztük van az a román brigád is, akik a Gothic 3-at tesztelték. :) A demó PC-re és Xboxra szeptember végén érkezik. Megjelenés a fejlettebb országokban október 12-én, nálunk a Balkánon valamikor a 4. negyedévben. -
#469 Na igen, valaki összefoglalhatná majd a G3 kiegészítő történetét, mert az biza kimaradt, és ez nem is fog változni. :) -
W B #468 III. Rhobar a neve. A másik nem lett gonosz, csak fogalmazzunk úgy, hogy depis lett. Történt valami amitől elvesztette az erejét és józan eszét. Nem képes irányítani csapatait, ezért Lord Hagen és Lee irányítja a csapatokat.
Meg nem gonosz cél a régi birodalom újra egyesítése Innos istenség alatt. Csak... egy megrokkant volt nagy hőssel az élén érdekes dolgok történhetnek. -
xerdi #467 A Gothic úgyis a nameless hero-ról szólt, talán nem is baj, hogy nem folytatódik tovább lényegében a sorozat. Azért az elég ciki lett volna, ha a hero már megint elfelejti, hogy kell kardozni... Az a csavar vajon hogy van megoldva, hogy a király ellen kell tevékenykedni, az meg ugye a régi nameless hero, de egy király azért mégse lehet egy névtelen senkifia. Vagy senki nem tudja hogy hívják? :) Régen nem érdekelt senkit, most már nem merik megkérdezni? :) -
Zóanagyvarázsló #466 Engem érdekel az is, hogy egy új fejlesztő miként fontolja tovább a Gothic világát (mert ugye sztoriban, világban karakterekben is kapcsolódik, nem csak címben).
Az viszont ettől teljesen független, hogy az NPC reakcióinak butításától émelygek. Minden második RPG esetében amiatt sírok, hogy ebből a szempontból a G1 körberöhögi (lásd BioWare RPG-k), szóval ha Gothicként tekintek rá, ha nem, ez mindenképpen csalódás. Ráadásul mégiscsak afféle Gothicos félsandbox játékról van szó, ami miatt még inkább elvárnám. -
#465 G3-ba se volt olyan frakció mint a G2-ban...én a bugok miatt dobtam a játékot, engem idegesit ha veszek valamit és a pénzemért szart adnak.
Azt kéne tudatositani hogy ez nem egy igazi Gothic 4, eredetileg nem is volt a cimben valszeg az eladások miatt teték bele, szerintem jobban jártak volna ha maradnak elsö cimnél akkor nem várnák ugy sokan mint egy folytatást...
Én ugy állok hozzá hogy ez egy új cim, semmi gothic-ost nem várok a játéktól ha jó lesz a hangulat akkor nem érdekel az elözmény ha rossz akkor meg ugy is mindegy.
-
#464 Lesznek azért frakciók (hatféle), de inkább csak olyasmik, mint a G3-ban a nomádok vagy druidák. -
Fbn Lx #463 engem sose érdekeltek igazán a bugok... a gothic 3 még bugokkal együtt, szar vga-val is nagy élvezetet nyújtott nekem. az univerzuma jól volt összerakva.
Szóval ez a legkisebb félelmem... a többi már inkább. pl. ez az utolsó bekezdés kifejezetten aggasztó, na meg röhejes képet fest.
legyilkolhatom a fél falut és az npc-k le sem szarják?
Nem lesznek frakciók? Az élvezet felét az adta, hogy egy adott frakciónál lépkedhettem előrébb, és egyre inkább elismertek, hordhattam státusz-szimbólumként az egyre jobb páncélokat... -
Zóanagyvarázsló #462 Nem semmi, az Amazon úgy látszik, nem csak a durva postaköltségekkel küzd a legdrágább címért. -
#461 Aktuális forgalmi adó táblázat
Egyébként innen vettem a Risen CE-t, és biza a számla szerint 25%-ot fizettem a játékra és a postára is. -
Zóanagyvarázsló #460 Ezt mos tudod, hogy így működik, vagy csak kombinálás? Amazonról sosem rendeltem semmit a postaköltség miatt, de eddig EU-n belül sosem kellett szórakoznom az ÁFA-val kaptam a "VAT included" - tehát nem magyar ÁFA-val terhelt - árakon a javakat. -
#459 Ami árat az oldalon látsz, az a német adóval (19%) terhelt ár. De ha Magyarországra rendelsz, akkor a magyar adót (25%) teszik rá, na meg a postaköltséget (ami német barátainknál ekkora tételnél már nincs). A játék alapára 63 EUR, így a német ár 63*1.19=75 EUR, a magyar (63+6)*1.25=86.25 EUR (6 EUR a szállítás, ami kis hazánkba 7-21 munkanapot jelent). -
#458 Tényleg kár volt hozzátenni nekik a Gothic nevet mert sokan igy azokat a dolgokat keresik benne ami a G2-G3-ra jellemzö volt mondjuk a G3-ból is hiányzott már egy pár gothicos elem...
" Gratulálok a Spellboundnak! " -én még várnék ezzel, ha bugmentes lesz akkor gratula, bennem mindig van egy félsz ebböl a szempontból ha a gothic nevet meghallom...... a többi változtatás nekem nem tünik vészesnek. -
Zóanagyvarázsló #457 Alle Preisangaben inkl. MwSt.
Aligha kell erre ÁFA-t fizetni, ezzel az erővel az angol boltoknál is kellene. -
Zóanagyvarázsló #456 Pedig számomra is ezek jelentették a Gothicot, az élő-lélegző, középkorias fantasy világ mellett. A tanárok hiánya nagyon fog fájni, de azt eddig is tudtuk, a komolyan vehető frakciók hiánya miatt már a G3-ra is fújtam, a zsebtolvajlás nem volt nagy szám, de a lehetőség tetszett a G2-ben éltem is vele két végigjátszás során is, az NPC-k passzivitása pedig visszalépés a G1 elé :(
Összességében lehet ez még jó játék, de a Gothic széria első rész óta létező, számomra naggyá tevő erényeit szépen leépítették. Gratulálok a Spellboundnak! -
#455 Az ok, hogy skillfa van. Viszont magatól tanulsz? Mert a magadtól tanulás gyakorlással megy, ahhoz a TES fejlődési rendszere van közel.
Az, hogy LP van, de tanár nincs az elég érdekes.
Az igaz jó RPG tényleg akkor lenne jó, ha a szereplők is a kerakter értékeival lennének modellezve és tényleg csak addig tanulhatnál tőle, amígy az ő képességeit nem érted el, vagy picit meghaladod. A megfelelő tanár keresése is komoly feladat legyen. -
#454 Akkor annyi, ha Németországban laksz. Magyarországra, magyar ÁFÁ-val és szállítással annyi, amennyit írtam. :( -
Was #453 Én csak németül találtam az amazon.de-n, de már "csak" 75 euro (Special Edition) -
#452 Az időjárás befolyásolásra tojok. Ez remélem azért nem jelenti azt, hogy mindig napos idő lesz. (Mondjuk a G3-ban is csak a szép tiszta időt szeretem, de akkor is uncsi egy idő után.) -
#451 Hát ez így elég szarul hangzik, főleg, hogyha a Gothic fő jellegzetességei hiányoznak, ezt már nem is igazán lehet Gothicnak nevezni. Legalább a hangulat legyen jó. (a régi Gothic-os hangulat úgysem tér vissza) -
#450 Melyik? Tanárok helyett skillfa van, a zsebtolvajlás egyébként is csak a Risenben volt az igazi, a Gothic 3-ban se voltak már klasszikus frakciók, a buta NPC-ket már láthattad a videókon, ahol kivont pásztorbottal rohangál a főhős a városban, és rá se bagóznak, az időjárás szerepe meg újdonság lett volna, nem volt rá keret. -
#449 Gondolom a Gamescomon bemutatot demo. -
#448 Az utolsó pont elég súlyos. Nem a zsebtolvajlás - ezt soha nem hasznátam - hanem a többi. Ez ultragáz...